poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyważanie kół

Może ktoś polecić kogoś kto dobrze wyważy koła, bo wielu to robi ale byle jak. Ile można szukać i płacić a później ktoś musi znowu poprawiać po takim ekspercie!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyważanie kół

Nie zawsze trzeba szukać przyczyny w wyważeniu możesz mieć problem z oponami,opisz mi dokładnie co się dzieje a postaram cos ci podpowiedzieć.

Nie zawsze trzeba szukać przyczyny w wyważeniu możesz mieć problem z oponami,opisz mi dokładnie co się dzieje a postaram cos ci podpowiedzieć.

Opony są nowe. I nawet koła były przekładane. I dalej ściąga w prawo. Wszystko już było wymieniane i robione. Także w czym problem?

Wyważenie nie ma nic do ściągania, problem ten będzie wtedy jak koło nie trzyma ciśnienia.

Złe wyważenie objawia się drganiami , często przy większych prędkościach.

zbienosc ustawic i powinno byc ok

W tym przypadku Wyważenie nic tu nie pomoże.jedz na ustawienie zbieżność.pamiętaj zawsze przy nowych oponach ustaw dlatego że stare same dostosowały się do układu kierowniczego i miałeś wrażenie że wszystko jest dobrze.

Powiem tak
na Sikorskiego przed strażą po prawej stronie zaraz za skrzyżowaniem z woj. Polskiego śmiało mogę polecić

kiedyś też robiłem na Strzelców Kurpiowskich ale bardziej mnie przekonała fachowość panów z Sikorskiego

Nie polecam zakładu na St. Łomży

Łomża leży na Mazowszu !

Ta "fachowość" panów z Sikorskiego polega na tym, że przed wyważeniem nie zrywają starych ciężarków z felgi tylko doklejają nowe. Kółko wyważają metodą kolejnych prób i błędów. Tu dokleją jakiś ciężarek, tam oderwą kawałek od innego, aż w końcu maszyna pokaże "0" "0". Tylko to wskazanie maszyny ma się nijak do rzeczywistego wyważenia koła (chyba sprzęt jest rozkalibrowany). Po wyjeździe w trasę musiałem zatrzymać się w serwisie, żeby przeważyć kółka, bo kierownicą telepało jakby koła zaraz miały odpaść! Mechanik obejrzał tę "fachową" robotę i zapytał: "Panie, kto panu te koła wyważał, pewnie jakiś uczniak?". Poodklejał wszystkie ciężarki, dokładnie ustawił parametry felgi na maszynie i koła wyważył tak jak należy. Za robotę wziął tylko 40 pln (w Łomży zapłaciłem chyba 64).
Nie chcę robić reklamy konkurencji, ale serwisu z Sikorskiego nie polecam!

juz lepszy jest ten na strzelcow kurpiowskich!niz na sikorskiego

Gienia_Smoliwąsowa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org