Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nc+ rozwiazanie umowy |
Witam kto za rozwiazaniem umowy ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nc+ rozwiazanie umowy |
Myślę , że większość ze względu na podwyższenie cen abonamentów .
|
|
mini mini od 59 zł rozbój w biały dzień
|
|
W CyfrowymPolsat należy żądać mowę na 15 miesięcy anie na 29 - na stronie mają 15to miesięcznie a w punkcie mówią o 29
|
|
Tu znajdziesz sporo informacji - niezadowolonych jest coraz więcej, poleciały już "głowy" w NC+... Anty NC+ FB Sposób komunikacji z abonentami, przygotowanie oferty, cała otoczka wokół połączenia firm, itd. - żenujące. Sam wiele lat mam C+ ale raczej już się z nimi pożegnam... czekam na 1.04 - zmiana oferty programowej jest podstawą do wypowiedzenia umowy. Jest wiele ciekawszych zajęć niż oglądanie TV a oferta programowa z czasem staje się coraz mniej atrakcyjna.
|
|
przysłali juz ci aneks do umowy?
|
|
Ja jeszcze nic nie dostałem... pewnie po świętach dojdzie.
|
|
jak będę płacił drożej, albo C+ będzie coś kombinować to od razu będzie u mnie skutkować to rozwiązaniem umowy. A tak po za tym, czy ktoś wie, ile kanałów w powiecie łomżyńskim można mieć przeżucając sięna TV naziemną? Koło Wa-wy jest ok. 29.
|
|
15
|
|
a jakie dokładnie?
|
|
Jakie 29 jak tyle nawet w ofercie tv naziemnej nie ma człowieku:)
|
|
Dostałam ofertę w piątek.Nie podoba mi się.
|
|
tnk smart hd i nie ma problemow 15zl miesiecznie placac z gory za rok ..................
|
|
Koles 192, co ty mi tu będziesz pi.....lił jak na własne oczy widziałem. 21 kanałów. A 29 powtarzających się, czyli np. TVP INFO, TVP INFO HD.
|
|
Jest od 1 kwietnia zmiana programowa. Znika z platformy pare programow. Od 1 lipca nastepne kilka. Mozna bez problemu rozwiazac umowe. Taka informacje dostalem pare dni wczesniej na e-mail. Pozdrawiam Mirek
|
|
A ja dostałem aneks. Mam zaplacić 20 zl więcej za to samo w nowej formule. Po świętach idę złożyć rezygnację. powiem krótko: - Niech się walą!!! Poczekam, aż zmądrzeją...
|
|
gdzie w łomży kupić tnk smart hd i jaki do tego dekoder
|
|
dziś wszystkie kanały fta na platformach.... :)
|
|
Uwaga osoby w punktach nc+ kłamią. Mówią klientom, że nic się nie zmienia co jest nieprawdą. Radzą żeby czekać, bo wszystko jest po staremu tylko zmieniła się kolejność kanałów a fora internetowe kłamią a jak się wypowie to nalicza karę. Informują że otrzymamy od nc + list a wiadomo, że wysyłają go zwykłą pocztą więc nie musi do nas dotrzeć choć w liście piszą, że jeśli nie zgadzamy się z ich nową propozycją to możemy zrezygnować. Obłuda i tyle.
|
|
Ja nie narzekam za dodatkowe 20 zeta mam Canal+ - pakiet filmowy. Dziś dostałem aneks. Jedna rzecz która mnie irytuje to to że nowy abonent za tą samą kwotę ma jeszcze Pakiet Canal ze Sportem. Zawsze mozna wypowiedzieć umowe i rozpocząc kolejna np na żonę czy brata. Zostane bo talerza PolSatu na baklonie nie zniosę, dobre na głębokich Kurpiach a Vectra jest 100 lat za murzynami :-).
|
|
Tylko przy migracji do nowej platformy nie masz możliwości zmiany pakietu na niższy a jak nie złożysz rezygnacji to automatycznie migrujesz na ich warunkach na okres 18 miesięcy.
|
|
A dlaczego mam migrowacna niższy ? Dziś umowami zajął sie już UOKiK - nie mówię że są idealne ale za przy wysokim abonamencie w Ntv za dodatkowe 20 pln mam to za co w Ntv chcieli 39 pln.
|
|
Wypowiedzenie dzisiaj wysłane... CP zdobył kolejnego klienta
|
|
być może, ale porównaj sobie: za 39 zł: nc+ 70 kanałów w tym 17 HD a CP 67 kanałów w tym 10 HD http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/telewizja-cyfrowa/oferta-tv.cp?packageGroupId=2 http://ncplus.pl/sklep/promocje/comfortplus fakt, reszta kanałów pod względem ilości i czego - wygrywa CP pod względem jakości HD - nc+
|
|
(chodziło mi o resztę pakietów) PS: moim zdaniem nc+ jest lepsze tylko pod względem dekoderów i tak korzystam z naziemnej cyfrowej :P
|
|
nc+ korzystają z dekoderów n, miałam n za 89zł pakiet premium bez Cinemax i xxx, teraz zaproponowali mi kanały, które mnie nie interesują, bez pakietu HBO, bez możliwości zmiany na niższy pakiet z mniejszą ilością kanałów niż miałam w n i oczywiście w wyższej cenie 119zł... baaaaardzo "elastyczna" oferta...
|
|
moja na szczęście kończy się w kwietniu i już jakiś czas temu wysłałam informację, że nie chcę jej kontynuować
|
|
Oczywiście zależy co komu pasuje. Ja tam jestem zadowolony. Za parę złotych więcej mam to co mnie interesuje, a pakiet 119 zł można negocjować na 99 zł. Porównanie nc+ do CP zupełnie nie ma sensu. To dwa różne "światy". Dekodery CP przedpotopowe, układ kanałów totalna porażka. Jakbym miał zmieniać na CP to wolałbym korzystać tylko z naziemnej za free plus ewentualnie fta. A co do umowy to klienci n mogą ją wypowiedzieć bez jakichkolwiek konsekwencji. Jedynym warunkiem jest przesłanie wypowiedzenia do 19 kwietnia. -- Pozdrawiam
|
|
Zainteresowanych polecam poczytać profil https://www.facebook.com/antyncplus Pozdrawiam
|
|
jak rozwiązać z nimi umowę?? tylko listownie czy można u nich w biurze?? przy starym dworcu??
|
|
Jakiś czas temu kończyła mi się umowa w Canal+. Przegapiłam termin, ponieważ przez kolejne dwa miesiące nie miałam czasu na latanie do nich zostawiłam to. Po tym czasie poszłam do salonu, Pani tam powiedziała mi, że umowa została przedłużona. Jedna mimo to mogłam ja zerwać w każdej chwili, podpisać nową itp. Zrobiłam tak. Jak do tej pory nie doszło do mnie żadne pismo, czekam. Jeśli powiedzą, że mam płacić więcej niestety zrezygnuję, chociaż niechętnie, ponieważ problemów z Canal+ nie miałam nigdy a jestem ich klientką blisko 5 lat. Słyszałam, że większe problemy mają abonenci wcześniejszej telewizji "n"... Czy ktoś może napisać o co dokładniej chodzi? A może, ktoś miał problem będąc abonentem Canal+? Dodam, że oglądam mało tv, przeważnie tvn, polsat i informacyjne a moje dziecko minimini więc mam pakiet niski, za 39zł.
|
|
gdyby twoje dziecko nie oglądało MiniMini+ to mogłabyś skorzystać z NTC która jest za free. Wystarczy odpowiedni dekoder DVB-T lub telewizor z DVB-T MPEG4
|
|
Autor: kaśka2 (---.205.44.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl) ..... Jak do tej pory nie doszło do mnie żadne pismo, czekam. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://media2.pl/media/101667-UOKiK-stawia-zarzuty-ncplus-a-ncplus-wstrzymuje-wysylke-listow-i-utrudnia-wypowiedzenie-umowy.html
|
|
oni nie wysyłają żadnych aneksow. To pisemko informujące nic poza tym. Jak się porozmawia z konsultantem możliwa jest zupełnie inna opcja. np pakiet gold w cenie silvera. Od 4 kwietnia bodajże są dwa tyg. na rezygnację z usług bo samo rozwiązanie umowy to automatycznie nc plus robi, samą zmianą regulaminu i świadczenia usług. Wyrazić swoją dezaprobatę dla nowej standardowej propozycji, która informacyjne przyszła pocztą, można w punkcie nad starym dworcem.
|
|
ja byłam w punkcie na przeciwko stokrotki.Bardzo miły pan dokładnie wszystko opisał i podpisałam aneks do umowy na bardzo dobrych zasadach
|
|
Na pewno... jakoś w to nie wierzę. :-) Proponuję dokładnie wczytać się we wszystkie zapisy w umowie. Napisz jakie zasady i porównaj to co dostałaś chociażby z ofertą dla nowych abonentów i z tym co miałaś wcześniej. Ja wysyłam wypowiedzenie - nawet nie ze względu na ceny pakietów (warto sobie popatrzeć na ceny bez promocji) ale ze względu na sposób przygotowania całej migracji i tragiczny sposób traktowania abonenta. Jakość treści podawanej w kanałach "premium" też spada i ciągle tylko powtórki... Pozdrawiam
|
|
A ja nie wierzę w rozwiązanie umowy bez dodatkowych kosztów... Ktoś zrobił aferę w stylu ACTA gdzie 90 procent społeczeństwa nie miało zielonego pojęcia o co biega ale i tak wszyscy byli przeciw ACTA... I wracając do tematu, co niektórzy rozwiążą umowy, zwrócą dekodery... Minie 2-3 miesiące i się okaże że nc+ ma najkorzystniejszą ofertę i wrócą jako nowi klienci, znów zapłacą za aktywację i dekoder itd... a jak nie wrócą to zwrócone dekodery będą przeprogramowane i oddane jako 'nowe' nowym klientom...
|
|
dzięki za lin, teraz szybo do salonu :)
|
|
|
A ja wstałem rano i dostałem takiego maila od nc+: Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że CYFRA+ i platforma n łączą się w nową platformę nc+. Potwierdzamy, że obecne warunki Państwa Umowy z CYFRĄ+ nie ulegają zmianie. Zachęcamy do skorzystania z oferty nc+, gdzie z pewnością znajdą Państwo pakiet dostosowany do swoich potrzeb. Zapraszamy do oglądania 6 kanałów CANAL+ w nowej odsłonie na warunkach obecnej umowy oraz kanału nSport, który został udostępniony promocyjnie na warunkach obecnej umowy (nie krócej niż do 30 czerwca 2013 r.).
|
|
A ja wstałam i otrzymałam sms-a że mam rachunek do opłacenia 101 zł a do tej pory płaciłam 67. Żadnego aneksu ani innego pisma nie otrzymałam.
|
|
poszukajcie jakichś dokładniejszych informacji w necie bądź bezpośrednio w punktach, gdyż zaszły jakieś zmiany dotyczące platformy nc+. UOKiK wszczął postępowanie i właściciele platformy wycofują się powoli z wcześniejszych niekorzystnych dla klientów warunków. Głośno było o tym w mediach w ubiegłym tygodniu bodajże. Jeżeli dobrze słyszałam teraz można rozwiązać umowę bez ponoszenia konsekwencji. Powodzenia ;)))
|
|
A ja nie musialam rozwiazac umowy. Cyfra+ nie zmienia mi warunkow i abonament zostaje do konca umowy taki sam. Odpadaja mi tylko dwa kanaly ktorych i tak nie oglada a wiec placac 38 zl przez 12 miesiecy mam nadal minimini :-))
|
|
U mnie też, dużo bardziej korzystny niż te nowe. Mam i paczki z HBO i z Canalem plus zamiast npremium a to wszystko za 59zł.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |