środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
SALON SUKIEN SLUBNYCH

Witam,
Ostatnimi dniami chodziłam po salonach suknii ślubnych i jeden powalił mnie na kolana - w zasadzie nie salon, a inteligentna Pani która w nim pracowała.
Po pierwsze zaczynałam z tą Pania rozmowę dwa razy, ponieważ miała widać bardzo wazny telefon.... Ale mniejsza o to. Po drugie co dość mocno mi się nie spodobało zwracałą sie do mnie "per ty". Mimo, że jestem dośc młoda, to kultura tego wymaga, zeby odpowiednio potraktowac klienta, a nie traktowac jego jak odwiecznego zioma.... A to, co dosłownie mnie zaskoczyło, zniesmaczyło, odjeło mowę i WSZYSTKO co NAJGORSZE, gdy licząc na doradę, owa Pani stwierdziła, że owy fason ( tym ktorym byłam zainteresowana) jest dobry na POGRZEB.
Na przyszłośc jesli to Pani czyta to proszę pamietac, aby nauczyc sie podstaw kultury osobistej, której nie doswiadczyłam odwiedzajac owy salon.
Nie będe juz pisac nazwy salonu , czy też dokładnie wskazywac lokalizacji tegoż salonu, bo nie chodzi juz tu ANTYreklame.
A na koniec.. Niech Pani zdaję sobie sprawę, że jesli W TAKI SPOSOB będzie Pani traktowac klientów to na pewno ich Pani nie zyska!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: SALON SUKIEN SLUBNYCH

pewnie nie przeszla zadnego szkolenia, ot przelotna expedientka, trzeba zglosic ten fakt do kierownika salonu

salon sukien ślubnych na ulicy Rządowej???? :P zgadłam? :)

hehe niestety ludzie niby chcą pracować ale nie starają się jak już mają pracę klienci też potrafią być wredni i bez kultury to fakt

MałaMII

Obawiam się że mowa o kobietce w średnim wieku z meeegaa warkoczem ? :D w moim przypadku stwierdziła: yyy no wiesz, ale to musisz mieć buty do przymierzania (gdzie salony oferują swoje do mierzenia na wypadek jakby klienta nie miała), po czym jak powiedziałam że takowe posiadam, stwierdziła ale to co, chcesz mierzyć ? ale jesteś pewna? bo to schodzi... (do zamknięcia było 45 minut ). Mówię że owszem chciałabym : noo dobra, to która w końcu chcesz :D swoją drogą zanim wyłoniła się z kanciapki to szło wejść i wyjść dwa razy :D babka powala swoim podejściem do klienta :)

dziewczyny zastanawiam się nad otwarciem własnego salonu i chciałabym zapytać o to, czym kierujecie sie idąc do jakiegoś salonu? Czy to przypadkowe, co wami kieruje?

Witam :)
fototapety

Nejlepiej odwiedzic wszystkie salony i sprawdzic jak jest naprawde.
mysle ze wszystkie dziewczyny tak wlasnie robia...

nie zwrociłam uwagi na to czy miala warkocz czy nie, wiem ze była blondynką... i rzeczywiście sie tak zachowała jak "przysłowiowe blondynki", oczywiscie bez urazy do płci pieknej o tym kolorze włosow :) Salon sukni slubnych znajduje sie tuż za sezamem. Pierwszy raz zetknełam sie z takim zachowaniem i potraktowaniem klienta. Czy tylko ja uwazam, że kultura powinna byc zachowna? wymagam zbyt wiele? rece mi doslownie opadły i zamurowało mnie; dziwie się, że tacy ludzie znajdują prace.. ale oczywicie na poczatku to kazdy jest perfekcyjnie przygotowany do pracy - kazdej. Potem wychodzi niestety czym dana osoba sobą reprezntuje. Zreszta mysle, ze tu szkolenia nie potrzeba, zeby zachowac resztki kultury i obycia. Jedyny dzien w zyciu, piekny, stara sie człowiek, by wszystko bylo jak najlepiej i najpiekniej a tu, na drodze pojawi sie taka "rozgarnieta" Pani z orgromem TRAFNYCH porad. Brak słow.

Do Beata Wiosna: jesli planujesz otworzyc salon to przede wszystkim kieruj sie tym by Twoj pracownik nie zachowywal sie jak BŁAZEN. Bo to na pewno odstraszy klientów. Powodzenia w biznesie życzę. :)

Heja:)
Z tego co mi się wydaję to nie jest to pracownica ale właścicielka salonu:) Jeśli chodzi o ten salon za sezamem.

mozesz tez worek na siebie zalozyc po smieciach co to za roznica w czym bedziesz ubrana i tak kopnie cie za rok lub dwa ewentualnie bedzie na inne kobiety chodzil.

to że Ty trafiłaś na takiego faceta to nie świadczy, że każdy taki jest; miało się pecha niestety...
a jesli jestes facetem i rzeczywiście nie skupiasz sie na zonie tylko na innych kobietach, to wniosek prosty - Ona powinna kopnąć Ciebie !

idź do salonu La Paris tam jest profesjonalna obsługa i suknie jak z bajki ;) polecam bo sama chodziłam po innych salonach ale w La Paris zarówno obsługa jest najlepsza jak i same suknie :)

A ja polecam salon Mesua. Mega właścicielka, a czego trzeba w nowym biznesie? Możliwość sprowadzenia danej sukni, bo niestety wiele salonów nie ma takiej opcji i obsługa obsługa i jeszcze raz obsługa :)

znajoma chcialaby kupic dla corki suknie slubna , ale zupelnie gubi sie w cenach i propozycjach, dziekuje przedmowcom za dobre rady

temat byl o salonie na dlugiej lub rzadowej zeby przestrzec klientki a jak zawsze skonczylo sie na wrzucaniu reklam wlasnych salonow...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org