Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
oswiadczenia |
skarbnik miasta - http://www.lomza.pl/bip/zalaczniki/art/130612123740.pdf zarobki 2012 - 132 571,50zł nieźle nie? 10 000 miesięcznie jako urzędnik ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: oswiadczenia |
i Twoim zdaniem ile Ona miesięcznie zarabia netto, tj. na rękę ???
|
|
weź poprawkę na trzynastą pensję i premie !
|
|
8 145,22 netto mi wychodzi miesięcznie. mało?
|
|
źle Ci wychodzi, i nikt nie mówi, że mało :-), a mnie się wydaje, że dostaje góra 6
|
|
nawet jesli by bylo 6 to i tak malo?
|
|
nikt nie mówi, że mało :-)
|
|
a wiesz ile zarabia szary urzędnik, który pracuje na te nawet 6zł netto dla kierownika? 1200. i zgadnij kto ma większą wiedze?
|
|
1200 ??? nie wiem, nie wydaje mi się żeby szary urzędnik zarabiał właśnie tyle, to jest być może fakt, ale to nie jest argument, to się nazywa kariera zawodowa, trudno, żeby szary urzędnik zarabiał tyle co osoba na stanowisku kierowniczym, chociaż rozumiem zazdrość tych na "dole" drabinki, ale przecież nie każdy musi być urzędnikiem :-) proporcje może też niewłaściwe ale jak mówię te 1200 nie wydaje mi się prawdziwe - ale nie wiem ps. też chciał bym tyle zarabiać, tzn. te 10 brutto
|
|
11 z hakiem brutto. no i nie mam pewnosci czy to brutto czy juz netto, trza sprawdzic w ustawie
|
|
w oświadczeniu raczej nie pisze się netto, bo dochód spisuje się z PIT-a, nikt nie zlicza wpływów na konto, w PIT- dochód jest brutto i trzeba też wziąć poprawkę na drugi próg podatkowy tj. powyżej 85 tys. w skali roku, podatek % rośnie a nie maleje :-) tj. około 15 tys. podatku za 85 tys. + chyba 32 % od nadwyżki powyżej 85 tys.
|
|
wiec np. tak na oko lepiej mieć dochodu 80 tys niż 100 tys. w skali roku, tzn. jak przekraczać próg to zdecydowanie :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |