poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
15 osób straciło pracę w przedszkolu Mały artysta zemsta prezes stowarzyszenia

15 osób straciło pracę w przedszkolu Mały Artysta. Panie dobrze pzygotowane z kwalifikacjami i dwu i trzyletnim stażem. W przedszkolu została już tylko rodzina prezes i kilka przydupasów.
Czy pani prezes z bólem serca pozbawia pracy matki samotnie wychowujące dzieci, jedyne żywicielki rodziny a zostawia osoby z trzymiesięcznym stażem bez kwalifikacji, które dzieciom niepełnosprawnym zakładają kamizelki obciązające z piaskiem bo są niegrzeczne. Trzy dyrektorki jedna to rodzina prezes, nie potrafią zarządzać taką ilością kadry więc prezes zrobiła roszadę. Rodzice proponuję dobrze się zastanowić zanim oddacie dziecko do tego przedszkola. To nie jest już to przedszkole co było

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 15 osób straciło pracę w przedszkolu Mały artysta zemsta prezes stowarzyszenia

bezdomnym psom oddac dzieci, albo na front wyslac, niech czyszca pola minowe .... wielka mi rzecz, a jak teraz dziecko umiera w afryce bo wiesz czego nie ma ? - wody nie ma, to co ty powiesz na to ? rozumem siegasz tylko tam gdzie skierujesz wzrok, nic poza tym ,Amen

smoke that shi* like that shi* :D

Re: 15 osób straciło pracę w przedszkolu Mały artysta zemsta prezes stowarzyszenia

prezes stowarzyszenie w Afryce "umie lać wodę", problem rozwiązany

Re: Fajni faceci.

A to te dzieci zwolnionych matek ,ojcow nie maja ??

Ze stowarzyszenie musialo je utrzymywac?

start

Nie wiem po co zakladasz taki temat i jakie znaczenie maja wypowiedzi forumowiczow.

Nikt nikomu nie obiecuje ze bedzie pracowal do emerytury w danej firmie. Zawsze stosunek pracy mozna rozwiazac oby zgodnie z prawem [wygasniecie, wypowiedzenie, ekwiwalent lub nie]. Domysly i psozlaki sa zawsze i nie znikna.

Gorzkie zale nie maja sensu.

Masz mentalnosc jakiejs starszej osoby z PRL-u gdzie na "Bawełnie" mozna bylo dorobic sie emerytury.

Piszesz cos o zemscie - jednak mnie to nie interesuje. Ktos ma firme to rzadzi oby zgodnie z prawem pracy.

start

Nie wiem po co zakladasz taki temat i jakie znaczenie maja wypowiedzi forumowiczow.

Nikt nikomu nie obiecuje ze bedzie pracowal do emerytury w danej firmie. Zawsze stosunek pracy mozna rozwiazac oby zgodnie z prawem [wygasniecie, wypowiedzenie, ekwiwalent lub nie]. Domysly i psozlaki sa zawsze i nie znikna.

Gorzkie zale nie maja sensu.

Masz mentalnosc jakiejs starszej osoby z PRL-u gdzie na "Bawełnie" mozna bylo dorobic sie emerytury.

Piszesz cos o zemscie - jednak mnie to nie interesuje. Ktos ma firme to rzadzi oby zgodnie z prawem pracy.

start zabolało cię jak pani prezes robi porządki,ale pan zięć i żona pana prezydenta wciśnięta po znajomości to już nie.Stowarzyszenie jest społeczne to niech sami pilnują swojego podwórka,a rodzice glupi nie są i oczy mają,jak dzieciom będzie żle to sami zabiorą i nie musisz straszyć

Zwolnionym radzę wziąć dobrego adwokata i się sądzić. Grupowe zwolnienie bez likwidacji stanowisk pracy?

Poprawka. Pracę straciło 16 osób. Do końca nikt nic nie mówił, że będą zwolnienia a nawet zapewniane były niektóre osoby, że będą miały pracę. Większość osób pozostało od pani prezes osoby te w przedszkolu nic nie robią ale w dodatkowym dzienniku zajęć wpisuja, że zajęcia się odbywają. Panie w ośrodku leża na łóżku wodnym, a obsługa z przedszkola musi przy nich chodzic i sprzątać a one nawet nie rusza swoich d..... Ciekawe kto w następnym roku będzie sprawował opiekę nad tyloma dzieciaczkami - zastanówmy sie!!!!!!!!!!!!!!!

Współczuję i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.
We wszystkich przedszkolach w Lomzy jest podobnie, tylko znajomości!!!

Stowarzyszenie jest społeczne ale pieniądze wydaje publiczne, a może już wydało, stąd zwolnienia? Niedługo przyjdzie czas rozliczenia się z pieniędzy publicznych życzę powodzenia piątek

Dziwicie się pani prezes,że swoich woli ,a przykład idzie od góry w końcu to pan prezydent wyznaczył ,,nowe standarty''....Dla jasności nie popierałem i nie popieram nepotyzmu . jeszcze jedno jeśli 16 osób staciło pracę to znaczy,że 16 innych ją znajdzie.

Zbywali do końca, że nawet jak umowa wygasa będzie przedłużana. Cały czas mówione było, że zwolniona będzie jedna lub dwie osoby a nie 16!!!!!!!!!!! Pani Prezydentowa to juz dawno tam nie pracuję i po co ja w to mieszać. W tym przedszkolu nie ma dyrekcji tylko kadra kierownicza, która nie ma i nie chce nic robić, mówić bo sie boi góry.

start bardziej czekam na rozliczenie targowicy miejskiej i PPL oraz kilku innych chybionych inwestycji ,które będą kosztować nas znacznie więcej.Co do sowarzyszenia to dostali subwencję i więcej nie dostaną,to ich zmarwienie za co się utrzymają.

Chybionych mieszkańców ma Łomża takich jak ty piątek a i subwencja stowarzyszenia to pewnie twoje zmartwienie piątek.

Fafluta też nie brakowało w spółdzielni mieszkaniowej potem w radzie miasta a teraz kręci się w stowarzyszeniu. Nadszedł czas go rozliczyć

Start zdaje sie ze polityke prorodzinną w naszy mieście propaguje pan prezydent bo przecież nasze miasto jest tak małe ze inaczej się nie da.Sadząc po Twoich wpisach jesteś zwolennikiem pana prezydenta i miałeś coś wspólnego z edukatorem.Ja nie należę ani do jednych ani do drugich,.Jeśli pan prezydent mógł zatrudnić zięcia to pani prezes również może sobie zatrudnic kogo chce z rodziny o ile jest to zgodne z prawem ,Tak głosił nasz pan prezydent.Patologia rodzi patologię i nalezy ją zwalczać bez wzgledu na to kogo dotyczy Ty zaś działasz wybiurczo,a to błąd.Panie mogą zaś iść do sądu itam walczyć oswoje prawa .A swoją drogą jeśli to prawda o tym znęcaniu się nad dziećmi to dlaczego biernie się przyglądasz zamiast zebrac dowody i powiadomić prokuraturę.

Nawet podwójny błąd.........

Piątek zrobię to napewno i nie przypisuj mi prezydenta ani edukatora, bo jesteś w błędzie, ja przyglądam się faflutowi ile jeszcze szkód narobi.

Nie znam człowieka to się nie wypowiem.

start ....zapomniałeś dodać że liczba dzieci w tym przedszkolu zmniejszyła się o około 60 milusińskich ,może dlatego był nadmiar kadry nauczycielskiej?Oczywiście można mieć żal i dyskutować dlaczego ta pani ,a nie inna została zwolnlona ale powód jest bezdyskusyjny.Tak działają prywatne firmy.W przeciwieństwie do urzędu miasta i spółek miejskich.Tam króluje rozdawnictwo finansowane z kieszeni mieszkańców.

Re: Fajni faceci.

Czas przyjac do wiadomosci ze jezeli konczy sie umowa o prace i ubywa dzieci na czas wakacji, to nikt nie bedzie zbednych osob trzymal w przedszkolu.

Nie tylko 16 osob stracilo prace w Lomzy i nikt nie lamentuje.

Tak jak ktos wczesniej napisal, do emerytalnej umowy nikt nie dostal.

maruda ty masz oczy w przedszkolu stracilo prace nie 16 osob ,ale 16 Rodzin w tym samotne matki z dziecmi ,inteligencja to to ty nie grzeszysz

Jesli masz dowody na to ,ze nad dziecmi niepelnosprawnymi sie znecali to to daj namiary ,moje dziecko chodzi do tego przedszkola w gr.integr

Co się dzieje , jest coraz gorzej szukam pracy za granicą .Może ktoś z was ma namiary na pracę w Dani , Norwegi, Holandi

Piatek dobrze jesteś zorientowany pewnie tworzysz projekt organizacyjny przedszkola i preliminasz wydatków pieniędzy publicznych i tak jak kontroluje NIK urząd tak i stowarzyszenie skontroluje np. z wydania pieniędzy publicznych na nierentowe przedszkole w Warszawie , na adwokatów za fałszowanie podpisów i dokumentów , na wczasy w Egipcie z cała rodziną, na doradztwo oświatowe itp. i tak działają ludzie z bólem serca.

Start, następnym razem napisz ,,preliminarz,,

Już oni mają tam swoich na te 16 stanowisk to jest wiecej niz pewne ...

tam się pisze "preliminasze" mnóstwo "preliminaszy"

start nic nie tworzę ,a jedynie myślę i wyciągam wnioski.Edukator to stowarzyszenie i ktoś je kontroluje a panie jeśli mają podstawy niech idą do sądu....Jeśli zaś chodzi o zięcia to nie życz żle mojemu dziecku bo mam nadzieję że lepiej trafi,a wiem o czym piszę ,bo pana zięcia znam kilka lat i żaden z niego specjalista ,ani wybitna osoba.,,,,,,Co do wyjazdow do Egiptu to się ośmieszasz bo co to za wielki wyjazd.Modne kierunki to Kuba,Brazylia,Chiny, itp a nie Egipt....I DALEJ NIE WIEM KTO TO FAFLUT.

tak piątek, z funduszy publicznych to wyjazd nawet z cała rodziną do Egiptu to śmiech ale każde fundusze przy faflucie szybko maleją i trzeba odrzucić Kubę ,Brazylię Chiny i wybrać za 10000 tys Egipt . A co do zięcia jesteś politycznie złośliwy i obawiam się że trudno będzie twojej córce znaleźć męża mając takiego ojca, Mimo wszystko życzę twojej córce powodzenia.

start.... nie powiedziałem nigdzie ze mam corkę ,to się nazywa brak umiejętności czytania ze zrozumieniem albo piszesz aby pisać.Dlaczego nie płaczesz nad losem właśnie wyrzuconych lekarzy w szpitalu ,a tak Cię boli los pań z przedszkola posługując się chamskimi metodami straszenia rodziców,że ktoś znęca się nad ich dziećmi.Brak argumentów to walisz głupoty.Jeśli zaś chodzi o zięcia to nie ma w tym polityki ,a przyzwoitość.Niech pan prezydent nie wmawia że to taki specjalista bo służę ,informacjami co to za specjalista.Zresztą raz już pisałem,poczynając od WETY............życzysz sobie dalej....Może Tobie jest obojętne na co idą podatki, mnie NIE.Podobnie było w szpitalu gdzie dwóch specjalistów tak rządziło ,że szpital ma prawie 50mln długu,zapytaj teraz pielęgniarki kto najbardziej musi zaciskać pasa i oddał połowę funduszu socjalnego.PRZYZWOITOŚĆ I UCZCIWOŚĆ to pojęćia dziś obce, a szkoda,bo wiedziałbyś o czym piszę.Nie jestem z PO ani z PIS jestem za mądrymi ludzmi.

Amen piątek

"Mimo świata który,
kocha i rani nas dzień w dzień,
gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się."

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org