Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wrócił i zmarł |
"Mężczyzna z bólami w klatce piersiowej w środę zgłosił się do lekarza rodzinnego. Karetką przewieziono go do szpitala, ale po badaniach ostatecznie został zwolniony do domu. Wrócił i zmarł. "... Ten nasz szpital tak zajmuje sie pacjentami, ze od kilku z nich słyszałem opinię, że to "umieralnia" . Pewnie są i wyjątki od tego, ale jednak..... Takos
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wrócił i zmarł |
Wg ciebie to zapewne nie jest wina lekarzy i tego rządu . Pewnie po drodze do domu spotkał jakąś "brzozę" , a resztę już znamy.
|
|
Takich mamy lekarzy, jak skończyli studia nigdy się nie dokształcali. Trzeba by wymienić tych starych lekarzy dać możliwość rozwoju młodym. Każą się tytułować doktor, a wiedzy nie mają za grosz.
|
|
ten przykład jest bardzo charakterystyczny dla naszego szpitala i świadczy o poziomie diagnostyki jak równiez zainteresowania zdrowiem miejscowego pacjenta. Z tego powodu omijam ten szpital szerokim łukiem i każdego d nia prosze Boga aby nie spowodował nagłej sytuacji gdy będę musiał z tego szpitala skorzystać. Myśłe i liczę bardzo tu na prokuraturę ,że w końcu wstrzaśnei tym miejscowym środowiskiem lekarskim i postawi konkretne zarzuty osobom odpowiedzialnym. Rimpik
|
|
Ciekawe w jakim był wieku?
|
|
Był młody, a tak naprawdę to nie powinno było się zdarzyć.
|
|
Pan Krzysztof miał pięćdziesiąt kilka lat. Był spokojnym, dobrym człowiekiem. Łączymy się w bólu z rodziną zmarłego, wszystko wskazuje na to, że można było tego uniknąć. To jest najgorsze.
|
|
kogo nalezy obwiniac?
|
|
A co tu rzeczy ma wiek? Konował olał człowieka i nie wierzę, że będzie za to odpowiadał. Rozmydlą sprawę w czasie, potem zapomną. Powinien byc pozbawiony prawa wykonywania zawodu... i co, może tak będzie? Wątpię bo maja swoja mafię obronna (Izba Lekarska). Takos
|
|
to zalezy z jakiego srodowiska pochodzil ten zmarly i czy rodzina bedzie podejmowac proces
|
|
Czy liczycie na skuteczność prokuratury i sądu? Bo ja nie bardzo. Takos
|
|
Bardzo slusznym bylo powiadomienie prokuratury, życia nikt temu Panu nie zwroci, ale miejmy nadzieje, ze ten nedzny lekarz, choc troche poczuje swoje sumienie i moze uswiadomi sobie, ze jednak nie wybral odpowiedniego zawodu dla siebie, tymczasem nalezy tylko bardzo wspolczuc rodzinie i bliskim
|
|
Ci RAKARZE to powinni pracować na POCZCIE ,a nie w szpitalach bo dobrze się znają na KOPERTACH
|
|
Masakra ...
|
|
Ja również miałam taki przypadek - przywiozła mnie w nocy karetka z potwornymi bólami, lekarz nie zszedł nawet z oddziału - kazał podać środki przeciwbólowe i czekać na krzesełku do rana. Pojechałam do domu a potem do ostrołęki - tam biegiem badania - oddział i na stół operacyjny. Ostrołęka uratowała mi życie, miałam żółciowe zapalenie otrzewnej bardzo rozległe już. Taki mamy szpital i lekarzy w Łomży. Barbara
|
|
Do kamieniołomu ich a nie do pracy w szpitalu. Ludzi leczyć. W nocy to lepiej się nie zgłaszać bo fatalna opieka a jak nie jest coś poważnego to jeszcze lekarz opierdzieli że po co go budzono. Taka nasza opieka w szpitalu.
|
|
Nikt nie zostanie ukarany za nie dopełnienie swoich obowiązków, będzie pozamiatane jak zawsze. Tym bardziej ze mamy takie prawo a nie inne sprawa będzie ciągnąć się bardzo długo nie wiem czy warto. Tylko współczuć rodzinie zmarłego. A co do sumienia lekarza to nie wiem czy ma, zobaczymy co będzie dalej. Chociaż jestem ciekawa czy został zawieszony czy dalej pracuje.
|
|
ten szpital to . . . a ta cala ***** pani ordynator lapuwkara ****** dziaduwa powinna przed sadem stanac robia kurwy laskeze ludzi lecza czekaj tylko w lape nic wiecej powinna sie tym telewizja zajac co tam sie wyprawia
|
|
Sąd to tyle pomoże co kot napłakał, wszedzie kolesiostwo
|
|
masz racje dokladnie
|
|
Były dyr szpitala to kolega prokuratora ze szkolnej ławki... nie sądzę aby ktoś z tego towarzystwa szpitalnego został ukarany... Ja też miałam nieprzyjemność w szpitalu w Łomży... dostałam skierowanie z zambrowskiej do szpitala, a tam niemiła niespodzianka, po badaniach krwi, USG lekarz zszedł po około 1,5h i nawet nie spojrzał na wyniki tylko kazał iść z rana do rodzinnego! Nie otrzymałam nawet kopii wyników badań... na szczęście jest Białystok i Ostrołęka... pomogli mi inni, a o szpitalu w Łomży się wolę nie wypowiadać bo szkoda słów... Pozdrawiam.
|
|
To przerażające. Albo nic naszych lekarzy nie obchodzi życie człowieka, albo zupełnie nie posiadają wiedzy medycznej. Ale jak by nie było, to jest wyjątkowe zwyrodnienie.
|
|
Liczy się tylko kasa i wynik finansowy. Moim zdaniem "konował" powinien odpowiadać jak za morderstwo z premedytacją.
|
|
oko za oko ząb za ząb wtedy by dotarło do nich
|
|
Szkoda że dużo lekarzy z Łomży dojeżdża do pracy w Ostrołęce, Zambrowie, Grajewie, Kolnie, Piszu, Ostrowi Maz. a nawet w Żurominie i nie są to jacyś nowicjusze. Coś musiało być na rzeczy że wolą dojeżdżać niż tu pracować. ? Może ktoś za bardzo chciał być ważnym nie bacząc że my wiele stracimy?
|
|
Szpital w Łomży to powód do WSTYDU - niestety pracują tam całe rodziny, co raz to się słyszy o horrorze na porodówce.
|
|
No jest niestety, ale co możemy zrobić? "Czasem wystarczy jeden człowiek,gran derbi albo jedna myśl, żeby zmienić swoje życie na zawsze"
|
|
Dokladnie ,w naszym lomzynskim szpitalu nie jest dobrze,ci co najdluzej pracuja sa najgorsi .Banda Hu..ja ..................
|
|
- Pacjent jest na końcu tych wszelkich procedur, taka jest prawda. - Pieniądze potrafią upodlić człowieka że sprzeda swoją dusze diabłu i popadnie w czeluście piekła na wieki...
|
|
rodzina oplakuje zmarlego i cierpi z jego szybkiego odejscia
|
|
nowy dyrektor pierwsze co powinien zrobić to zwolnic wszystkich do sprzataczki włącznie ogłosić konkursy i przyjac ponownie ale po weryfikacji - dopiero od tego mozna zaczać budować nowe funkcjonopwanie tej placówki i stopniowo odzyskac zaufanie u uznanie pacjentów. W tej chwili ten szpital tego nie ma. Rimpik
|
|
jezeli takiego posuniecia nie zrobi to ten szpital nigdy nie odzyska zaufania pacjentów Rimpik
|
|
zmarl bo tak mu bylo pisane
|
|
Właśnie to nie był jeszcze Jego czas - ja się z tym ciąglę nie mogę pogodzić - mój Tata odszedł za wcześnie i zrobię wszystko, żeby ta sprawa nie byłą zamieciona pod dywan. Życia to mu nie wróci, ale może ktoś się zainteresuje jak wygląda opieka nad potrzebującym na SOR w łomzyńskim szpitalu ... -- Pawelius
|
|
Zeby chcial ten lekarz to poczytac to moze choc troche by go ruszylo sumienie:((((
|
|
Pawelius na Al. Legionów naprzeciw parku jest kancelaria, oni zajmują się profesjonalnie w dochodzeniu roszczeń z tytułu błędów medycznych i śmierci osoby bliskiej, skontaktuj się z nimi na pewno pomogą Tobie
|
|
Pawelius trzymam za ciebie kciuki bo to w naszymw spolnym interesie. tego nei można tak zostawić - jażeli bedziesz miał problemy pisz na forum pomożemy , doradzimy jak sie poruszac i rozegrać tą sprawę - wszak tu chodzi o nas wspólny interes naszych matek ,dzieci żon. Czas to w końcu przerwać !!!!!!!! Ile to może jeszcze trwać !!!!!!!!!!!!!!! Rimpik
|
|
TAK , TAK , TAK !!! .Walcz , kazdy z nas pewnie ma zarzuty dotyczace członków swojej rodziny lub osobiste .... To wykańczalnia , którą lepiej omijać z daleka!!! A np. Białystok....zupełnie inny klimat , zainteresowanie i pomoc - sprawdzone !!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |