Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do hydraulików |
Witam, Mam problem iście hydrauliczny :). W kuchennym zlewie codziennie dzieją się dziwne rzeczy - najpierw słychać bulgotanie w rurach, ale takie, że umarłego może obudzić, a następnie cała zawartość zlewu sąsiada z góry wraz z obfitą pianą wypływa w moim zlewie. Panowie ze spółdzielni byli - nic nie uradzili. Piana zalewa zlew, a mnie krew! Pomoooocy!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do hydraulików |
kreta użyj z wrzątkiem, a jak nie, to sprężyny
|
|
hmmm znam sposob na zamarnieta rure.. ale czy pomoze to nie wiem.. wsyp ze 2 kg soli i kreta zatkaj najblizsze wyplywy korkami i czekaj jak nie bedzie pompy to dolej wrzątku!
|
|
Czekaj, ale do zlewu nie podchodź :)
|
|
Kret raczej tu nie pomoże, ani inne wynalazki. Po prostu rury pozostały ułożone bez spadku, czyli brak kierunku odpływu. Stworzył się syfon, który jeśli siłą nacisku cieczy z góry cudem jeszcze przepuści, to masz właśnie ten efekt o którym piszesz, czyli najprostszym sposobem jest przepchać sprężyną i później dopiero możesz dodać kreta. Przepchanie sprężyną wiąże się z tym, że jeśli były dawane kolana tylko 90 stopni a nie 2x45 stopni to sprężyny już tutaj nie wepchasz. Wtedy zostaje ewentualnie rozkucia i przeróbka pionu według wszelkich norm, by to działało. Podejrzewam, że to tego pionu był wpięty odpływ z kuchni. Pozdrawiam. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Manierka, Czasem strach było podchodzić do zlewu z uwagi na te odgłosy! Dzięki za rady. Kreta dręczyć wrzątkiem nie ma sensu. Panowie pogmerali na dachu, zapaskudzili zlewy w całym pionie i powinno być ok. Pożyjemy dobę, albo z 5 "dup" i zobaczymy ;). Pozdrawiam
|
|
na 100%%%% ktos podłaczył do pionu odpływ zmywarki..... Zgłos sprawe do społdzielni przejda zobacza wybadaja ..... takie podłaczenie jest nielegalne w bloku potem sa takie skutki jak opisujesz ciesz sie ze jeszcze mieszkania ci nie zalewa ale to kwestia czasu....
|
|
A ja nic tu nie zaradze bo znam sie wylacznie na hydraulice damskiej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |