Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LO! POMOCY! |
Dlaczego każdy krytykuje budowlankę? Miałam zamiar się tam wybrać, ale straszą, że matury nie zdam, że tam sodomy się dzieją z gomorami i zginę marnie. Ludzie, pomóżcie, niech ktoś obcykany napisze coś na ten temat, będę max wdzięczna! :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LO! POMOCY! |
Nie słuchaj się innych . Krytykują ?bo się tam nie uczyli i wierzą innym na słowo.
|
|
To prawda że trudniej jest zdać maturę w technikum, ale trzeba się uczyć samemu i zdasz i będziesz wtedy inżynierem budownictwa. Powodzenia. Najważniejsze uwierzyć w siebie.
|
|
Najlepiej inżynierem dróg może zaczniesz budować takie drogi które nie będzie trzeba naprawiać zanim się je odda do użytkowości.
|
|
po technikum nie zostanie inz.. Chyba, ze mowisz juz o studiach.. Kazda szkola tak samo przygotuje Cie do matury, bo sama decydujesz czy sie uczysz czy nie. Po technikum masz zawod, o ile zdasz egzamin, a nie glowe napchana ogolnikami na zasadzie zakuc, zapisac, zapomniec. Pelno materialu w lo bez konkretow. Technikum musisz wybrac z glowa, bo oznacza to, ze decydujesz w jakim kierunku sie ksztalcisz. Jezeli nie jestes pewna idz do lo
|
|
Mam wrażenie, że tej szkole ktoś robi "krecią robotę". Fakt, że nie chodzą do niej mózgowcy ( jak w 1lo), ale konkretni ludzie, którzy chcą zdobyć dobry zawód: budowlańcy na zachodzie, w Skandynawii zarabiają niesamowite pieniądze, bo mają dobrą opinię jako sumienni pracownicy. Zawsze też potrzebni będą hotelarze: wystarczy sumiennie nauczyć się języka, a Ritz już czeka (to taki ekskluzywny hotel). Ale wszystkim się nie dogodzi: jak nauczyciele cisną - źle, bo się czepiają (ale maturę każdy chce zdać), jak traktują nieco bardziej liberalnie - źle, bo sobie olewają. Jak chcesz zdobyć dobry zawód - to pomyśl, że czekają Cię pieniądze, ale najpierw musisz dużo pracować, bo w technikum masz przedmioty ogólnokształcące na poziomie licealnym i drugie tyle - zawodowych. A opinie o szkole najchętniej wydają ci, którzy nawet nie wiedzą, gdzie ona jest!!! *finka*
|
|
Ile masz pkt z egzaminow ds
|
|
Tak, tylko ja miałam na myśli liceum....
|
|
Wiem , że chodzi ci o Lo. ds
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |