środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wrócił i zmarł

"Mężczyzna z bólami w klatce piersiowej w środę zgłosił się do lekarza rodzinnego. Karetką przewieziono go do szpitala, ale po badaniach ostatecznie został zwolniony do domu. Wrócił i zmarł. "...

Ten nasz szpital tak zajmuje sie pacjentami, ze od kilku z nich słyszałem opinię, że to "umieralnia" . Pewnie są i wyjątki od tego, ale jednak.....

Takos

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wrócił i zmarł

Wg ciebie to zapewne nie jest wina lekarzy i tego rządu . Pewnie po drodze do domu spotkał jakąś "brzozę" , a resztę już znamy.

Takich mamy lekarzy, jak skończyli studia nigdy się nie dokształcali. Trzeba by wymienić tych starych lekarzy dać możliwość rozwoju młodym. Każą się tytułować doktor, a wiedzy nie mają za grosz.

ten przykład jest bardzo charakterystyczny dla naszego szpitala i świadczy o poziomie diagnostyki jak równiez zainteresowania zdrowiem miejscowego pacjenta. Z tego powodu omijam ten szpital szerokim łukiem i każdego d nia prosze Boga aby nie spowodował nagłej sytuacji gdy będę musiał z tego szpitala skorzystać. Myśłe i liczę bardzo tu na prokuraturę ,że w końcu wstrzaśnei tym miejscowym środowiskiem lekarskim i postawi konkretne zarzuty osobom odpowiedzialnym.

Rimpik

Ciekawe w jakim był wieku?

Był młody, a tak naprawdę to nie powinno było się zdarzyć.

Pan Krzysztof miał pięćdziesiąt kilka lat. Był spokojnym, dobrym człowiekiem. Łączymy się w bólu z rodziną zmarłego, wszystko wskazuje na to, że można było tego uniknąć. To jest najgorsze.

kogo nalezy obwiniac?

A co tu rzeczy ma wiek? Konował olał człowieka i nie wierzę, że będzie za to odpowiadał. Rozmydlą sprawę w czasie, potem zapomną. Powinien byc pozbawiony prawa wykonywania zawodu... i co, może tak będzie? Wątpię bo maja swoja mafię obronna (Izba Lekarska).

Takos

to zalezy z jakiego srodowiska pochodzil ten zmarly i czy rodzina bedzie podejmowac proces

Czy liczycie na skuteczność prokuratury i sądu? Bo ja nie bardzo.

Takos

Bardzo slusznym bylo powiadomienie prokuratury, życia nikt temu Panu nie zwroci, ale miejmy nadzieje, ze ten nedzny lekarz, choc troche poczuje swoje sumienie i moze uswiadomi sobie, ze jednak nie wybral odpowiedniego zawodu dla siebie, tymczasem nalezy tylko bardzo wspolczuc rodzinie i bliskim

Ci RAKARZE to powinni pracować na POCZCIE ,a nie w szpitalach bo dobrze się znają na KOPERTACH

Masakra ...

Ja również miałam taki przypadek - przywiozła mnie w nocy karetka z potwornymi bólami, lekarz nie zszedł nawet z oddziału - kazał podać środki przeciwbólowe i czekać na krzesełku do rana. Pojechałam do domu a potem do ostrołęki - tam biegiem badania - oddział i na stół operacyjny. Ostrołęka uratowała mi życie, miałam żółciowe zapalenie otrzewnej bardzo rozległe już. Taki mamy szpital i lekarzy w Łomży.

Barbara

Do kamieniołomu ich a nie do pracy w szpitalu. Ludzi leczyć. W nocy to lepiej się nie zgłaszać bo fatalna opieka a jak nie jest coś poważnego to jeszcze lekarz opierdzieli że po co go budzono. Taka nasza opieka w szpitalu.

Nikt nie zostanie ukarany za nie dopełnienie swoich obowiązków, będzie pozamiatane jak zawsze. Tym bardziej ze mamy takie prawo a nie inne sprawa będzie ciągnąć się bardzo długo nie wiem czy warto. Tylko współczuć rodzinie zmarłego. A co do sumienia lekarza to nie wiem czy ma, zobaczymy co będzie dalej. Chociaż jestem ciekawa czy został zawieszony czy dalej pracuje.

ten szpital to . . . a ta cala ***** pani ordynator lapuwkara ****** dziaduwa powinna przed sadem stanac robia kurwy laskeze ludzi lecza czekaj tylko w lape nic wiecej powinna sie tym telewizja zajac co tam sie wyprawia

Sąd to tyle pomoże co kot napłakał, wszedzie kolesiostwo

masz racje dokladnie

Były dyr szpitala to kolega prokuratora ze szkolnej ławki... nie sądzę aby ktoś z tego towarzystwa szpitalnego został ukarany... Ja też miałam nieprzyjemność w szpitalu w Łomży... dostałam skierowanie z zambrowskiej do szpitala, a tam niemiła niespodzianka, po badaniach krwi, USG lekarz zszedł po około 1,5h i nawet nie spojrzał na wyniki tylko kazał iść z rana do rodzinnego! Nie otrzymałam nawet kopii wyników badań... na szczęście jest Białystok i Ostrołęka... pomogli mi inni, a o szpitalu w Łomży się wolę nie wypowiadać bo szkoda słów...
Pozdrawiam.

To przerażające. Albo nic naszych lekarzy nie obchodzi życie człowieka, albo zupełnie nie posiadają wiedzy medycznej. Ale jak by nie było, to jest wyjątkowe zwyrodnienie.

Liczy się tylko kasa i wynik finansowy. Moim zdaniem "konował" powinien odpowiadać jak za morderstwo z premedytacją.

oko za oko ząb za ząb wtedy by dotarło do nich

Szkoda że dużo lekarzy z Łomży dojeżdża do pracy w Ostrołęce, Zambrowie, Grajewie, Kolnie, Piszu, Ostrowi Maz. a nawet w Żurominie i nie są to jacyś nowicjusze. Coś musiało być na rzeczy że wolą dojeżdżać niż tu pracować. ? Może ktoś za bardzo chciał być ważnym nie bacząc że my wiele stracimy?

Szpital w Łomży to powód do WSTYDU - niestety pracują tam całe rodziny, co raz to się słyszy o horrorze na porodówce.

No jest niestety, ale co możemy zrobić?

"Czasem wystarczy jeden człowiek,gran derbi albo jedna myśl, żeby zmienić swoje życie na zawsze"

Dokladnie ,w naszym lomzynskim szpitalu nie jest dobrze,ci co najdluzej pracuja sa najgorsi .Banda Hu..ja

..................

- Pacjent jest na końcu tych wszelkich procedur, taka jest prawda. - Pieniądze potrafią upodlić człowieka że sprzeda swoją dusze diabłu i popadnie w czeluście piekła na wieki...

rodzina oplakuje zmarlego i cierpi z jego szybkiego odejscia

nowy dyrektor pierwsze co powinien zrobić to zwolnic wszystkich do sprzataczki włącznie ogłosić konkursy i przyjac ponownie ale po weryfikacji - dopiero od tego mozna zaczać budować nowe funkcjonopwanie tej placówki i stopniowo odzyskac zaufanie u uznanie pacjentów. W tej chwili ten szpital tego nie ma.

Rimpik

jezeli takiego posuniecia nie zrobi to ten szpital nigdy nie odzyska zaufania pacjentów

Rimpik

zmarl bo tak mu bylo pisane

Właśnie to nie był jeszcze Jego czas - ja się z tym ciąglę nie mogę pogodzić - mój Tata odszedł za wcześnie i zrobię wszystko, żeby ta sprawa nie byłą zamieciona pod dywan. Życia to mu nie wróci, ale może ktoś się zainteresuje jak wygląda opieka nad potrzebującym na SOR w łomzyńskim szpitalu ...

--
Pawelius

Zeby chcial ten lekarz to poczytac to moze choc troche by go ruszylo sumienie:((((

Pawelius na Al. Legionów naprzeciw parku jest kancelaria, oni zajmują się profesjonalnie w dochodzeniu roszczeń z tytułu błędów medycznych i śmierci osoby bliskiej, skontaktuj się z nimi na pewno pomogą Tobie

Pawelius trzymam za ciebie kciuki bo to w naszymw spolnym interesie. tego nei można tak zostawić - jażeli bedziesz miał problemy pisz na forum pomożemy , doradzimy jak sie poruszac i rozegrać tą sprawę - wszak tu chodzi o nas wspólny interes naszych matek ,dzieci żon. Czas to w końcu przerwać !!!!!!!! Ile to może jeszcze trwać !!!!!!!!!!!!!!!

Rimpik

TAK , TAK , TAK !!! .Walcz , kazdy z nas pewnie ma zarzuty dotyczace członków swojej rodziny lub osobiste .... To wykańczalnia , którą lepiej omijać z daleka!!! A np. Białystok....zupełnie inny klimat , zainteresowanie i pomoc - sprawdzone !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org