Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Allegro / Skarbówka |
Czy uważacie ze to normalne by skarbówka czepiała się do ludzi za sprzedaże na allegro swoich drobnych ciuszków czy tez ksiazek ? Jeszcze niech powietrze opodatkują :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Allegro / Skarbówka |
Oczywiście, że nie jest to w żadnym razie normalne. Pamiętaj jednak, że żyjesz w kraju socjalistycznym, w bardzo małej części dopuszczającym wolne mechanizmy rynkowe. Muszą "oni" kontrolować, opodatkowywać, karać grzywnami, ściągać odsetki - po to, aby wykarmiać olbrzymi aparat urzędniczy. Ale jest na to rada. Zapoznaj się z programem Nowej Prawicy.
|
|
Yarek a w jaki sposób się Ciebie czepneli? Pismo jakieś wysłali czy jak..?
|
|
Jeśli to drobne twoje ciuszki to nie jest normalne a jeżeli kupujesz nowe i sprzedajesz drożej to już jest zwykła działalność gospodarcza i powinno się płacić podatki
|
|
To drugi wątek jaki otworzyłem dzisiaj. W obydwu agitacja. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Normalne też nie jest, że sprzedajesz tyle co sklep a podatków nie płacisz. Jest taki podatek dochodowy, przekroczysz pewien próg na allegro i skarbówka wezwie Cię do zapłaty
|
|
Nie widzę powodu, byś podatków miał nie płacić, skoro każdy inny pracownik płaci. Inna sprawa to sprzedaż drobnych rzeczy i rzadko. Za to podatek nie obowiązuje. Natomiast stały zarobek na Allegro to działalność gospodarcza a od tego odprowadza się podatek dochodowy. W każdym cywilizowanym kraju na świecie ;)
|
|
Zarabiać tak płacić podatki nie .....egoista
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |