Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Waszym zdaniem warto kupić sobie takie prawdziwe meble drewniane do jadalni? |
W niedługim czasie planuję wymienić meble w swojej jadalni i zastanawiam się jakie kupić - ze sklejki czy trochę zaoszczędzić i sprawić sobie meble z prawdziwego drewna dębowego. Jak patrzę na ceny producentów w sieci: http://www.salonmeblowy.net.pl/ to są one niewiele wyższe od mebli sklejkowych. Co sądzicie o tym pomyśle?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Waszym zdaniem warto kupić sobie takie prawdziwe meble drewniane do jadalni? |
Meble drewniane są dużo bardziej wytrzymałe na zadrapania i mają swój styl niż sklejka.
|
|
Re: Czy Waszym zdaniem warto kupić sobie takie prawdziwe meble drewniane do jadalni? |
A czy nie uważasz, że wiocha nie musi mieć meebli? Do gnoju.
|
|
jak najbardziej drewno polecam
|
|
jantar555 po Twojej wypowiedzi widać, kto tu jest wiocha!!! idiota-.-
|
|
meble z drewna sklejke radze zapomniec
|
|
Meble z drewna ok- jak Ci się znudzą będzie żal wyrzucić bo nie zniszczone itd sklejka na pewno ulegnie degradacji i z czystym sumieniem kupisz sobie nowe- modniejsze.
|
|
jeśli jest to jadalnia tzw reprezentacyjna i używana kilka razy do roku to nie warto w drewno inwestować. ale jesli będzie używana codziennie przy każdym posiłku to zdecydowanie polecam drewno. ale-ciężko dostać cały drewniany stół, blaty robią z płyty meblowej idealnie dobranej do drewnianych nóg. dlatego różnica jest niewielka. ma to zalety-jest taniej ale to zwykłe oszustwo lub niedomówienie.
|
|
warto zainwestować!! ja jestem bardzo dumna z moich mebli, mam gdzie gościć rodzinę i znajomych i w gronie najbliższych spędzać piękne chwile, inwestycja na lata, skórzane i drewniane meble ja kupiłam w sklepie LEMAG1.COM.PL warto zajrzeć
|
|
www.gabloty.pl pewnie coś znajdziesz
|
|
Tak jak pisze soul, przy zakupie trzeba zwracać uwagę na stół, niewielu producentów robi go z drewna, najczęściej oszukują i wciskają dobrze dobraną płytę. Drewno musi być również dobrej jakości, inaczej szybko będziesz przeklinać swoje meble, które będą bardzo podatne na wgniecenia (jeśli coś na nie spadnie), zadrapania itp.
|
|
Ze względów technicznych,mam do odsprzedania fabrycznie nowy stół i4 krzesła.Lity dąb emaliowany na biało,krzesła przecierane tapicerka len,blat również dębowy.Styl Ludwik,prod.Francja.Cena salonowa ok. 8 tysięcy.Moja cena 3tyś. Tel.600484242
|
|
Zależy, jaka różnica. Jak podejrzanie mała, to podróba albo robione z mokrego drewna itp. Jak Cię stać bierz drewno, jak nie sklejkę. Zależy też jaka jadalnia, jak mała, to po co drewno ? Lepiej odłożyć i na wakacje jechać :) ---------------------------------------------
|
|
Bardzo dobrze wykonane dostaniesz w www.meblomoda.pl Możesz zamówić online i dostawa pod same drzwi. Bardzo eleganckie za nie dużą cenę. Sama posiadam i jestem bardzo zadowolona. co mnie nie zabije, to mnie wzmocni
|
|
Dla mnie podstawa w jadalni to stół. Optymalna opcja to to tak jak tutaj http://www.meble-lider.pl/pl/c/Stol-8-krzesel/151 stół + 10 krzeseł. Ale rzecz jasna nie każdy ma tyle miejsca. Dlatego dobrą opcją jest stół rozkładany. Ważne, by stół i krzesła pasowały do reszty pomieszczenia.
|
|
Moim zdaniem nie warto
|
|
Ja mam zestaw stół + krzesła z \"normalnego\" sklepu :) Z tego co wiem, to nogi są drewniane, ale blat jest ze zwykłej płyty. Nie był to drogi zestaw a prezentuje się bardzo dobrze. W sklepie meblowym Meble Firany popatrz. Może tan znajdziesz coś ciekawego.
|
|
Do jadalni dobrze jest postawić ciekawy narożnik od Puszmana albo nierozkładaną sofę ;)
|
|
Dobre meble do salonu i jadalni znajdziesz tutaj: https://www.mirjan24.pl/18-salon duży wybór, niskie ceny i całkowicie darmowa dostawa! kamyki_80
|
|
Według mnie zdecydowanie tak, nie ma co porównywać nawet jakości, sam się zdecydowałem i jestem bardzo zadowolony. Sprawdźcie sobie stronę https://ewood.pl , na której znajdziecie firmę eWood, która jest producentem najróżniejszych mebli dębowych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |