czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gumball 3000-mandaty

policyjne burki jak zwykłe złośliwe psy od tyłu łapiące za nogawkę...
Najpierw powitali w Łomży uczestników a potem ustawili patrol....by wlepić parę mandatów...
Kto w MKP wpadł na taki pomysł? chyba ciota....
Witamy uśmiechem a żegnamy mandatami...
Ale tirów jadących po mieście w miejscach niedozwolonych to pieski nie widzą nawet jak stoją na pasie obok....Tir śmiga przez miasto by krokodylki ominąć...a pieski mu to ułatwiają...
ale spróbuj obywatelu na strzałce za krótko zatrzymać się...

Ciekawe czy jeszcze gdzieś tak ich powitano..a raczej pożegnano...
te łomżyńskie burki...
rajd za złodziejem samochodu...z narażeniem życia mieszkańców...bo co tam mieszkańcy, ważne holenderskie auto....
jakby to był morderca...ciekawe czy by go tak ścigali...?
dla naszych burków ważniejszy kawałek blachy niż zdrowie ludzkie...
holenderskim pedałkom chcieli "du...wylizac"....pies to pies...nie obrażając zwierząt :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gumball 3000-mandaty

o tym litwinie to ciekawa historia wyszla kolego :) ale narazie cisza jest bo wydzial kontroli weszy - bialystok... moze cz wyciagnie cos z komendy i przedstawi w newsach :) pozatym sprawa ubezpieczen policjantow w pzu :)

o 1 w nocy tiry jada jak pociagi przez w polsk stadamy potem cisza i znow stado z 10 tirow . TIRY NA TORY

a ja tu wszystko obserwuje zza węgła ,zliczam i notuje.

I co z tego, że wlepiali mandaty? Jak było za co to wlepiali. W każdym kraju dostają mandaty, to u nas mają nie dostawać? Bo oni wielcy milionerzy a my szare Polaczki, to policja ma się w ten dzień schować w domu? Gumballersom zresztą w to graj, dzięki temu mają tą otoczkę elitarności i nielegalności.
W Kanadzie kiedyś nawet jednego aresztowali, dobrze, że nie było międzynarodowego skandalu.
A w 2007 doszło do wypadku, w którym zginęło postronne małżeństwo, a sprawca dostał wyrok w zawieszeniu - gdyby u nas coś się stało, wrzeszczałbyś gdzie była policja pewnie.

a jak by nie dostali to byscie pisali ze zapierd... jak glupi a psiaczki nic

jupilaaaaaaaaaaaaa

ciekawe czy był to miejscowy pomysł, czy prikaz z białegostoka

według mnie to przegięcie

co innego rozpędzić żuka do 120 i wyhamować co innego zondę.

jeszcze testy na alkohol

to tak jakby gości na weselu alkomatem przelecieć

od tego turystów w mieście nam nie przybędzie

Poszło w świat i zostanie skojarzenie. Łomża ??? A to tam co lepią mandaty i każą dmuchać.

Debile z was, każdy płacze, że politycy i celebryci czują się ponad prawem, a żal wam kilku bogatych hamburgerów. Dupska byście im wylizali za to, że przez Polskę akurat trasa wypadła pewnie :)

Cytat:

jeszcze testy na alkohol

to tak jakby gości na weselu alkomatem przelecieć

To żeś kolego pojechał z tym tekstem. To znaczy że w/g Ciebie nic złego by nie było jakby jechali "na bani"? Nawet lekkiej?
A w czym oni lepsi?

Z jednej strony walczycie z państwem policyjnym, z drugiej je popieracie.

Moim zdaniem wystarczyłoby pouczenie. Wystarczyłoby by policjant zwrócił uwagę kierowcy, że Polsce jeździmy w terenie zabudowanym 50km/h.

Gościu wie, że łamie prawo, a policja internweniuje.

Druga sprawa to alkomat.

Jeśli policja z nimi jechała to chyba widzi czy coś piją i czy jadą wężykiem.

Takiego gościa na bok i niech dmucha.

Po ch... robić zbiorowe dmuchanie jak na białoruskiej granicy.

Wyścig kolarski też byście zatrzymali do dmuchania ???

Popatrzcie na jadących ludzi jacy są uśmiechnięci i zadowoleni z życia.

Żal wam dupy ściska i z tej zazdrości chcecie kogoś upodlić.
a niech mandat zpłaci
a nich dmucha
on milioner, a ja go zatrzymałem, ja tu ważny jestem
wnukom będę to opowiadał jak milionera zjeb....

żenada

antyklakier masz racje!
innym nie będę odpisywać bo szkoda słów
wyścigi po mieście robią i piesków ani widu...
nikomu dupy nie trzeba lizać, ale takie występki często są darowane miejscowym gogusiom jak i obcokrajowcom a tu nagle popis...
szkoda słów na popisy policji...
miłego dnia :)

Puknij się w łepetynę antyklakier.

Jeżeli przekraczają przepisy RD to należy im się mandat i tyle - tak samo jak mi, Tobie czy komukolwiek, kto by to robił. Nic nikogo nie powinno obchodzić czy jedzie Zondą, Ferrari, Lanosem czy Passatem w TDIku.

Jeżeli zachodzi podejrzenie, że Panowie mogą prowadzić pod wpływem co jest prawdopodobne biorąc pod uwagę charakter imprezy - należy badać ich trzeźwość. Koniec kropka. Tak mówi KD. Nie ma tam nic o zwolnieniu z tego Panów milionerów, właścicieli Lamborghini czy innych supersamochodów.

Chcą poszaleć to niech szaleją na Nurburgringu albo innym wyznaczonym do tego miejscu albo niech wystąpią do władz o zajęcie odcinka drogi na którym chcą taką imprezę przeprowadzić.

moim zdaniem decyzje o sposobie interwencji nie zapadły w Łomży

za rok czy dwa Gumball 3000 pojedzie przez Białystok i nikt nikogo już nie będzie niepokoił

czekam kiedy nasz prezydent upomni się o przywrócenie statusu drogi do Ostrowi na krajową tak jak przed rokiem 1998

będą większe środki na remonty i odśnieżanie

mandaty powinni dostawać,bo na tym polega m.inn.ten przejazd,jak trzeba to i laweta mile widziana,jest też wliczana w ryzyko.psie krwie muszą reagować,żeby prawo było równe la szyćkich hej.gumball-owcy nie miewają złych skojarzeń z państwem bądź miastem,w którym dostaną najewięcej kar,to tylko dowodzi o skuteczności służb odpowiedzialnych za przestrzeganie prawa w danym regionie eu,lub świata.a takie "dmuchanie"to tylko pokazówka dla plepsu,że takich "rajdowców"też sprawdzają,coby ludzie czuli się bezpieczniej hihi

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

co wy głąby chrzanicie, porównanie do wyścigu kolarskiego? Wyścig kolarski czy rajd to droga jest zamknięta, to jest nieoficjalny przejazd, mandaty dostają wszędzie, W PL to oni odetchną mandat 100 Euro dla milionerów.
Na obwodnicy Kielc też dostali mandaty bo jechali 210km/h.

Tego złodzieja samochodów to mieli puścić po prostu? A Gumball przepuścić przez miasto niech jadą jak chcą?
Szkoda gadać wszystko wam nie pasuje...

Jak jest taka demokracja i praworządnośc to czemu posłowie nie płacą mandatów

samochody urzędników mają "koguty", nawet kilkunastu biskupów też je ma

do nieba się śpieszą ???

dalej uważam,że 200 czy 500 złotych mandatu to kompromitacja

dla płacącego i budżetu państwa to gówno, wystarczyłoby pouczenie

Dlaczego nie karano pieszych na zjeździe za wchodzenie na jezdnię ???

Dlaczego nie karano tam samochodów za blokowanie ruchu ???

KD mówi, że jazda w kolumnie ponad 11 samochodów to wykroczenie

Ktoś dostał za to mandat ???

jakiej kolumnie?co Ty pie....?to czy jeżeli Jedziesz pod Zjazd,przed tobą 8aut,a za tobą 9,to Jedziesz w kolumnie?to może i weselni goście też jeżdżą w kolumnie?

jak tak czytam to nie moge sie nadziwic ile wiedzy ludzie maja...ale tylko takiej ktora im sie wydaje, ze taka jest.
troche was mi szkoda, bo nie wiecie nawet co mowicie, jeden mowi o kolarzach, potem o tym, ze sprawdzanie trzezwosci jest nie na miejscu, zeby dac pouczenie...
i na koniec czemu kierowcy byli karani, a nie piesi.
strach pomyslec co nasi SPECE Z FORUM 4LOMZA, chcialbym dac to w kolorze zeby poczuli sie dowartosciowani ze ktos ich zauwazyl,
dleczego nie mieliby dostac mandatu? bo z 10 osob bylo znanych? a reszta miala fajne fury? smiech na sali. swoja droga w innych miastach dostawali duzo wiecej mandatow i oni sami sie nie skarzyli, wiec podejrzewam ze takich forumowych adwokatow tez nie potrzebuja.

wazne ze z glownej zniknal news o tym :) ktos w komendzie chce chyba uciszyc sprawe?

@Janko nimh
umiesz skleić dwa zdania by można było sens zrozumieć ???

zawsze uważałem,że potomek chłopa pańszczyźnianego nigdy nie będzie miał gestu i słoma zawsze mu z butów wylezie

wiesz co to znaczy,że czegoś nie wypada zrobić ???

nie było zagożenia życia więc można było se odpuścić z tymi mandatami

ty pewnie byś własnego ojca podpier..., że mu się z wina bimber zrobił

trzeba było zadzwonić do ITD niech te fury na badania wezmą, większość była tuningowana i pewnie by się coś znalazło

jak karać to za wszystko dlaczego tylko za prędkość

A ty jak to ustalasz kiedy jest zagrożenie, a kiedy nie ma?

Jakby się zdarzył wypadek to wtedy byś marudził w drugą stronę.
Ci co jechali 210km/h pod Kielcami, to też nie było zagrożenia i odpuścić mandaty?

antyklakier nie wypada? A gdyby to anonimowy bogaty Helmut sobie zapierdalał 200km/h przez Polskę to też by nie wypadało?

klakierze - inteligencie
masz chorobe dziecieca?
potrafisz tylko obrazic inna osobe tylko dlatego ze nie masz racji i chcesz byc fajnym na sile na "oczach" ludzi czytajacych temat? zal mi ciebie

moze powinienes zmienic zajecie, hm...stworz inspektorat, ktory zajmowalby sie zagrozeniem. bo widac, ze tego ci brakuje:)
skoro boli cie ta sloma w butach to wyjmij ja sobie i po bolu.

Przecież nikt, kto jedzie 200km/h nie stwarza zagrożenia życia tak naprawdę. Dopóki w coś nie przyjebie.

antyklakier masz kompleks niższości, trzeba z tym w końcu walczyć.
Naszych karać, a zagranicznym odpuścić, bo co sobie pomyślą, muszą nas lubić, trzeba im zrobić dobrze.
Oni lepsi bo z zagranicy, a my to ch.. k.., na siebie tylko plujemy, nie szanujemy się to i inni nas nie szanują.

widać co policja robi...siedzi na forum...
teraz wiadomo czemu są ciągle zajęci i trzeba godzinami czekać na złożenie zeznania lub wniosku....

helmutom mandaty lepią?ha,ha,ha...
wy za byle co wyliżecie d...y byle komu
a raz na rok jest rajd i macie wielkie halo, ci co lubią szybkie samochody wiedzą o co chodzi a wam tylko mandaty się śnia...
holenderski złom to ważny samochód a fury z rajdu to byle co
zagrożenie życia ludzi, cieszyłem się, ze z domu nie wyszedłem tej niedzieli...
pościg za holenderskim-pedalskim autem...oni nas wyzywają publicznie a my rozwalamy auta by zatrzymac im jedno fure...tfuuu, co za lizusostwo...tfuuu rozum wam wymiękł...
w łomży i policja i reszta władzy na psy zeszła!

To sobie wyjaśnijmy

Piszemy o zorganizowanym przejeździe, a nie rajdzie pijanego litwina.

Podobał wam się ten przejazd czy nie ???

Według mnie chłopaki zrobili fajną robotę.

Nikt nie jechał 200 km/h, a setkę na prostej w Śniadowie miał pewnie w życiu każdy z was.

Idąć waszym tropem to Policja powinna za każdym autem Vectrę nieoznakowaną póścić i niech filmuje. A na koniec przy granicy rachunek za przekroczenia.

Jeśli nie widzicie róznicy w zagrożeniu stwarzanym przez rozpędzonego do setki Jelcza, a jadącym z taką samą prędkością ferrari to nie mamy o czym rozmawiać.

"Nikt nie jechał 200 km/h"

nie ściemniaj...
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,13968877,Przejechali_celebryci__210_zamiast_70_km_godz__Mandaty.html

O Łomży piszemy nie o Kilcach czytaj uważniej.

Właśnie widzę, że ty potrafisz przewidzieć, kto gdzie ile będzie jechał.
Przewidziałeś to, że w Łomży nie będzie zagrożenia, a w Kielcach będzie?

Kielce mnie nie interesują.

Łomża cierpi bezrobocie. Za grube miliony szuka podobno inwestorów.

Trafia się okazja, że przejeżdza przez nią 140 milionerów i zamiast prospektów miasta dostają mandaty.

Myślę,że nie tędy droga.

Haha co za dekiel no, właśnie to nie jest zorganizowany przejazd, dlatego mogą dostać mandat jak każdy jeden obywatel jadący polskimi drogami. Im w to graj, bo to właśnie tworzy taką otoczkę nielegalnego rajdu. Ale jak już ktoś wyżej pisał, widać kompleks niższości u ciebie, jak zagraniczny to już nie wypada dawać mandatów.

Hahah a jakby nie dostali mandatu to by pewnie tu wrócili i fabryki zbudowali :D

Trafia się okazja, że przejeżdza przez nią 140 milionerów i zamiast prospektów miasta dostają mandaty.

Nie no, teraz to dojebałeś... Taaak, powinni im na całej długości Zjazdu rozwinąć czerwony asfalt, witać z honorami i wręczać ulotki :D :D

To nie byłby obciach, nie nie.

to zdychaj ćwoku na zasiłku do końca życia jak nie rozumiesz o co chodzi w biznesie

popatrz debilu na ten obraz

Według ciebie Gucci liże dupę arabom, według mnie zarabia pieniądze.

Dlatego zawsze będziesz biednym obsrańcem

Chyba już brak ci argumentów :) Nie potrzebuję zasiłków. Ale na prawdę myślisz, że oni w ogóle zapamiętają takie miasto jak Łomża, bo nie dostaną mandatu? :D I jakiś aktorzyna zbuduje tu cokolwiek?

podobno Haselhoff przy drinku ciągle powtarza Łomzing :)

Właśnie trzeba było coś zrobić by Łomże zapamiętali.

Tam nie jechalli sami aktorzy.

Była TV, na zachodzie Europy pewnie przejazd też pokazywali.

Darmowa reklama miasta.

Reklam pasty do zębów pewnie nie oglądasz. Ale jak zajdziesz do sklepu to i tak kupisz tą ze znajomą nazwą. Tak to działa.

Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Prezydent do Chin jeździł i nic nie wskórał.

zresztą mandaty dostali w Śniadowie... Łomża uratowana przed bankructwem uff :D

Kontrola drogowa to też dobra okazja, żeby facet się zatrzymał i popodziwiał naszą piękną okoliczną przyrodę ;)

Nasza Policja tu najmniej winna. Taki rozkaz dostali...

Można się śmiać, ale szkoda mi, że takie piękne miasto zamiera w oczach.

Ja też dostałem mandat i nie narzekam

A mógł trzymać Łomżę ;)

do algeroth
tobie brak argumentów , antyklakier ma ich wiele...nie zauważyłeś?idź do okulisty...ha,ha,ha
jakby madonna przyjechała lub inna wywłoka to by plackiem leżeli...a tak panom ciśnienie skoczyło z zazdrości to musieli dowalić żeby pokazać kto tu rządzi...
masz rację, można było Łomże zareklamować, bo ludzie na świecie nei wiedzą nawet gdzie Polska jest...
ale ludziki z łomży nie mają ambicji by się reklamować...
tylko browar łomża rozsławił lomże...ale nie wszyscy piją piwo...a wielu uwielbia szybkie samochody i ogląda rajdy...
ręce opadają....
a nasi radni biją się o stołki i jak tusek piłke ganiają...ha,ha,ha...robią to czego nie umieją....
chwała za browar bo by już nas dechami zabili....
pozdro łomżyniaczki co chcieliście dogryśc milionerom...z zazdrości ludziki zgnije wam wątroba! ha,ha,ha

nawet serek z Piątnicy jest sławniejszy niż Łomża...
ale co tam...
taki serek...
łomżyniacy chcieli by czymś lepszym zasłynąc a że nie mają czym to mandaty z zawiści lepią...
maluczcy ludkowie, oj maluczcy...
szkoda mi was
warszawka was wyśmiewa bo dziadujecie u nich jak murzyni ...
a wy nadal zawistni...
czas zmienić swoje nastawienie do świata i ludzi...
i gości witać a nie karać
ale co tam, lepsze złe wspomnienie jak żadne...prawda panowie...milionerów stac...a was nie, i to świadczy o waszej małostkowosci...
za rok pojadą pzrez biały...
śledziki nie są głupie...jak wy
a kilece...hmmm, tacy sami zadupiacy jak wy
pa dulszczyzno

@sebo55 trafny wniosek z całej dyskusji
zacytuję dla posumowania całości

"a wy nadal zawistni...
czas zmienić swoje nastawienie do świata i ludzi...
i gości witać a nie karać"

Nieźle jesteście walnięci, na szczęście nie macie nic do powiedzenia, możecie jedynie sobie popisać... nikt nie ma z tym problemu tylko wy.
Jadący zapłacili pewnie kilka tys euro mandatów i się dziwili czemu w PL tak tanio.
TV jak coś pokazuje to Warszawę czy Kraków, takich miast jak nasze to przejechali kilkaset na trasie. Ktoś zna jakieś wypromowane miasta łotewskie, litewskie czy fińskie, gdzie będą inwestycje?
Nienormalny to byłby kraj jakby Policja widziała jadących 200km/h i nie zatrzymała.
Jedźcie do Czech lub Niemiec 100km/h w mieście to was przywitają jak gości i zatęsknicie za polskimi mandatami

seboo myślę że ogólnie głupi nie jesteś ale weź sięjebnij, dla gumballersów Łomża to po prostu kolejna przeszkoda na trasie, oni nie szukają miejsca gdzie chcą zainwestować, Gumball3000 to dla nich wakacje, i mają ciebie i klakiera w ***** jak stoicie na drodze jak jakieś tanie dziwki :)))

O to chodzi, gumball jest rajdem nieoficjalnym, jadą sobie goście na urlop i mogą wpaść na radar.. to teraz powiedzcie, od jakiego modelu samochodu nie WYPADA zatrzymywać bogatych ludzi, i potencjalnych inwestorów? :) bentley czy jakiś tam ford gt wystarczy?

a jak się rozglądam za mustangiem GT, to wypada takiego mieć?? amerykańcom owszem, ale polaczkowi takiemu jak ja?? :)))) klakier wypowiedz sie, bo nei wiem jak mam żyć :)))

aha i seba przestań ćpać i nie pisz już o marzeniach łomżyniaków... Wiemy co chcemy bez Ciebie i Twoich tęczowych wizji :)

algeroth nie ma argumentów?sebo Daj se luz i sie nie Ośmieszaj.wypowiedzi Twoje,jak i antyklakiera są pozbawione jakiegokolwiek sensu i logiki,jeżeli chodzi o ów przejazd.tacy jak Wy nie dadzą mandatu posłowi,bo nie wypada.jakby mroczki jechali,to też nie,bo nie wypada,jakby kajojak jechał to nie,bo obsmaruje na fb i tak kurw...a do zajeba...nia.oni już dawno pojechali,nam pozostał temat na zjebanym forum.takich miast jak nasze mijają setki,jak nic nie wybuchnie im przed maską lub pod kołami,to i niezapamiętają żadnego choćbyście na hu...ju stawali.inwestorzy?hihihihi

a te coś od gucci-ego,to kapa jaką przykrywam swoje koniki,pewnie tamci źle zrozumieli słowo araby i sami się przykrywają ;-)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=166049916897183&set=a.147222668779908.1073741828.147220452113463&type=1&ref=nf

Tak czytam te pierdoły gimnazjalistów i czytam i śmiech mnie ogarnia o toku waszego rozumowania dzieciaczki :)

Foldery łomzy to ci milionerzy wyrzucili by przy pierwszej lepszej okazji :):)

A mandaty zostawia sobię na pamiątke i od czasu do czasu pochwala się znajomym , że przejechali całą Europę a tylko w łomzy policja ukarała ich za wykroczenia :)

Ot i cała filozofia :) I to się nazywa marketing z prawdziwego zdarzenia :):)

A wy dzieciaczki dalej wierzcie w urok kolorowych karteczek które nawet do podtarcia dvpy się nie nadaja :):)

Może i jestem gimnazjalistą, ale jak tak se czytam te wasze wypociny to mi was żal.
Żal wypalonych 40-sto paroletnich dziadków co do końca będą mieszkać razem z rodzicami, nic nie osiągną i tyle ich co w necie nabazgolą.

Największa wasza podróż to wyjście do piwnicy po słoik ogórków co je matka rok temu w biedronce kupiła.

Zdawałby się ,że taki maruda zrozumie , że folder jest tu przykładem prezentu.
Może to być czteropak piwa, jeleń czy serek z Piątnicy. Ale nie, on przyp.... sie karteczki i wkółko o niej bredzi.

@algeroth ty nigdy nie będzie miał mustanga, w Urzędzie Pracy takich nie dają. Do końca życia będziesz zapier.. przy betoniarce. Taki masz mózg i tego nie przeskoczysz. Dwa przyciski do obsługi, więcej nie wydolisz.

Temu z dzidą się tylko nie dziwię, od ciągłego skakania we łbie się mu poprzewracało. Mam taką zasadę,że upośledzonych się nie czepiam.

ale ***** wydarzenie w tej lomzynskiej wsi

Takie prezenty to z racji doświadczenia życiowego twierdzę że nawet do podtarcie sie nie nadają :)

No ale skoro wam się wydaje że kolorowy papierek, jest w stanie podbic świat, to trzeba było iśc do Ratusza , wziąśc i rozdawać tym gwiadom typu Jola Rutowicz:):)

Jest tego w w/wmiejscu pod dostatkiem :)

A co do słoików z ogórkami to i owszem tylko z taka róznicą że robione w domu a ido ogórków jeszcze flaszeczka :)

A to że twoja mama kupuje je w Biedronce, to juz twój problem :)

Powoli zaczynam tracić nadzieję, że kiedykolwiek nadejdą czasy, w których to stykanie się naszego Grodu z „elitą” przestanie być dla nas kompromitujące, kiedy to przestaniemy pogłębiać swoją prowincjonalność względem nieosiągalnego wielkiego świata, nawet jeśli, paradoksalnie, ten wielki świat okaże się mały, zaściankowy, ograniczony, głupi i śmieszny. Na kogo wtedy wyjdziemy, my płaszczący się przed tandetą? Piszę „my”, choć zaledwie kilku z Was to się tyczy. Ale poniekąd tracimy wszyscy.

Nie czarujcie się, panowie: i bez mandatów Łomża nie pozostanie im w pamięci, tak jak nie zostaną zapamiętane setki innych miast i wsi, przez które przejechali. I nie wrócą tu nigdy, nie zainwestują, nie zbudują wieżowca, nie dadzą pracy, ani nikomu o nas nie opowiedzą. Cieszcie się więc z tych paru stówek, które raczyli nam zostawić, bo więcej nie będzie. Podziękujcie policjantom, ponieważ wyświadczyli miastu przysługę większą niż się Wam wydaje, choć i tak zarobiliśmy mniej od kelnerów co im - bogaczom drinki podają…

Głęboko zakorzenione poczucie niższości, kompleks związany z egzystowaniem na prowincji odbiera zdolność w miarę obiektywnej oceny świata otaczającego. Jedni, zapadli na tę chorobę zamykają się w sobie, siedzą cicho i cierpią, drudzy wyładowują frustrację. Dla tych drugich własna niższość staje się punktem odniesienia, i wszystko co obce, co niewiadomo skąd (wiadomo tylko że z daleka, ze świata) z miejsca staje się lepsze. Zaczyna budzić nadzieje, rodzi iluzje, że to coś spojrzy, może da szansę, albo okrucha chociaż kawałek. Potem przejazdem na „zadupie” wkraczają krezusi, łamią przepisy i są bronieni (mimo że obrony nie potrzebują) przez oburzonych, no bo jak nas obcy będą wspominać, toż mandaty dostali, a chcieli nam przyjemność tylko zrobić i samochody pokazać, które na zawsze pozostaną w sferze naszych marzeń przedsennych… co teraz o nas powiedzą, w świat pojadą i puszczą opinię, że w Łomży sto euro z nich zdarto i teraz to już nikt tu nie zawita i nie zbawi tego miasta.

Tak, moi drodzy, spaczenie mechanizmu wartościowania odbiera godność Was jako gospodarza, zaczynacie płaszczyć się przed gościem tylko dlatego, że przyjezdny bogaty. Swoją drogą, jaki to gość, co wpadł tylko żeby się pokazać, żeby mu brawo pobili. Jak chcecie zaspokajać czyjąś próżność swoją słabością, to chociaż nie przenoście tego na całe miasto i jego wizerunek, zmieńcie skalę i obiekt, bo, uwierzcie, żadnego wizerunku Łomża w USA ani ZEA nie ma, i doceńcie policję, że jednakowo traktuje Was i gwiazdy z zagranicy. Nie jesteście gorsi.

<< Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem. >>
(Oscar Wilde)

po pierwsze nie jestem gimnazjalistą
po drugie nie jestem tanią dziwką! chamie!
z chamami i stetryczałymi dziadami co mają kompleksy w kompleksach nie dyskutuję!
nie zapamiętają łomży...i bardzo dobrze, bo jeszcze by spotkali takiego marude albo algroho ch...a i dopiero by pożałowali, ze tu wrócili!
jak świat światem to są zakątki do których ludzie jeżdżą bo mają swój urok...
ale macie racje, łomza nie ma uroku
po co ja się trudzę...dulszczyzna nie zrozumie nic ponad swoje zaściankowe myślenie!!!
klienta i sławę zdobywa się małymi kroczkami...a nie wielką reklamą i show...ale za dużo tvn oglądają co niektórzy i im się wydaje ze tylko w tv można zdobyć popularność i klientów...
jak widzę tu siedzą stali krzykacze, co wszystko mają na nie...
wzbogaciła się łomża o parę mandatów...
a cysterna która zapieprza 120 na 5o...policjant stwierdza,że to jego sprawa czy sprawdzi tacho...no i nie sprawdził....ha,ha,ha...wasze burki łomżyńskie ...takie solidne i uczciwe...
tfuuuu
żygac mi się chce na wasze zakłamanie...złodziej na złodzieju i złodziejm pogania...
ale co wam milionerzy...takich jak wy złodziei nigdzie nie znajdzie...
niedługo zabiją ten grajdol dechami...
niewolnictwo kwitnie...np.w Tesco...
gratuluje wam bystrości...murzyni europy

Oczywiście, gdyby taki jadąc 200 km/h spowodował wypadek, zabijając kogoś, pojawiłoby się słynne pytanie: gdzie była policja? że jak to, nas łapią a ich nie, bo bogaci? co my gorsi? itd. itd.

<< Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem. >>
(Oscar Wilde)

gdzie nie spojrzeć arystokracja szpagaciana, pojedzie taki do niemiec czy anglii i robi za połowę stawki murzyna
a w Polsce to on hrabia, ulotki rozdać to dla niego upodlenie
u Gesslerowej w programie, właściciel restauracji chodzi po mieście próbki żarcia rozdaje i to was nie razi ? Tak nisko upadł, skur... się , dno

@nazwik "Głęboko zakorzenione poczucie niższości, kompleks związany z egzystowaniem na prowincj..."

sam to chyba masz, bo ja na pewno nie

Komuna się skończyła prawie 25 lat temu, a wy dalej w niej tkwicie.
macie mentalność sklepowej z GSu.

Moje pobłażanie dla zamożnej lichoty i jej wielbicieli nie jest kompleksem niższości. Ja się za te mandaty nie obrażam, na tych co się obrazili też nie. Stawiam tylko diagnozę.

(Oscar Wilde)

nazwik :)
Skończ gadki z tą chołotą bo sam widzisz że szkoda fatygi :):)

A tobie sebuś55 nikt nie każe tyrać w TESCO.:):):)

Trza było zwinąć majdan i jak wielki świat przez łomże jechał pozapierniczać truchtem za nimi . Może by się ulitowali nad wiejskim kołkiem i przewieźli kawałek :):):)

Ot mi kuźwa wielki świat i milonerzy :)

Celebryci z tv jak Jola Rutowicz :)

No ale jak widać w tym zadupiu też lubia świecidełka i rózowy kolor:):)

ma 20 lat a głupi jak but z lewej nogi :):)

ot idioci...nie potrafią zrozumieć,że nic nie wyrażają swoimi pierdołami.smutne to,acz prawdziwe.a wystarczy przeczytać pare postów i już,normalnie myślący człek,wie o co biega.wierzycie w jakiś"cud",że jakaś rura ze słonecznego patrolu zesra się w waszym kiblu i zainwestuje w karteczke do podtarcia bogatego tyłka.żyjcie w przekonaniu,że komuna się skończyła,ale z upływem czasu może zrozumiecie,że tylko z nazwy....

maruda...
gdzie ty wyczytałes ze ja w tesco zapierdzielam
czytaj ze zrozumieniem!
ja wogóle nie musze tyrac, a nawet pracowac
poza tym, ja pisałem o gościnności a nie o pobłażaniu...czytajcie ze zrozumieniem lub do podstawówki wróćcie!
pobłaża sie miejscowym "szychom"....kirowcom tirów z bogatych firm...
ale gosciom raz na sto lat mandaty lepi...
jakos innych nawet pod nosem nie zauważa, a tu celowo patrol...ha,ha,ha...
to szczyt dziadostwa!

To masz 20 lat i na utrzymaniu matki siedzisz /

Wstyd sebuś wstyd jak chu..j:):)

A co to za goście byli ? Zatrzymali sie ? przenocowali ? Zjedli łomzyńskiego KEBABA??

Nie. Przystanęli na chwile żeby zachwyconej chołocie po gaąłch błysnąć rózowościa i pojechali dalej :)

A chołota, jak by mogła, to każdemu po kolei gaałke była gotowa skrecic :)?:)Aby tylko dał się dotknać każdy z nich :)

Ot , taka to łomzyńska duma i godnośc :)

Wstyd mi za was wieśniaki :)

Chociaż ty to wiadomo że wsiok, to i sioku doznałes :)

Bo ja to mam w duszy takich gości :):):)

To masz 20 lat i na utrzymaniu matki siedzisz /

Wstyd sebuś wstyd jak chu..j:):)

A co to za goście byli ? Zatrzymali sie ? przenocowali ? Zjedli łomzyńskiego KEBABA??

Nie. Przystanęli na chwile żeby zachwyconej chołocie po gałch błysnąć świecidełkami i pojechali dalej a chołota została z rozdziawinymi japami :)

A chołota, jak by mogła, to każdemu po kolei gaałke była gotowa skrecic :)?:)Aby tylko dał się dotknać każdy z nich :)

Ot , taka to łomzyńska duma i godnośc :)

Wstyd mi za was wieśniaki :)

Chociaż ty to wiadomo że wsiok, to i sioku doznałes :)

Bo ja to mam w duszy takich gości :):):)

maruda ...jasnowidz...ha,ha,ha...
szkoda na ciebie słów pedale...
w twojej pustej łepetynie nie mieści się,że ktoś w tej dziadowskiej Łomży ma kasę i nie musi pracować...
dulszczyzna...
zamykam temat bo z idiotami nie ma co dyskutować bo jak w powiedzeniu, nie dyskutuj z idiotą bo zniży Cię do własnego poziomu i pokona doświadczeniem...
tfu...
maruda...tfu!
koniec tego chamstwa!

Goń sie ułomku i leć różowe fujary szlifować, tym swoim milionerom :):)

Mpoze gdzieś za winklem na ciebie czekają :)

sebuś pałko ropbie :)

żeby mieszkac w tej (dziadowskiej łomzy) jak to napisałes, to trzeba na to zasłuzyc :)

A ty robaczku z gnoju wylazłes i do gnoju wrócisz , nic dziwnego że cieszą cie kolorowe odpustowe świecidełka :):)

Mandaty SŁUSZNIE!!! Jechałam niestety na odcinku Stawiski - Łomża pomiędzy tymi podstarzałymi idolami- jeśli dostawali mandaty popieram w całej rozciągłości!
Ryczące, pomazane fury przekraczające dopuszczalny poziom hałasu, dodatkowo przy każdej możliwej sytuacji gaz do dechy nawet podczas postoju na czerwonym w Piątnicy. Na trasie próby wymijania i ostre hamowanie bo tiry panom z drogi zjeżdżać nie chciały, albo fani wyłazili na drogę.
I na koniec moja babska "zemsta" przed Marianowem zwolniłam do patrolówki, a "bohaterzy" kolejeczką za mną bo minąć się nie dało i na nic warczenie i błyskanie światełkami :-) niepogonili.

Ja dostaję mandaty jak mam nogę za ciężką, to słusznym i sprawiedliwym jest że oni też. A że maja kasę to..... mieli czym płacić i wiele nie stracili. U nas niestety mandaty nie są takiej wysokości jak na zachodzie.

delma11:):)

I nie wpadłaś w zachwyt na ich widok ??:):):)

Bo jak widac, to kilku chłoptasiów nawet ,,kisiel w majtach miało" z tego powodu :):)

Oj nie :-) jakoś nie kocham pozerów :-( samochody owszem lubię szczególnie multiple '99 nawet do klubu należę, ale tu szpanerów nie ma i mody na wieśtuning też

Policja zrobiła co do niej należy i chwała jej za to. - A wam ciągle wszystko się nie podoba. Bo co jak gość to ma być mu wszystko wolno ? - A jak by ci dziecko przejechał to też by było O.K. - TYLKO KARA POWINNA WYRAŻAĆ SIĘ PROCENTOWO DO ROCZNEGO DOCHODU Z PITU - wtedy taki gumbal zapamiętał by Łomżę na długo... Nie płaszczmy się przed światem ludzie... Pozdrawiam.

AMEN

AMEN :):)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org