wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Filologia angielska w PWSIiP

Hej :) W tym roku akademickim zamierzam studiować na filologii angielskiej w PWSIiP. Chciałabym wiedzieć, jakie wyniki z matury trzeba mieć, żeby tam się dostać? Może ktoś z osób tam studiujących mogłoby mi coś na ten temat powiedzieć? Jak z tym było w poprzednim roku?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Justyna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Filologia angielska w PWSIiP

Progi punktowe z zeszłych lat powinny być podane :)

a może stalgast?

Szczerze mówiąc, to szukałam tego i nie mogę znaleźć ... ;/

Justyna

Czego tu nie rozumiesz?

Tryb postępowania kwalifikacyjnego na kierunek Filologia - tryb stacjonarny i niestacjonarny.

O przyjęcie na kierunek Filologia mogą ubiegać się kandydaci, którzy uzyskali z egzaminu maturalnego z języka angielskiego na świadectwie dojrzałości z części pisemnej na poziomie podstawowym 60% i więcej oraz kandydaci którzy zdawali egzamin maturalny na poziomie rozszerzonym.
Kwalifikacja kandydatów prowadzona jest na podstawie konkursu świadectw dojrzałości według poniższych zasad:
6.1. Kandydaci, którzy legitymują się świadectwem dojrzałości tzw. „Nowa Matura”.
Pozycję kandydata na liście rankingowej stanowić będzie liczba punktów uzyskanych
z egzaminu maturalnego z języka angielskiego na świadectwie dojrzałości z części pisemnej na poziomie podstawowym i z części ustnej.
Jeżeli kandydat zdawał poziom rozszerzony liczbę punktów mnoży się przez 2.

To rozumiem... Tylko chodzi mi, od ilu mniej więcej procentów z matury ostatnio przyjmowali?

Justyna

Najwyrazniej NIE rozumiesz;]
Podania przyjmują "MNIEJ WIECEJ" od 60% ;]

A idąc dalej- Kwalifikacja kandydatów prowadzona jest na podstawie konkursu świadectw dojrzałości

Czyli wytlumacze, zebys zrozumiala(może)... Wazne zebys miala powyzej 60%, wtedy mozesz zostac przyjeta na kierunek.

Poza tym, to zależy od roku i ilosci chetnych. Czasem mozesz dostac sie z 60% z podstawowej, a czasem sie nie dostaniesz z 70% z rozszerzonej(chociaz tak nie bedzie nigdy)

Aaaa no tak.... ;) Nie doczytałam jak zwykle :P

Justyna

szczerze kandydatów przypuszczam może być mało i przyjmą wszystkich

tam wszystkich przyjmują, nawet tych którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Ogólna zasada, ilość w górę, jakość w dół

Jeżeli posiadasz maturę to śmiało do PWSIP.

Pomysłowo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org