Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie o internet |
W chwili obecnej korzystam z internetu z IST s.c. jak do tej pory nie miałem najmniejszych problemów, może ktoś korzysta i internetu z multimedia szybkośc 128/64 kb/s lub 256/128 kb/s,prosze o porównanie czy chodzi bezproblemowo w chwili obecnej są duże promocje w multimedia. waldek 27 nie płacz - kiedy odjade tramwaj???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie o internet |
W IST jest obecnie najlepszy internet w Lomzy, nie wiem dlaczego chcesz zrezygnowac. Multimedia sie nie umywa do ist, no moze poza ftp i co tam oni jeszcze daja... _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
zgadzam się z Archas, czasami jest problem z netem, gdyż jest jakaś awaria ale to nie ich wina! :) więc niewiem czy warto zmieniać. Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
Archas: Ja mam Multimedie i własnie chce założyć IST tylko nie wiem na jakim terenie oni działają. Może wiesz? Bo bede się przenosił na Browarną i nie wiem czy tam mozna mieć IST =/ ...
|
|
wiem. browarna? to gdzies przy browarze?:P bo ist niestety narazie dziala tam gdzie osm perspektywa... kabluja teraz prusa, bema itp. poki co sa kazanska, por lagody, ks janusza, rycerska, kasztalanska, mazowiecka, ks anny, zawadzka i to chyba wsio. takze pewnie na tej browarnej nie bedziesz mogl miec ist :( a t oejst swietny internet, w nocy jak malo uzytkownikow siedzi to sciagasz 1mb/s... masz dostep do ogromu plikow przez dc, masz telewizje sieciowa, pomijam ze mozesz kupic zew ip i miec jeszcze szybsze transfery, szybkie serwery gier, i inne bajery.. to tak skrotowo. _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
kiedys to jak patrzylem to mialem w dzien 5,45 Mb/s w ist ale na krotko.....wiadomo to bylo w dzien slyszalem ze koles mial nawet 11 Mb/s okolo 6 rano ![]()
|
|
dotyczy wypowiedzi Angel jak długo korzystasz z multimediów jaką posiadasz predkość i jakie problemy miałeś do tej pory??? w tej chwile w IST mam prędkość 7,26Mb/s.
|
|
To czemu chcesz na multimedie przechodzic? _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
ja mam multimedie i moim zdaniem ist jest najlepsze. szybki internet i hub osiedlowy na dc++ tez jest dobrą zrecza w ist filmy okolo 5 min sie sciagają ![]() ,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"
|
|
prosze o opisanie dokładne problemów w multimedia waldek 27 nie płacz - kiedy odjade tramwaj???
|
|
moim zdaniem najlepszy internet to z kablówki m.in vectra 1024 która mam , cały czas chodzi jak ma chodzić , zero problemów , wogóle nie ma awarii cze!
|
|
Wniosek jest prosty: Jeśli masz mozliwosc to założenia internetu w IST - zrób to!
|
|
oczywiscie nie da sie pominac ceny abonamentu i kosztow zalozenia :) _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
Juz niedługo w IST bedzie można oglądać TV. W tej chwili nadaja 3 programy a bedzie ich więcej. Internet maja najszybszy w Łomży, praktycznie nie ma przerw, w razie problemów z internetem szybko przyjeżdzają i usuwaj awarię. Moim zdaniem profesjonalizm na bardzo dużym poziomie.
|
|
|
jak do tej pory nic konkretnego się niedowiedziałem,tylko domniemania (moim zdanim) itp. pytam jeszcze raz,kto korzysta z internetu z multimedia i jakie konkretne problemy wystąpiły??? waldek 27 nie płacz - kiedy odjade tramwaj???
|
|
w multimedia masz 6 GB limitu. ![]()
|
|
meloman6 "Mam IST - nie polecam..." nie widze zebys mial ist....meloman6 (---.internetdsl.tpnet.pl) zeby bylo --.elomza.pl) to bym uwierzyl..... ![]()
|
|
hahaha dokladnie :D pewnie od kumpla pisal lol :D _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
ja mam multimedie 256 i mam limit ze moge tylko 10 gb zassac to raz a dwa to ze maxymalny transfer przy tym necie jest 34 kb/s jeden film o rozmiarze ok.700 mb scionga sie 8 godzin wiec nie polecam chyba ze masz zamir miec ten inernet tylko to lazenia po stronkach to wtedy jest nawet dobry ![]() ,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"
|
|
Data: 06-05-06 22:43 no nie wiem czy u kolegi:)) patyrz na godzine:) ![]()
|
|
Sorry, że nie pisałem. Mi się film w MM ściąga 8 godzin, a nawet więcej. Teraz ściągam album, 2 CD po 60 mb i jeden ściąga się 3 godziny. więc sam sobie odpowiedz... Raczej nie polecam do pobierania. Limitu nie ma, ale szybkość u mnie sięga 14 kb/s. Chociaż mam oficjalnie transfer 100 kb/s to jakoś mi się nie wydaje, że tyle jest :]. Zakładaj IST. Słyszałem, że obok ISt też jest druga firma z netem. Nawet tanio. Zna ktoś? ...
|
|
Angel jeżeli masz 128 kbps to prawidłowo ci sciąga , a z tym transferem to chyba ci sie pomyliło ;-)) bo to jest transfer dla sieci lan który pisze na karcie sieciowej :-)
|
|
ArChAs napisał "...W IST jest obecnie najlepszy internet w Lomzy" - jedyne co mi się ciśnie na palce to LOL. Do tej pory myślałem że Internet jest jeden, o ile coś niematerialnego można mierzyć w sztukach. Teraz dowiedziałem się że są jeszcze inne lepsze Internety... :) ![]() ________ Malachit
|
|
ale w mm jest net przez modem, a nie przez lan :] ...
|
|
Ja mam neta w mm już prawie 2 lata co prawda 128 kb/s ale jak zakładałem go to było coś, powiem Ci tak problemów z netem nie ma bo przez ten czas miałem tylko jedno awarie ze przez około 3 h netu nie było a tak nigdy nie zdarzyło się żeby net szfankował. Teraz rozwiązuje i ponownie podpisuje umowę na 512 kb/s. Ale nawet przy 128 możesz spokojnie grac na battelnecie bez żadnych lagów. Do tego jeśli masz tuner TV możesz przy odpowiednich programach lukać cało kablówkę + HBO itd. Trasfery może nie są rewelacyjne ale niezawodność pewna.
|
|
dziękuje wszystkim za wypowiedzi: waldek 27 nie płacz - kiedy odjade tramwaj???
|
|
A jaki jest internet? Duchowy?? :P :)
|
|
duchowy to będziesz miał na tamtym świecie. waldek27 nie placz kiedy odjade - tramwaj???
|
|
Kto będzie miał ? ![]() ________ Malachit
|
|
ten bedzie mial kto sie pytal o intenet duchowy waldek27 nie placz kiedy odjade - tramwaj???
|
|
waldek27: ta cyfra: 27 w nicku to rok urodzenia (1927) czy ilość postów, które zamierzasz sformułować?? Punktowałeś już ponad 200 razy. Jak widać nie czytasz uważnie tego forum i w d*pie masz z kim rozmawiasz :((( Nie pamiętasz nawet płci innego użytkownika. ADALL
|
|
Witam. Od prawie dwóch lat mam internet w Vectrze. Byłem zadowolony ale do czasu... Moim zdaniem 59zł za 128Kb/s to przegięcie. Gdy odbierałem komputer z serwisu zaszedłem do IST. Pani powiedziała że transfery są od 500Kb/s do nawet ponad 6Mb/s. Nie wiem tyko czy to prawda. Dodam, że przy mojej przepustowości 128Kb/s transfer jest 16Kb/s :| na dodatek Torrent nie działa a dokłądniej nie mogę sedować, ponieważ nie chcieli mi przekierować portu, a płacić dodatkowe 12zł za IP... bez przesady. Chcę się dowiedzieć jaki transfer przy ściąganiu z jakiegoś serwera (nie z sieci), jak często są awarie serwera, i czy działa P2P/Torrent. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
|
|
ja też mam vectre 256kb\s za 85 zeta :( z cenami se w kulki lecą ale niedługo zmieniam na ist tam jest super :D Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
gardos, z 6mb/s to przegiela :D ale rzeczywiscie czasem sa b. wysokie. w ist ip zew kosztuje 50zl/rok. oferuja na szczescie duzo wiecej poza szybkimdostepem do internetu ;) Malachit, internet jest jeden, ale isp jest wielu. mowiac internet w ist mialem na mysli jakosc dostepu do internetu u providera jakim jest ist... jak nie zrozumiales to wybacz, nastepnym razem bede dla Ciebie pisal bardziej zrozumialem jezykiem ;-) _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
:). Chodzi mi jedynie o WŁAŚCIWE nazewnictwo. Choćby dla tych co mniej się znają... ![]() ________ Malachit
|
|
ADALL za mocno nie zaglebij sie w szczeguly bo koziej mordy dostaniesz ? waldek27 nie placz kiedy odjade - tramwaj???
|
|
waldek27: obserwuję, ot co. "Nie zaglebiuje się w szczegule". Kozy zostawiam przyjezdnym łomżanom !! ADALL
|
|
ADALL:to nie obserwuj,ot co bo winasz się jak majtki w krok? waldek 27 Nie wychodź z siebie - możesz nie wrócić.
|
|
ArChAs a bez zewnętrznego IP działa Torrent? Tzn. czy można sedować :) I jeszcze czy działa P2P w IST bo tego jeszcze nie wiem,a i za zew. IP płaci się co miesiąc czy z góry?
|
|
Aaaa zaryzykuję, pozaglebiam się w szczegóły... Czy czasownik "zaglebiać" (kogoś?), to to samo co "pochować"? Pewnie...meee meeee..tak...mee meee... No masz! meee...Stało się! Pozdrowienia mehehehee
|
|
gardos, placi sie z gory. dziala torrent i p2p tez dziala. jest postawiony hub sieciowy dc i mozna od ludzi tez szybciutko ssac. _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
ArChAs a torrent działa bez zew. IP? Jeśli tak to mi zew. nie jest potrzebne bo servera żadnego nie stawiam... A o DC wiem bo znajomu mówili :) Czyli wynika, że IST The Best :)
|
|
tak. _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
jakie są ceny internetu w Vectrze: waldek 27 Nie wychodź z siebie - możesz nie wrócić.
|
|
Ile kosztuje zew IP w ist ? 1 lipca nordcom laczy sie z IST :D tylko sie cieszyc :D
|
|
fanta....:/ ip 59 za rok ![]()
|
|
No to skoro łączą się 1 lipcato pewnie od 1 lipca bedzie u mnie dostepne ist. BO jak y nich byłem to Pani powiedział, że za jakieś 2 miesiące.
|
|
nie fanta, bo dostalem papier z nordcomu i razem z tym umowe od IST ;]
|
|
lipa:/ ![]()
|
|
bartek1988 - dlaczego lipa? nic się nie zmieni z tego co wiem. dostalem ulotke i transfer dalej do 6000kbps siec pewnie bedzie wieksza i tyle. ale to chyba lepiej.
|
|
hehe, lipa :) jak was podlacza to minie troche czasu zanim transwery wroca do normy, czytaj, ~1MB/s DL, 800KB/s UL w nocy z polishtracker.org ;) ![]()
|
|
Ja narazie nie mam ani nordcomu, ani IST ale jak będzie u mnie IST dostepne to zrywam umowe w vectrze i nowa w IST :) IST ROX xD Misiek-2lo ciekawe czy wogóle spadnie. Chyba skoro już planują połączenie to pracują nad budową całej sieci itd. Wszystko będie wiadomo 1 lipca :)
|
|
Przepraszam, ale mam jeszcze jodne pytanie odnośnie ITS... czy gdy wykupi się zew. IP to transfer jest wiekszy i stabilniejszy?
|
|
nie wiem jak ty ale ja nie znam takiej firmy ![]()
|
|
gardos .. nie rozumiesz idei zew IP , predkosc ci nie wzrośnie 2 czy 3 krotnie .. zato daje wiele wiecej kozyści, choćby własny ftp, czy nadawanie z shoutcast'a na zewnątrz, a nie w obrebie sieci, po zatym p2p...
|
|
P2P podobno działa bez zew. IP... tak mi mówili w IST... ale z zew. IP powinien być wiekszy transer, poniewaz inaczej przydzielane sa limity transferu...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |