Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Blu ray czy dysk zewnetrzny? |
Witam, mam pytanie jakie nagranie jest lepsze na blu ray czy na dysku zewnętrznym. Kamerzysta polecił mi aby nagrać film na dysku zewnętrznym gdyż bedzie trwalszy i można potem kopiować. Bardzo prosiłabym o opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Blu ray czy dysk zewnetrzny? |
ja miałem zdjęcia z 10 lat na dysku zewnetrznym i po podłączeniu automatycznie wyskoczyło okienko ,, czy sformatowac?" odruchowo kliknełem OK i po zdjeciach a na blu ray nie skasują się w żaden sposób, chyba ze nosnik połamiesz.
|
|
Wszystko jedno, z dysku nagrasz sobie na płytę jak masz czym, z płyty możesz sobie zgrać na dysk jak zajdzie taka potrzeba.
|
|
a może na wszelki wypadek na obu?:)
|
|
i na jednym i na drugim, a najlepiej w kilku kopiach ale kto wie czy po kilku latach będziesz na to patrzył aż z takim wielkim uśmiechem ;)
|
|
Nie wiem czy jest sens na BR. Nowy nośnik, zaraz wymyślą coś innego a płyta zostanie. Nawet nie wiem gdzie mam stare płyty ze studniówki bo i tak nie miałabym ich na czym odtworzyć
|
|
ja tam miałem taką "pamiątke"na VHS,do dziś gdzieś sie przewala,ale odtwarzacza już nie mam i jakoś nie tęsknie. "Wszystko jedno, z dysku nagrasz sobie na płytę jak masz czym, z płyty możesz sobie zgrać na dysk jak zajdzie taka potrzeba". algeroth nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |