wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PayPal - może ktoś wyjaśnić, jak się za to zabrać?

Witam,
Potrzebuję zrobić zakupy przez internet, metodą PayPal. Nie mam ani konta w banku, ani konta na Paypalu. Czy robicie zakupy przez Paypal? Jak to zz tym jest?
Mam na myśli to, czy jako osoba bezrobotna będę miał możliwość założenia konta w banku, który wydaje kartę VISA lub Master Card?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PayPal - może ktoś wyjaśnić, jak się za to zabrać?

nie nie dasz rady jezeli nie masz konta

Jeśli chodzi o allegro to musisz wsiąść jako zapłata właśnie to metoda a później przy wybieraniu banku weź przelew pocztowy i tam masz dane i idziesz opłacasz jak nie masz konta w banku .

jak zwykle odpowiedzi nie na temat.
Tak nawet jako bezrobotny mozesz miec konto do ktorego wydadza ci karte.
przy zakupach internetowych poprzez system paypal i tak placisz karta ktora otrzymasz z banku.oczywiscie pod warunkiem ze na karcie masz fundusze..
ale sa rowniez karty prepaidowe do ktorych nie musisz zakladac konta one maja odrebny rachunek na ktory ..mozesz wplacac sobie kase i z niej korzystac
jedynie za wyplate z bankomatu wtedy pobieraja prowizje ale za platnosci online juz nie.
ta karta rowniez mozesz placic poprzez system paypal.bo tam rejestujac sie podajesz swoj numer karty

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Może nie masz 18lat i w tym leży problem? Jeśli tak to nie ma żadnego problemu, możesz założyć izzy konto w mbanku. Sam tego konta uzywam i jest w 100% darmowe. Żadnych dodatkowych opłat.

Na allegro to akurat PayPala nie ma :) choć na całym świecie dobrze funkcjonuje.

Jeżeli chodzi o PayPal to dam ci pewny przykład by nie zakładać tego konta, ponieważ to jest tylko naciąganie ludzi na hajs , pierwsze zakupy ..będzie wszystko wporządku aż nagle przyjdzie ci wiadomość że z twojego konta bankowego została pobrana prowizja i to dosyć duża. sami sobie pobiorą z twojego konta z banku i nic póżniej z tym nie zrobisz

Darkness, bzdury opowiadasz.
Od lat korzystam z PayPal przy transakcjach na ebay.com albo ebay.co.uk (i to zarówno operując małymi jak i dużymi kwotami) i nigdy nie pobrano mi żadnej dodatkowej prowizji. Jeśli chodzi o zakupy oczywiście.
Mój syn zaś używał PayPala do wypłacania sobie brytyjskiej wypłaty w Polsce (brak było oddziału banku UK) i też opłata była groszowa a przewalutowanie korzystne.
Mało tego - oferuje również taką opcję jak ochrona kupujących co jest dokładnie opisane na stronie PP.

enya to chyba o tobie zapomnieli:) też robiłem zakupy przez ebay.co.uk i prowizja którą mi pobrali wyniosła 60f. i po tym właśnie przestałem korzystać z paypala ponieważ da rade ominąć ten shiet, ale dla osób które chcą zakładać właśnie na tym pieprzonym paypalu konta , niech najpierw poszperają w internecie na jakiej zasadzie działa paypal.

Witam
Używam i mam tylko pozytywne doświadczenia:
- konto w paypau to taki internetowy portfel, wpłacasz złotówki a płacisz w innych walutach
- płatność trwa kilka sekund
- paypal nie pobiera opłat za zakupy a tylko ma trochę wyższy przelicznik walut niż w kantorach, bankach etc. (teraz dolar kosztuje ok 3,18 PLN)
- nie musisz mieć konta w banku, wystarczy że zasilisz konto w paypal'u zwykłym przelewem (bank, poczta)
- zasilenie konta trwa kilka sekund (jeżeli doładowujesz konto za pośrednictwem konta bankowego internetowego)
- co musisz mieć to ADRES E-MAIL, i operować nim też na stronach na których dokonujesz zakupu (nie jest konieczne ale bezpieczniejsze)
- jeżeli zapłacisz za coś a sprzedający Cię "wykiwa" to paypal pomoże Ci odzyskać kasę
według mnie profesjonalizm przez duże P.
szkoda że mało polskich sklepów promuje też sposób zapłaty

a poczytajcie o przekrecie nigeryjskim i wcale o możliwosci wycofania kasy z paypal.

Chociaż nie mieszkam w Polsce,to mogę coś też dorzucić od siebie.Używam PayPal na codzień od kilku lat i złego słowa nie powiem. W UK jest to tak dalece rozwinięty system,gdzie można zapłacić w każdej chwili i za wszystko w bardzo prosty i szyki sposób. Każdy sklep,instytucja etc ma na swojej stronie płatności opcję Paypal.Z moim kontem paypal jest powiązane moje konto bankowe i karta płatnicza i nawet jak mam zero środków na paypalu to i tak płacę,a paypal sobie pobiera potem z mojego konta BEZ ŻADNEJ PROWIZJI. Prowizję płacę tylko gdy otrzymuję na mój paypal wpłatę,np. za sprzedaż na ebayu etc i nie jest to jakiś kosmos bo chyba coś koło 3%. System ochrony klientów mają bardzo dobry i w większości przypadków najpierw zwracają poszkodowanemu kasę z góry,a potem sobie już sami ściągają z "cwaniaka",o czym sam się już kilka razy przekonałem.Tak to bynajmniej funkcjonuje w Wielkiej Brytanii,jeśli w Polsce miało by być tak samo to osobiście polecam.

unikam tego jak ognia chyba ze musze i do tej pory tego nie łapie

lelumel

do: ryba 22
ja miałam taką sytuację, wystawiłam samochód na allegro i łamaną polszczyzną jakiś John z Wielkiej Brytanii napisał że go bierze, bez obejrzenia tylko muszę założyć konto w pay pal, i że nie muszę martwić sie o transport - on wysle swoich ludzi i zabiora auto spod domu :)

Konto w banku możesz założyć nawet nie mając dochodów.

Spokojniej sie spi, jak sie nie ma internetowego konta bankowego i tych calych Pay ... nie wzieliscie pod uwage hacker'ow ... itp.

no to idźmy na całość i nie używajmy internetu!

Jak mamy isc na calosc, to pradu tez nie uzywajmy ! ; )

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org