Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
są tu jacyś rowerzyści? |
Cześć, od jakiegoś czasu mieszkam w Łomży, ale nikogo nie znam i nie wiem, czy są tu ludzie jeżdżący w wolnym czasie, dla relaksu na rowerze? Czy organizuje się jakieś wycieczki, wypady itp. Okolica wydaje się nadzwyczaj sprzyjajaca..Rowerzyści, odezwijcie się! mall
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: są tu jacyś rowerzyści? |
Ja jeżdzę, ale niestety rzadko ostatnio w Łomży bywam :-(
|
|
Zajrzyj:http;//www.4lomza.pl/index.php?k=225
|
|
ewentualnie z górnego paska wybierz jeju i link dla rowerzystów.
|
|
Dzięki, ale na tej stronie są raczej informacje GDZIE można pojeździć ale nie Z KIM. W Białymstoku należę do PTTK i tam mamy takie "sekcje", także kolarską, czyli ludzie spotykają się co jakiś czas i gdzieś wspólnie jeżdżą..ciekawa jestem, czy w Łomży macie coś podobnego? mall
|
|
WŁomży spotykają się w pabach i póżniej gdzie chata wolna to tam idą pedałować.
|
|
A cóż to są owe "paby" w Ł? ;-) Nie, ale na serio - normalnych ludzi tu nie ma? mall
|
|
Ja w tamtym sezonie bardzo duzo jeździłęm po okolicach Łomży ale teraz mam małę kłopoty z rowerem jak zrobie rower to sie odezwe :)
|
|
Siema :) Jak tylko mam czas śmigam na rowerku gdzie popadnie. Teraz własnie zaczynam letni sezon, więc można by tak w więcej osób :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Ja jestem rowerzysta! Jak tylko mam ochote i wolny czas to siadam na rower i sobie jezdze. Czesto robie trase Stara Łomża - Pniewo - Zawady. Mozna by sie gdzies spotkac i wspolnie pojezdzic bo samemu to troche nudno...
|
|
no właśnie, makmarc i tomaszlom to b. dobry pomysł. Niestety, zaraz muszę zmykać z neta ale może jutro o tym pogadamy? zatem do jutra. mall
|
|
Ja też sobie lubię od czasu do czasu pojeździć tu i tam. Rower dobra rzecz, niestety po zimie z kondycją nieco gorzej. Mimo to powoli odbrabiam zaległości. A może podzielicie się jakimiś sprawdzonymi ciekawymi trasami innymi niż te opisane na stronie?
|
|
Pozyczycie mi rower ? to z wami posmigam :)
|
|
Witam,moje ulubione miejsce to jednaczewiak i dalej wałem do "dzikiej plaży"tzn. rozwidlenia Narwi ze starorzeczem za Jednaczewem na wysokości Szablaku.Przyłączam się do prośby o ciekawe trasy.Pozdrawiam
|
|
Tylko daleko się niewypuszczajcie ! bo co będzie jak komuś łańcuch spadnie???
|
|
ja bardzo bym chcial aby ktos organizowal takie wycieczki po ciekawych trasach, ja duzo jezdze codziennie kiedy tylko swieci slonce, taka jazda w towarzestwie i po dlugiej trasie to czysta przyjemnosc ! odzwyczajac sie od ciaglego siedzenia przy kompie smarowac lancychy i jadziem ;-]
|
|
Fanka Twoja troska mnie roztkliwia :-),ale uwierz ze zdarzają się gorsze rzeczy np. dzikie mrówki, wściekłe ślimaki albo szalone bociany prawdziwa szkoła przetrwania..
|
|
Ej chłopaki ja będę jutro na forum ok. 16.00 to się byśmy zgadali na sobotę, chociażby na trasę Łomża Pniewo Zawady - to przyjemna droga. Więc do jutra :P ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Forumowicze 4.lomza.pl w najbliższy weekend organizują dwie wycieczki turystyczno-krajoznawcze. Wycieczka nr. 1 Czas akcji: Sobota, 13 maja, godzina 7.30 Miejsce Akcji: Stary Rynek, przy wejściu do Hali Targowej Dokąd ?: Łomża -> Szablak -> Nowogród -> Łomża Wycieczka nr. 2 Czas akcji: Niedziela, 14 maja, godzina 10.00 Miejsce Akcji: Stary Rynek, przy wejściu do Hali Targowej Dokąd?: Łomża -> Stara Łomża -> Pniewo -> Zawady -> Łomża. Co trzeba mieć ze sobą: - sprawny rower !!! - prowiant - woda mineralna ! - ewentualnie kask rowerowy - dobre samopoczucie :) Organizatorem wycieczki są forumowicze 4lomza.pl. W pierwszym dniu wycieczki podczs postoju za Nowogrodem zostanie przedstawiona propozycja założenia nieoficjalnego Łomżyńskiego Klubu Rowerowego. Wstęp wolny ! Zapraszamy !
|
|
Ptysiu - wrzuć info do kalendarza na głównej. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
I to mi się podoba ;-) oddolna inicjatywa. Okolice Łomży są naprawdę atrakcyjne krajobrazowo a i górek i podjazdów na trasach nie brakuje. Szkoda , że w ten weekend nie będę mogła się z wami wybrać ;-( ale w następny - na pewno. mall
|
|
Chętnie bym się z Wami wybrała ,ale mam słaby rower i nie wiem czy nadążę:( G a z e l a
|
|
W niedziele moge jechac z wami w Sobotę nie bo mam zawody grzybek
|
|
Ja tez sie na to pisze ale w niedziele bo w sobote musze byc w pracy:(
|
|
Ok - istnieje możliwość przesunięcia godziny wyjazdu w sobotę. Z przyczyn czysto techniczych może to być maksymalnie 16.00, nie później. Piszcie która godzina bardziej wam odpowiada.
|
|
16:00 jest w sam raz!
|
|
16:00 ? Za późno! Ja proponuję trasę: Łomżą-DobryLas-Turośl-DobryLas-Łomża. Jakieś 90 km.
|
|
To wreszcie kiedy będziemy jechać??
|
|
Hej, a może tygodniu też dałoby się gdzieś wyskoczyć (nie każdy zostaje na weekend w Łomży) dni teraz długie, możnaby w ramach treningu, przejechać się do Pniewa, Jadnaczewa czy gdzieś indziej..?? mall
|
|
Pojedźmy w sobotę np. o 10.00 tylko może na początek na jakąś spokojną trochę krótszą trasę, tak odrazu z grubej rury, ja dopiero w tym roku zaczynam jazdy i nie wiem jak tam kondycja :P ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Szkoda, że nie mogę z wami jechać w ten weekend. No, ale co się odwlecze to nie uciecze..może w przyszłym tygodniu. mall
|
|
ty ossttanio dwócg widziałem połamanych w gipsie na ortopedi w szppitalu bo jezdzili po przejściach stanos
|
|
Stanos: proponuje do lekarza psychiatry. Jeśli nie wiecie jeszcze o co chodzi, przeczytajcie 2 inne posty tego kogoś ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Może zacznijcie od Łomża-Jednaczewo-Łomża, bo inaczej mogą być zejścia śmiertelne :P
|
|
Jak na rozgrzewke może być :) Jestem za :) To jak? No niech ktoś podejmie w końcu jakąś konkretną i rozsądną decyzję :) Np.: Sobota, godz. 10.00, Stary Rynek, kierunek Jednaczewo ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
A reszta forumowiczów ? Piszcie czy pasują wam godziny i trasy bo w przeciwnym wypadku będziemy musieli odwołać imprezę.
|
|
Jak pisałam wcześniej, nie mogę jechać w ten weekend, szkoda. Ale możeby tak wrzucić informacę na stronce poświęconej rowerom albo tam, gdzie więcej osób o tym przeczyta? A godzinę wyznaczyć odgórnie? Przynajmniej będzie jakiś odzew.. mall
|
|
Ptysiu80, a po co odwoływać? Przyjedzie 10 - pojedziecie w dziesiątkę, przyjedzie 2 - pojedziecie we 2kę, łatwiej będzie dogadać się co do trasy. Od jakiegoś czasu chodzę na taiji, umówiłem się ze znajomymi na poranne treningi przed pracą w parku. Akurat wczoraj się zdarzyło, że przyszedłem i nie było nikogo - poćwiczyłem sobie godzinkę sam. Nie ilość, ale jakość! --- PGG
|
|
I jak , odbyły się zaplanowane wycieczki? Ile osób się stawiło? Ja z chęcią wybiorę się na taki wyjazd za tydzień. Jeżeli wiesz wszystko, to znaczy, że zostałeś źle poinformowany.
|
|
Re |
Niestety nie mogłem być w tych dniach w Łomży ale prawdopodobnie nikt aię nie stawił na miejsce zbiórki lub stawiła się garstka osób, chyba nigdzie nie pojechali. Dzisiaj rozplanujemy nową wycieczkę, w nowym bardziej dogodnym terminie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |