sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jaka będzie przyszłość Łomży?

Jak będzie wyglądała Łomża za 20 lat?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jaka będzie przyszłość Łomży?

Łomży nie będzie za 20 lat

Łomża będzie wymarłym opuszczonym miastem jak czarnobyl

Jedź do Grądów Woniecko i zobaczysz jak będzie wyglądała. Mieszkają tam same dziadki i babcie w blokach po PGR, zero młodzieży. Droga dojazdowa zapadnięta. No i kryminalści mają tam swoje lokum.

będzie ulegała stopniwo wyludnieniu a średnia wieku zacznie szybko wzrastać. Nie powstaną żadne duże liczące się zakłady przemysłowe. Wzrośnie liczba procesji poruszających sie przy kazdej okazji po ulicach miasta a miejscowy kler będzie miał decydujący wpływ na obsadę kluczowych stanowisk w mieście. Dynamicznie rozwijające się szkolnictwo wyższe zacznie upadać a w ich miejsce powstawać bedą katolickie centra kultury. Miasto będzie czyste i schludnie ale przytłoczone marazmem i brakiem wizji rozwoju. Większośc ludzi kreatywnych ucieknie z tego miasta z powodu braklu możliwości realizacji swoich ambicji zawodowych. Stopniowo będzie zmniejszana liczba szkół publicznych ze względu na spadek liczby dzieci w wieku szkolnym. Proces ten będzie przebigął wolno ale sytematycznie. Jego szybkośc będzie ograniczona duża liczbą mieszkańców miasta którzy sódki do zycia zdobywają pracując poza granicami kraju. Ale i ono wobec braku perspektyw rozwoju podejma ostateczną decyzję o opuszczeniu tego miasta.

Rimpik

Trochę sobie przeczysz. Już teraz w kościele same staruszki - skoro społeczeństwo będzie się starzeć to raczej staruszki będą umierać.

Skąd zatem te liczne procesje?

Naprawdę taki wierny klerowi jesteś, że oddasz się pod ich opiekę?

Poślesz swoje dzieci do szkoły katolickiej?

Ja myślę , że powstawać będą centra muzułmańskie. A Łomża będzie wyglądać tak:

czarno to sie przedstawia

Wypada wierzyć, że będziemy już mieli obwodnicę :P

Kurczaki jaki fajny temat haha:)No właśnie ciekawe?:)

CZARNOBYL mówi wam to coś?

Pomysłowo.

sami budujmy swoją przyszłość ja tam jestem zadowolona ale na emeryturę lepiej odkładać samej/ samemu i nie czekać na ochłapy od państwa

MałaMII

kolorowo nie bedzie, ale za nim ona opostuszeje to mina wieki,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org