Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
doplata do centr |
i jak zwykle jak co roku doplata do centr ogrzew
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: doplata do centr |
Jak co roku zwrot. Ogrzewać też trzeba umieć :P
|
|
no wlasnie trzeba umiec ogrzewac mieszkanie to beda zwroty a nie doplata 001
|
|
A która spółdzielnia? Jedność? :) Ponoć rekordzista dopłaca ponad 3000. To chyba nie jest kwestia umiejętnego ogrzewania.
|
|
Zdradźcie mi proszę sekret ogrzewania mieszkania, żeby był zwrot. Tylko chcę mieć w końcu ciepło. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
perspektywa ja tez chcialabym znac ten sekret bo pomimo ze zawsze doplacam to wcale sie nie wygrzewam
|
|
ludzie ogarnijcie się !wszyscy chcą zwrotów jak średnio ciepło drożeje dwa razy w roku a zaliczki pozostają bez zmian !
|
|
Dafi, liczniki czy podzielniki. I czy mieszkasz na ostatnim pietrze?
|
|
do Indar 4 pietro podzielniki
|
|
tzn chcialamam napisac ostatnie pietro sory
|
|
Okna mam na południową stronę, co latem bywa uciążliwe, ale zimą jest pomocne, poza tym środkowe mieszkanie, szczelne okna i drzwi... Jak trzeba to je sobie jeszcze uszczelniam. W necie są porady jak oszczędzać na ogrzewaniu. Może nie wszystkie mądre, ale są :)
|
|
Ja mieszkam na parterze, od szczytu i nie sposób tego mieszkania ogrzać. Zamiast odkręcać kaloryfery na maksa, chodzę całą zimę w grubaśnych bluzach, a dopłata co roku. W tym roku wyjątkowo mało, bo niecałe 300 zł... ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Perspektywa i jak co roku zwrot. Środkowe mieszkanie w domu małe dziecko, więc nie oszczędzamy i grzejemy ile trzeba. Mieszkanie także słoneczne i jak u Rondo drzwi i okna szczelne. Jak wietrzę mieszkanie to zakręcam na ten czas grzejniki. Grzejniki nie są pozasłaniane meblami przez co jest ułatwiona cyrkulacja powietrza w pomieszczeniach. Pilnuję by grzejniki nie były zapowietrzone. Jak wyjeźdzamy na dłużej zakręcamy grzejniki. W sumie takie nawyki mamy i moze one w czymś trochę pomagają.
|
|
Jedność. Oszczędzanie, ciepło się ubieranie, temp w pokoju max 19-20 stopni - 200 zł dopłaty. Mieszkanie na parterze, szczytowe - blok praktycznie nieocieplony. Nie chce nawet myśleć ile trzeba by dopłacić, żeby mieć ciepło w mieszkaniu. Z innej beczki jakie macie współczynniki korygujące?
|
|
ja jeszcze widze taki problem jak:na moim przykladzie sasiedzi za sciany maja zakrecone grzejniki a wiec juz wiem gdzie ucieka to cieplo skoro nie wygrzewam sie wrecz oszczedzam a pomimo tego musze doplacac co roku
|
|
W tej jedności to co roku gorzej podobno.
|
|
Co roku więcej dopłaty do mieszkania na ostatnim piętrze, pomimo mniejszych wartości zużycia
|
|
A jak wyjaśnić fakt że mój znajomy który ma kawalerkę, zimą go nie było akurat ( wyjechał na kilka miesięcy ) wiec grzejniki były zakręcone a ma DOPŁATĘ ?? To jest niezła zagadka....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |