Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szukam pomocy dla kota |
Znalazłem kotka ze złamaną nogą,podejrzewam,że ktoś się go pozbył bo wygląda na zadbanego. Byłem u weterynarza musi być operowany,ale koszt drogi- ok. 500zł. cała opieka. Żal mi go, tymbardziej, że nikt się po niego nie zgłosił, a dzieci chcą go zatrzymać. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy jest w łomży jaskiś weterynarz, który wyleczy go np. na koszt miasta? Jeśli odwiozę go do schroniska podejrzewam, że będzie uspany. Jeśli nie przejdzie operacji, będzie miał niewładną nogę. „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szukam pomocy dla kota |
|
można by zrobić zbiórkę na forum, a żeby bylo szybko służę nr swojego konta. Po zebraniu odpowiedniej kwoty biorę kota i niosę do weterynarza na operacje. W przypadku zebrania wyżej kwoty niż potrzebna nie martwcie sie - przekaże dla kota
|
|
|
Bardzo śmieszne.... a kotek cierpi... :( „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
Rozejrzyj się za jakąś fundacją w internecie,która zajmuje się kotami. W Łomży nie ma schroniska dla kotów.
|
|
wolny niewolnik-taki samarytanin jestes to zasponsoruj operacje .... co teraz bedziesz pisał jaki to ja zły .... a ty to inny(lekarzy jacy oni zli a ty to lepszy) ...to czemu nie pokryjesz kosztow leczenia i operacji strasznie madry pisac na innych a sam z **** w tym -przyjaciel zwierzat hehe
|
|
A który to konował zażądał takiej sumy?
|
|
|
a gdzie tego kota znalazłeś? Dziś kot zadbany, jednego z właścicieli (wiem który blok, wypuszczają go na spacery) ganiał po drzewie za gołębiem, może spadł i dobrze mu tak :). ---------------------------------------------
|
|
Porozmawiaj w OAZIE na Wojska Polskiego, mają umowę z U.M. na ratowanie zwierząt z wypadków, może miasto im pokryje koszty operacji.
|
|
|
Niestety, przybłąkał się w piątek wieczorem.. To nie ten... „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
W Oazie i w 4 Łapach mogą zrobić zabieg po kosztach, jeśli zwierzak jest bezpański. Tak jak napisała elina, poszukaj fundacji zajmującej się kotami, zajrzyj na forum miau.pl tam jest wielu ludzi, którzy mogą pomóc. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Dzięki za pomoc, będę szukać. „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
napisz mi emaila na allport2012@o2.pl to pomoge, jakiś rok-dwa temu mój kotek tez zlamal noge i koszty były podobne, jednak udało się za 50zl wsadzić nozke w taki niby "gips" i się noga zrosla, wszystko dobrze i kotek latal dalej jak szalony
|
|
Skontaktuj się z tą fundacją: http://www.kotkowo.pl/ Są z Białegostoku. Do Białegostoku ktoś przewiezie kotka. Jak będziesz miał z tym problemy to napisz na forum. Ktoś zabierze przy okazji. Wyleczą kota i będzie do adopcji. SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
tutmirlajt wyślij proszę zdjęcie kota na adres szukam344@vp.pl może to mój :(
|
|
tutmirlajt wyślij proszę zdjęcie kota na adres szukam344@vp.pl może to mój :(
|
|
Tą rudą małpę, rozszarpało stado rozszalałych fretek !!!!
|
|
szukam_kotki - niestety to nie ten. Mój jest cały w rudo-czarne plamki. „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
tutmirlajt, dzięki za odpowiedź.
|
|
A chociaż ma założony opatrunek (tj. czy złamanie jest usztywnione) ??
|
|
A najlepiej go uśpij. Na 30zł chyba Cię stać. Jak coś się dorzucę.
|
|
Okazało się, że ktoś strzelał do niego ze śrutówki. Czekam na konsultację weterynarzy. Świrów i sadystów nie brakuje! „Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |