czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Segregacja śmieci.

Od dnia wprowadzenia opłat za segregowanie lub nie naszych śmieci,zauważyłem (i nie tylko ja),że wiele osób wyrzuca dowolne śmieci do dowolnych kontenerów.Czego wcześniej nikt nie robił-bo i po co.
Teraz kontenery pełne są wszystkiego.
Zastanawiąca jest również ich (nie segregujących) opinia,że teraz skoro więcej płacą,to mogą wyrzucać śmieci jak i w co zechcą.A my (segregujący) i tak wcześniej,czy później poniesiemy konsekwencje naszej pracy.
Wszyscy (segregujący) zostana ukarani za bałagan segregacyjny podwyżką.
I po co było walczyć o te marne 5 złotych? Pytają.
Dziwna reakcja,ale chyba nich rozumiem - różnica w cenie jest bardzo mała i poza tym jak kontrolować,czy rzeczywiście segregujemy te odpady?
A jeśli nie - to jak z tego uprawnienia korzystamy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Segregacja śmieci.

to teraz wiesz ze cała ta segregacja to przykrywka do podniesienia znaczaco przez panstwo cen.
a w takiej sytuacji powie sie głupiemu społeczenstwu ze same sobie winne bo nie segreguje. i urzedniczki z tuskiem na czele beda doskonale kryci bo my chcelismy dla was dobrze ale wy (społeczenstwo) sami sobie winni ze tak drogo płacicie.

Rzeczywiście-tak to wygląda.

Gdzie w lomzy kupie piornik z ....

Bo porzadek mosi byc.

Nie w smietnikach ale papierach :)

Ja sobie chwalę. Zabrali całe "szkło" z garażu :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org