poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
VENEDA - po zamknięciu galerii, dla klientów TESCO toaleta na parkingu

Witam. Dzisiaj wieczorem pojechałem z rodziną na zakupy do Venedy. Pochodziliśmy, coś kupiliśmy i była godzina 20. Galerię zamykano więc poszliśmy do Tesco. Kilka minut później dziecku zachciało się skorzystać z toalety, znaki są, z Tesco w prawo, są toalety, i tu niespodzianka - zamknięte!!! Zapytałem ochroniarza gdzie dziecko może zrobić siusiu ten powiedział, że nie ma otwartych toalet i odesłał do drugiego że może otworzy, ten drugi mówi że nic nie poradzi tylko każe iść do tego pierwszego, czas biegnie a ci mają w gdzieś to że dziecku coś się zachciało. Nie było wyjścia, poszliśmy na dół na parking i tam dziecko zrobiło siusiu. Zdziwiło mnie to, że na takie wielkie, nowe centrum handlowe nie było otwartej ani jednej łazienki. Przecież nie tylko dzieci ale także i osoby które mają jakieś problemy zdrowotne czasami potrzebują nagłego skorzystania z toalety. Czy takie osoby nie powinni chodzić na zakupy do Tesco w późniejszych godzinach. Co sądzicie o tym incydencie, czy tak powinno być. Jeśli chodzi o mnie to zraziła mnie ta sytuacja i zachowanie ochrony do zakupów w Venedzie. Ja i żona stwierdziliśmy że nie jest to rodzinne centrum handlowe.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: VENEDA - po zamknięciu galerii, dla klientów TESCO toaleta na parkingu

to jest po prostu żenujące ale dobitnie świadczy o poziomie tej galerii jak również jak traktują potencjalnych klientów.

Rimpik

To jest poprostu żenujące... Współczuję.... wieś Łomża...

ty sie ciesz ze mandatu nie dostalo twoje dziecko za sikanie w miejscu publicznym

Czy wy tylko umiecie narzekać ? Owszem toaleta powinna być , może ktoś nad tym pomyśli, ale czy u was w domu tak wszystko jest OK ? Czy znajdzie się coś "nie halo" Dam głowę uciąć, że u każdego coś się znajdzie, bo my Polacy mamy to już w genach, tylko narzekamy i narzekamy całe życie. A Veneda i tak jest fajna, jeżeli ktoś nie chce to nie musi tam chodzić , nikt nikogo przecież nie zmusza.

Jak nie pójdą ?? Co ty im radzisz ącki!!!!!!!!!!?

Jak teraz na łomży reklamówka z TESCO jest na topie :):):)

Kto chodzi bez takiej reklamówki, to jest wieśniakiem :):):)

ącki ...
Co ma galeria do pywatnego domu? ;] wiec dokladniej o co ci chodzi? ;]
Hmm... no tak, piszesz z wlasnego doswiadczenia... Pewnie tylko w Twoim mieszkaniu masz przepustowosc ludzi min. 100 na godzine :]

A co w tym dziwnego, że po zamknięciu galerii toalety są też nieczynne? Przecież są na terenie zamkniętego obiektu. Poza tym TESCO ma własne toalety. Co do sikania w garażu... mandacik jak się patrzy.

nie podaje sie dzieciom płynów ani pokarmów do 10 godzin przed wizytą w galerii

sie chłopina wkoorwił że aż po północy spac nie mógł i nick na 4lomza założył. a jak wogóle galerii nie było to jak sobie radziłeś? albo na wsi zanim do Łomży się sprowadziłeś?

Do toalet po zamknięciu można dostać się tylko tylnymi drzwiami zaplecza ale to chyba niewiele pomoże bo kawałek drogi też trzeba przejść a dziecko może nie wytrzymać. Niestety w takich przypadkach o podstawowych rzeczach nikt nie pomyślał.

100000 ludzi w pierwsze dni po otwarciu jakoś nie zwróciło na to uwagi.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Ale wreszcie ktoś to zauważył i miejmy nadzieję, że kierownictwo wyciągnie wnioski. Może jak parking zacznie śmierdzieć to coś się zmieni.

Ochroniasz bezmyslny, powinien zaproponowac skorzystanie z toalety dla personelu, gdzies przeciez szczac musza!

h0jowe forum

w krzaki

A pomyślał jeden z drugim że z łazienek korzystają nie tylko rodziny? Ale tez chamy i brudasy? Którzy syfią i niszczą co tylko się da. Sądzisz że w każdej ubikacji będzie ochrona stała? Trzeba ruszyć troszkę głową a nie narzekać. Tesco ma swoje ubikacje więc do nich trzeba było się zgłosić.
Pozdrawiam

Dziękuję za zainteresowanie się tym problemem. Niektórzy twierdzą, że Tesco ma swoje ubikacje, ale to właśnie o te ubikacje chodzi - te wychodząc od kas w prawo przy wyjściu na ulicę. Ochroniarz twierdził, że Tesco nie ma swoich toalet, że należą do galerii, a to dwie różne firmy. Ale personel ma swoją bo chyba w pampersach nie chodzą.

moze stwoerdzono ze po północy z małymi dziećmi sie nie chodzi, raczej o tej porze śpią.

Pracownicy maja oddzielne toalety.
Dyrekcja galerii postanowiła zamykać ogólnodostępne toalety ze względu na wandalizm. Inaczej ochrona musiałaby w każdej toalecie przez całą noc stac.
Pozdrawiam

ehh... w biedronce też nie ma toalet :(... Hehe to jest poważna sprawa, dobrze, że to opisałeś.

w galeriach powinny byc toalety za minimalna odplatnosc, na pewno byloby wielu chetnych

Postanowienie dyrekcji o pozamykaniu toalet po 20 ze względu na wandalizm może jest uzasadnione, ale powinien być do nich dostęp. Galeria funkcjonuje od niedawna więc i pracownicy są niedoświadczeni, nie wiedzą czy mogą otworzyć łazienkę czy nie, odsyłają jeden do drugiego. Myślę jednak, że jak ktoś zwraca się do nich z jakimś problemem to przynajmniej powinni spróbować go rozwiązać, a nie potraktować z buta. Wiadomo, że praca ochroniarza nie jest ciekawa, cały czas na nogach i pewnie wynagrodzenie nie za duże, to zniechęca do wykonywania dodatkowej pracy takiej jak otworzenie łazienki, która właściwie może nie jest ich obowiązkiem. Jednak gdyby łazienka została otworzona to ludzie do których się zwróciłem zyskali by uśmiech dziecka oraz szacunek i zadowolenie klienta. A tak wyszli na takich burasów i chamów.

ta Veneda to dzadostwo,same buraki tam chodza i pelno dzieciarni.Stokrotka gora.

skoro galeria zamknięta to i toalety ... dziecko o tej porze powinno być w domu kiedyś dzieciak jak obejrzał dobranockę to szedł spać a teraz idzie do tesco z rodzicami to się nazywa niedzielne spędzanie czasu ... smutne

MałaMII

to jest żenujące

galeria veneda ma swoje toalety (te przy wejściu do galerii, blisko wejścia na tesco), nie są to toalety tesco, personel marketu ma swoje nie dostępne dla klientów, nie są blisko hali sprzedaży

Życie jest piękne.

Szczerze zwiedziłem trochę świata i nie zawsze mieszkałem w te j wiosce jaką jest Łomża. I proszę nie czepiajcie się, że skoro mi się nie podoba tu wiele rzeczy, to dlaczego tu mieszkam. Tak bywa w zyciu, że może nie ma się tego co by się chciało. Ale do tematu. Galeria Veneda. jest zwyczajnie na miarę Łomży. Tandeta i bylejakość, jak ze wszystkim tutaj. Ale co tu się dziwić, jak tą rzeczywistość tworzą biedni,skrzywdzeni przez los i niedomagający pod wiloma względami, i zmuszeni do egzystencji w tym miejscu. Wszędzie galerie są bardziej normalne. A łazienka jest czymś normalnym i wymaganym, i nie potrzeba tam zadnej ochrony. A skoro tu takowa jest potrzebna, to o czyms to swiadczy i nie jest to chlubne. A tak na marginesie, to mentalność i kultura Łomżyniaków niekoniecznie zmienia się gdy lizną świata. Widziałem takich buraków, którzy wracali z Angli i jechali autobusem z Warszawy. Poprostu bydło. Bochaterzy, co to nie oni. Kierowca okazał się prawdziwym bochaterem i zwyczajnie wywalił ich. Oczywiście nie był z Łomży

Śmieszy mnie, gdy ktoś wyśmiewa moje miasto i wyzywa je od "wioch" robiąc przy tym błąd w słowie "bohater".

A co cię tak śmieszy? Czepiasz się literówki? Leczysz tym sposobem swoje kompleksy?Czujesz się lepiej? ok, gratuluję dobrego samopoczucia na swój temat. a może tak byś spojżał na kontekst mej wypowiedzi. I choć faktycznie zrobiłem błąd w pisowni, to nie zmienia faktu, że wszyscy wymienieni przeze mnie bo"ch"aterowie w różnym tego słowa znaczeniu takimi byli. Ja piszę ogólnie nie personalizując nikogo, a ty dotknąłeś mnie osobiście. Co, lubisz komuś przywalić? odrazu lepiej. Zgoda, lubię pomagać innym

Nie rozumiem o co tyle krzyku, Tesco to duży sklep. Czy duży sklep ma obowiązek udostępniać klientom toalety? Tak jak ktoś napisał wyżej, w Biedronce też nie ma. I w Lidlu też. I nie wiem, czemu Tesco ma się w tej kwestii różnić.

oczywiście nikt nic nie musi i nie ma obowiązku prowadząc jakiś biznes(poza obowiązkami prawnymi). Ale skoro dysponują łazienkami, to dlaczego ich nie udostępnić. To chyba leży w ich interesie żeby pozyskać klienta, albo mogą go stracić. A wy cieszycie się z czegokolwiek i godzicie się na wszystko. Chyba wymowne są negatywne posty na temat tej galerii. A wy bronicie jej jak swego. No to macie co macie.

TO IDZCIE DO BIEDRONKI, TAM MACIE TOALETY Z BIDETAMI

Współczuje zalożycielowi tematu czytania niektórych tutaj wypocin. Skoro toalety są to powinny być otwarte. Co z ludźmi starszymi, chorymi oraz dziećmi? Co jak ktos musi cos kupic ale do toalety tez musi? Ma jechać najpierw do domu? To już po te pare rzeczy lepiej nieraz pójść gdzieś lokalnie i wtedy Tesco traci. 24 działa sklep to i toalety powinny! Koniec tematu gimbazjalisci!!

Przed wyjściem z domu zakładajcie pampersy i nie ma problemu z brakiem WC.

ja mam tylko nadzieje, że jest wielu mądrzejszych ludzi tylko się poprostu nie wypowiadaja na tym forum

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org