wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Odwołanie imprez kulturalnych

Urząd miasta Lomza interpretuje żałobę narodową jak chce. Nie przejmuje się podmiotami, które na pewno ponoszą pewne koszty finansowe, a także i organizacyjne w celu odbycia się imprezy kulturalnej. Może najlepiej całkiem zakazać wszelkich imprez, które nie dają żadnego zysku dla władz miasta. Temat ten założyłem w związku z poniższym fragmentem materiału:

"Zwyczajowo nadawcy i organizatorzy imprez, np. kulturalnych czy masowych, uwzględniają fakt obowiązywania żałoby narodowej, ale - jak zaznaczyła Trzaska-Wieczorek - w związku z faktem jej ogłoszenia przez prezydenta organizatorzy zaplanowanych wcześniej wydarzeń nie mają prawnego obowiązku odwoływania ich; taką decyzję każdy z podmiotów podejmuje samodzielnie."

MOC z Wami, ale potencjalnie utrzymujcie równowagę.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Odwołanie imprez kulturalnych

Nie rozumiesz znaczenia słów : ŻAŁOBA NARODOWA ??

zawsze mozna na klatce posłuchac FIRMY

nie muszę obchodzić czy też uczestniczyć w jakiejś żałobie,skoro nie czuję takiej potrzeby.OK niech telewizja publiczna nie nadaje programów rozrywkowych,komedii,koncertów itp.ale nie może jakiś pierdzistołek z UM zakazywać i bronić mi zarabiać lub odzyskać inwestycje związane z moją działalnością.
maruda
jak nie Chcesz brać udziału w imprezie,bo pis-uary Ci nie pozwalają na antenie tv i radia,to poprostu nie Bierz.Chodzi o to,by o tym decydował twój smak,a nie odgórny zakaz nie zgodny z normą

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

a kto się wykręcił ?

Jak ktoś nie ma co zrobić z wolnym czasem w niedzielę, to zapraszam na mecz ŁKS-u. Godzina 13.00 Stadion Miejski w Łomży.

Tak przy okazji zauważyłem, iż admin tego portalu naciskany jest przez władze miasta skoro równorzędny temat w dziale polityka został usunięty. Brawo.

MOC z Wami, ale potencjalnie utrzymujcie równowagę.

czy wy coś z tego rozumiecie DURNE PAŁY ?

: "Zwyczajowo nadawcy i organizatorzy imprez, np. kulturalnych czy masowych, uwzględniają fakt obowiązywania żałoby narodowej, ale - jak zaznaczyła Trzaska-Wieczorek - w związku z faktem jej ogłoszenia przez prezydenta organizatorzy zaplanowanych wcześniej wydarzeń nie mają prawnego obowiązku odwoływania ich; taką decyzję każdy z podmiotów podejmuje samodzielnie."

re:wolny niewolnik ,
NIE MUSISZ! ,
NIKT ci nie broni i "jakiś pierdzistołek z UM - TEŻ NIE, ;" zakazywać i bronić mi zarabiać lub odzyskać inwestycje związane z moją działalnością."

DURNIE, żałoba to symbol, jak jeden z drugim DUPKU nie chcesz tego uszanować _ NIKT CI NIE BRONI , zrób sobie huczną imprezę z kabaretem

BARANY!

czy ktoś zakazał urzędowo, pod grożbą jakichkolwiek kar - z jakiego kodeksu?

chcesz to się baw- jak uczestnicy imprezy mają w du*pie żałobę , to nikt NIKOMU nie broni ,

świadczy to tylko o poziomie imprezowiczów !

Żałoba Narodowa to żałoba. I nikt tego nie zmieni....

niech się może prowokator : Autor: Bugi przedstawi osobiście?

@Bugi , nie pękaj , powiedz nam o jaką KONKRETNIE imprezę ci chodzi?

i wiele ty tam możesz stracić?

jak cię kaska goni, to chłopczyku dawaj - a będzie wesoło !

MASZ CYWILNĄ ODWAGĘ , to powiedz - GDZIE W DNIU ŻAŁOBY NARODOWEJ mamy się bawić ?

dzieciaku, teraz milczysz?

już nie masz nic do powiedzenia?

................................

nawet na forum politycznym próbowałeś DURNIU nagłośnić sprawę i co? admin skasował ! jedna z nielicznych prawidłowych reakcji admina tego forum,
niech dzieciaki nie biorą się za politykę!

hahahaba..hehehehe.. czarodziej bez jaj !

Żyd umarł a katolicy mają żałobę :)

@nie`dotyczy ,

JAKIM TRZEBA BYĆ BYDLAKIEM , żeby rzucać paszkwile :

Msza w intencji Tadeusza Mazowieckiego w Pałacu Prezydenckim
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9972,title,Msza-w-intencji-Tadeusza-Mazowieckiego-w-Palacu-Prezydenckim,wid,16133037,wiadomosc.html?ticaid=11194b&_ticrsn=3

Prawie 25 lat temu sadził drzewo III Rzeczypospolitej, tak o Tadeuszu Mazowieckim mówił biskup polowy Wojska Polskiego Józef Guzdek. W kaplicy Pałacu Prezydenckiego została odprawiona msza w intencji zmarłego w poniedziałek byłego premiera. Uczestniczyli w niej członkowie rodziny Tadeusza Mazowieckiego, para prezydencka i ministrowie w Kancelarii Prezydenta. Mszę celebrował biskup polowy, homilię zaś wygłosił dominikanin ojciec Maciej Zięba.

Biskup Guzdek powiedział, że dziękujemy za niezwykłego człowieka, chrześcijanina i polityka: - Jak prorok wzywał do budowania, przebaczenia i pojednania - wspominał duszpasterz podkreślając, że osobiście wiele mu zawdzięcza
Ojciec Maciej Zięba podkreślił w homilii, że Tadeusz Mazowiecki był mężem stanu i wielkim mężem Kościoła. Wybitnym politykiem, człowiekiem niezwykle skromnym, ale z poczuciem humoru. - Zawsze uprawiał politykę według wartości - mówił o. Zięba. Nawiązując do wieloletniej pracy byłego premiera w miesięczniku "Więź", zaznaczył, że potrafił budować doskonałe relacje z ludźmi.

W niedzielę odbędzie się uroczyste wyprowadzenie trumny z Pałacu Prezydenckiego do Bazyliki Archikatedralnej pod wezwaniem Męczeństwa świętego Jana Chrzciciela, gdzie o 11.00 rozpocznie się Msza święta. Trumna z ciałem Tadeusza Mazowieckiego spocznie w grobie rodzinnym na cmentarzu w Laskach.
................................

CHRYSTUS TEŻ BYŁ ŻYDEM!!!

.....................................

co teraz świętokuriewnym papież Franciszek TEŻ SIĘ NIE PODOBA?

Icek Dikman

hm.. jest żałoba narodowa? czy tak tylko temat znikąd?

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

nie dotyczy DEBILA a się gówno.zjad wypowiada

nie chcesz - nie musisz -

egzorcysta
tak i ja to ująłem NIE MUSISZ,
idioto jeden z drugim,debilu

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

... jakby nie patrzeć, słowo debil w kontekście żałoby brzmi nieteges, więc może odrobinę wyluzujcie, co ?

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

ŻAŁOBA NARODOWA? PO KIM?!

Niezła hipokryzja, a jeszcze niedawno tak krzyczeli, że kaczor z byle powodu żałobę narodową ogłasza :) Ciekawe czy po jaruzelu też będzie żałoba, jakoś bym się specjalnie nie zdziwił :)

ten dziadyga haha, Egzorcysta tabletki weź bo cie nosi, klawiatury nie rozp|erdol

Ze śmierci zrobili wielkie halo, jakby to był nie wiem kto.......

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org