czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ostrzegalam!!! ale na marne

Wiadomości › Polska › Służba zdrowia
dzisiaj 07:19
Panika rodziców. W Polsce stosowano groźne szczepionki
obudzili sie po fakcie!!!!!Wg. Synowej jestem czubkiem!!!! Powodzenia jej zycze I lez JAK GROCH!!!!!!!!!!! http://wiadomosci.onet.pl/kraj/panika-rodzicow-w-polsce-stosowano-grozne-szczepionki/bkyqf

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ostrzegalam!!! ale na marne

UUP

Katon

W Łomzy też szczepiono wycofanymi seriami. Mnie dziwi cisza.

<https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/wycofane-szczepionki-i-monitorowanie-stanu-zdrowia-dzieci/652498251444273>
Wycofane szczepionki i monitorowanie stanu zdrowia dzieci

24 lipca 2013 o 08:28

Informacja dotycząca wycofanych szczepionek: W dniu 18 lipca 2013r Główny Inspektorat Farmaceutyczny wycofał w trybie pilnym dwie serie szczepionek:

Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B – numer serii UFA 12001
Tripacel, szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi - numer serii C4007 AK

W/w szczepionki były podawane dzieciom co najmniej od 09.2012 r.
Szczepionki wycofane zostały z obrotu na terenie całego kraju ze względu na nie spełnienie wymagań i niehomogenność. Niehomogenność oznacza niejednorodność, mogło to np. wynikać z nieprzestrzegania zasad zachowania ciągu chłodniczego podczas przechowywania lub transportu albo obecności zanieczyszczeń w szczepionce.

Decyzje GIF: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-07-18-056.pdf
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-07-18-057.pdf

W związku z wycofaniem w/w dwóch serii szczepionek, ze Stowarzyszeniem skontaktowało się kilkadziesiąt osób, których dzieci były szczepione tymi seriami Euvax B i Tripacel od 11.2012 r. Znaczna część z nich zaobserwowała u swoich dzieci poważne problemy zdrowotne /często zapalenia oskrzeli, problemy skórne, problemy jelitowe a także objawy ze strony układu nerwowego - drżenie kończyn, obniżenie napięcia mięśniowego oraz bezdechy, tachykardię/.

tomek24042004 zacznij myslec a nie inwektywami mnie obrzucasz.Nawet sad naajwyzszy w POLSCE powiedzial wyraznie ,ze nikt rodzicow nie moze zmusic do niepewnego szczepienia>przestan pluc , bo chory to ty jestes na rozmiekczenie mozgu!!!!!!

Katon

za ten akapit spotkamy sie w sadzie < z czego się stara k.urwo cieszysz.> nauczysz sie pisac po polsku.

Katon

bardzo chętnie poznam osobę, która cieszy się z nieszczęścia innych ludzi i życzy ludziom płaczu,

umiem pisać po Polsku a a słowo k.urwa nic nie znaczy ani w języku Polskim ani w żadnym innym.

za to, że nazwałaś mnie chorym na rozmiękczenie mózgu, żądam satysfakcji na udeptanej ziemi !!!!

Przecież to dawno temu było na forum o tym, gratuluje ostrzeżenia innych i mam nadzieję że komuś te ostrzeżenia się przydały........

Dziękuję Rzepicha, że mnie wspierasz ja dzisiaj dostałam podziękowania od kuzynki, której przemówiłam do rozsądku i nie zaszczepiła.

Ciekawe czy Ci podziękuje jak jej dziecko złapie,którąś z tych chorób, po drugie jeżeli będzie miało jakikolwiek zabieg chirurgiczny to i tak zaszczepią bo takie są wymogi,ponieważ szpitale boją się pozwów po wszczepieniu zółtaczki,możesz sprawdzić,a potem piej jaka jesteś mądra

Do Twojej wiadomości nikt nie zmusi nikogo do zaszczepienia na żółtaczkę przed zabiegiem i jakim cudem w sterylnej sali operacyjnej czy zabiegowej panuje żółtaczka to tylko świadczy o stanie czystości w służbie zdrowia. Podobnie jak nikt nie zmusi mnie do ubezpieczenia dziecka w szkole, jest to nieobowiązkowe a jak coś się stanie dziecku w czasie szkoły, to szkoła odpowiada, niech sami wykupią OC a nie cedują na rodziców.
A jak złapie żółtaczkę czy gruźlicę jej dziecko to go wyleczy a jak zachoruje na autyzm, to raczej nie. Posłuchaj jak pieją rodzice dzieci chorych na tą chorobę, albo sobie obejrzyj filmik
http://www.youtube.com/watch/?v=JsJ154jWRsV&feature=related

idz kobieto cieszysz sie ze cos tam wiedzialas i podnosisz rumor na forum

sam bralem euvax b 3 sztuki i mam w nosie czy feralne czy nie ;)

marecccki kazdy z rodzicow jakas decyzje podejmie ale z ciezkim sercem bo jest tak oglupiony -ze nie wie co prawda co klamstwo)?! ALE TO NIE ICH WINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!BRAK PELNEJ INFORMACJI> to w skrocie. jak zauwazylam mloddzi POLACY STALI SIE KROLIKAMI DOSWIADCZALNYMI.

Katon

rzepicha......gdybyś miała minimum wiedzy medycznej i jeszcze umiała czytać ze zrozumieniem to wiedziałabyś ze kazdy,ale to każdy lek od aspiryny,po hormony czy antybiotyki niesie ze sobą ryzyko innych chorób albo powikłań wystarczy przeczytać ulotkę o skutkach ubocznych.Zdarzają się powikłania również po szczepieniach z reguły u dzieci obciążonych chorobami genetycznymi albo w połączeniu z innymi schorzeniami.Po co się szczepi,ano po to aby zmniejszyć do minimu liczbę chorób zakażnych,które jeszcze nie tak dawno zbierały śmiertelne żniwo w setkach tysięcy(można to znależć nawet w lekturach szkolnych)...Możecie nie szczepić swoich dzieci,życ w średniowieczu i mieć nadzieję,że was te choroby nie dopadną.Czego wam życzę, bo najważniejsze jest zdrowie.

W grupie rodziców-przeciwników szczepień przeważają osoby z wyższym wykształceniem, pozostali dają sobie wmówić te głupoty, o których piszesz

Niestety żadne wyższe wykształcenie nie gawrantuje osobie ,która je posiada ,że jest osobą myślącą i umiejącą czytać i analizować ze zrozumienim.Aspiryna też może zabić, a mimo to jest powszechna.

"Podobnie jak nikt nie zmusi mnie do ubezpieczenia dziecka w szkole, jest to nieobowiązkowe a jak coś się stanie dziecku w czasie szkoły, to szkoła odpowiada, niech sami wykupią OC a nie cedują na rodziców. "

Mija jak coś piszesz to posiadaj wiedzę! NIKT W SZKOLE NIE ZMUSZA DO UBEZPIECZENIA! DZIECI NIE UBEZPIECZA SIĘ OD OC, TYLKO OD NASTĘPSTW NIESZCZĘŚLIWYCH WYPADKÓW, A DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI OC WYKUPUJĄ SAMI NAUCZYCIELE ŻEBY GDY COŚ SIĘ STANIE TYLKO I WYŁĄCZNIE Z ICH WINY PŁACIŁA FIRMA A NIE Z ICH WŁASNEJ KIESZENI!

Droga milko25 z braku wiedzy i umiętności czytania ze zrozumieniem Mija ...często z prawdą się mija.

co za ludzie?! to moze powiecie gdzie ta PRAWDA?!zAMIAST SIE ZASTANOWIC jak postapic ---to kazdy z was mysli jak dowalic ,jak upokorzyc ,jak osmieszyc-------i to sa POLACY. WSTYD!!!!!

Katon

rzepicho ....rzuciłaś kamieniem pierwsza i uruchomiłaś lawinę,a teraz się dziwisz,że nie każdy myśli jak Ty.Moje dziecko ma 17 lat przeszło wszystkie obowiązkowe i nieobowiązkowe szczepienia bez komplikacji to nie oczekuj że po kilku przypadkach,które zakończyły się tragicznie będę przeciwko szczepieniom....Załączam ulotkę od zwykłej Aspiryny podawanej bez recepty,przeczytaj uważnie jaki może powodować skutki uboczne ale czy to znaczy że każdy musi je mieć...........Możliwe skutki uboczne: Mogą wystąpić: ból brzucha, zgaga, nudności, wymioty. Lek może wywołać także krwawienia z przewodu pokarmowego (stolce są wówczas koloru smoły lub z domieszką krwi), zawroty głowy i szumy uszne (będące zazwyczaj objawami przedawkowania). Kwas acetylosalicylowy może powodować pokrzywkę, odczyny skórne, obrzęk naczynioruchowy, skurcz oskrzeli i napady astmy (ryzyko wystąpienia tych działań jest większe u pacjentów z astmą oskrzelową, przewlekłymi chorobami układu oddechowego, katarem siennym z polipami błony śluzowej nosa). Gdy zauważysz chociaż jeden z powyższych objawów, jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem. Kwas acetylosalicylowy, nawet w małych dawkach, zmniejsza wydalanie kwasu moczowego i u osób z już zmniejszonym wydalaniem kwasu moczowego może wywołać napad dny moczanowej. Długotrwałe przyjmowanie preparatów zawierających kwas acetylosalicylowy może być przyczyną bólu głowy, który nasila się podczas przyjmowania kolejnych dawek. W rzadkich przypadkach opisywano zaburzenia czynności wątroby i zapalenie nerek. Uwaga! Preparat może prowadzić do wydłużenia czasu krwawienia w czasie lub po zabiegach chirurgicznych (włącznie z niewielkimi zabiegami np. ekstrakcją zęba). Lek nie wpływa na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania urządzeń mechanicznych w ruchu.

piątek ja z kazdym twoim zdaniem sie zgadzam ! ale ty czy ja te szczepionki bralismy kazda osobno a naszym potomnym oferuje sie SKUMULOWANE!!!! trzy-cztery na raz!!!(zajrzyj do swojej ksiazeczki szczepien) a zrozumiesz na czym polega problem. Pozdrawiam

Katon

Rzepicha, Mija>Zawsze byłem przeciw szczepionkom, które sa "utajnionym" produktem złodziejskiej farmacji. Dlaczego tak myślę:
- składy szczepionek sa utajnione żeby nie doczytano się, że konserwuje sie je związkami rtęci itp. (skutek - to 100krotny wzrost autyzmu i Downa),
- nie wiadomo jak są one przygotowane i co zawierają (sprobujcie dostać te dane). Za "komuny" nie było z tym problemu bo robiono je w Polsce.
- w Polsce nie prowadzi się żadnych badań i zestawień dot. powikłań poszczepiennych (żeby nie było spraw sądowych). Skutki komplikacji czy zgonów ponoszą wyłacznie rodzice.
- szczepi się na choroby, które albo wygasły, albo sa łatwo wyleczalne i bez ryzyka powikłań,
- żaden lekarz nie podpisze, że poniesie i odpowiedzialność za skutek szczepień (dziwne, bo skoro to takie nieszkodliwe?)
- mieliśmy już zbyt wiele afer szczepionkowych, oszustw i wręcz zgonów poszczepiennych więc nie ma żadnych podstaw, żeby robić z siebie i swoich dzieci baranów doświadczalnych i jeszcze płacic za uszkodzenie własnych dzieci.
- tu nie chodzi wcale o zdrowie ludzi tylko o miliardowe dochody złodziejskich koncernów farm. Nasi polityczni lajdacy widać tez coś z tego maja bo przygotowali ustawę o przymusie szczepień (nawet przemoc policyjna jest tu dopuszczalna).
- lekarze mówią: "my swoich dzieci nie szczepimy bo chcemy, zeby pokończyły studia!

DO OBROŃCÓW SZCZEPIONEK: inne leki też daja skutki uboczne, ale kto was zmusza do ich stosowania? Czemu zmuszają więc do szczepień? Czemu nikt nie ma szans zaskarżenia do sądu skutków poszczepiennych bo udowodnić nie ma jak, szczepiący nie odpowiadają wcale, rząd tez nie ponosi odpowiedzialności...... No i zarzucając komuś nieuctwo sami poczytajcie o skutkach szczepionek bo może się okazać, że to wy jesteście ... naiwnymi głupkami.

Takos

W Polsce nakaz szczepienia jest nieważny, gdyż jest sprzeczny z Konstytucją.
Ciekawi mnie, że w krajach bardziej rozwiniętych szczepienia są dobrowolne, ba i nawet darmowe. Równie ciekawe jest to, że idąc do pediatry mogę poprosić o statystyki szczepienne, które inne kraje prowadzą (rodzaje skutków ubocznych oraz ich procenty). Kalendarz szczepień również różni się troszkę od polskiego ( w PL dziecko szczepi się dużo wcześniej, co nie jest do końca bezpieczne).

Moje dziecko jest szczepione, ale z głową.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

droga rzepicho......... moje dziecko było szczepione szczepionką tzw skojarzoną ;świnka ,odra i rózyczka MMR tyle tylko że nie braliśmy darmowej z przychodni ,a poleconą płatną za prawie 70zł trzy dawki na 12miesięcy,6lat i chyba 15. Ja nie widzę problemu bo swoje dziecko tą szczepionką szczepiliśmy wtedy gdy nie była obowiązkowa (dziecko ma 17 lat)Dwa lub trzy lata po szczepieniu naszego dziecka tę szczepionkę wprowadzono jako obowiązkową.Nasz wybór był więc świadomy i konsultowany zarówno z lekarzem jak i kuzynką pracującą w firmie farmaceutycznej.Rozumiem wszystkie Twoje obawy,dodam też ze jestem przeciwny szczepienom na grypę z różnych względów ale jeśli chodzi o szczepienia dzieci to jestem ZA,,,,,,,.POZDRAWIAM

czy szczepionka przeciw tężcowi stosowana dla osób pełnoletnich też została wycofana?

Takos ......oczywiście że nikt nie każe ludziom łykać leków ,ze skutkami ubocznymi tyle tylko że w Polsce rynek leków kwitnie i ma się dobrze ,nikt z tego powodu nie podnosi alarmu i nie straszy,a może powinien.Nie jestem obrońcą szczepionek wszystkich ale są takie nad którymi się nie zastanawiam(dzisiaj był program o wirusowym zapaleniu wątroby i ludzie,którzy chorują żałowali że się nie zaszczepili)Może warto pomyśleć czasami co jest mniejszym złem no i oczywiście nie każdy po szczepieniu zapada na różne choroby.Znam bardzo wielu lekarzy i osób pracujących w firmach farmaceutycznych i oni swoje dzieci zaszczepili.

mysle ,ze temat zostal wyczerpany i kazdy pozostal przy swoim zdaniu

Katon

rzepicha te szczpionki 5w1 i 6w1 nie są obowiązkowe. Możesz szczepic po jednym.

Syna mojego przyjaciela zaszczepi swoje dziecko tymi szczepionkami.... i dzieciak nie mówi, jest opóźniony itp. lekarz powiedział mu -prywatnie oczywiście-, że to skutek szczepień, ale on oficjalnie tego nie potwierdzi bo nie chce sie narażać.... Myslę, że: jesli nie udostepnią składu szczepionek 9głównie chodzi o Tiomersal i pochodne) i nie otrzymacie danych na temat tych preparatów- to RYZYKIUJECIE DOBROWOLNIE ZDROWIE FIZYCZNE I PSYCHICZNE WLASNYCH DZIECI.

Takos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org