Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szybowiec |
Witam, wlasnie po okazji kupilem sobie szybowiec na ebaju. gdzie w lomzy mozna polatac? czy ow szybowiec musze zarejestrowac w wydziale komunikacji? nie dostalem karty pojazdu do niego.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szybowiec |
Bujasz w obłokach stary;p
|
|
swoim latawcem, najlepiej na polu, poleciłbym bulwary, ale możesz nie wyrobić i wylądować za barierką onaion
|
|
hehe myślę że na górach Królowej Bony możesz śmiało trenować startowanie do lotu Pomysłowo.
|
|
Zgłosiłeś do Urzędu Lotnictwa Cywilnego?
|
|
podobno najpierw trzeba do wydzialu komunikacji
|
|
admin jest dobry :) edytuje moje posty <3
|
|
Masz przynajmniej kartę woźnicy??
|
|
Samolotów raczej nie rejestrują w wydziale komunikacji.
|
|
mam :)
|
|
No i wszystko alles gut :):) Możesz odpalać maszynę :):):)
|
|
jakas lewizna chyba bo silnika nie ma :|
|
|
Grunt, że masz tanie szyby.
|
|
Cześć. Żeby wykonywać legalnie loty trzeba spełnić szereg zobowiązań. 1. Szybowiec musi być zarejestrowany w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego. 2. Pilot musi mieć licencje na pilotowanie danego statku powietrznego. 3. Aktualne badania lekarskie wydawane przez nieliczne przychodnie specjalistyczne ( najbliższy w W-wa ). 4. Ubezpieczenie oczywiście lotnicze ( nie tanie ). Lotniska na którym mógłbyś startować i lądować bezpiecznie niema . Jak opadnie woda możesz korzystać z dużej łąki . Jak masz zamiar wzbić się w powietrze z tego co ja się orientuje to w okolicy nie ma samolotu który by Cię wyciągnął w powietrze a wyciągarki również nie ma . Pozdrawiam i życzę szczęśliwych lotów . Szybownictwo jest najwspanialszą formą latania .
|
|
a czy potrafisz latać. Już dawno nie widziałem nad Łomża latających szybowców. JKK Picic
|
|
czyli co? a hangar mozna podnajac?
|
|
biznesmen nie wierz w głupoty:):) Samolotów do wyciągania niema, ale katapultę mogę ci skonstruować taka że hoho :):) Jak cię wypie.doli w powietrze to nieprędko wrócisz albo i wcale :):) A rejestrowac się tez nie musisz, bo i po co? jak nie będziesz z powrotem lądował ? Badania też ci niepotrzebne bo nie będzie co zbierac z Ciebie :):)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |