Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie drugi supermarket?? |
Gdy rozpoczela sie budowa superkmarketu w Lomzy. Szybko powstaly pogloski o budowie dwoch nastepnych. Podobno juz dwa tygodnie mialy zaczac sie wykopy na placu "cyrkowym" przy ulicy ks janusza. I jakos sie jeszcze nie zaczely. Nie bedzie kolejnego supermarketu??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie drugi supermarket?? |
No badania geologiczne zrobili już rok temu i nawet grunt poznaczyli. Ave
|
|
.......podobno, raczej napewno na: róg Sikorskiego / Zawadzka..., chodził taki jeden gościu ,pukał do mieszkań i pytał o opinię na ten temat.....stąd wiem że tam ma powstać...
|
|
ralph ja tez tak slyszlem ale i bea budowac tez kolo kosciola milosierdzia bozego(tam gdzie byl stary parkink ):)
|
|
kolo milosierdzia walczą, napewno na placu ks. janusza, tam gdzie cyrk. to juz pewne. beda zmieniac instalacje sieci cieplowniczych, bo pod tym terenem biegną jakies tzw "glowne wezly" , czy "glowne rury" nie wiem, jak to sie wymawia , i jak to zmienia, to zaczna tam supermarket stawiac. GG: 6447776 ---------------- °°° ------------------- miłujmy naszych nieprzyjaciół ---------------- ___ ------------------
|
|
Wystarczy nam przecież jeden supermarket. Jak już coś robić, to do ciężkiej cholery z umiarem. Łomża to nie jakaś metropolia, żeby stawiać kilka supermarketów. Ogólnie, to jestem przeciwko budowie jakiegokolwiek supermarketu - odpowiada mi obecny stan "sklepowy" w Łomży. Poza tym bilans zatrudnienia w Łomży, po budowie takich marketów nie poprawi się - upadnie niejeden mniejszy, osiedlowy sklepik... Szkoda, że nie widuję Pana Sroczyńskiego - z chęcią rzuciłbym z niego jajkiem... tylko takim strusim... Rozczarowany postawą łomżyńskich polityków (i jak zawsze krytycznie nastawiony) Pozdrawiam
|
|
MrS Tych niewielkich osiedlowych sklepikow jest o wiele za duzo,dlatego ze nie ma w Łomży supermarketu,łomżyńscy kupcy moga robic co chca...ceny towarow na sklepowych polkach sa jednak zbyt wysokie...poprzez supermarket/y byc moze co niektorzy obniza ceny zeby miec jakikolwiek pieniadz...bo tak jak ktos juz pisal w jakims topicu...lomzysncy nie musza zmieniac auto np. co 2 lata...jestem jak najbardziej za budowa i mam nadzieje ze tym kupcom dostanie sie po tylku...:P...co do zatrudnienia,to nie sadze zeby sie tez pogorszyl jak niektorzy mowia...zazwyczaj przeciwnikami supermarketow sa handlarze,kupcy....wiec i sprzeciwy sa w tym wypadku rzecza normalna... Whatever.........
|
|
Jaja strusie można rozbić na głowie..... ale wlasnej, nareszcie cos się może zmieni w tym zakichanym handlu łomżyńskim! W wolnym demokratycznym kraju każdy ma prawo pójśc do takiego sklepu jaki mu odpowiada. A partykularne interesy jakis "kupczyków" mało mnie interesują. Brawo radni!!!!!!!!!!!!! barzb
|
|
Taki madry jestes to podaj jeden przyklad gdzie w demokratycznym kraju w centrum miasta stawia sie hipermarket. Na twoj zakuty łeb to i strusie jajo nie pomorze. zx
|
|
Twoj poziom świadczy o poziomie tych wszystkich krzykaczy, którzy nie majac argumentów tylko to potrafią. Daje Ci "Czerwoną kartkę" hahaha.... Trzeba znać układ urbanistyczny miasta, zeby wiedziec gdzie jest centrum .... a zresztą i tak to już łabedzi śpiew barzb
|
|
Mam propozycję nie do odrzucenia dla rzecznika prasowego naszych władz. MARCIN - POWIEDZ WSZYSTKO WSZYSTKIM O TYCH MARKETACH - JAK TO WYGLĄDA NA DZIEŃ DZISIEJSZY. Naród jak widać nie jest doinformowany i ciągle pyta o to samo. Ile to już razy wałkowaliśmy ten temat na tym forum.
|
|
Po pierwsze : o ile mi wiadomo to chodzi cały czas o lokalizacje,a to dotyczy nie tylko ,,kupczykow,,zreszta oni sami tez sa za.Przekrecasz fakty celowo,albo nie jestes w stanie pojac tematu. zx
|
|
Taka retoryka mnie poprostu nudzi..... Pozdrawiam barzb
|
|
Prawda jest taka ze nikt nie wie jak to będzie dobrze czy źle z tymi marketami, jedno jest pewne ze stawianie 2,3 czy nawet więcej tego typu sklepów praktycznie w jednym miejscu jest szczytem głupoty. Jeden drugiemu będzie zabierał klientów i ani jeden ani drugi nie zarobi. Swoja drogo, jaki to jest koszt przekopać tako górę jak to w tej chwili jest czynione, albo usunąć rury ciepłownicze to wszystko podwaja koszty, a w końcu za to zapłaci każdy, kto tam cos kupi. Co wy ludzie myślicie ze w supermarkecie to darmo dają, każdy inwestor liczy pieniądz i chce zarobić a nie stracić. Po co komu tyle tych marketów jeden na drugim, i będzie to ani to duże ani to małe. Wybudować jeden a konkretny z prawdziwego zdarzenia hipermarket, a gdzie to on by stał to już mi osobiście wszystko jedno.
|
|
Brawo FRANKI - jeden a duży. I wtedy wszyscy by byli zadowoleni. I kupcy i mieszkańcy. Tylko należało wcześniej o tym pomyśleć , a to było w gestii decydentów których wybraliśmy. Jeżeli jest coś puszczone na żywioł to jest bałagan i skutki jak widać - wszyscy niezadowoleni. Lokalizacja supermarketu z prawdziwego zdarzenia powinna oczywiście być na obrzeżach miasta.
|
|
barzb Retoryka?To temat Cie,, przerasta,, autochton dobrze myslisz Pozdrawiam zx
|
|
Żal mi Ciebie "mały człowieczku" ...... barzb
|
|
Myslenie nie jest Twoja mocna strona ,wez lepiej kolo i .... zx
|
|
"Nie życz tego co Tobie nie miłe"- napewno nie zniże się do Twojego poziomu, brrrrr........ (zastanów się czasami) barzb
|
|
to takie polskie - jest jakiś temat a polaczki już się kłócą Ave
|
|
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Przysłowie mówi: "gdzie dwóch Polaków. tam trzy opinie"... Ale trzeba pamiętać, że MY tutaj jesteśmy bardzo "dziwni". Już przed woją związek furmanów zaprotestował przeciwko budowie kolei żelaznej przez nasze miasto - i co ??? Zapewne miało to wpływ na nasz rozwój po wojnie. teraz podobnie lobby kupieckie chce chyba zamieszać aby te parę rodzin mogło bujać jak pany za sanacji. Jakoś mało prawdopodobne, aby sklepy, które są zarzadzane przez ludzi rozsądnych i myślących padły przez jakiś hiper, ja i tak będę kupowała u siebie na osiedlu. Ale fakt - ceny a czasem jakość oferowanych produktów - budzi wiele zastrzeżeń. Wracając do sedna sprawy - duży obiekt handlowy - na granicy miasta - TAK, ale przy kościele? Klechy i tak mają jeszcze dobre czasy, to tylko "nagoni" im naiwnych klientów do "tacy". Wasza Lara z Łomży
|
|
I o to wlasnie chodzi,ze na granicy miasta...........wilk syty i owca cala. Czy to takie trudne ?Wystarczy minimum myslenia......... zx
|
|
Dobrze, że ktoś to jeszcze czyta. Mie tak zastanawia miejsce budowy 2 marketu, otóż zamiast zajmować miejsce dla cyrków i wesołych miasteczek, proponuję dwie lokalizację: 1 - budynek po telekomunikacji - chyba jest do wynajęcia?, 2 - hale po bawełnie - tam gdzie hurtownie.... Wasza Lara z Łomży
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |