Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak zaplacic za mieszkanie?? |
bedac za granica? moze ktos ma takie doswiadczenia? Nikomu nie bede wynajmwac ani nikomu eprzsylac kasy na oplacenie. Myslalam , ze moge wejsc na konto SM i zaplacic - a tu sie okazuje , ze nie ma takiej mozliwosci?!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak zaplacic za mieszkanie?? |
uuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppppppppppppppppppp nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
...wystarczy internetowe konto w banku, np. ipko, tylko ktoś musi dostarczać kody jednorazowe, bo smsy raczej nie dojdą... rudy błazen z druhem
|
|
Zlecenie stałe - usługa w ramach której Bank zobowiązuje się do automatycznych przelewów z rachunku Klienta na inny rachunek określonej kwoty w określonych, regularnych odstępach czasu lub przelewy internetowe osobiście
|
|
lub Polecenie zapłaty - bezpieczny, wygodny i szybki sposób opłacania rachunków, bez względu na ich wielkość oraz częstotliwość (np. opłat za gaz, prąd, telefon itp.). W przypadku tej formy rozliczeń osoba otrzymująca fakturę do zapłaty wyraża zgodę na obciążenie jej rachunku bankowego. Po wystawieniu faktura jest wysyłana zarówno do Banku jak i do płatnika rachunku. Po jej otrzymaniu Bank przelewa z Twojego konta odpowiednią kwotę na konto firmy lub instytucji wystawiającej fakturę. Bank dokonuje przelewu dokładnie w terminie płatności widniejącym na fakturze - unikasz w ten sposób ryzyka opóźnień i związanych z tym odsetek karnych.
|
|
paplik w ipko kody jednorazowe są też w postaci karty ze zdrapkami
|
|
...tak wiem i dlatego poleciłem do obsługi rachunku na odległość... ...zlecenie stałe, czy inne polecenie zapłaty też można modyfikować przez internet jeśli posiada się kody autoryzacyjne.... rudy błazen z druhem
|
|
ale, ale -znam stanowisko spoldzielni. i mam problem -dlaczego nie moge wejsc na konto spoldzielni i zaplacic?, tym bardziej , ze maja konto w PKO i Banku Spoldzielczym. Jakie to ma znaczenie ? , po powrocie i tak musze sie szczegolowo rozliczyc.LOMZA JEST MIASTEM EMIGRANTOW no i co nie ktorzy jednak maja mieszkania! np. na allegro mozesz zaplacic w walucie jakiej chcesz , to tak duza spoldzielnia nie MOZE SIE DOSTOSOWAC DO PLATNOSCI Z ZAGRANICY??!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
To po prostu zrób opłatę na dowolny okres czasu.
|
|
...a po co S-ni takie konto...? przecież nie ma ona kontrahentów w całej Polsce, o świecie nie wspomnę, nie handluje w sieci...? rudy błazen z druhem
|
|
spółdzielnia mieszkaniowa, MPWiK,gazownia, elektrownia,dostawcy internetu, kablówka i jeszcze co? ... dostawcy pizzy? "MOZE SIE DOSTOSOWAC DO PLATNOSCI Z ZAGRANICY??!! ... w walucie jakiej chcesz ", a kto cię tam wie gdzie ty wyjeżdżasz, może do Chin czy na Wyspy Wielkanocne? ( peso Chilijskie też?)
|
|
Autor: paplik (---.adsl.inetia.pl) Data: 15-10-13 13:47 ale ma wlascicieli mieszkan za granica!!!! i tak jak napisalam LOMZA TO MIASTO EMIGRANTOW!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
...S-nia sprzedaje mieszkania obcokrajowcom....? rudy błazen z druhem
|
|
! |
paplik jestes inteligentny ale :))))) PRAGNE TOBIE PRZYPOMNIEC WSTAPIENIE DO unii i podpisanie ukladu lizbonskiego oraz Z TYM ZWIAZANYCH DYREKTYW!!! to ja jestem w innej Polsce a ty w innej? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
...pisz zatem skargę do Strasburga na Lipskiego.... rudy błazen z druhem
|
|
Pani Halinko czyli jak wnioskuję wszystkie oszczędności trzyma Pani w skarpecie i ze skarpetą chodzi na pocztę by opłacić aktualnie swoje opłaty ? Powyżej forumowicze opisali praktycznie wszystkie możliwe metody opłacenia należności .... Przykładzik: Eskimos tryglodyta kupuje mieszkanie w spółdzielni w Łomży i jedyną metodą dostarczenia kasy za czynsz jest wysłanie sani z reniferami :) wg. teorii Pani Haliny 99,9% mieszkańców zasobów spółdzielni, którzy nie mają takiej potrzeby, musi płacić prowizję firmie wynajmującej renifery za jednego Eskimosa :) ciekawe, bardzo ciekawe podejście :) Poza tym : Pani Halinko toć już w 2006 roku deklarowała Pani wolę sprzedaży mieszkania, bo życie w "kołchozie" to nie dla Pani. Po cóż się Pani męczy Pani Halinko skoro wszystko w Łomży takie ble ? "Autor: halina (---.ipt.aol.com) Data: 01-04-06 13:35 ..... jak widzisz po IP długo, dłuo , bardzo długo nikt mnie nie zobaczy w Lomzy!!!!!!zglosze się ale w sprawie tylko i wylacznie sprzedazy mieszkania.To ,ze nie mam ochoty mieszkac w kołchozie - nie miej do mnie pretensji-- kazdy z nas szuka lepszego miejsca na ziemi.pozdrawiam bagrmosen"
|
|
miało być "troglodyta" :)
|
|
...ja rozglądam się za mieszkaniem i mam konto w ipko.... rudy błazen z druhem
|
|
vlad moje mieszkanie - moja decyzja! a teraz tobie na zlosc nie sprzedam i co mi zrobisz? nie umiesz odpowiedziec wiec przynajmniej sie nie odzywaj!!!!!!!!!!!Zegnam z mojego watku. adie! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Pani Halinko :) Jak wykupi Pani sobie serwer i domenę, założy Pani sobie swój prywatny portal to będzie Pani mogła mi powiedzieć "Żegnam z mojego wątku " :D pomijając, że nawet to jedno zdanie nijak się ma do poprawnej polszczyzny A czy nie umiem odpowiedzieć ? Pani nie da sobie odpowiedzieć, bo to co wbije sobie Pani do głowy to jedyna i słuszna mądrość życiowa. Opinie wszystkich innych są g.ówno warte ! Taka jest smutna prawda !
|
|
jestem otwarta na wszelkie opcje - BEZPLATNE!!!! jesli bronie i nie dam sie wydudkac ze swojej kasy - to ty przez to rozumiesz , ze cos do glowy sobie wbilam??? Wybacz ale umiem liczyc . nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
ipko jest bezpłatne ... przynajmniej ja mam tą formę opłat bez prowizji KONTO ZA ZERO tak się nazywa - pasuje ? Kobieto, a kto tu chce Cię "wydudkać" z kasy ? Kolejna obsesja ?
|
|
O matko rzepicha jak czytam Twoje wrzuty to Ci współczuję,ile Ty masz problemów życiowych,z prostych rzeczy robisz temat i jazda.
|
|
:)))))) a czy przypadkiem wy nie dokladacie reki?:)))) to ,ze sie dopytuje i chce wiedziec czarno- na bialym to masz pretensje? mysle ,ze nie nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Rzepicha jedź w pizdu i nie wracaj !!!
|
|
rzepicha dostałaś rozwiązanie "na tacy", więc po co robisz problem? a przykład z Eskimosem jest rewelacyjny!! :) Brawo Vlad!! :)
|
|
to zgorzkniała baba, która zawsze szuka dziury w całym hahahaha... jakbyś nie tłumaczył "... głupiec nic nie zrozumie" ... tak ŁSM "dokladacie reki?" do jej pakamery ? oj, halinka masz ciasny umysł o czym tu nieraz dałaś przykład swoim " rozumowaniem " BABO, CZEGO tY CHCESZ? ....................... powyżej masz rady zgodne z prawem i co TEŻ, ci mącicielko nie pasi?
|
|
rzepicha ma zakaz opuszczania kraju, bo obraziła prezesów MPEC-u, nie pracuje, nie ma więc na czynsz, a mieszkanie spłaci się samo, tylko za jakiś czas Lipski przejmie je za długi.... rudy błazen z druhem
|
|
rzepa mieszka w zasobach ŁSM - na Śniadeckiego a tu : prezes ŁSM Jerzy Brodziuk W „Perspektywie” więcej na utrzymanie zarządu, w ŁSM – na remonty Pan prezes Lipski korzystając z okazji promuje siebie. Niepotrzebnie posuwa się jednak do fałszowania rzeczywistości i wprowadza w błąd czytelnika, co do rzeczywistych opłat czynszowych w Perspektywie i w ŁSM. Poniższa tabela przedstawia faktyczne opłaty czynszowe w obu spółdzielniach. W „Perspektywie” więcej na utrzymanie zarządu, w ŁSM – na remonty Pan prezes Lipski korzystając z okazji promuje siebie. Niepotrzebnie posuwa się jednak do fałszowania rzeczywistości i wprowadza w błąd czytelnika, co do rzeczywistych opłat czynszowych w Perspektywie i w ŁSM. Poniższa tabela przedstawia faktyczne opłaty czynszowe w obu spółdzielniach. tabela.jpg Jak z tabeli wynika, tylko jeden składnik opłaty czynszowej w ŁSM jest wyższy: opłata na fundusz remontowy. [URL]http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=30817[/URL}
|
|
rzepa, jak nie masz na opłaty, to zgłoś się do MOPSu po zapomogę hehehehehe...
|
|
...tak czy siak to rzepichy wszystko wina jest... rudy błazen z druhem
|
|
paplik , a może rzepa, to ta sama baba co pod Statoilem/Biedronką jaja wiejskie sprzedaje?
|
|
...ta sama, tylko teraz sprzedaje jaja miejskie, ściślej spółdzielcze... rudy błazen z druhem
|
|
rzepicha toć to tzw folklor łomżyński, baba z jajami i bez rozumu
|
|
Znamienne jest to, że "rzepicha" nie ma nikogo komu może powierzyć swoje pieniądze aby opłacił jej mieszkanie podczas jej nieobecności. Co do meritum - jak podaje google : Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa w Łomży Al. Legionów 7B 18-400 Łomża NIP: 718-000-15-41 Nr konta: PKO BP SA OR Białystok 52102013320000170200275172 Zatem będąc w dowolnym miejscu na świecie no może poza krajami III Świata robisz przelew na podany numer konta. To jakimi prowizjami zostanie obciążona lub po jakich kursach zostaną przeliczone wpłaty to już tylko zależy od tego jaki bank wynajdzie "rzepicha" w swojej emigracyjnej okolicy. No i czy będzie w takim banku w stanie wyartykułować przed okienkiem swoją wolę przelania pieniędzy. Powiem tak, "rzepicho" nie będzie tanio - wszystkie pośredniczące banki to zdziercy do kwadratu.
|
|
: 1972 dobrze napisales i wiem o tym! ale.... dlaczego mam ponosic koszty 25% kwoty przeslanej do SM??? Gdy doskonale wiem , ze PKO nie jest juz bankiem polskim?? pozostala tylko nazwa! na reszte postu sie nie wypowiadam---- nie ma sensu. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Załóż sobie konto za granicą, może będziesz miała mniejsze prowizje. A o to dlaczego masz płacić 25% kwoty przelanej pytaj w banku, nie tutaj... ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Ciemna, tępa babo !!! 1. Idziesz do banku PKO BP zanim w c.*** wyjedziesz 2. zakładasz konto za zero złotych 3. prosisz o karte ze zdrapkami kodów jedorazowych albo wbijasz do swoich płatnosci jeszcze w Polsce wszystkich ktorym bedziesz musiala płacić co miesiac 4. wyp.ierdalasz dzięki Bogu z Polski 5. bedac c.*** wie gdzie płacisz co miesiąc korzystając z netu wszystko co masz do zapłacenia w kraju za free !!!! moj ku.rwa kot to zrozumial !!! a ty ciemniaku dalej nie ??? a swoją drogą z jakiej paki mam placic podatki z moich pieniedzy na twoja zawszawiona milicyjna emeryture !!! tak sie kur.wa napracowalas zeby zyc teraz za moje ???? milicjantko od siedmiu bolesci ??? innym zarzucasz ze zyja za twoje a ty k.urwa za czyje teraz zyjesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Zrób zlecenie stałe, to najlepsze wyjście.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |