Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pokazy przed kościołem św. krzyża |
Zastanawiam się czy naprawdę tego chcemy uczyć społeczeństwo.. na placu dymiący samochód, w środku ranni, wokół pełno gapiów i wszyscy patrzą uważnie co się wydarzy, dzieci i młodzież nagrywają telefonami.. starsi w radosnej niedzielnej atmosferze komentują żartobliwie całą sytuację.. Wpajamy tym samym postawę gapia..który prędzej wyjmie telefon i zrobi zdjęcie, niż podbiegnie i udzieli pomocy, rozezna się, wezwie pomoc.. Idea takiego pokazu zostałaby spełniona gdyby 'widzami' byli inni ratownicy, strażacy, itp.. a szarym ludziom trzeba pokazać coś zupełnie innego.. Po pokazie żaden nie nauczy się jak przeprowadzić masaż serca, ale zobaczy jak tnie strażacka piła do cięcia karoserii..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pokazy przed kościołem św. krzyża |
Nic prostszego, abyś ruszył się sprzed komputera, przeszedł się tam na miejsce i pokazał jak należy to zrobić we właściwy sposób; pokazał jaką postawę należy wpajać innym. Najlepiej zaś to zorganizować coś (cokolwiek) dla innych samemu. Można wtedy się przekonać jakie to wszystko "proste". Siedzieć w domowym ciepełku i krytykować wszystko "jak leci" nie jest specjalnie skomplikowane. zygzak
|
|
A po co Ci gapie z telefonami mieli by podbiec i pomagac jak to sa cwiczenia pokazowe i byly karetki tak.? Ludzie przed komputerem normalnie roz... system hahahaha .
|
|
a co tam oglądać ? nieuków co tylko na manekinach potrafią robić reanimacje? ochydne :) ffffuuuuujjjjj :) :)
|
|
A w międzyczasie chrzest nowych parafian.Tak na marginesie bo trzeba było powitać,wyróżnić szanownych,dostojnych gości.Zarezerwować dla nich środek kościoła,a dzieci do chrztu tak sobie z boczku choć to ich dzień,choć rodzice zapłacili za tę mszę.Troszkę nie tak.Jakby innych mszy nie było żeby ratownikom podziękować.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |