środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wywóz śmieci Błysk - Bloki ŁSM

Dlaczego Błysk nie wywozi odpadów? Już pełne pojemniki są a firmy wywożącej ani widu ani słychu...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wywóz śmieci Błysk - Bloki ŁSM

gdzie dokładnie na tym łsm ?

Musisz założyć czujniki na pojemnikach. Jak się zapełnią, to w Błysku zapali się lampka i przyjadą.

zapomnieli zabrać

Każdego ranka, w momencie przepełnienia pojemników na segregowane odpady, gospodarze podwórek z ramienia WINATU, przekładają nadwyżkę odpadów do zbiorczych pojemników.
Pomimo, że mieszkańcy wywiązują się z segregacji, to firma wywozowa ustaliła taki harmonogram opróżniania pojemników, że segregacja traci sens.
Może należałoby zrewidować umowę z "BŁYSKIEM", który wygrał przetarg na wywóz za rażąco niską cenę ...

Bloki ŁSM, Małachowskiego 6 i 8, kosz na papier przepełniony od poprzedniego tygodnia, do dnia dzisiejszego tj. 17.09 dalej pełny i tylko papiery po parkingu krążą. Jeśli gospodarz osiedla ma to Zrobić to czy takowy istnieje?

Andy

W ŁSM śmieci nie są segregowane więc mogą przekładac,ludzie ja nie mieszkam w spółdzielni i wiem,a wy nie wiecie....Zdaje się, ze Błysk już wcześniej wywoził w tej spółdzielni więc nic się nie zmeniło,

Ten rewir o którym mówię wcześniej obsługiwała inna firma i nie było problemów z przepełnieniem...

@piątek
pewien jesteś z tą segregacją w ŁSM?

Piszę poprawnie po polsku.

Dzisiaj znowu zapomnieli zabrać?

Aro poszukałem i znalazłem,że jednak ŁSM zdecydowała się na segregacJę, tyle tylko,ze wcześniej pan prezes mówił o konieczności zakupu pojemników do segregacji.Ponieważ obowiązek ten spoczywa na spółdzielni, jeśli faktycznie brakuje tych pojemników to nie jest wina firmy Błysk,że w śmietnikach jest syf,oni wywożą według harmonogramu,którego częstotliwość była prawdopodobnie zawarta w przetrgu i to miasto określało częstotliwość. Ja miałem wcześniej wywóz raz w tygodniu,teraz co dwa ale to miasto zamawiało,a firma Błysk realizuje.

Właśnie chodzi o to, że pojemniki do segregacji są pełne i ludzie zostawiają swoje śmieci obok tych kontenerów. Robi się ich dużo, walają się po parkingu, rano gospodarz osiedla przejdzie, posprząta nadwyżkę do kontenera ogólnego i tym sposobem i selektywne są pełne i ogólne są pełne.

Gospodarz posprząta, albo i nie - na Małacha jakiś badziew leży przy śmietniku już kilka dni...

Piszę poprawnie po polsku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org