Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomzyńskie fotoradary |
myślę , że to co w tej chwili dzieje z tym słupami do fotoradarów dobitnie świadczy o tym jakie jest faktyczne zainteresowanie policji i innych służb stanem bezpieczeństwa na drogach. Ustawione w newralgicznych punktach chyba już ponad 14 lat temu skutecznie doprowadziły do uspokojenia ruchu drogowego w tych miejscach. Od kilkunastu miesięcy jednak obserwuję powolną ich dewastację. Nie dość ,że nie widziałem na żadnym z nich pracującego fotoradaru to jakiś dowcipniś poobklejał je srebrnymi taśmami ośmieszając tym ich dysponentów. Nikt na to nie reaguje , co powoduje tylko lekceważenie oraz rozzuchwalanie się piratów drogowych. Jest także jaskrawym przykładem niedbalstwa i nieodpowiedniego podejścia odpowiednich służb do problemu bezpieczeństwa na drogach. Następna sprawa ,że są to ciężkie pieniądze podatników które się zwyczajnie marnuje. Pytam więc po co debaty o bezpieczeństwie jak tu o tak dobitnie można doświadczyć faktyczne zainteresowanie służb tym tematem. lelumel
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomzyńskie fotoradary |
taśma to akurat sprawa władzy, zakleili, gdy weszla nowa ustawa o fotoradarach Onufry Zagłoba
|
|
dzisiaj jechałem zawadzką prawym pasem, z prędkością 35 km/h zuchwale wyprzedzałem wszystkich jadących lewym pasem. ja jechałem prawym pasem za nauką jazdy a na lewym pasie koleś dwieście metrów hamował silnikiem i przygotowywał się do skrętu w lewo. szaleństwo !
|
|
polelum weź się ogarnij bo z tymi taśmami to ci nie pykło, a zanim coś napiszesz następnym razem to najpierw sprawdź 2 razy czy nie jebnąłeś jakiejś głupoty _______________________________________ The good times of today are the sad thoughts of tomorrow...
|
|
tu nie chodzi tylko o taśmy ale o sam fakt ,że kilkadziesiąt tysięcy złotych stoi bezczynnie i rdzewieje zamiast ograniczać piractwo drogowe. Samo użycie taśmy jak widać tez jest faktycznie profesjonalnym podejściem do tematu. A ty awelc weź się do roboty bo za pierdzenie w państwowy stołek nikt ci nie płaci. lelumel
|
|
Leć je pomaluj i zamontuj odpowiedni sprzęt i kasę grzecznie dla Tuska zanieś ...
|
|
dzisiaj Tusk z nich pobiera a wczoraj Jarek Kaczynski jakoś nie miał nic przeciw ej samej kasie. Pewnie jutro Jarek Kaczynski tez wyciągnie ręke po ta kasę ., I co wówczas napiszesz - to samo bez sensu? lelumel
|
|
wczoraj radiowozik policji się popisał, na Legionów jadąc od strony wielkiego ronda do Konarzyc, w miejscu gdzie są te dwa pasy, zaczął wyprzedzać. Dodatkowy pas kończy się na wysokości Stokrotki, radiowóz poleciał dalej az do Statoilu po pasie wyłączonym z ruchu, dalej dla pojazdów skręcających w lewo z przeciwnej strony. Niestety na wysokości Statoilu jest wysepka, włączyli syrenę, schowali się i dalej bez syreny pojechali spokojnie z kolumną samochód, co nie zdążyli wyprzedzić. Akcja wczoraj o 12 ---------------------------------------------
|
|
Głupoty piszecie a co taki fotoradar pomoże ? to nie jest rozwiązanie żeby było bezpiecznie to tylko maszynki do robienia kasy
|
|
O ile się nie mylę, to w świetle nowych przepisów już nie może być tzw. radarowych "straszaków". Więc te puste maszty należy zdemontować, a te właściwie oznakowane (na żółto) wyposażyć w fotoradary.
|
|
Zgodnie z nowa ustawą tylko żółte radary mogą funkcjonować a co do mandatów nie płaćcie mandatów z "pajączków" które są ze straży miejskiej bo oni nie mają prawa dawać mandatów a ze musza na siebie zarabiać to wymyslili takie pajączki ... piszcie odwołania nie płaćcie mandatów :)
|
|
Najprościej to przeczytać ustawę a nie powtarzać zasłyszane głupoty. "Szaraki" mogą być używane przez 36 miesięcy od wejścia w życie ustawy, po tym czasie atrapy muszą zniknąć a każdy fotoradar dokładnie oznaczony. Czy jakoś do czerwca 2014 trzeba zwracać uwagę na wszystkie maszty.
|
|
co się wpierdal*z
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |