wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poziom wkurwienia sięga zenitu.

Ludzie co to się dzieje w tej Łomży.Nie ma pracy żadnych perspektyw.Nawet jak coś się ogarnie to i tak **** w dupę bo w Łomży się zarabia 1100zł.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poziom wkurwienia sięga zenitu.

Czego się ciskasz nie jest źle ty 1100 zł żona 1100 zł już masz 2200 zł opłaty tak z tysiaka zostaje 1000 zł w sam raz na chleb margaryne bo na masło to raczej nie, a i może na jakiś obiad mięsny z dwa razy m-c widzisz umrzeć tobie nie dadzą.
Ps. Kto może jedzie gdzieś za granice aby nie tu, a te nasi rządzi-ciele ach szkoda pisać taka oto jest nasz POLSKA

Fakt, mnie też sięgnęło wkurwienie. W tamtym roku w Niemczech fotoradar capnął mi fotkę, przekroczyłem prędkość o troszkę ponad 30km/h. A jakiś czas wcześniej w Polsce też naciąłem się na radar przekraczając prędkość o dokładnie 27km/h. Tak dla porównania podam kwoty mandatów: W Niemczech-8 Euro. W Polsce 200zł i jakieś tam punkciki, nie pamiętam już ile. 8 Euro to równowartość 1,5 paczki marlboro, a 200zł sami wiecie :D Każdy niech przeliczy na co tam chce.

no to miałeś farta bo mój małżonek z niemiec nigdy nie przywozi mandatów poniżej 1tyś na nasze oczywiście.pozdrawiam.

kaja

Zenit, przekroczenie troszke o ponad 30km/h i tylko 8 euro.? Wez nie lej tu wody kolezko bo sie osmieszasz hahahaha.

.

nawt wiosna niechce przyjśc do tego kraju miasta a miała być zielona wyspa było wiedzieć na kogo głosować he

sport to zdrowie

Nie jestem twoim "kolezko". I wyobraź sobie, że nie jestem takim bucem jak Ty i wymyślanie historyjek mnie nie kręci, mówię jak jest :)

Powinny byc mandaty po 1000 euro. Moze to powstrzymalo by was przed narazaniem zycia innych! Ze swoim robcie co chcecie!

Co do tematu to rzeczywiscie licho w tej Lomzy, nawet w Tesco jakies umowy na pol etatu, wykorzystywanie itp. Ja wyjechalem na miesiac za granice...piec lat temu. Tesknie do rodziny i rodzinnego miasta ale standard zycia tu w uk jest nieporownywalnie lepszy.

kajka29 - może Twój stary po drodze do "bałaganów" zajeżdza skoro same koszty z Niemiec przywozi buheheheheheeh

a jak sobie ma radzić ktoś kto pracował a nagle stracił pracę..? nie przedłużono mu umowy..szok...

wiem cos o tym

"Udostępnię pokój w Warszawie w zamian za opiekę nad 3-letnim dzieckiem gdy ja jestem w pracy. Jedyne koszty to r-ki na pół (ok 80zł) i wyżywienie. 2 dni wolne w tyg.
e-mail: pisces1@op.pl
ogłoszenie dodane 2013-04-10"
Ogłoszenie opublikowane w zakładce praca. Co o tym sadzicie?;)

Ty się Zenit nie oburzaj, ale zrozum że ktoś kto jeździ do niemiec i "czasem" płaci mandaty tak jak ja - jest zaskoczony twoim mandatem.
Nie dziwi mnie zatem zaskoczenie jakie wyraził jaaaaaaaaaa, oraz kajka29, że nam wciskasz kit. po prostu ludzie lubią fantazjować, albo mówić coś z tzw. zasłyszenia.
Mandat na 8 euro???? - to chyba z przed wojny, bo obecnie takich mandatów nie ma.
Tu masz ichni taryfikator: ( z Niemiec + pkt. karne)
-------------------------------------------------------------------
Prędkość w obszarze zabudowanym przekroczona o … /mandat w Euro/Punkty karne/Zakaz jazdy(miesiace)
1-10 km/h 15 € 0 0
11-15 km/h 25 € 0 0
16-20 km/h 35 € 0 0
21-25 km/h 80 € 1 0
26-30 km/h 100 € 3 0
31-40 km/h 160 € 3 1
41-50 km/h 200 € 4 1
51-60 km/h 280 € 4 2
61-70 km/h 480 € 4 3
> 70 km/h 680 € 4 3
Prędkość poza obszarem zabudowanym przekroczona o … /mandat w Euro/Punkty karne/Zakaz jazdy(miesiace)
1-10 km/h 10 € 0 0
11-15 km/h 20 € 0 0
16-20 km/h 30 € 0 0
21-25 km/h 70 € 1 0
26-30 km/h 80 € 3 0
31-40 km/h 120 € 3 0
41-50 km/h 260 € 3 1
51-60 km/h 240 € 4 2
61-70 km/h 440 € 4 2
> 70 km/h 600 € 4 3

Tak więc twoje 8 euro nie wystepuje. Za ponad 30 km/h ponad normę zapłaciłbyś od 120 do 150 euro - Takie są fakty.
Aha, i żebys nie tłumaczył się, że to było rok temu. Stawki jakie cytuje wprowadzono w 2011 roku!

Najważniejsze, że w administracji, budżetówce etatów przybywa, a i płace na przyzwoitym poziomie. Tak więc skoro ich jest więcej to i musi być roboty więcej a to oznacza, że jest lepiej. Zamiast się wkurwiać to lepiej pomyśleć i do urzędu załatwiać. Jak się okaże, że sprawa się przeciąga to jest szansa na dodatkowe etaty - bo nie wyrabiają. I wtedy może ciebie wytypują na stanowisko specjalisty i sprawa ruszy z kopyta.

Za złe parkowanie dają 10 €, a nie za przekroczenie prędkości o 27 km/h. W Niemczech nie ma litości dla piratów drogowych.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

straszna cholera mnie bierze, jak tak mozna zyc...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org