środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kochana lomza

Mam dylemat.Mam dwa marzenia .Wrocic do Lomzy.To pierwszwe.Drugie dostac zielona karte w moim nowym kraju.Pomozcieeeeeee

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kochana lomza

Ależ oczywiście że dostać zieloną kartę.A po co na wieś wracać ,gdzie nie ma pracy i nie widać aby była jakaś poprawa.

a kogo to intertesuje,twoja brocha

aa

brać zielona karte i z głowy wybić sobie zamieszkanie w tym ktolibanie. Jak już to raz do roku wpadac na bigos - to w zupełności ci wystarczy aby utwierdzić cię w przekonaniu dobrego wyboru.

Rimpik

ja też dylemat mam.
i życzenia 2 a może i 3.

1-sze- znaleźć pracę
2-gie- emerytury dożyć, a 3-cie?...Boże, jeżeli istniejesz, pozwól mi tej emerytury doczekać! i na "koszt" Państwa naszego przez chociaż 2, a nawet 3 lata "pożyć!
dziękuje!

najlepiej wroc i otworz drukarnie PLNów ktore bedziesz sprzedawac za 1/3 ceny

Onufry Zagłoba

Nie słuchaj frustratów, wracaj! Jeśli masz takie marzenie, spełniaj je. Przeczytaj co napisałeś - 2 marzenia: 1.Wrócić do Łomży - na stare kąty, 2.Dostać kartę. Więc.. Karta to tylko papier. Wspomnienia domu- bezcenne. Świat i tak stoi otworem, możesz zawsze wyjechać gdzie chcesz.

Zygi2012

zegarku, frustratem to Ty jesteś.

i po co na koszty narażasz? zapraszasz... a później w świat wysyłasz?!

jedź od razu na zachód!

Nikogo nigdzie nie wysyłam:) Odpowiadam tylko co ma zrobić, skoro pyta. To że was jest więcej (tym którym się tu nie udało) to nie znaczy że macie rację.
Pewnie, jedź na zachód, pracuj dla Żydów, Niemców, Anglików, na pewno będziesz bardzo szanowany :) , zapomnij o korzeniach, zapomnij o Łomży, bo to miasto emerytów i maruderów, koniec, kropka.

Zygi2012

co ty facet pieprzysz ,że się komuś nie udało. Mnie się udąło i to tak ,żę pewnie byś sie udusił sztachetami w płocie. Ale obecność takich jak ty , jak Kmicic , ABCDE czyni pobyt w tym kraju tak okropnym ,że lepiej z niego wyjechac aby miec wokół siebie normalnych cieszących sie ludzi , szanujących zycie a nie plujących jadem i rozpamiętujących krzywdy jakie jego dziadek doznał od komunizmu. Problem nawiększy to fakt ,ze kraj nigdy się z tego szalenstwa i takich szalenców nie oczyści. Pełno bedzie oszołomów, nawiedzonych obronćow krzyża broniących go nie dla wiary tylko własnego interesu czyli lepszego dostępu do koryta , obłudnych i zakłamanych księzy z którymi do grzechu blizej niz do zbawienia.

Rimpik

mogłbym jeszcze więcje przytoczyć tych autrów szalenstwa tego kraju ale po co. Lepiej wyjechać i tylko czasami przyjechac any jak napisałem utwierdzić się w przekonaniu dobrze dokonanego wyboru.

Rimpik

"odpowiadam tylko co ma zrobić..." wyrocznią jesteś?
"(tym którym się tu nie udało)... a pamiętasz np. Legionów jak po "kocich łbach" się jeździło i zamiast tych blokowisk... pola żytem i pszenicą porośnięte?
"bo to miasto emerytów..." żeby nie Ci emeryci, którzy ciężko pracowali, budowli to wszystko, tę Łomżę, to byś możliwości nie miał mieszkać tu, a co najważniejsze, głupot na tym forum pisać! Na pewno to nie Ich zasługa, bo kiedyś takich możliwości nie było, żeby "o korzeniach" napisać...
to jakie Ty masz "korzenie", skoro emerytom wypominasz, że jeszcze tu mieszkają?
i przepraszam, że jeszcze raz zapytam... jakie Ty tu masz korzenie???

a to,że za granicą dla Żydów, Niemców i innych Anglików nasi rodacy pracują...ale tam im jeszcze płacą, a nie płaczą, że im się nie opłaca, że akurat na wypłatę dla nich zabrakło!

Emerytem jeszcze nie jestem, ale na pewno więcej lat uczciwie przepracowałem, niż Ty przeżyłeś i nie mam w tej chwili żadnej innej alternatywy, tylko wyjechać stąd. Bo Ty i Tobie podobni w Łomży nic nie zmienią, ale "mądrości"swoje... wiem, marudny jestem!

Tylko nie marudny!!!! Tylko nie marudny:):)

Od marudzenia tutaj to jestem ja :):):)

a może to jeden z tych... no...pomieszkał,spodobało mu sie,potem przenieśli,tam sie nie spodobało i marzy o powrocie?zachęcacie by wrócił a jak to uczyni będziecie zazdrościć fury

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Do szron58:

Chyba nie pojąłeś mojej ironii:))
Przeczytaj uważnie jeszcze raz, może się uda...

Zygi2012

Do Rimpik:

Patrząc na Twój ton wypowiedzi jestem pewien że to właśnie Ty
dusisz się sztachetami:)

Ja tu staram się zatrzymać gościa w Łomży a wy odwracacie kota ogonem...

Zygi2012

mialam taki sam dylemat i wybralam... ale cicho sza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org