środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kupować obligacje miasta Łomży czy nie?

może ktoś bardziej obeznany coś w tej sprawie powie. Bo w tej chwili mam mieszane uczucia i nie mam przekonania do nich. Żadna i rządzących ekip oraz rad miasta nie błysnęla nigdy intelektem ekonmicznym który gwarantowalby mnie zysk z tych obligacji. Rozdawanie kasy lekką ręką miejscowemu klerowi tez nie wrózy niczego dobrego a tylko dalsze kontynuowanie tego genetycznie zakorzenionego zwyczaju. Podejrzewam , że pieniądze przeznaczone na kupno obligacji to wielkie ryzyko w tej sytuacji . Może któs bardziej obeznany w realiach ekonmicznych miasta się w tej sprawie wypowie.

Rimpik

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kupować obligacje miasta Łomży czy nie?

"Propozycje nabycia zostaną skierowane do indywidualnych adresatów. "

Nie martw się, nie dostaniesz propozycji;) Tu już wszystko jest ustalone, co, kto,jak, kiedy i za ile...

Wydaje mi się, że powinniśmy zacisnąć pasa a nie pompować bańkę.

a to ciekawe - faktycznie sprzedaż w trybie niepublicznym - tzn skierowana tylko do wybranych osób - ciekawe według jakiego klucza i co sie za ty m kryje.

Rimpik

dla HDK?

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Poroniony pomysł z tymi obligacjami. Czerniawski dług spłaci z naszych pieniędzy i skończy mu się kadencja, a mieszkańcy zostaną z papierkami bez pokrycia. Ja bym nie ryzykował.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org