Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co sie dzieje z gazem w butlach??? |
Butla gazu wystarczala mi na 3 m-ce , od roku 2 m-ce ,NOO!!! teraz MIESIAC NA JEDNA OSOBE??!!!Nie dosc ,ze smierdzi to i KALORYCZNOSC SPADLA!! Co jesli rodzina np. 4 osobowa??? TO JEST SKANDAL??!!!! i ROZBOJ W BIALY DZIEN!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co sie dzieje z gazem w butlach??? |
Spożycie masz za duże i tracisz orientację w zużyciu :)
|
|
może przejdż na dietę MŻ
|
|
tak poważnie mówiąc to pewnie bardzo zależy od tego skąd masz tą butle....są dostawcy i "dostawcy" :)
|
|
gaz jak zwykle od stalego dostawcy : byl powogaz ,korgaz ale jak by nie pisal wiadomo ze z gazowni na przeciw PKS !Egzorcysta ty zacznij myslec a nie glupoty wypisywac. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepa! Czego lamentujesz? Tak trudno zmienić dostawcę ?? Od wielu lat wszystko co polskie to jest gówniane :):)
|
|
gaspol zycie to ciagła walka...
|
|
Jak śmierdzi to może się ulatnia?A poza tym pewnie za mało nabijają.
|
|
również uważam, że powinieneś zmienić dostawcę. Spróbuj z Gazbeki na woj.polskiego albo ze stacji koło barbórki, tam mają gaz z Małkini. Po za tym sprawdz uszczelkę na butli. Masz prawo zażyczyć sobie od dostawcy nowej uszczelki i bez łaski powinien Ci ją nawet wymienić i to za darmo!!!!! I nie sugeruj się "ładną" butlą tylko datą legalizacji na butli....Gaspol maluje i czyści każdą-oczywiście na zewnątrz a w środku już tak ładnie nie jest :)
|
|
stokrotka22 < tylko datą legalizacji na butli....Gaspol maluje i czyści każdą-oczywiście na zewnątrz a w środku już tak ładnie nie jest> :) I chyba to jest sposob!!!!! chcialabym jeszcze nr. telefonu dystrybutora z Malkini operujacego na terenie Lomzy. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
a... dodam -dlaczego nie widze wypowiedzi ZADNEGO DOSLOWNIE Z DYSTRYBUTOROW GAZU NA TERENIE LOMZY???!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
A po co ? Sama sobie dostawcę wybierz . Mi jak nie pasował gaz z Gaspolu to zacząłem brać od innego dostawcy, już kilkanaście lat wcześniej :)
|
|
mauda wiesz co? pieprzysz jak maly potluczony karolek!Pomimo wszystko mialam ciebie za madrzejszego. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
http://www.gazbeka.pl/
|
|
rzepicha A ty najgorsze gówno będziesz brała aby polskie było? To nie lamentuj na forum że ci gazu na krótko starca tylko płacz i płać :):) Mam gdzieś gaspol i jego brudne butle i nawodniony gaz . Poprostu biorę tam gdzie mnie nie robią w balona:): A czy to pieprzenie jak mały karolek?? Nie wiem kto z nas głupszy, mi gazu starcza na 3 miesiące a tobie na miesiąc:):)
|
|
Rzepicha ma racje też to zauważyłam że gazu na mniej czasu starczy zawsze brałam z GASPOL ale teraz już sama nie wiem skąd zamawiać.A może by tak butle ważyć ;))
|
|
Butla waży tyle ile trzeba:) Gaspol powinien częściej butle wewnątrz czyścić i błoto z nich wylewać :)
|
|
tak poruszylam temat mniejszej kalorycznosci gazu -------------za moment bedzie raban ,ze jest cos nie tak!EUREKA artykul sie ukazl -bo ktos sie wkurzyl. ale nikt nie bedzie pamietal ,ze ten problem istnieje nie od dzis.Maruda dostawcy??? przeciez oni biora gaz z TEGO SAMEGO I JEDNEGO ZRODLA!!!! wiec o czym ty mowisz? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Trzeba zważyć butlę "pustą" czyli taką co już nie daje gazu a w środku się coś i tak bełcze a później napełnioną. Różnica w masie pokaże na ile kg nas walą. A tak na marginesie - wiecie ile kosztuje napełnienie małej butli turystycznej (2kg)? 24 złote kurna - rozbój!!! Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Aro PROBLEM NIE W KG ale kalorycznosci gazu! Sa to dwie rozne rzeczy-mozesz kupic i 1kg aby palil sie tak jak potrzeba, bez smrodu ,bez zoltego plomienia ,przyjrzyj sie jeszcze dodatkowo palnikowi.Kijowy gaz to i plomien abyaby.. Mam przyklad z mala butla 2,5 kg --dlaczego ona pali sie DWA TYGODNIE a 10 kg --4 tygodnie????Prost rachunek ile powinna sie palic duza butla!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
uuup, moze ktos znajacy sie na gazie odezwie? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepicha, wiem że główny problem w kaloryczności, ale myślę, że na kg też nas walą. Kiedyś z dwóch turystycznych wytrząchałem od groma śmierdzącej brei. Więc za każdym razem przy napełnianiu za tą breję płaciłem. Piszę poprawnie po polsku.
|
|
TO PWEDZ MI DLACZEGO nie ma odzewu ??? dziwne??! wiec jest cos na rzeczy!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
a brałąs z gazbeki? my nie mieliśmy nigdy problemów
|
|
A nie da się brać gazu takiego samego/od tego samego dostawcy/z tego samego źródła jaki jest w butli turystycznej? Skoro pali się 2 razy dłużej.
|
|
Gaz jest po to żeby się wypalał i normalny człowiek wie o tym :) Ale jak widać, są tacy ktorzy chcieliby butlę mieć przez całe życie i żeby jeszcze dla potomnych zostało conajmniej połowa:)
|
|
.. a może tak zacząć od przeglądu kuchenki, bo zapach gazu może świadczyć o niewłaściwym spalaniu. Biorę z Gaspolu od zawsze i zero problemów. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
... i taka rada .... Ludzie piszący w necie wielkimi literami i używający wykrzykników nadmiernie są postrzegani jako tego no ....... zapomniałem tego słowa.. :-):-):-):-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Gaspol chyba na dzień dzisiejszy jedyny słuszny dostawca . Co do dostawcy z "Bawełny" , co z tego ,że miał kiedyś butle z SHELL GAS jak na niebieskiej butli była plomba z firmy rozlewającej gaz w Małkinii ? Wiadomo , zysk większy jak gaz zakupiony z firmy mniej KORPORACYJNEJ . Wydaje mi się , że na dzień dzisiejszy chyba tylko Gaspol , bynajmniej jak zamówisz butlę bez kołnierza to jest ona na samochodzie i nie robią problemów , nie to co inni - że trzeba dłużej czekać bo kierowca nie ma jej na aucie ( nie dziwi mnie to z drugiej stronie jak na pickupie mieści się pewnie z 10 butli)
|
|
rzepicha a gdzie napełniasz małe butle?? poważnie jest tak drogo??
|
|
Na łonie natury preferuję chrust, jest zdecydowanie tańszy :-):-):-):-):-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
na łonie natury to preferuje 0,7
|
|
idiotow na ten watek nie zapraszalam.: Pierre_Dolain , i jestem nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Ziemniaki już zaczynają powoli kopać i maciny jest pod dostatkiem :) Taniej już się nieda obiadów gotować tak żeby starczyło na długo :)
|
|
Tak Cię już tu parę lat czytam, rzepicha i tak sobie pomyślałem, że idiotka się ucieszy, że swój do niej napisał :-] Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Pierre zostaw nie warto, wyzywa tylko ten który jest tak nazywany i nie dowartościowany. Pozdrawiam ludzi z poczuciem humoru.
|
|
Nie reagujcie na nią. To stara, sfrustrowana, gruba baba po 60 ;)
|
|
Ale temat wart dyskusji może jak GASPOL poczyta to coś się zmieni bo tak jak piałam wcześniej też zauważyłam że gazu starczy na mniej czasu.
|
|
gaz jest teraz jakiś lewy, zapalasz parę palników na raz i wcale mocno ani wcalle się nie pali. Gaz tez starcza na wiele krócej i to z GASPOLU!!!!!!!!!!
|
|
Jak śmierdzi, to znaczy, że zacier przypaliłeś. Na pędzenie dużo gazu idzie.
|
|
maruda maciny jest mało, wszystko zjadła stonka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |