Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poziom wkurwienia sięga zenitu. |
Ludzie co to się dzieje w tej Łomży.Nie ma pracy żadnych perspektyw.Nawet jak coś się ogarnie to i tak **** w dupę bo w Łomży się zarabia 1100zł.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poziom wkurwienia sięga zenitu. |
Czego się ciskasz nie jest źle ty 1100 zł żona 1100 zł już masz 2200 zł opłaty tak z tysiaka zostaje 1000 zł w sam raz na chleb margaryne bo na masło to raczej nie, a i może na jakiś obiad mięsny z dwa razy m-c widzisz umrzeć tobie nie dadzą. Ps. Kto może jedzie gdzieś za granice aby nie tu, a te nasi rządzi-ciele ach szkoda pisać taka oto jest nasz POLSKA
|
|
Fakt, mnie też sięgnęło wkurwienie. W tamtym roku w Niemczech fotoradar capnął mi fotkę, przekroczyłem prędkość o troszkę ponad 30km/h. A jakiś czas wcześniej w Polsce też naciąłem się na radar przekraczając prędkość o dokładnie 27km/h. Tak dla porównania podam kwoty mandatów: W Niemczech-8 Euro. W Polsce 200zł i jakieś tam punkciki, nie pamiętam już ile. 8 Euro to równowartość 1,5 paczki marlboro, a 200zł sami wiecie :D Każdy niech przeliczy na co tam chce.
|
|
no to miałeś farta bo mój małżonek z niemiec nigdy nie przywozi mandatów poniżej 1tyś na nasze oczywiście.pozdrawiam. kaja
|
|
Zenit, przekroczenie troszke o ponad 30km/h i tylko 8 euro.? Wez nie lej tu wody kolezko bo sie osmieszasz hahahaha. .
|
|
nawt wiosna niechce przyjśc do tego kraju miasta a miała być zielona wyspa było wiedzieć na kogo głosować he sport to zdrowie
|
|
Nie jestem twoim "kolezko". I wyobraź sobie, że nie jestem takim bucem jak Ty i wymyślanie historyjek mnie nie kręci, mówię jak jest :)
|
|
Powinny byc mandaty po 1000 euro. Moze to powstrzymalo by was przed narazaniem zycia innych! Ze swoim robcie co chcecie!
|
|
Co do tematu to rzeczywiscie licho w tej Lomzy, nawet w Tesco jakies umowy na pol etatu, wykorzystywanie itp. Ja wyjechalem na miesiac za granice...piec lat temu. Tesknie do rodziny i rodzinnego miasta ale standard zycia tu w uk jest nieporownywalnie lepszy.
|
|
kajka29 - może Twój stary po drodze do "bałaganów" zajeżdza skoro same koszty z Niemiec przywozi buheheheheheeh
|
|
a jak sobie ma radzić ktoś kto pracował a nagle stracił pracę..? nie przedłużono mu umowy..szok...
|
|
wiem cos o tym
|
|
"Udostępnię pokój w Warszawie w zamian za opiekę nad 3-letnim dzieckiem gdy ja jestem w pracy. Jedyne koszty to r-ki na pół (ok 80zł) i wyżywienie. 2 dni wolne w tyg. e-mail: pisces1@op.pl ogłoszenie dodane 2013-04-10" Ogłoszenie opublikowane w zakładce praca. Co o tym sadzicie?;)
|
|
Ty się Zenit nie oburzaj, ale zrozum że ktoś kto jeździ do niemiec i "czasem" płaci mandaty tak jak ja - jest zaskoczony twoim mandatem. Nie dziwi mnie zatem zaskoczenie jakie wyraził jaaaaaaaaaa, oraz kajka29, że nam wciskasz kit. po prostu ludzie lubią fantazjować, albo mówić coś z tzw. zasłyszenia. Mandat na 8 euro???? - to chyba z przed wojny, bo obecnie takich mandatów nie ma. Tu masz ichni taryfikator: ( z Niemiec + pkt. karne) ------------------------------------------------------------------- Prędkość w obszarze zabudowanym przekroczona o … /mandat w Euro/Punkty karne/Zakaz jazdy(miesiace) 1-10 km/h 15 € 0 0 11-15 km/h 25 € 0 0 16-20 km/h 35 € 0 0 21-25 km/h 80 € 1 0 26-30 km/h 100 € 3 0 31-40 km/h 160 € 3 1 41-50 km/h 200 € 4 1 51-60 km/h 280 € 4 2 61-70 km/h 480 € 4 3 > 70 km/h 680 € 4 3 Prędkość poza obszarem zabudowanym przekroczona o … /mandat w Euro/Punkty karne/Zakaz jazdy(miesiace) 1-10 km/h 10 € 0 0 11-15 km/h 20 € 0 0 16-20 km/h 30 € 0 0 21-25 km/h 70 € 1 0 26-30 km/h 80 € 3 0 31-40 km/h 120 € 3 0 41-50 km/h 260 € 3 1 51-60 km/h 240 € 4 2 61-70 km/h 440 € 4 2 > 70 km/h 600 € 4 3 Tak więc twoje 8 euro nie wystepuje. Za ponad 30 km/h ponad normę zapłaciłbyś od 120 do 150 euro - Takie są fakty. Aha, i żebys nie tłumaczył się, że to było rok temu. Stawki jakie cytuje wprowadzono w 2011 roku!
|
|
Najważniejsze, że w administracji, budżetówce etatów przybywa, a i płace na przyzwoitym poziomie. Tak więc skoro ich jest więcej to i musi być roboty więcej a to oznacza, że jest lepiej. Zamiast się wkurwiać to lepiej pomyśleć i do urzędu załatwiać. Jak się okaże, że sprawa się przeciąga to jest szansa na dodatkowe etaty - bo nie wyrabiają. I wtedy może ciebie wytypują na stanowisko specjalisty i sprawa ruszy z kopyta.
|
|
Za złe parkowanie dają 10 €, a nie za przekroczenie prędkości o 27 km/h. W Niemczech nie ma litości dla piratów drogowych. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
straszna cholera mnie bierze, jak tak mozna zyc...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |