wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niebieska karta

Mój ojciec ma Niebieską kartę,jest Alkoholikiem,na leczenie nie pójdzie,Były dwie sprawy sądowe i tylko dostał kuratora.Jesteśmy nękani dalej przez niego psychicznie.Pracownik Opieki Społecznej każe nam zmienić miejsce zamieszkania,nie wiem czemu dlatego że mieszkamy obok alkoholika co nas nęka.To z nim powinni zrobić porządek a nie z nami.Mamy skromne warunki mieszkalne lecz chleba nie braknie dla dzieci.I co zrobić teraz z tym proglemem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niebieska karta

wygonic gnoja i juz

Rejestruj zgłoszenia (chodzi o dowód) i dzwon,wzywaj policję.
Im musi się to kiedyś znudzić i może,powtarzam-może,pomogą dla wlasnego,świętego spokoju.
Małe szanse,ale zawsze jakieś.

W tym budynku co on mieszka jestem zameldowany tak samo jak on, nie mogę wygnać ponieważ ma dożywocie bo oddał za rentę bratowi.

jest też chyba przymusowe leczenie alkoholika ale decyzję o tym podejmuje sąd

Jako rodzina możecie złożyć wniosek do sądu o przymusowe leczenie ojca..

:)

Czy kurator Wam pomaga, w jaki sposób? Jak opieka społeczna i Policja stara się Wam pomóc? Są to przecież instytucje powołane i zobowiązane do pomocy... Jeśli Wasza sytuacja życiowa w żaden sposób się nie poprawiła zwracajcie się wyżej, czyli np. do kierownika kuratorów lub dzielnicowych z informacją o niedostatecznej pomocy... Macie takie prawo i korzystajcie z niego. Tłumaczenie, że to Wy macie się wyprowadzić, to zwykłe olewanie sprawy, jak można tak ludzi traaktować...
Czy w rodzinie są dzieci nieletnie, czy chodzą do szkoły ? (jeśli tak szukajcie również tam pomocy). Starajcie się swoją sytuacją zainteresowac jak najwięcej osób. Tak jak któś wyżej wspomniał w porozumieniu z kuratorem złózcie wniosek o przymusowe leczenie dla ojca, podpierajcie się zgłoszeniami na policji, niebieską kartą itp.
Czy Twoi rodzice mają rozwód, czy budynek w którym mieszkacie jest wspólną własnością rodziców, czy tylko ojca? Napisz coś więcej.

więcej informacji na ten temat
inkel4@wp.pl

idź na Rybaki tam na pewno dowiesz się więcej i tam cię już pokierują dalej

Alkoholizm to choroba ! Nie należy skreślać ludzi od razu ponieważ wielu można ocalić i naprowadzić na dobrą ścieżkę życiową. W polsce system leczenia osób z uzależnieniami jest na bardzo niskim poziomie. Warto przeczytać jaki jestKoszt leczenia alkoholika przez NFZ

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org