Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gmina che wywłaszczyć mi działkę |
szukam pomocy prawnej nie wiem kto się takimi sprawami zajmuje w łomży gmina założyła mi sprawę ( pomocy)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gmina che wywłaszczyć mi działkę |
Jak gmina chce na tej działce budować drogę to jesteś przegrany ,mają takie prawo.
|
|
andreo nie przesadzaj ;] przykład: Na ul sikorskiego od legionow do woj.poslkiego jedna strona miala byc 3-pasmowa, czyli wiazalo by sie z obcieciem dzialki prawie az do domow mieszkalnych. czy tez na przykoszarowej gdzie osoba bardzo dlugo nie pozwalala zrobic drogi, zgodzila sie gdy dostala obiecana kase, oraz warunek- nie moga tam przejezdzac ciezkie samochody. Zauwazyliscie ze od Marczuka do legionow nie jezdzi zaden autobus ? :)
|
|
ja tez radze troszke poszperac w internecie na ten temat dzisiaj akurat sluchalam w radiu sprawe podobna tylko nie w Lomzy i sad przychylil sie do wlasciciela dzialki
|
|
gmina może ci wywłaszczyć działkę ale konopi indyjskich !:)
|
|
Polecam Kancelarię Prawno - Odszkodowawczą na Al. Legionów, specjalizują się w tego typu sprawach, tel. 500 896 135
|
|
Ile m2 chce Ci wywłaszczyć?
|
|
potwierdzam, tam mogą Ci pomóc. Byłem tam niedawno w sprawie wywłaszczenia nieruchomosci i udało się sprawę załatwić po mojej mysli. Pozdro Pozdrawiam.
|
|
Dziękuję za informacje działka to 2 ary i dzieli moją posesje na dwie części gmina chcę ją przejąć przez zasiedzenie
|
|
Chce zrobić drogę przez środek Twojej działki?
|
|
dokładnie sprawa jest zagmatwana dziadek pozwolił sąsiadowi jeździć a teraz po tylu latach korzystania jego syn tak się odwdzięcza
|
|
też polecam te kancelarie odszkodowawczo na legionow uniwersus tam ci pomogo. Co za czasy z własna działko nie mozesz zrobic co zechcesz .....aj aj aj
|
|
dokładnie sprawa jest zagmatwana dziadek pozwolił sąsiadowi jeździć a teraz po tylu latach korzystania jego syn tak się odwdzięcza tak dzisiaj płaco za dobroć!!!!
|
|
... i jeśli sąsiad jeżdził przez(jak dobrze pamiętam)30 lat i ma na to świadków to raczej jesteś na przegranej pozycji no i jeszcze wplątał w to gminę aby było mu łatwiej osiągnąć cel-tak myślę.Współczuję Ci takiego sąsiada uczciwy człowiek przyszedł by do Ciebie i spytał,,Ile chcesz za tą ziemię na drogę''.Ale w dzisiejszych czasach dużo jest ludzi którzy myślą ,,Po co mam płacić jeśli mogę mieć za darmo'' i z tego korzystają a że zrobią z siebie świnię i złodzieja to nie ważne.
|
|
ale za to będziesz miał 2 działki :):)
|
|
w takich sprawach polecam adwokatów z olsztyna. w łomży to ta sama liga co gmina...
|
|
To gmina chce ci wywłaszczyć działkę, czy sąsiad zasiedzieć służebność drogi koniecznej? To dwie różne sprawy i rózne tryby postępowania - I to sprawa administracyjna, druga to w sądzie cywilnym. Ustanowienie służebności nie pozbawia cię własności, tylko do okreslonej nieruchmości ustanawia się dojazd przez twoją działkę, za wynagrodzeniem dla ciebie.
|
|
O widzisz :) Będziesz miał dwie działki i jeszcze grosza ci kapnie za to :)
|
|
I daruj sobie takie twory jak kancelarie prawno-odszkodowawcze poszukaj sobie normalnej kancelarii może być i z Olsztyna :-), bo większość wpisów typu, oni Ci pomogą, potwierdzam mi też pomogli to zwykli naganiacze.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |