poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Straż Wiejska .... Koniec ?

Ktoś coś wie na temat likwidacji tej instytucji?

Przyjdzie czas ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Straż Wiejska .... Koniec ?

ja wiem,że coniektórzy myślą,że powinien nastąpić.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

radni mieli glosowac ale nie glosowali, obiecali kupic strazy skutery, stella to byl dobry skuter choc wiekowy daje pod rozwage

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Rowery byłyby dużo tańszym rozwiązaniem.

Nie łudźcie się, Straży Miejskiej w Łomży nie zlikwidują. Łudzą nas (bo sami złudzeń nie mają), że ta struktura jest w celu naszego bezpieczeństwa. W rzeczywistości to ukryty organ fiskalny, mający za zadanie wypisywać mandaty i ściągać w ten sposób pieniądze do miasta. Po co? Żeby dotować nierentowne przedsiębiorstwa jak MPK i sztucznie je utrzymywać albo żeby tworzyć takie wynalazki jak Park Przemysłowy:)))
Często policja kogoś zatrzymuje, czy widzieliście jakiś news na portalach łomżyńskich, żeby Straż Miejska kogoś zatrzymała?:)))

jestem za likwidacja tej instytucji, ich dzialania mijaja sie z celem do jakiego zostala powolana,, bardziej pozyteczne byloby zatrudnienie wiekszej ilosci policjantow .

z sondy na lomzynskie24.pl wynika inaczej

Hmmm. Jak dla mnie to oni są potrzebni. Zajmują się takimi banalnymi sprawami jak mandaty za parkowanie, mandat za psa bez kagańca itp. Cieżko żeby policjant sprawdzał czy pies którego wyprowadzamy ma kaganiec czy nie, a straż miejska ma akurat na to czas.Jednak samochód dla tej formacji jest lekka przesadą. Rowerek albo spacerek.

Knox

Obecnie mają pole do popisu zdaje mi się,że tzw straż miejska ma polnować bezpieczeństwa mieszkańców więc do dzieła sypać mandaty dla panów prezesów spni mieszkaniowych za brak nadzoru nad odśnieżaniem osiedli do roboty kruki.

Ahmed wystarczy płacić za przejazd i MPK stanie się dla Ciebie przyjazne.

taa, brac sie za kundle, gowna na chodnikach, menelstwo a nie tylko fotoradary!

Póki co trzeba było słuchac radia 103,6 któregoś tam dnia i ktoś mądrze powiedział że rozwiązanie tej instytucji to tematy z reguły ludzi siedzących na forach gdyż do innych zajęć się nie nadają. Rozsądni ludzie mają inne zdanie i mając zastrzeżenia do niektórych rzeczy w tej instytucji nie chcą rozwiązywania. I zrozumcie jedno że płytko myślących ludzi na forum jest garstka i myśląc że pisząc na forum przez kilku tych samych forumowiczow którzy mają po kilka nikow i myślą że pisząc tu o rozwiązaniu straży robią jakaś wielką akcję społeczną to tak naprawdę jestecie traktowani przez rozsadniejszych ludzi mało poważnie. Wystarczy popatrzeć na ilość wypisywanych postow przez niektórych na różne tematy i jakość tych postow nie mówiąc o jakości ich uzasadnienia....i aż strach pomyśleć że gdyby brano fora pod uwagę pod kątem oceny inteligencji polaków co by myśleli sobie obcokrajowcy ...niestety dla Pana Panie prezes nie zostanie rozwiązana...mało tego może nie powiększyć;)

jan111155

a ja ci powiem ze to skarbonka miasta, podam takie rozwiązanie pewnie znacznie dotkliwsze niż jakiś mandat; otóż załóżmy ze to ma być taka służba porządkowa itp. ok ale jednocześnie znieśmy te mandaty a za kazde wykroczenie człowiek niech idzie na odp ilość dni do wiezenia lub cos odpracuje pozbiera śmieci odśnieży zagrabi trawnik tak zeby mu dac do myślenia, czyli taka mala kara ale nie finansowa. zaręczam ze to juz włodarzom by sie nie spodobało bo nastąpiłyby braki w miejskiej kasie. wiec sie nie oszukujmy co jest i poco

to samo jak Nowak mówił o fotoradarach o tym jego systemie zapłacisz 100 więcej nie bedziesz miał punktow a czemu nie zrobić nic nie zapłacisz ale stracisz prawko na jakiś okres czasu? działa bardziej prewencyjnie. i znów nie wiadomo o co chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi.

śmieszni są ni ci co wymyślili ten system ale ci co wierzą w jego rolę wychowawczą:))))

prezes504 myślałem, że internet ci odcięli bo od długiego czasu nic nie pisałeś na SM albo, że im przebaczyłeś :) Druga myśl jaka przyszła mi do głowy jest taka, że twoje akcje i reakcje ze SMŁ minimalnie czegoś cię nauczyły. A tu masz ci los - prezio504 pyta się kiedy likwidują tę instytucję. Mały, biedny, niedoinformowany i pokrzywdzony przez los człowieczek... Przespałeś chłopcze swój czas na agitację (była sesja RM, była sonda). Weż się teraz za likwidację SM w Białymstoku bo tam chyba ostatnio przebywasz:)
Pozdrawiam!!!

Przyjdzie czas - jak na psa mróz !!!

szron - to ze względu na to że zimno w chałupie i z rana szron na zębach ? :)

A widzisz :) słabo wiesz hehehe a ip moge miec i z USA. Z pewnością ankieta wypełniona przez tych co w krzesło pierdzą za biurkiem. Dla mnie rzeczą jasną jest że nie potrzeba już wydawać więcej kasy na SM. Lepiej zwiększyć ilość miejsc w policji. Kupić Wam rowery z holderami na miotły i dać po odblasku z napisem SŁUŻBA PORZĄDKOWA.???
Mogę być sponsorem, jak również kupię Wam po Motoroli zaprogramowane na 147,850MHz.Utrzymanie częstotliwości radiowej kosztuje mniej rocznie niż abonament za komórkę. (Tu pragnę Cię poinformować za nim złożysz kolejne zawiadomienie do prokuratury, że podawanie częstotliwości oraz nasłuch nie jest karany, dodatkowo wszystkie częstotliwości podane są na stronie UKE.To tak informacyjnie jakbyś miał ponownie zamiar zgłaszać coś, to oszczędzam Ci wstydu).

Musisz strasznie denerwować się kruku, skoro w każdym poście aż śmierdzi robotą z Twojego fachu :-)
Nerwy w pracy?Czy w domku się nie układa? Melisa jest najlepsza szanowny Panie, nie brałem ale znam kogoś komu pomogła, robota go wykańczała hehe.

Przyszły czasy dla SM jak na psa mróz ... a dzieci dorastają i potem zdziwienie, czemu nie układa się w szkole, a i w tańcu też się nogi plączą ....
Pozdrawiam, wytrwałości i sukcesów życzę :D

Zlikwidować w cholerę !

prezio504 nie napinaj się tak, bo ci żyłka pęknie :) Co do mojej pracy, to mocno byś się zdziwił!:) Nie ukrywam, że znam kilku strażników. Czytając twoje posty dochodzę do wniosku, że to u ciebie w pracy lipa, a w domu też pewnie nie najlepiej. Przynajmniej możesz dowartościować się nickiem PREZES504.
P.S Lubisz Policję - przecież oni nie chcieli mieć w swoich szeregach takiego prezesa. Sam przecież żaliłeś się tym na forum:) Pewnie byłeś za inteligentny!!! A może to coś innego??? Taka strata!!! ha,ha,ha
Pozdrowionka!:)

Przede wszystkim są niemili, czasem naprawdę wystarczy zwrócic uwagę, a nie udawac Bog wie kogo i straszyc mandatami

Trzeba byc człowiekiem,szron-w przeciwieństwie do Ciebie maturę zrobiłem nie dla pracy:-))

Przyjdzie czas ...

Haha prezes jestes smieszny. Jak masz takie dobre i wspaniale pomysly to czemu sie nie wepchales do rady miasta.? Zeby dawac tak wspaniale pomysly i rozwiazania. Hahahaha idz i pokaz te swoje pomysly, a na forum to i ja potrafie krzyczec... ale co z tego.?

.

prezio - to ty masz maturę!!?? Ja pierdzielę, ale z ciebie jest wykształciuch!! Pewnie za jajka, albo swojską kiełbasę??!!:))) ha,ha,ha. Moje gratulację!! Z takim wykształceniem na pewno daleko zajdziesz!

Nie chcę mi się już z tobą wyuczony człowieczku pisać, bo szkoda nafty!!!:))))) Pozdrawiam!!!

Miotła i rower żeby nie potrącili :-)ile jeszcze loginów mają smowcy?

Przyjdzie czas ...

Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!Zlikwidować!!!!Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!
Zlikwidować!!!!

Zlikwidować!!!!

Raz na zawsze wywalić pasibrzuchów

Foto pochodzi z GW :D

Ach ta bezradność, i kto teraz to posprząta :D?

Jak z Miami Vice te nasze orły :D

http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/4144-stra%C5%BC.html

nie trzeba likwidować; jak ładnie sie do pani uśmiechniesz powiesz komplement to nie dość ze napisze odstąpienie to jeszcze herbatkę w aromie spożyjesz lub retro. nie jest tak źle.
ps. ostatnio była przysłodka

słowem twoj mandat zalezy od krysi:) i jej chimów

chimerów.

brudy wyjdą przed sądem juz mnie pani straszy:)))))))))

Pytam sie kiedy dostaniecie szczotki?:-)

Przyjdzie czas ...

...pytać zawsze możesz:) ...poznasz człowieka prostego po postach jego:)... Ty chłopie piszesz o jakimś końcu, rozwiązaniu a tak naprawdę to nie potrafisz konkretnego uzasadnienia napisać dlaczego??? Z odczytania Twoich postów z historii można się dowiedzieć że Twój argument do rozwiązania to to że dostałeś mandat i jakąś sprawę miałeś przed "sprawiedliwością", na której pewnie niestety Ci dos.ano z grubej rury i nie jesteś na tyle chłopem z jajami, żeby wziąć sobie do serca że jednak coś źle zrobiłeś, tylko szukasz teraz jako uciśniony zwolenników na forum tak naprawdę u ludzi którzy akurat tutaj są podobni do Ciebie - tzn. część ludzi akurat na tym forum-którzy piszą tak naprawdę nie wiedząc o czym. Ludzie pisząc coś piszcie konkretnie i dowiedzcie się co z czym się je. A w przypadku powyższego Pana, który pisze jeszcze pod innymi nikami to dodatkowo wydaje mi się że jednak to jeszcze jest żal Pana bo to nie on został wybrany w danej instytucji. Pachnie tym na odległość i zapewne uważa, że on na pewno byłby lepszy:). Więc zazdrość :)???A co do instytucji SM to śnij dalej o rozwiązaniu już Ci wcześniej napisałem że za cienki jesteś żeby coś zrobić, i pozostaje Ci tylko żalić się tutaj:). A i poczytaj sobie o ich obowiązkach i zadaniach o zrozumiesz, że piszesz prostackie bzdury...no właśnie chyba napisałem coś złudnego: "zrozumiesz":)

jan111155

Oj TELEWIZOR, TELEWIZOR !!!!!:-)))))) Uspokój się chłopie!!!!

Przyjdzie czas - jak na psa mróz !!!

"A w przypadku powyższego Pana, który pisze jeszcze pod innymi nikami to dodatkowo wydaje mi się że jednak to jeszcze jest żal Pana bo to nie on został wybrany w danej instytucji. Pachnie tym na odległość i zapewne uważa, że on na pewno byłby lepszy:)"

A Ty pewnie chciałeś dostać się do Policji lub ITD, ale została SM. Widać, że zapędy na śledczego są, sprawdzanie historii postów na forum :)

Sugerowanie innym, że to posada budząca zazdrość to okłamywanie bardziej siebie czy otoczenia? Opisywanie siebie w trzeciej osobie sugeruje, że innych.

Czy normalny, świadomy swojej wartości mężczyzna mógłby wykonywać obowiązki Strażnika Miejskiego?
Dla mnie to najbardziej uwłaczające zajęcie - wyciąganie ciężko zarobionych pieniędzy od ludzi za przewinienia na które np. Policja nie zwróciłaby uwagi. Auto wystaje za linie - trzysta. Wykupiłeś za krótki czas parkowania - sto. Hieny cmentarne usankcjonowane prawnie.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

http://www.youtube.com/watch?v=FCevQCTfFu0

Przyjdzie czas ...

zlikwidować SM , kto zbiera podpisy , ja sie pisze

Ja też się mogę podpisać.

Ja również;)

czas najwyższy przepędzić kruki od korytka.

Pomysłowo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org