Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kradzieże w kauflandzie |
ostatnio zauważyłam, jak starszy mężczyzna wkada do spodni 2 butelki wódki i za kurtec zke nastepne i uwierzcie że udało mu się wyjść :) zauwazacie tam podobne sytuacje? gdzie jest ochrona?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kradzieże w kauflandzie |
Nie chodzę tam kiedyś widziałem jak w polo młody chłopak kradł kosmetyki
|
|
sprytnie to wykombinowal!
|
|
twoje kradną?
|
|
powinien wyniesc zagryche..
|
|
Oj Wii zapłaczesz jak ciebie okradną ale nikt nic nie widział bo cudze kradli
|
|
to norma w naszych supermarkrtach, wszedzie kradną, a z tego co słyszalam nie wiem ile w tym prawdy ochrona to musi zwracac
|
|
Słyszłam, że w supermarkietach zostaja puste opakowania np. po paście do zębów i nie tylko. Ludzie bez krępacji wynosza co sie da. Czy osoby które widzą powinni reagowac?? Odpuscic?? Jeden ciezko pracuje i odmawia sobie, inny ukradnie mimo, ze ma kase.
|
|
kaufland ma to wliczone w straty,bardziej opyla sie niech se czasem ktos batonika zajuma niz ochroniarzy oplacac itp .
|
|
dobrze ,ze do majtek sobie nie wkladaja
|
|
supermarketach:)
|
|
Proponuję, aby o zauważonej próbie kradzieży informować pracowników sklepu. Szkoda tych dziewczyn - nie dość, że mało zarabiają, muszą pracować w soboty, niedziele i święta, to jeszcze zamiast kupić coś swemu dziecku ze skromnych pensji, będą musiały sfinansować ukradziony przez menela alkohol. W końcu pracownicy "oświadczenie o odpowiedzialności materialnej" podpisują przy podejmowaniu pracy i niestety za wszelkie braki odpowiadają finansowo.
|
|
W kauflandzie nie ma kamer, jest tylko jeden ochroniarz tajniak h0jowe forum
|
|
nie to że bronię, ale ci co ukradną coś ze spożywki to też nie z dobrobytu to robią..:/ takie straty to mógłby właściciel marketu ponosić, a co to dla niego :D ( nie brać tego dosłownie co napisałam, to jest przenośnia :) )
|
|
to to jest pikuś ale wkurza mnie jak wszyscy macaja owoce w sklepie. Najpier w ***** się drapią albo po jajach a potem tymi łapami wymacaja wszystkie owoce i warzywa zanim zdecydują sie zakup. Jak macie wątpliwosci to stańcie sobie tak na warzywnym i popatrzcie jak to się odbywa. Jak macie ochote złapać jakiegoś syfa z dupy Kowlaskiego to kupujcie warzywa na tym stoisku. Polecam i zycze miłej obserwacji tego procederu macania osranymi lub usmarkanymi łapami owoców i warzyw. Rimpik
|
|
ja tam myje warzywa i obieram owoce tak wiec az tak mnie to nie boli.
|
|
Rząd donalda PO OKRADAJĄ nas szarych obywateli i nikt tego nie widzi
|
|
W Kauflandzie od niedawna są zamontowane kamery, wystarczy spojrzeć w sufit i widać ile ich jest. Ochrona też jest :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
halinka jeszcze pytanie do Ciebie, dlaczego nie poinformowałaś nikogo z pracowników, że chłop kradnie alkohol? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Dokładnie jak pisze drzewko, od niedawna w Kauflandzie są kamery. To, że kradną wiadomo nie od dziś. Jak chcieli zaoszczędzić na bramkach z wykrywaczami, takich jakie są w Stokrotce, Tesco, to złodziejom jest to na rękę. Nie było kamer, to miedzy regałami wyjmowali z opakowań i chowali po ubraniach. Ale i tak co jakiś czasy po zgłoszeniu ze sklepu, Policja wyprowadza zatrzymanych złodziei. Inna sprawa to niszczenie, bydło kupujących. Rozumiem, ze trzoda zachowuje się tak, jak w domu. Ale tu też obserwujący przy monitorze powinien informować, że taki a taki zniszczył, otworzył jakiś produkt. Za takie sprawy, w innych hipermarketach jest propozycja nie do odrzucenia. Albo bierzesz i płacisz za to co zniszczyłeś, albo sprawa do rejonowego. Nawet jak to towar za kilka zł, to wykroczenie jest i gość buli 200zł, 500zł. Co do macania owoców i warzyw. Rimpik, jakbyś gdzieś poza Łomżę kiedyś pojechał, zobaczysz, że to norma. Nikt nie kupuje jak popadło, tego co leży na wierzchu, czy nawinie sie pod rękę. Po zakupie myje się, obiera, więc nie ma to znaczenia. Co do sprzedających. Sa dziewczyny skromne, uczciwe, ich szkoda. Ale tam łażą też starsze kurwiszony, które dawno powinni wypieprzyć. Te robią łaskę, że cokolwiek zapakuje, grzecznie poda, o dzień dobry, dziękuje przy kasie nie mówiąc.
|
|
|
czemu tegonie zglosiłam? bo ja od tego nie jestem, za ochronę tez mi nie płacą :) ten pijak dostałby mandat, by sie niczego nie nauczył, przyszedłby za dwa dni i zrobił to samo.... kamery w kauflandzie? jeszcze tego to nie było :) ale nikt nie bedzie siedział nom stop na monitoringu i oglądał, oni poprostu na kamerach maja dowod kradziezy, tak to działa :)
|
|
masz racje Halinka ze nie powiedziałas - nic byś z tego nie miała a jeszcze po wyjściu ze sklepu mogłabyś w łeb dostać... Klienci nie są od pilnowania czy ktoś kradnie
|
|
dzieki takim ludziom jak te dwie wyzej mamy taki kraj jaki mamy... komus cos kradna...a chj z tym niech kradnie, przeciez to nie moje. ale jak tobie cos ukradna, to pretensje do ludzi, ze nikt nic nie widzial i nie chce powiedziec... zeby bylo dobrze to trzeba od siebie zaczac. przykre to nasze spoleczenstwo
|
|
Szkoda, że nie ukradli Twojego wtedy byś zrozumiała. Pamiętaj że jak nie reagujesz na zło to ono wcześniej czy później wróci do Ciebie. Czego nie życzę.
|
|
chciałabym, zebyście wy byli w takiej sytuacji i wtedy byście mogli co kolwiek mówić :) jesteście cwaniacy ale tu na forum....
|
|
mnie życie nauczyło mieć takie podejście - dzięki takim jak wy, mocnych w gębie. jak mi się krzywda działa to mi też nikt nie pomógł. Na ulicy jak kogoś biją - reszta udaje że nie widzi. a po co inni przychodzą do marketów to mnie to nie interesuje
|
|
w kauflandzie jest ponad 40 kamer zainstalowanych , a co pisża inni że pracownice muszą zwracać za ukradziony przez kogoś towar to bzdura..
|
|
tylko nikt nigdzie nie widział tych kamer, wiem ze w mniejszych marketach pracownice napewno zwracaja
|
|
To są ukryte kamery :)
|
|
ściema jakich mało hhehe
|
|
pewnie byl pijany
|
|
w kauflandzie w tamtym tygodniu montowali kamery,sama widziałam,na pewno jest nad chemią ,tam montowali na 100%.pozdrawiam. kaja
|
|
Oczywiście, że powinni reagować, tylko dyskretnie. Niech się złodzieje nie przyzwyczajają.
|
|
wkońcu zamontowali :)
|
|
uuu złodziejaszki strzeżcie sie! :)
|