Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wsztkim Komuchom ./.../ w dniu ich świeta. |
Z okazji 86 rocznicy wielkiego zrywu robotniczego , wszystkim Komuchom /.../ życzę. Szczególne życzenia kieruje do Towarzysza Zenona Piechocińskiego, wielkiego pomnikowego budowniczego. Tym bardziej, że to On właśnie postawił pomnik ku pamięci pokoleń w 70 rocznicę Wielkiego Zrywu Rewolucyjnego. Ku wielkimu rozżaleniu kolegi Zenona nowa zawierucha dziejowa, po 3 latach zmiotła z powierzchni Łomży to dzieło życia kol. Zenona. Myślę , ze Drogi Zenku nie pogniewasz się, jak zdradze pewną Twoją tajemnice. Już za cztery latka będzie okrągła 90 rocznica .... i być może znowu jakiś pomnik będzie odsłaniany, a wiem, że w piwnicy skrzętnie przechowujesz cudem ( co ja piszę ) szczęśliwie ocaloną tablice z Tamtego pomnika. Proletariusze wszystkich krabów - chrzanie Was
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wsztkim Komuchom ./.../ w dniu ich świeta. |
Rewolucjonisto !! Czy zajmujesz sie moze wyburzaniem takich pomników? jak tak to pieknie bo stawiam wraz sąsiadem Wieskiem Wnoroskim nowa stodołę i trzeba starą rozebrać, skoro się znasz , to byś pomógł to prawie jak pomnik tylko wiecej betonu
|
|
.
|
|
Tarczyn zadzwoń na 997 Zrobią Ci to szybko i fachowo Proletariusze wszystkich krabów - chrzanie Was
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |