środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Moja wsi droga, moja wsi wesola ;)

Moja wsi droga, moja wsi wesola...

mylomza.pl/home/lomza/item/4304-galerii.html

Kolejny przypadek po CCC pokazujacy poziom kultury ludzi zamieszkujacych Lomze i jej okolice. Burdel, ze hej, ale tak to wszystkim przeszkadza nieporzadek na ulicy, odchody psow itp.

Najpierw nauczcie sie sami wyrzucac smieci do kosza, a nie pod nogi, chyba ze zyjecie w smietniku to wtedy do woli.

Rodowici mieszkancy Lomzy, nie zrzucajcie przypadkiem winy na ludzi spod Lomzy mieszkajacych na wsi, bo nie jeden by Was zawstydzil.

Krowa ktora duzo ryczy, malo mleka daje...

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Moja wsi droga, moja wsi wesola ;)

Wczoraj, w centrum Łomży jechałem za jakiś tumanem, który przez okno samochodu wyrzucał papierki na drogę, jakieś opakowania po słodyczach. Brak wyobraźni i wstyd. Co za problem na postoju opróżnić śmieci do kosza?

Na zdjęciach widać worki. Przypuszczam, że jakiś menel szukał resztek do jedzenia. Ciekawe czy coś znalazł :)

Widocznie dla tego tumana byl to ogromny problem...ale glupich nie brakuje

Worki czy nie worki, bezdomny czy majacy mieszkanie, kazdy to czlowiek i wcale status spoleczny nie okresla czy ktos ma kulture czy nie.

Nowobogaccy..to jest fajna grupa spoleczna, ladny dom, samochod, wakacje itd..ale juz na wywoz smieci nie maja. Co teraz? No to heja wory do fury i szybki pit stop-zeby nikt nie widzial na osiedlu, albo do lasu, wersja bezpieczniejsza, choc mniej ekologiczna.

Pozdrawiam

a może to też kwestia koszy na śmieci, których w mieście jest mało!?

Więc jeśli radnemu naprawdę zależy niech zakasze rękawy i da przykład. Ale mogę się założyć że poza próbami zaistnienia w mediach nie skala się pracą.

________
Malachit

*Benia*

Masz racje, jest za mało jest koszy na śmieci, albo są dziwnie rozstawione. To nie zmienia jednak faktu, że większą ilością koszy nie zmienisz charakteru ludzi. Nawet jak będzie miał kosz na wyciągniecie ręki, to i tak rzuci na ziemie, bo ciężko wyciągnąć rękę...

Malachit
To, że każdy z "radnych" chce zaistnieć w "mediach" to wiadomo...."prestiż" jest potrzebny, ale w kwestii śmieci podzielam jego zdanie.

Nie jestem osobą pedantyczną ani członkiem jakiejś chorej organizacji EKO, ale syf mi przeszkadza.

Pozdrawiam

Oczywiście że w kwestii śmieci ma rację. Ale skoro zaczął temat niech pociągnie dalej, a tam niestety trza zakasać rękawki u marynarki. Rzucić temat każdy głupi potrafi.

________
Malachit

Malachit

Gdyby oni wszyscy "zakasali rękawy" to byłoby pięknie....ale fajnie jest pomarzyć :)

Przecież to godzi w ich "prestiż"...

Ty i ja wiesz jak to jest skonstruowane i raczej niestety nie da się nic z tym zrobić...mam tu na myśli ten fajny artykuł :)

Pozdrawiam

oj tam tez smiecie i co kto mi zabroni

jupilaaaaaaaaaaaaa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org