Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kamera termowizyjna |
Poszukuje kogoś z kamerą termowizyjną, może ma ktoś namiary.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kamera termowizyjna |
Angel co chcesz sprawdzić?
|
|
503-432-257 ten Pan obejmuje zakres Łomży i okolic. Widziałam jakis baner reklamowy w Piatnicy na płocie z nr tel.Kogoś kto ma uprawnienia świadectwa charakterystyki energetycznej jadac od Łomży przez nowy most w kierunku ronda po lewej stronie. Czy ten sam nie wiem,nie sprawdzalam. Można tez zapytac na WSA w dziale budownictwo czy jakis prof. ,ktory wykłada nie ma takich uprawnień.Ewentualnie Politechnika Bialystocka. Niech Pani skontaktuje się z dr Wiesławem Sarosiekiem. On, jako pracownik PB lub poprzez Narodową Agencję Poszanowania Energii, wykonuje takie badania i najszybciej udzieli informacji o kosztach. Tel do NAPE: (85) 7435845 i tam ktoś powinien udzielić wszelkich informacji. Pamiętać jedynie nalezy,iz róznica temp pomiędzy temp. w środku a na zew.wynosic musi 10 lub 15 stopni.
|
|
Chcę sprawdzić słabe punkty na poddaszu, gdyż w sezonie grzewczym jest duża różnica temoeratur pomiędzy parterem a poddaszem, która dochodzi nawet do 8-10 stopni, dodatkowo przy wiatrch mocno wieje od skosów przy oknach, przy jednym oknie dachowym dolna płyta rozebrana i okazało się że nie ma wełny, nie chcę rozbierać całego poddasza, tylko ponawiercać otwory w newralgicznych miejscach i wstrzyknąć wełnę.
|
|
dercos podany przez Ciebie numer nie odpowiada, dzwoniłam po osobach wystawiających świadectwa charakterystyki energetycznej, niestety nikt nie posiada takiej kamery, także temat nadal aktualny.
|
|
Myślę że możesz spróbować kupić coś samodzielnie i jedynie wynająć specjalistę bez kamery. LINK do kamer http://e50.pl/kamery/4578951036 kamera temowizyjna wykorzystywana w przemyśle.
|
|
Poszukaj na forum niedawno było o tym dużo pisane i mówione temat dotyczył przemarzających okien w nowych blokach w łomży i tam było o firmie tej która to robi.
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi, już po badaniu.
|
|
Posiadam kamerę termowizyjną. Jestem audytorem energetycznym z uprawnieniami. Macie problem z zawilgoceniem, mostkami termicznymi czy wyciekiem z ogrzewania podłogowego w domu lub mieszkaniu. Dzwońcie 508870259
|
|
A ile taka kamera termowizyjna może kosztować? Chodzi o możliwość rejestrowania ubytków cieplnych z zabudowań.
|
|
Poszperaj na allegro. Lub jeżeli ma być taniej, to na aliexpress. Ewentualnie bezpośrednio zgłoś się do producentów kamer z zapytaniem. Np tutaj możesz dopytać tutaj - z tego co widze, to stosują oni różne technologie w swoich kamerach.
|
|
A tutaj https://megadron.pl/pl/menu/przemyslowe/kamery-termowizyjne-421.html już zaglądaliście? Jeśli nie, to uważam, że warto. Mają tam bowiem w ofercie między innymi kamery termowizyjne, ale do dronów. Opcja jest naprawdę ciekawa. Może zastanowicie się właśnie nad takim rozwiązaniem zamiast inwestować w tradycyjne kamery.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |