środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
OSK Ziko

Chciałabym się zapytać odnośnie tej szkoły opinie na jej temat. ??
Dodam, że chciałabym nauczyć się jeździć na AUTOMACIE... a to jedyna szkoła na terenie Łomży, która prowadzi naukę na automatycznej skrzyni biegów.
Proszę o opinie ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: OSK Ziko

a WORD Łomża posiada samochód w automacie? Wow, no to my prawie jak na zachodzie!

Słyszałam że ośrodek który uczy na automacie w dzien egzaminu podstawia taki smaochod do Wordu ;)

automat to latwizna jeszcze lepiej jak manulal

Automat to wygoda.. chociaż każdy ma inne zdanie na ten temat ..
To może ktoś coś wypowie się o tym ośrodku ?

Jeśli jak piszesz że jedyny, to chyba masz odpowiedź słuchaj.:) Zapisuj się i jeździj;)

Każdy ośrodek, skoro istnieje i się utrzymuje daje radę. Bardziej chodzi o podejście kursanta.:)

ale na Łomży świat się nie kończy ;P
Jakby ten ośrodek nie sprostał moich oczekiwań to poszukałabym dalej :P

Uczyłam się jeździć w tym ośrodku co prawda na manualu ale mam miłe wspomnienia :) Szkoła w porządku, instruktorzy też, dobrze uczą.

Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...

na automacie to najprostszą rzecz jaka może być :-)

(.) (.)

Dla początkującego kierowcy uznałam, że automat będzie ok ;)

ale mam nadzieje że wiesz o tym że jak zdasz na automacie to manualem nie bedziesz mogła jeździć? ja zdawałem na manualu a jezdze automatem.

(.) (.)

bo wtedy bedziesz miala na prawku wbite skrzynie automatyczne.

(.) (.)

tak wiem o tym doskonale :)
będę miała w prawku wbitą adnotację 78 ;) że tylko samochodami z automatami mogę prowadzić :)

tak że ja bym się zastanowił a to że nie umiesz manualem to nic, od tego są instruktorzy by cie nauczyć. dobra rada spróbuj.

(.) (.)

Już podjęłam decyzję :)

... a jeśli już jak wszystko szczęśliwie zdam i coś mi się odmieni to będę katować drążek :)

szkoda Czasu i kasy :-)

(.) (.)

Ośrodek spoko Pan Zdzisio wszystko ma obcykane jak się dobrze będziesz uśmiechał to miśka nie będziesz miał wbitego w prawko :)

Chyba nie da rady obejść tego :-) chyba że się ma znajomości...

siemanoo kto ci takich bzdor naopowiadal ze jak uczyczysz sie jezdzic automatem to masz prawko tylko na automat skad wy to biezecie te bajki pokasz mi takie prawko tylko na automat zenada

Zaneta1991 do wiadomosci jak zdasz na automacie bedziesz miala normalne pawo jazdy kat b

To chyba Ty tworzysz nowe przepisy hehe ;)
Jak zdam na automacie to mam tylko prawko na automat a jeśli bym później chciała zdawać na manual to tylko podchodzę do egzaminu praktycznego :)

pokasz mi gdzie tak pisze moja zona uczyla sie i zdawala na automacie w ziko i ma normalne prawko kat b

Bo to jest normalne prawo jazdy kategorii B ale z bita adnotacją 78...
Skoro twoja żona uczyła się w Ziko .. hehe to czytaj na ich stronie na temat kategorii B : "Zdobyta kategoria uprawnia do jazdy wszystkimi samochodami osobowymi z automatyczną skrzynią biegów."

A więc jak nie jesteś w temacie za bardzo nie wypowiadaj się :)
"Czym się różni prawo jazdy na automat od "zwykłego"?
Wyłącznie dopiskiem " 78 " w rubryce na dole prawa jazdy. Wyłącznie dla pojazdów z automatyczną skrzynią biegów."

powiem ci tylko tyle mondralinska zadnej adnotacj moja zona nieposiada a skoro wiesz lepiej to ja tu jestem zbedny

z tego co wiem nie tylko Ziko ma automat, ferenc chyba ma i ktos z piatnicy, zadzwon i sie dopytaj

Ale czy nie mam racji ??
Wszędzie pisze że jeśli zdam na automacie to tylko takimi pojazdami mogę jeździć wtedy w prawku jest wbite ograniczenie właśnie 78 ;)

Ja też chciałbym automat, ale mnie nie stać!:( I nakurwiam wajchą!

Mało opinii dowiedziałam się o tym OSK ):

polecam te szkole,a faktycznie rzadko sie zdarza ze wbijaja w prawko adnotacje,ze mozna jezdzic tylko na automacie,niedlugo wszyscy bedziemy jezdzic automatami,przeciez sciagamy mode z zachodu!

Gienia_Smoliwąsowa

Nie wiedziałam, że potrafią nie wbić tej adnotacji :)
Wszędzie czytałam, że musi być ona wbita... również od znajomych którzy zdobyli prawko na automacie ;)

czasem nie wbijaja ale akurat mozesz miec pecha i ci wbija kod 78 ;p ja za free moge cie nauczyc jezdzic na automacie :)

Nie, dzięki :-) oddam się w ręce OSK hehe

nie wiesz co tracisz ;d a tak powaznie to moze przemysl nauke na automacie, co prawda jest prostsza ale potem ciezej bedzie Tobie na manualnej

jesli dziewczyna chce zdawac na automacie to nie wiem czego spotyka sie z komentarzami ze a po co, czemu... itp / zdawalem w tej szkole i polecam ja Żaneta1991. Spoko instruktorzy nie stresuja to najwazniejsze

kazdy ma swoje zdanie tak ???? nauczy sie na automacie i zajdzie sytuacje ze bedzie musiala jechac manualem i co wtedy zrobi ?? nie pojedzie ...

chlopakBMW - jesli po zdobyciu wprawy i pewnosci na drodze bedzie chciala sprobowac manuala to zrobi egzamin i tyle ...
moim zdaniem to dobra decyzja wiecej poswieci uwagi na to co sie dzieje na drodze ;]

no cos w tym jest to Żaneta1991 jak juz sie zapiszesz na kurs do tego osrodka to daj znac to bedziemy wygladac twoje wyczyny na drodze ;)

haha a jak poznasz ze to ona?? Ziko mial Suzuki w automacie a sporadycznie zdarza sie ze widac go na drogach ;]

Hmm widzę że ciekawie rozwinął się wątek :) to że wybrałam automat to moja decyzja a wasze opinie czytam z przymruzeniem oka. Mamy wolność słowa przecież :) Jeśli bede miala trudnosc w przekwalifikowaniu sie na manual przyszlosci to bede do konca zycia jezdzic automatami hehe a poki co nawet nie zapisalam sie jeszcze do zadnego OSK :D mozecie machac kazdemu w tym Suzuki ;p moze traficie na mnie :D

Tak,masz rację to Twoja decyzja ale w życiu różnie bywa dziś masz kasę i wozisz się samochodem(automatem) za np.40tyś a za miesiąc może się coś stać i będziesz musiała kupić samochód za 1.500zł żeby w ogóle mieć czym np. do pracy dojeżdzać.I co w tedy?Tak szybko się przekwalifikujesz?Może się też zdarzyć że ktoś poprosi Cię abyś była kierowcą jego samochodu(bo on np. wypił)i w tedy kicha ,,ale ja nie umiem powiesz.....

Żyje dniem dzisiejszym :-) nie myślę co będzie za 5 lat lub chociażby za rok. Jeśli będzie taka konieczność to będę miała szybki kurs hehe

Bawimy się jak Damy, jak nie damy to się nie bawimy :)

Będzie odwozić automatem, jaki problem? Człowiek jak coś musi szybko zrobić bądź nauczyć się bo jest pod presją itp to raz dwa się nauczy kwestia checi tylko. Niech zaznajomi się z droga na automacie a w każdej chwili może nabyć wiedzę na temat nieciekawej jazdy manualem ;-)

Zdałaś te prawko w końcu? :D

A co szukasz szofera?

Tu Żaneta 1991 a adres email kamillo087 mysle ze ziko robi sobie tu reklame

grzybek

A nie pomyślałeś ze może to być email chłopaka albo brata? ;-)

Ja dzis potrzebuje szofera! ;p daje samochod

moja zona sie tam uczyla na automacie i nie narzekala wiec chyba godna jest polecenia

Jeśli to reklama Ziko i ich automatu to bardzo prymitywna. Nie tędy droga panowie, nawet jak Suzuki zapuszcza korzenie, bo nie jeździ, to reklamować się w inny sposób.

Jeśli ktoś zdał egzamin na automacie a w WORD Łomża mu nie wbili adnotacji 78 to byłoby przestępstwo.

Gdyby po kontroli to potwierdziło się, to urzędniczka plus ewentualnie osoba dla której to robią z OSK mają sprawę sądową, a i dyrektor WORD Łomża pewnie pożegnałby się z pracą.

Zatrzymanie osoby, które prowadzi auto z manualną skrzynią biegów z prawkiem na automat to mandat 300zł art.94 §1, auto pozostaje na miejscu lub jest odholowywane na koszt właściciela.

hehe jaka reklama Ziko ludziee ;)
proste pytanie na temat tej szkoly dziewcyzny ktora chce sie zapisac na kurs tam ;D
No wlasnie ktos w koncu madrze napisal nt adnotacji 78... tak jak utwierdzalam wczesniej ze musi byc wbita.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org