Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zaginął York |
dzisiaj w godzinach 12.00-12.30 na osiedlu Maria zaginał york krótko ostrzyżony, jeśli ktoś go widział proszę o kontakt pod numerem 517091180
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zaginął York |
ten sam co ostatnio???
|
|
podaj wiek moze zdjecie?? jakies cechy??
|
|
Nastąpiła chora moda na yorki. Wszyscy kupują, nie ważne czy mają potrzebę mieć w domu pieska, ale inni mają to oni też muszą mieć. York to też pies, niestety pies, a nie zabawka. To jest taki sam obowiązek jak z kundlem. Trzeba wychodzić na dwór, aby mógł się wysikać i kupę walnąć. Potem jest rozczarowanie, nadmiar obowiązków. Pieski puszczamy luzem. Tłumaczenie mam swoje podwórko. Ale czy te podwórko jest na tyle szczelne, ze psina nie wylezie? Cóż, te nowoczesne parkany, piękne, ale czy zabezpieczą psa przed ucieczką? Ciągle słyszę na forum (najczęściej) zaginął york. Ostatnio od kilku dni biega suka york z wataszką psów kundli w centrum miasta. Macie przykład do czego nie przemyślana moda doprowadza. Wybacz magda345, ale nerwy mnie poniosły, ponieważ widziałam dzisiaj tę cudną yorunie, w towarzystwie dużych kundli . Gdzie odpowiedzialność opiekunów??? Poza tym często na forum jest: zaginął york
|
|
Ta suczka, o której piszesz debi40, mieszka w okolicach centrum, jej właścicielką jest młoda mama, która prowadza psa luzem. Ostatnio jej nie widać. Pewnie wyjechała na wczasy, a pies został pod opieką nieodpowiedzialnych opiekunów. Będzie miała niespodziankę jak wróci...
|
|
pytanie do wlascicielki?? czy to ten sam york co zginal ostatnio to te samo zdjecie??
|
|
Moda na yorki i yorkopodobne pupilki. Szkoda tylko, że wielu właścicieli zapomina (lub nie raczy się dowiedzieć), że kupują terriera, czyli psa specyficznego, o dużych wymaganiach. A później płacz, bo pies uciekł, coś zniszczył, kogoś ugryzł, itp. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Piesek się odnalazł. Dziekuję za pomoc.
|
|
dla mnie w glowie sie nie miesci jak mozna puszczac psa tej rasy (skoro jest na nia popyt) puszczac wolno po osiedlu. nie raz przejezdzalam przez krzyzowke ze swierkowa to york miniaturka biegal sobie sam i podchodzil do kazdego.a teraz placz ze psa nie ma.
|
|
A dlaczego ma nie chodzić? Jak nie twój to nie ruszać. Samochód jak stoi to też trzeba się nim zaopiekować???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |