Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dla kogo zwrot za ogrzewanie |
Sytuacja przedstawia się następująco: Moja znajoma wynajmuje mieszkanie. Mieszka w tym mieszkaniu ok. 3 lat. Czynsz opłaca sama, ponieważ wynajmujący powiedział, że tym będzie się ona zajmowała a nie on. Czynsz zawsze płaciła regularnie. W tym roku przyszedł dość wysoki zwrot za ogrzewanie ok. 400 zł. Jednym słowem dziewczyna oszczędzała. Podkreślić chcę również iż wysokość czynszu na ten rok nie uległa drastycznej zmianie- podwyżka ok. 7-10 zł. za który znajoma będzie oczywiście co miesiąc płacić. Wynajmujący stwierdził, że zwrot należy się dla niego, mimo iż to ona oszczędzała i czynsz płaciła cały rok. Czy to jest fair ze strony wynajmującego? Czy ktoś miał podobny problem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dla kogo zwrot za ogrzewanie |
tu zajrzyj |http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=624452&t=624452 nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Kto opłaca zaliczki, ten otrzymuje zwrot (pokrywa dopłatę).
|
|
Tak, oczywiście ona płaciła ale rachunki są przecież na Jego dane.:)
|
|
Jak są na jego dane, to niech mu powie, żeby on opłacał. Skoro on nie chciał, to niech się teraz nie miesza. Nieuczciwy właściciel.
|
|
Słyszy się, że teraz coraz więcej takich nieuczciwych cwaniaczków jest wynajmującymi. I całkiem dobrze na tym wychodzą...jak widać!!!
|
|
Odkręć na ful i przy następnym rozliczeniu powiedz tym razem też różnica należy do Ciebie cwaniaczku.
|
|
NO... takiej dyskusji debilow na 4 lomza dawno nie widzialam:))))))))))))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
logiczne że zwrot należy się osobie która korzystała z ciepła ! ....ciekawe czyja byłaby dopłata też właściciela ?
|
|
Rzepicha, mogę wiedzieć o co Ci chodzi? Nie bardzo rozumiem Twój ostatni post???
|
|
Akurat rzepichą się nie przejmuj... Rzepicha - lepiej poczytaj swoje posty, najlepiej na trzeźwo, chyba że Ty na trzeźwo masz taki bajzel w głowie. Ale w takim wypadku to już my Ci nie pomożemy :P
|
|
Jak dla mnie wygląda to na nieuczciwego wynajmującego. Dlatego też uważam, że zamiast wynajmować lepiej jest kupić mieszkanie.
|
|
Tak uczciwie to nalezałoby sie to wynajmującemu ale cóż... No a jak by była dopłata to co wtedy? Obawiam się że moja siostra która wynajmuje mieszkanie sporej rodzince otrzyma dopłate i juz się martwi kto ją uiści... :/ żeby wzięła wcześniej kaucję to wtedy problem byłby z głowy a w jej sytuacji moze nie być ciekawie - podobny "problem" tylko że odwrotny
|
|
Ale to chyba logiczne, że jak oszczędzam to zwrot powinnam ja otrzymać a ja za dużo nagrzeję to również powinnam za to zapłacić. Tylko tu wynajmujący chce moje zaoszczędzone pieniądze to chyba nie fair hmmm?
|
|
zwrot powinna otrzymać Twoja znajoma, jeśli wynajmujący byłby w porządku. Natomiast prawnie tak jak pisałaś wszystko jest na niego i ona go nie zmusi do oddania pieniędzy... ;/ :)
|
|
Kto sie ...ujem urodzil to wrobelkiem nie zemrze!-mowa o wlascicielu M.
|
|
Wynajmujący stwierdził, że zwrot należy się dla niego, mimo iż to ona oszczędzała i czynsz płaciła cały rok. Czy to jest fair ze strony wynajmującego? Czy ktoś miał podobny problem? szkoda trafił jej sie nie uciwy wynajmujący:( u nas takie rzeczy na wstepie byly ustalane jest zwrot i jest dla nas:)
|
|
Zwrot oczywiście powinna otrzymać wynajmująca o ile rzeczywiście sama wnosiła opłaty. No chyba, że inaczej zapisali to w umowie. Ale kto dzisiaj podpisuje umowy?
|
|
oczywiscie ,ze zwrot powinna dostac ta osoba ,ktora zaoszczedzila.a jaka to spoldzielnia?w perspektywie jest tak ,ze te zaoszczedzone pieniadze sa wtedy z czynszu rozliczane.jesli twoja znajoma sama oplacala czynsz ,to po prostu niech sie dowie w spoldzielni i ta kwota zaoszczedzona bedzie odliczona od czynszu(miesiac lub poltora miesiaca nie bedzie musiala placic czynszu).a swoja droga, ten od ktorego twoja znajoma wynajmuje mieszkanie- ma tupet.
|
|
Jak powiedział wynajmujący: " comiesięczne odliczenie od czynszu zwrotu, będzie mi Pani tę kwotę wypłacała, bo przecież i tak musiałaby Pani płacić cały czynsz gdyby nie ten zwrot". Chyba podziękuje Ona temu Panu niedługo:) Jak tak można!!!!
|
|
Szukać nowej chaty, wyprowadzić się bez uprzedzenia a wcześniej nabić wszystkiego ile się da :) A btw, czy mają umowę i pan wynajmujący odprowadza podatek?
|
|
Również jej tak poradziłam. I to bez skrupułów. Może inni, którzy wynajmują i w podobny sposób" rozliczają się" z lokatorami czyli oszukują i naciągają ich, poczytają sobie trochę i wezmą do serca pewne opinie i wnioski:) A wiadomo, że teraz naciągaczy i cwaniaków nie brakuje. Może nowa lokatorka będzie bardziej oszczędna i jeszcze mocniej dostanie po du...e.
|
|
a moze niech porozmawia jeszcze z tym "panem",niech mu powie, ze racja jest po jej stronie, i ze sie dowiadywala jak to wyglada ze zwrotami u innych.skoro juz 3 lata mieszka i do tej pory bylo ok,to moze warto sprobowac sie dogadac.chyba ze juz nie chce dalej od niego wynajmowac. jesli regularnie wszystko placila, to powinna powalczyc o swoje pieniadze.powodzenia
|
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |