wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Załątwienie sobie renty/zasiłku

Mam znajomego, który od wielu lat żyje z zasiłku. Załatwił sobie, że tam niby mu przysługuje, bo coś tam ma z głową.
Pije, jak każdy normalny facet.
Posuwa panienki jak każdy normalny facet.
Na potańcówkach aż parkiet zrywa (jak wypije).
Czasem dorabia sobie za granicą.
Mimo to co miesiąc dostaje zasiłek i nie ma zamiaru z tego rzeygnować "bo mi się należy".

Co sądzicie o kimś takim - po prostu umie sobie radzić, czy wykorzystuje innych - ciężko pracujących podatników?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Załątwienie sobie renty/zasiłku

Raczej to drugie, ale to zależy jeszcze, co on ma z tą głową.

Ja bym go nazwał inteligentnym człowiekem... po kij pomuś robić skoro za nic dają pieniądze... uda że coś tam boli i ma człowiek lajt. Też znam dwa takie przypadki... Jeden rąbiąc drzewo uciął sobie kciuk i załatwił sobie zasiłek bo cos po tym niby psychika mu siadła. A jak jest?? Koleś pije, pali i ma się dobrze.

to widać jakie mamy prawo - menel tak zwany mops pasożyt społeczeństwa ,pijak to im przysługuję wszystko a ten co pracuję 30-ci czy 40-ci lat to na bok ,a takich meneli to państwo im pomaga . Mam u siebie takiego menela ,co miesiąc dostaje od -mopsu trzysta złotych i to przepija z kolegami ,na boku troszkę dorobi itd

Borys-50

to widać jakie mamy prawo - menel tak zwany mops pasożyt społeczeństwa ,pijak to im przysługuję wszystko a ten co pracuję 30-ci czy 40-ci lat to na bok ,a takich meneli to państwo im pomaga . Mam u siebie takiego menela ,co miesiąc dostaje od -mopsu trzysta złotych i to przepija z kolegami ,na boku troszkę dorobi itd

Borys-50

matizzo pochwalasz takie postawy? Przecież to to samo co kradzierz - bierze coś co mu się nie należy. Może on jeden za bardzo nie zaszkodzi społeczeństwu, ale uświadomisz sobie, że takich jest kilkaset tysięcy - to już sa niemałe pieniądze.

A tuska, też uważasz za inteligentnego człowieka i podziwiasz go? A tego od Amber Gold? Może i trzeba być intligentnym,żeby okraść miliony Polaków, ale czy takie zachowania należy podziwiać?

to jest zwykłe oszustwo i złodziejstwo, jest w Polsce tak od lat, każdy zna takich ludzi i wszyscy przymykają na to oczy,
ludzie mają renty, dorabiają na czarno, leczą się w sanatoriach.
to jest Polska własnie :-)

a potem, że ZUS kradnie, służba zdrowia nie wydolna, emerytury niskie, podatki wysokie, (w sumie wszystko prawda )

policzcie ilu takich pasożytów jest dookoła ?!

dodam jeszcze np wyłudzanie ubezpieczeń, a reszta głupich (uczciwych) ma w nagrodę wyższe składki :-)

I własnie przez takich debili kuźwa osoby które powinny dostać renty nie dostają a niestety rządzi prawo JAK DASZ TO MASZ\

Właśnie tacy delikwenci powinni trafiać na komisje do białegostoku to kuźwa by nie dostali renty

Do roboty a nie pasożyty wyłudzać pieniądze

Na tym forum sporo zasiłkersów siedzi, więc i takich delikwentów bronią.

Nie powinno być tak, że zdrowa osoba dostaje kasę, czy mieszkanie za nic.

Smieszni jestescie w wiekszosci tutaj. Zamiast glosowac na Korwina i miec liberalne Panstwo to wy dalej POPIS i pisanie na forach :) Ogarnijcie sie albo rzad was jeszcze bardziej ogarnie!! Tak ze do gara nie bedzie co wlozyc a koles bedzie pil za wasze zdrowie!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org