Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wołowina z Kauflanda to padlina |
ostatnio kupilem wolowine z Kauflanda i ugotowalem smierdzialo i zelowka zylasta pewnie bardzo stara i padlina lochy truja ludzi , a znam sie na tym miesie bo sporo go zjadam pewnia znajda sie moi krytycy ,ale jem prawie kilogram w dzien treningowy to wiem dobrze co mowie ostrzegam zeby ktos sie nie nabral
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wołowina z Kauflanda to padlina |
|
To powiedz mi gdzie w łomży dostaniesz dobrą wołowinę i czemu ty ją gotujesz ? Profanacja tak dobrego mięsa.
|
|
W marketach nikt nie dostanie świeżego mięsa, nie wiem czy oglądaliście jakiś czas temu jak sanepid znalazł dwa miejsca w Polsce gdzie zdechło kilkaset świń z powody jakiejś ich tam choroby. Kilkadziesiąt ton mięsa wieprzowego leżalo zafoliowanych na magazynie, naszpikowanych niepoliczalną ilością antybiotyków. Niestety spora część trafiła już na marketowe lady i do domów. Oglądałam jakiś czas temu reportaż o tym, że zazwyczaj zagranicą, gdy padną jakieś zwierzęta, właściciele szprycują mięso antybiotykami i wysyłają na wschód. A my się cieszymy że karkówka lub szynka w promocji. Najbezpieczniej jest kupować w małych sklepikach sprzedających nasze lokalne wyroby. Trochę drożej, ale bezpieczniej. A jakby się coś stało to wiadomo gdzie winnych szukać. Ja osobiście kupuję świnki od rolników, którzy hodują je na własnych paszach. Mięso sklepowe nie równa się z nim.
|
|
No jakbym wyczuła :) http://4lomza.pl/index.php?wiad=32133
|
|
|
no, zgadza się, w Mościbrodach akurat wołowina jest smaczna i świeża, z tym i ja się zgodzę :)
|
|
w Tesco rostbefy z Morlin są dobre, krótkie smażenie i mięso mięciutkie, dziwię się Andre,że gotujesz wołowinę!!! Ich bin fur Berlin...
|
|
Dziwny człowiek to i dziwnie wołowinę przyrządza:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |