Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak dobrze wstać skoro świt |
Jak dobrze wstać skoro świt Jutrzenki blask duszkiem pić Obiecał mi skowronek szczęście dziś Jak dobrze wstać skoro świt :) niebo na wschodzie jest koloru ..... no właśnie jaki to kolor ? Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak dobrze wstać skoro świt |
hmmm. niego jest do koloru niebieskiego po...taki jakiś pomarańczowy albo zółty??:P
|
|
qrde piję kawę chociaż jej nie lubię:( ale fajnie jest wstać raniutko:D bigi2004
|
|
jak mus to mus :( :P jestem z wami :P Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
ja tez sie łapie na poranek z kawa
|
|
O 6:00 to ja sie dopiero klade spac... :/
|
|
laterm o 6 to już dawno jest jasno tak prawde mowiąc jasno jest już po 3 a słońce jak wstaje to niebo jest koloru żółtego daniel
|
|
Takie żeśkie powietrze :P
|
|
Widzę, że sporo tracę śpiąc do....ale wtyd !!!10 :))) Jednak kiedy Wy" ranne ptaszki" przekręcacie się w błogim śnie na drugi bok ,ja jeszcze nie śpię i kontempluję błogą ciszę. A za oknem miasto śpi... Też pięknie!!! Pozdrawiam śpiochów!!!:))) G a z e l a ![]()
|
|
nie ma jak to wstać rano, obejrzeć teleekspress i... :)))) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
|
Hej!!! Śpicie już wstający ciut świt? G a z e l a ![]()
|
|
Jasne, że śpię.
|
|
niektorzy sie jeszcze ucza blah :( ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
pozdrowienia dla nocnych marków :) T i g e r ![]()
|
|
ja już wstałem :)
|
|
ja chce spacc :(( ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
...no a ja już z pracy zdążyłam wrócić i zaraz idę do drugiej. Acha i jeszcze zajęcia na uczelni, ale to sobie chyba daruję - co za dużo to niezdrowo - jutro sobie pójdę. Oczywiście rano. Allinka
|
|
Allinka zapracowana, pijana powietrzem śpiąca, Ptysiu juz wstał a Gazela pewnie jeszcze śpi :) T i g e r ![]()
|
|
...nie jestem aż tak zapracowana. Właśnie wróciłam i mogę sobie spokojnie odpoczywać w wannie z pianką.... Allinka
|
|
Ja to tylko niedziele mam wolną i to nie do końca... ...
|
|
Hej, są tam jakieś "nocne marki"? Widzieliście księżyc? Jaki piękny rogalik!:))) Pewnie wszystkie" ranne ptaszki "już śpią!:))) Karaluchy pod poduchy- śpiochy!:) G a z e l a ![]()
|
|
No cóż, jak się okazuje wszyscy śpią, nikt nie chce pogadać,więc trzeba się udać w obięcia...no kogo?:))) G a z e l a ![]()
|
|
Dobranoc ....... T i g e r ![]()
|
|
:) G a z e l a ![]()
|
|
nocne marki tez zaraz pojda spac i nikogo tu niebedzie :P ks
|
|
ktos juz nie spi, a moze ktos jeszcze nie spi?
|
|
ja już nie śpię :) ![]() Widok, który dla nocnych marków dostępny jest tylko na zdjęciach :) Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
Faktycznie ,piękny wschód słońca :))) G a z e l a ![]()
|
|
Czy to dzisiejszy świt nad Łomżą, Tigerze?
|
|
Tak Gosiu - dziś kilka minut po szóstej :) Annamira cosik ostatnio nie zagląda na forum i nawet nie wie, że jej okna są uwiecznione o wschodzie :) T i g e r ![]()
|
|
Co słychać "nocne marki"? Śpicie? Bo ja jeszcze nie... Miłych snów!!!:))) G a z e l a ![]()
|
|
NIE ŚPICIE . PISZECIE NA FORUM HEHEEHEH. A RANO SZEF ZADZWONI ...GDZIE JESTEŚ...???
|
|
Fajnie ,że ktoś jeszcze nie śpi:) Co tam szef!!!:))) Pozdrowienia dla szefa!!!:))) G a z e l a ![]()
|
|
gazelo ja jeszcze nie spiue :P i mam zamair jeszcze ze dwie godzinki posiedziec :D:D ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
O to jednak jest nas więcej!!!Super. Może jakieś kółko "nocnych marków" stworzymy? A co my gorsi jesteśmy od tych wcześnie wstających? .........uwaga zapisy.............:))))) G a z e l a ![]()
|
|
Czemu by nie ptys to juz pewnie 4 raz sie na drugi bok obraca... ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
K69- mam rozumieć,że jesteś pierwszy na liście?:))) No cóż jeśli chodzi o Ptysia to bardzo dobrze. W czasie snu dzieci szybko rosną. A tak wogóle to ja Ptysia bardzo lubię! Sympatyczny dzieciak i jaki medialny!:)) G a z e l a ![]()
|
|
ciagle nie spicie
|
|
gazelo bo oskazra Ciebie o medialne molestowanie szczegolnie jak spi :P ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
bello neistety bezsennosc - ciezka przypadlosc ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
Niestety bello :))) Zakładamy klub:) G a z e l a ![]()
|
|
Ale jesteśmy zgodni:))) I oczywiście żadnego molestowania!!! Ale cisza i spokój...po prostu cudownie... G a z e l a ![]()
|
|
Mam nadzieję,że Tiger nam jutro- (co ja mówię jutro! dzisiaj!) zaserwuje jakiś ładny widoczek! Piękny wschodzik słońca-jeśli oczywiście będzie słońce. Dobranoc i dzień dobry wszystkim! :))) Idę spać... G a z e l a ![]()
|
|
szkoda
|
|
Co, jeszcze nikt nie wyszedł do pracy? Ja właśnie idę. Pozdrawiam w ten całkiem piękny poranek. I.
|
|
Witam wszystkich
|
|
ja również pozdrawiam :) pewnie połowa nocnych marków jeszcze smacznie śpi ;) T i g e r ![]()
|
|
Dzień dobry wszystkim ! Ptysiu jak Ty wcześnie wstajesz!:))) Pozdrowionka :))) G a z e l a ![]()
|
|
A Gazela to wogóle nie sypia, tylko skocznym, lekkim swym krokiem szczyty forumowych tematów przemierza...:)
|
|
Sypiam, sypiam -Ryskago i to czasami zbyt długo...:) A tematy..no cóż niektóre całkiem interesujące, a wypowiedzi co poniektórych forumowiczów jeszcze bardziej..:)))) A tak na marginesie wciągające to pisanko!!!:) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Gazela do szkoły musze tak rano wstawac:)
|
|
oj wciągające jest to pisanko :) Gazela uważaj bo dołączysz do grona nałogowych forumowiczów - Ryskago wie coś na ten temat, prawda Gosiu ? :) T i g e r ![]()
|
|
Bywają gorsze nałogi :) Ten jest całkiem przyjemny! Nieprawdaż?:))) Ptysiu ,dziecko ucz się -będą z Ciebie ludzie!!!:))) A tak wogóle jesteście już po obiedzie? G a z e l a ![]()
|
|
Ja myślę, że Gazela już jest nałogowcem! :D Ale nie bój nic - przejdzie Ci niebawem..:) Krzyśku, jak zapewne zauważyłeś częstotliwość mojego pojawiania się tutaj drastycznie spadła, z rozmaitych względów... Przede mną zmiany, kolosalne zmiany... I skok na głęboką wodę... A pływać umieju tylko trochę i do tego kulawą żabką! Ojej! Co to będzie?? :)) Pozdrawiam stałych bywalców ;)
|
|
Ale Wy jesteście śpiochy! Wcale się nie odzywacie! Czy tylko ja cierpię na bezsenność?:( G a z e l a ![]()
|
|
ojej jak ja musze rano wstac to az sie boje isc spac :P a jutro musze rano wstac tragedia bedzie :D ks
|
|
Oj biedna Ulus! Na pewno wstaniesz! Dobranoc:)))) G a z e l a ![]()
|
|
a wy znowu spicie
|
|
Kto śpi ? od prawie godziny wałęsam się na paluszkach po mieszkaniu tak coby nie pobudzić domowników :) Piękny dzień się zapowiada :) i takowego wszystkim Wam życzę T i g e r ![]()
|
|
A ja dopiero wstałam:))) Słoneczko faktycznie przecudne:))) Pozdrowionka dla jeszcze póżniej wstających:) G a z e l a ![]()
|
|
I znowu wszyscy śpią...:( Nawet nie ma z kim pogadać!!! Odezwijcie się to będzie mi rażniej. G a z e l a ![]()
|
|
A gdzie tam spią. Już dawno pobudka była. Paradoksalnie - jestem na urlopie a nie mam czasu na lenistwo. pozdrawiam Indar
|
|
:))) G a z e l a ![]()
|
|
a ja mam dzis wolne :)
|
|
Kocham kwiecień :)))))))))))))))))) o każdej porze dnia
|
|
Ale maj jest piękniejszy i... już niedługo!!!!!!! Pozdrawiam:) G a z e l a ![]()
|
|
|
Gazelka masz całkowitą rację :) ![]() ________ Malachit
|
|
kwiecień też ma swoje uroki :) niektórym (w tym mi) przypomina o upływającym czasie ale również o tym wszystkim co jest związane z budzącą się do życia przyrodą, nastraja optymistycznie, choć potrafi powiać chłodem ..... ![]() Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
Zdecydowanie stawiam na maj:))) Wprawdzie kwiecień w tym roku nie był dokuczliwy ( nie bardzo "przeplatał") to zdecydowanie zimny, wietrzny i mało kwitnący. To maj jest miesiącem ,w którym wszystko budzi się do życia( nie tylko przyroda).Zobaczcie, nawet forsycje obraziły się na kwiecień i na dobre zakwitną dopiero w maju (przynajmniej na mojej działce). A tak wogóle to maj jest zwany "miesiącem zakochanych". Dlatego też pozdrawiam wszystkich zakochanych, kochających i tych co dopiero mają zamiar się zakochać:))) Aaaaa....i jeszcze pozdrawiam wszystkich "nocnych marków".....no dobra nie będę taka....i tych ,którzy już śpią też pozdrawiam!!!:) G a z e l a ![]()
|
|
Malachit -zapomniałabym- Ciebie też pozdrawiam:))) G a z e l a ![]()
|
|
Gazela poprzekomarzam się z Tobą :) bo to właśnie w kwietniu wszystko budzi się do życia (patrz zdjęcie wyżej) a w maju na dobre rozkwita :P również pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
z kolei jak ciężko wstać skoro świt, gdy się zasnęło tuż przed nim ;) T i g e r ![]()
|
|
Zdecydowanie najpiękniejszy jezd...PRZEŁOM! Przełom kwietnia i maja :). Trudno uchwytny, pachnący, czarujący - ma coś z bańki mydlanej... Cały rok czeka się na niego! A on, wraz z upływem lat, coraz szybciej bieży...
|
|
fajnie zatem się urodzić na przełomie kwietnia i maja tudzież na początku maja :) Jasieńku best wishes for you :) Kto przyłącza się do życzeń dla Jasia ? T i g e r ![]()
|
|
Naturalnie ja dołączam się do życzeń:) W pierwszym wagonie olbrzymie słonie. Dalej żyrafy... lisy... niedźwiedzie... Na samym końcu pyszny tort jedzie... Zające z miną uśmiechniętą wołają: "Jasiu - dziś Twoje święto..." Jadą do Ciebie życzenia... jadą... Życzę Ci rzeki i piasku przy rzece na wspaniałe, piaskowe fortece. I poziomek w leśnych kotlinach, drzew, na które dobrze się wspinać... ..............i życzę Ci jeszcze dużo zdrówka i słonka i radości i ...................:))) G a z e l a ![]()
|
|
Ryskago-byłabyś świetnym mediatorem:)))....przełom!!!....no coż ....masz rację:) Pozdrawiam:) G a z e l a ![]()
|
|
Jak dobrze kłaść się spać skoro świt...:) G a z e l a ![]()
|
|
a u mnie maj trwa od dawna, rozowo,czerwono, zolto , bialo i oczywiscie zielono i wspaniale cieplo, kupilam wczoraj klapki, dzisiaj je zalozylam, coraz bardziej mi sie podobaja lato nastraja slodkich snow
|
|
Gazelo, Jakoś te zdolności mediacyjne mnie zawodzą, kiedy usiłuję rozstrzygnąć spór w kwestii... powiedzmy hulajnogi, albowiem dwulatki nie są za bardzo skłonne do kompromisów..:D Bello, Prawda, że prawie każdej babie niewiele trzeba dla poprawy nastroju..? :) &&&&& Serdeczne życzenia dla Jasia i wszystkich, którzy wiedzieli, co robią pakując się na ten świat w okresie kwietniowo-majowym, tych z bliska i tych z daleka...:)
|
|
jutro zmieniam adres i do netu nie bede miala dostepu czasowo , a wiec fantastycznego weekendu wam zycze to byl maj, pachniala saska kepa... goska, gazela-niech maj bedzie z wami ale mnie ta wiosna rozmemluje ale jest pieknie a jutro przeprowadzka,aaaaaaaa nie chce mi sie, tez sobie czas wybralam do nastepnego...
|
|
Oj Bello smutno tu będzie bez Ciebie! Wracaj szybko- czekamy:) Mam nadzieję,że opowiesz nam jak Ci się mieszka na nowym miejscu. I zapamiętaj sen z pierwszej nocki...podobno się sprawdza. ..........a u nas przy rondzie, przed dawnym "domem partii "kwitną przepiękne magnolie........ Pozdrawiam:))) G a z e l a ![]()
|
|
jesz cze jest dzis/ale tylko u mnie/ w moim magicznym swieci magnolie/coz za cudne slowo/ juz przekwitaja cudne kwiaty, cudna nazwa czy w lomzy sa rozowe, bo ja nigdy nie zauwazylam ale dzisiaj kasy wydalam,yyyyyyyyyyy,nie lubie tego, wolalabym na konto i na konto, tylko jakos nie ma z czego nowe mieszkanie, nowe wydatki jutro przyjezdza do mnie nowa kanapa. prosto z polski
|
|
jeszcze wczoraj było tak pięknie, miałem w planach że dziś spał będę do upadłego, a tu późnym wieczorem telefon - Panie Marcinie pragniemy aby pan się w pracy pokazał jutro (czytaj dziś). No i proagnienie szefa spełniłem... budzik zadzwonił przed 7, ledwo oczy otworzyłem i w półśnie podążyłem do robotki... i tak siedze i ledwo patrze. A ranek dzis ładny mamy i taki jakiś słonecznie ciepły... nawet kanary spać nie mogą... a magnolie miejscami na biało kwitną pozdrawiam M
|
|
Witam wszystkich pracusiów i tych robiących zakupy i ...tych leniuchujących jeszcze. Słoneczko cudne, wreszcie wiosna na dobre zawitała. Tylko wiatr ostro dmucha mało mi dzwonki z okien nie pospadają:) Magnolie przy rondzie rosną białe, teraz są w pełnym rozkwicie. Wielkie (podobno pachnące, ale nie mogłam się dostać ,by powąchać- cosik mała urosłam)kwiaty. Szkoda,że nie potrafię wstawić zdjęcia, bo specjalnie dla Ciebie Bello (romantyczna- mniemam- duszo)zrobiłabym zdjęcie. Ale może któryś z naszych oblatanych w tym temacie forumowiczów zrobi je dla Ciebie. Mam przyjaciółkę w Chicago ona też kupuje polskie meble ,robi zakupy w tzw. polskich sklepach.Jednak coś w tym jest ,że chociaż w ten znikomy sposób próbujemy na obczyżnie zachować choć kawałeczek tej Polski dla siebie. Ja też jak wyjeżdżam gdziekolwiek poza nasze granice po paru dniach potwornie tęsknię za ukochanymi miejscami (w Polsce,w Łomży). No naprawdę ta wiosna dziwnie nostalgicznie nastraja.... Pozdrowionka:))) G a z e l a ![]()
|
|
Święto Pracy, a ja...w pracy... Ale po pracy idziem szukać tych magnolii...:)
|
|
A ja w domu-chora. I gdzie tu sprawiedliwość? Zamiast podziwiać kwiatki i pławić się w słoneczku ...pogrążona jestem w ...bólu:( Pozdrawiam. G a z e l a ![]()
|
|
Gazela - dużo zdrówka :) Ryskago - oby do 15-tej ;) Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
Gazela zycze tego samego co Tiger tobie :)
|
|
Dziękuję kochani:) Jednak są jeszcze współczujące serca! Pozdrawiam:) G a z e l a ![]()
|
|
Dobranoc śpiochy:) G a z e l a ![]()
|
|
Plany były piękne, ale pogoda coś... nie tego.... nie tylko pogoda zresztą... ![]() ________ Malachit
|
|
I tak to jest w życiu Malachit. Nie zawsze mamy to co byśmy chcieli,ale nie przejmuj się nie jesteś w tym "stanie" osamotniony:))) "Boże... daj mi siłę, abym zmienił to co zmienić mogę. Daj mi pogodę ducha, żebym godził się z tym - czego zmienić nie mogę. I mądrość - żebym odróżnił jedno od drugiego" Marek Aureliusz Pozdrowionka:))) G a z e l a ![]()
|
|
super cytacik ... spróbuję zapamiętać choć z moją pamięcią też coś dziś nie tego ;) T i g e r ![]()
|
|
A te Wam się podobają? "Aby czuć się spełnionym: należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni, przeczytać dobry wiersz, zobaczyć wspaniały obraz i - jeśli byłoby to możliwe - wypowiedzieć kilka rozsądnych słów...." "Wybierać zwątpienie jako filozofię życia, to tak jak wybrać bezruch jako sposób przemieszczania się w przestrzeni" Pozdrawiam:) G a z e l a ![]()
|
|
"We live, as we dream - alone." Joseph Conrad G a z e l a ![]()
|
|
Dobranoc Łomżo:) A niektórym mówię (piszę) od razu "dzień dobry"=)
|
|
mnie dziś obudził "wrzask" wróbla na moim parapecie. Być może "wróblowa" żona wygoniła nieboraka z gniazdka do pracy (czyt. szukania jedzonka) a ten bidulek nie miał gdzie się schronić i choć przynajmniej się poużalał na moim parapecie? :) macie jakąś inną teorię ? ;) T i g e r ![]()
|
|
Tiger-ten wróbel był u mnie przed południem i skarżył się, że chciałeś go podstępnie zwabić i pożreć!!! Oj nieładnie nieładnie! A żona wróblowa wykopyrtnęła go z gniazda,bo ...hmmmmmmm jakby tu powiedzieć....nie sprawdził się w pewnych powinnościach:) Pozdrowionka:))) G a z e l a ![]()
|
|
WITAM nie bede zakladac nowego watku na powitanie, postanowilam odkurzyc ten, nieco zapomniany jak sie macie, ze tak spytam z amerykanska
|
|
mamy się dobrze a kto musi to niech rano wstaje,człowiek nie świnia jak wyśpi się to sam wstanie. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
witaj bella :) jak tam przeprowadzka ? Fajnie Cię znowu "czytać" ;) Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
dzieki Tiger do mieszkania juz sie przyzwyczailam, mozna powiedziec, ze jestem bogatsza o nowe doswiadczenia, a biedniejsza o kupe kasy na przykladzie mojej przeprowadzki zilustruje wam roznice miedzy kobietami a mezczyznami- otoz ja na poczatku mieszkania w naszym nowym mieszkaniu juz planowalam zakup nowych obrazow, obrazkow, firanek, czyli elementow zdobiacych, a moj ukochany od razu znalazl plazme na obnizce/to jest ta roznica/ -obrazki kupilam, plazme wyperswadowalam-to sie nazywa zgodny team, patrzcie panie i panowie, jak mezczyzna potrafi kochac,ha tylko nie wiem, czy to sila mojej persfazji, jego milosci, czy po prostu jemu nie bardzo zalezalo na tej plazmie i male pytanko- co jest lepsze lcd czy plazma, ja mam monitor plazmowy, ale slyszalam, ze lcd jest lepsze ja na swoj nie narzekam, ale nie wiem za bardzo na czym owa lepszosc polega
|
|
bella to jest miłość:) Życzę światu dobrej nocy:) Kolorowych snów:)
|
|
bella myślę, że do Twojego ukochanego dotarły Twoje jakże racjonalne argumenty ale możesz być pewna, iż z plazmy nie zrezygnuje .... po prostu odłożył w czasie ten zakup licząc na nadejście sprzyjających warunków "atmosferycznych" gdzie w znacznej mierze wziął pod uwagę sytuację"baryczną" :) Umiejętność wyczuwania "skoków ciśnienia" w życiu rodzinnym to wywodząca się z wzajemnego szacunku składowa uczucia zwanego miłością :) pozdrawiam PS o godz. 6 w Łomży słońce jest już baardzo wysoko :) T i g e r ![]()
|
|
bella a u nas bardzo dobrze
|
|
ciesze sie ptysiu91 Tiger, nie mozna tego ujac lepiej,perfect job
|
|
ooj jak zle isc spac skoro swit.....:/ 4:18 a za oknem juz jasno! i jak tu zasnac.... dobranoc:)
|
|
Zieeeeeeeeeewwwwwww... dzien dobry. I.
|
|
Kto nie wstaje skoro świt? Może się odezwiecie? Bo jakoś tu smutno i cicho...:( G a z e l a ![]()
|
|
miłego dnia wszystkim śpiochom :) T i g e r ![]()
|
|
ja jeszcze nie spalam, ale dzieki i nawzajem dzis dzien dziecka, a ja niestety dorosla jestem wiekowo, ech, jak ten czas leci ptysiu wrocil, wiec szczesliwego dnia dziecka ptysiu91, a w dodatku masz wakacje przed soba, jak ci dobrze
|
|
ptysiu się nie odzywa, widocznie z okazji swego dnia poszedł w tango...... ![]() ________ Malachit
|
|
... a że do tanga trzeba dwojga wziął ze sobą grzybka91 ;) .... T i g e r ![]()
|
|
Co słychać nocne marki? Chyba jeszcze nie kładziecie się lulu? Dzień Dziecka wciąż trwa!!! Bawmy się , bo wszyscy jesteśmy dziećmi!:))) G a z e l a ![]()
|
|
:-)zyjmy chwila:-) ![]() ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
ja wlasnie wybieram sie na spacer, moj syn je cheerios na deser, a ja mysle, co na siebie wlozyc,mh... zycie kobiety nie jest latwe, szczegolnie latem tyle decyzji trzeba podejmowac-bo musi byc -wygodnie -modnie -no i pieknie a jesli jest, to wszyscy sa szczesliwi, bo, jak wiadomo, szczescie rodzi sie w kobiecie, a jak kobieta szczesliwa, to nic wiecej mezczyznie juz nie potrzeba /oprocz piwa, rzecz jasna/
|
|
Przyjemnego spacerku Bello! A mężczyźnie wystarczy wcisnąć na nos różowe okulary i już wtedy nie trzeba się martwić o nic...:))) Dobranoc nocne marki i dzień dobry ranne ptaszki:) G a z e l a ![]()
|
|
cały rok kobiety są urocze, ale szczególnie latem mogą (i to czynią) wyeksponować swoje wdzięki :) Nigdy nie zapomnę pewnego sędziwego pana, który tak się zapatrzył na piękną dziewczynę w letniej sukience, że wjechał na krawężnik osiedlowej uliczki i uszkodził sobie kołpak w kole :DDD Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
...i zapewne podsumował ten fakt mówiąc z uśmiechem na ustach: - Ach, to drobiazg... - pod warunkiem rzecz jasna, że przemawiałby wówczas do wspomnianej niewiasty. W przeciwnym bądź razie posypałyby się ************************************************** Z nieba oczywiście...:))
|
|
Dobranoc ............. Mój lokalny patriotyzm obrócił się w niwecz ...... piłem Lecha zamiast Łomżę :) Śpijcie słodko T i g e r ![]()
|
|
Wampirze!, Lecha K krew ?!. Toć to dobro narodowe.... ![]() ________ Malachit
|
|
Pić Karmi pewnie też jest niepatriotycznie? Na dodatek jeszcze POEMA i bezalkoholowe-zgroza! Ale niestety innego nie mam i na dodatek nie przepadam za piwem:) Ale co tu robić o tak dziwnej porze, kiedy większość śpi,część (szczęśliwcy!) baluje, a nieliczni się nudzą...bo nie mogą zasnąć:( Pozdrawiam wszystkich znudzonych. G a z e l a ![]()
|
|
A mi sie jakos nie nudzi. No bo jakby to? - dzis juz trzy mecze Mundialu za pasem, za oknem piekne bezchmurne niebo z chowajacym sie w tej chwili za horyzont sloncem, a do tego w TV zaczyna sie wlasnie trzeci mecz fnalowy Stanley Cup (To hokej, dla niewtajemniczonych ..:D). Oto wlasnie odspiewano ten piekny kanadyjski hymn narodowy, ktory to zainicjonowal taki przy tuszy pan z mikrofonem, a reszte choralnie i pieknie dokonczyla widownia. Pycha! No ale lece, bo juz krazek rzucony.... Pozdrawiam wszystkich spiochow, wychu
|
|
No, chyba nadszedł czas, aby położyć się spać. Dobranoc. Pozdrawiam
|
|
Dzień dobry wszystkim! Jakie piękne słońce! Życzę Wam udanej niedzieli:) G a z e l a ![]()
|
|
Twe życzenie się spełniło!, była udana :). Gdyby tak jeszcze tylko... ![]() ________ Malachit
|
|
Tylko? Jakie my baby jesteśmy wścibskie!:) G a z e l a ![]()
|
|
Ano jesteście :P, ale podobno macie też intuicję... ![]() ________ Malachit
|
|
Ano mamy więc nie będę drążyć! :) Pozdrawiam i życzę w takim razie udanego poniedziałku:) G a z e l a ![]()
|
|
lubie ten watek, u mnie dzis bylo tak, jak byc powinno-cudownie leniwie, ach, az sie nic nie chce w takim stanie blogosci
|
|
Dobranoc :) T i g e r ![]()
|
|
Jeszcze nie wszyscy idą spać.... ale dobranoc :) ![]() ________ Malachit
|
|
Dobranoc:) G a z e l a ![]()
|
|
Dzień doby :) pis998
|
|
Wiecie co? Wszyscy jesteście strasznymi śpiochami! Dziś piątek-jutro wolna sobota,a Wy spać?! Zgroza. Rozgrzeszam tylko tych, którzy jutro pracują:) G a z e l a ![]()
|
|
jak wnioskuję kochaniutek jest jednym z tych, którzy (również w nocy i dzięki Bogu) strzegą Łomży przed czerwonym kurem - co z kolei wcale nie oznacza, że musi kłaść się z kurami :) Pozdrowienia dla strażaków PS Pamiętacie taką książeczkę "Jak Wojtek został strażakiem" ? :) T i g e r ![]()
|
|
ja pamiętam "P.Waldku pan się nie boi cały naród murem za panem stoi" ale to z zupełnie innej bajki ,znam jeszcze powiedzonko ukute przez zazdrosnych policjantów-"nie ma jak to być we straży słońca nie ma a du***ę parzy. Tiger rozrósł się ten Twój topic nie długo wdrapać się na niego będą mogły tylko ssaki naczelne ,albo inne skrzydlate,nie myślałeś o jakimś suplemencie np.wstawaj szkoda dnia? Pozdrawiam
|
|
dzisiaj chyba nie zasne, lato sie zaczelo-ponad 30 i wilgoc pewnie okolo, o ile nie ponad, 90 proc. jak tam truskaweczki, smaczne a czeresnie, czy soczyste zazdroszcze wam tych cudeniek natury
|
|
No jeśli chodzi o truskaweczki to...mmmmm cut mjut :P ![]() ________ Malachit
|
|
też jeszcze nie śpię nadal zdegustowany remisem Włochów z USA ;) obstawiłem 2:0 dla Italli i poooooszło - z 6 na 8 miejsce w "M jak Mundial" Ale ja Wam jeszcze pokażę ;) Dobrej nocy Łomżo kochana :) T i g e r ![]()
|
|
Dzień dobry, bardzo :D pis998
|
|
Dobry wieczór czy dzień dobry!? Właściwie nie wiem. Człowiek się kołacze z kąta w kąt i sam nie wie czego szuka...może tego snu ,który nie przychodzi...a może czegoś zupełnie innego...:( G a z e l a ![]()
|
|
to trzeba 'innego' szukac, zeby nie brakowalo juz nigdy;o]
|
|
Nie znam tak prostych rozwiązań... G a z e l a ![]()
|
|
jesli znasz skomplikowane, to tez mozesz zastosowac, bedzie dluzej, ale najwazniejsze, zeby do przodu przec a co do prostych rozwiazan, takie najtrudniej zauwazyc, bo ma sie je na wyciagniecie reki, tylko trzeba reke wyciagnac
|
|
Może czas wszystko rozwiąże? Za parę godzin wstaną ranne ptaszki. Dzień dobry ! Życzę Wam wszystkim słonecznego poniedziałku:) I nie budźcie nas zbyt wcześnie - musimy odespać lunatykowanie:) Pozdrowionka. G a z e l a ![]()
|
|
Dzień dobry Wszystkim! Jest jasne, błękitne niebo,jakiś ptaszek kwili za oknem...a ja nie śpię! Czy to warto iść spać jak taki piękny dzień wstaje? Ach te emocje:))) Pozdrawiam ranne ptaszki! G a z e l a ![]()
|
|
oj Gazelo, Gazelo, tak nie mozna, trzeba spac
|
|
Wyśpimy się "inną razą". :) I.
|
|
Dziś mam zamiar wcześniej się położyc może się uda zasnąć! A co u Was? Śpicie? G a z e l a ![]()
|
|
noooooooo
|
|
właśnie wróciłem z pracy :( ![]() ________ Malachit
|
|
Wciąż jestem z Wami nieważne czy śpicie czy nie....:) Spokojnej nocki Wam życzę:) G a z e l a ![]()
|
|
Refleksje po wstaniu o świcie: - nie dało się spać, bo ptaki darły ryja w szparze między wielkimi płytami; - oczy mnie się skleiły, bo ciężko się spało w takim upale; ponadto były opuchnięte i podkrążone; - koszulka też się skleiła; - temperatura wiele się nie zmieniła (tylko zimny prysznic pomaga); - głowa zaczyna boleć z niewyspania; - nadal chce mnie się spać i ruchy mam spowolnione; - trza się wcześniej zabrać do roboty; - ......... - ......... Jedyny plus przy tych minusach to fakt, że świat jest nadal taki piękny. pozdrawiam. Allinka
|
|
Allinko, Czyżbyś dwunastątrzydzieści uznawała za świt??? Gratuluję! ;)
|
|
Ryskago, a dlaczegóż nie ? oczy otwarła i stała się jasność czyli zaświtało.... :D ![]() ________ Malachit
|
|
lezycie juz w lozeczkach, zabki umyte co ogladacie w telewizji wiecie, ze tu, gdzie mieszkam, nie ma gwiazd nawet sobie nie wyobrazacie, jaki wielki skarb macie nad glowami-piekno nad pieknami
|
|
Ryśka, 12.30 to było drugie wstanie. Allinka
|
|
Witaj Bello! Ja akurat oglądam na TVN-ie "Zapach kobiety" z Alem Pacino. Świetny film. Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
A ja sobie oglądam Krąg w japońskiej wersji i już mnie lęk ogarnia. Dobrze, że jest 4lomza:)) Allinka
|
|
bella: Jak to nie ma gwiazd ?? Żyjesz gdzieś w grotach pod ziemią ?? Czy ewentualnie zorza polarna ?? A może odmienne stany świadomości ? :)) ADALL
|
|
Gazelo 'zapach kobiet'-piekny film, a jakie sugestywne tango ADALL, niedowiarku swiata bys troche poznal, to przestalbys byc tak sceptyczny dodam, ze tutejsze niebo noca, nie jest tak pieknie i doslownie czarne, jak u was jest ciemnoszare z podszeptem granatu /pieknie napisalam, no nie/ Alllinka, to niech cie ktos przytuli
|
|
Gazelo, Ja też wczoraj zerkałam ukradkiem na "Zapach..." :) A tango? Zaniemówiłam w trakcie rozmowy telefonicznej...:D
|
|
Dziewczyny polecam Wam film "Wierny ogrodnik"-to dopiero cymes! Zdjęcia ,muzyka, afrykańskie klimaty, miłość, sensacja....mnie zauroczył. Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Dobranoc:( G a z e l a ![]()
|
|
...ano dobranoc Łomżo, Krakowie i reszto świata.... Allinka
|
|
juz nowy dzien, a wy co...
|
|
Mówimy dzień dobry i... idziemy znowu spać:))) G a z e l a ![]()
|
|
Cóż z tego świtu, skoro ja chory jestem :( ![]() ________ Malachit
|
|
to zdrowia zycze ci malachit:):) -=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-
|
|
Malachit- dużo zdrówka Ci życzę:) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Słodkich snów ! G a z e l a ![]()
|
|
Zhuangzi śnił o tym, że jest motylem. Latał z kwiatka na kwiatem, był lekki, wolny i szczęśliwy. Obudził się. Czy to Zhuangzi śnił, że był motylem, czy to motyl śni, że jest Zhuangzi?
|
|
Któż to słyszał ,żeby księżyc był pomarańczowy! :) G a z e l a ![]()
|
|
Ja nie słyszałem... ale widziałem za to :) ![]() ________ Malachit
|
|
Właśnie :) Wczoraj był koloru pomarańczy a dziś ukrył się! Jaka szkoda:( G a z e l a ![]()
|
|
a ja nadal twierdzę, że najlepiej jest ... wstać skoro świt :) i... te powietrze po deszczu .... super ! Miłego dnia Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
Niektórzy się jeszcze nie położyli. :P ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Księżyc ma niebieską poświatę...dziś noc czarownic!:) G a z e l a ![]()
|
|
ej właśnie...co to był za dzwięk??? jakaś syrena i głos kobiety przez megafon???
|
|
?????
|
|
.......wypic kawe na tarasie,popatrzec na kwitnace roslinki,czuc pelnia serca tego co jest w nas,zycie nasz ezycie:-))))))))))))))))))))))muzepowiedziec,ze to,cos stracilam(lem),WSTAWAJCIE SKORO SWIT CIESZCIE SIE ZYCIEM,SMUTKAMI RADOSCIAMI A W KONCU ROZSTANIEM,zycie jest pelne niespodzianek!ja pragne niespodzianek,typu przyjaciol,!!!!,POZDRAWIAM lOMZANKA(ZAN) LOMZA DLA LOMZAN ![]() ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
...Demonie-czasami dusza tak tęskni za kimś lub za czymś,że trudno dostrzec uroki codziennego życia,ale masz rację...warto żyć mimo wszystko,bo każda chwila jest niespodzianką, każdy kwiatek radością,a nowopoznany człowiek może okazać się-wiernym przyjacielem....:) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
ja dzis nie wstalam skoro swit, ale tydzien mialam ciezki jutro w plener, a jeszcze dzis szukam fajnego hoteliku na necie, gdzies nad morzem i za parenascie dni wyruszam sie wylegiwac na plazy
|
|
Gazelo jest tak jak piszesz :) ![]() ________ Malachit
|
|
Słodkich snów:) G a z e l a ![]()
|
|
Już świta:) Dobrej nocki i dzień dobry!:) G a z e l a ![]()
|
|
Nie budźcie marzeń, gdy śpią Po ciężkiej nocy. Choć bez nich gorzkie są dni, Jak cierpki ocet. Nie budźcie marzeń, gdy śpią. Potrzebne będą przed snem, Gdy w środku nie ma już nic. G a z e l a ![]()
|
|
Gdzie są ci wszyscy normalni forumowicze, z którymi tak fajnie się rozmawiało? I te intrygujące temaciki...może wylegujecie sie na karaibskich plażach,albo wspinacie na górskie szczyty? Tak tu smutno bez Was i cicho....a za oknem gęsta mgła... Jaki człowiek jest samotny!:( G a z e l a ![]()
|
|
GDZIE SAMOTNY JA NIE ŚPIĘ
|
|
poranna Gazela ;] dobranoc/dzien dobry ;)
|
|
Gazelo a o ktorej wstajesz ja jestem typ, co dlugo nie spi, a potem dlugo spi, chociaz na moj zegar biologiczny ma zgubny wplyw cywilizacja/trzeba wstac, bo praca, bo korki, wiec ciut wczesniej/ , moj syn, bo budzi sie wczesnie i krzykiem oznajmia swa gotowosc do przebiegania nastepnego dnia oraz wiek, bo to prawda, ze czlowiek im starszy, tym wczesniej wstaje a wiec powoli staje sie potworem, czyli rannym ptaszkiem jak tak dalej pojdzie, za pare lat w dni wolne od pracy bede wstawala o szostej albo/o zgrozo/ wczesniej
|
|
Dzień dobry! Bello zwykle po takim "markowaniu" długo śpię. Ale dzieje się to tylko i wyłącznie wtedy gdy jestem szczęśliwa, wyciszona, zadowolona z życia. Niestety gdy dopada mnie chandra to sen jest męczarnią. Jakieś koszmary podstępnie się wkradają...i nie daje ukojenia...a potem przebudzenie i rzeczywistość równie przygnębiająca. Tak jest gdy życiem rządzą emocje. Człowiek szybko się spala. Nie może spać ,nie może jeść,myśli... Chyba dążę do samozagłady:( G a z e l a ![]()
|
|
Nie wylegujemy się Gazelo, raczej problemy i praca... Ale nie zapominamy też o tych zo na forum zostali, mimo iż tak to wygląda :) ![]() ________ Malachit
|
|
a ja kupilam wczoraj piwo, jakie...wiadomo, nie musze chyba pisac powiem wam, ze dawno lomzy nie pilam i sie rozni od piwa, ktore tu zazwyczaj pilam niepotrzebnie jest takie mocne-mi jedno wystarczy, no, moze 2 mam pytanie -ile kosztuje 1 piwo lomza pelne w lomzy, porownamy sobie
|
|
jedne piwo kosztuje 2,39 zł a ile u ciebie to znaczy gdzie konkretnie. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz
|
|
Wczoraj tu, w NJ, zaplacilem za skrzyneczke ('pelnego') 25 USD plus oczywiscie ten nieodzowny 7% sales tax :(. Czy 'przeplacilem'? wychu
|
|
tak, przeplaciles ja zaplacilam 19,99+6% sales tax, wiec przeplaciles niemozebnie, kupilam w costco wynika, ze jedno piwo kosztuje u mnie 1,06usd, czyli okolo 3,3pln
|
|
No kurde - tego sie obawialem, ale bylem w pospiechu wiec cena nie wchodzila w rachube. Szkoda, ze ta Łomza u mnie nie jest dostepna w tych hiper-sklepach rodzaju Costco, a tylko u prywaciarzy. A w ktorym to Costco kupilas te nasze laleczki? Jesli w tym w Hacensack, to niestety ciut ciut za daleko. A ten sales tax to zdaje mie sie, ze juz chyba od miesiaca podskoczyl do 7%. Czyz nie? Pozdrawiam, wychu
|
|
podskoczyl-jestem do tylu kupilam w clifton, to ze 20 min drogi z newark./bez fantastycznych trafikow/, bo sadzac po twoim adresie, tam mieszkasz
|
|
Widzisz bello, jednak adres servera wszystkiego nie mowi, bo nawet oboje mamy ten sam. Niestety, mieszkam w bardziej odleglej miejscowosci niz Newark - ot, tak z dobra godzinke jazdy na poludnie stanu w strone wybrzeza. Znam dosc dobrze Clifton, Garfield, Lodi i inne te 'polskie' okoliczne miasteczka, a to ze wzgledu pracy. Ale chyba zaprzestajmy gaworzyc na takie 'niełomzynskie' tematy, bo jeszcze moze nam sie oberwac od naszych ziomali, jak sie przebudza ...:). Pozdrawiam, wychu
|
|
za co oberwać ? w końcu są to rozmowy prowadzone o świcie :) a czyż 4-ta nad ranem to nie pora świtania ? :) T i g e r ![]()
|
|
Swieta racja, Tiger - toc ta rozmowa ciagle toczyla sie 'w temacie', no nie? :)
|
|
to jest temat rozmow niekontrolowanych Wychu, co do adresu serwera masz racje, piwo lomza pelne umysl mi przycmilo zapewne nie moge jednak wypic 2 piw lomza, bo jest mocniejsze i wieksze objetosciowo niz np. heineken i szkodzi mi na wzrok wyraznie
|
|
Bello po trzecim odzyskuje sie wzrok,a nawet wyraźniej widzi...niestety szwankuje wtedy inny narząd...a mianowicie-ruchu:) G a z e l a ![]()
|
|
to znaczy-widzialam, ale zle napisalam, bo mi lapki siadly mh, bardzo mozliwe
|
|
Ja tez, bello, nie zaliczam sie do wielkich piwoszy i zwykle jedno lub dwa piwka wystarczy i to zwykle tylko w lecie, po meczu, po trenigu, lub na basenie, a juz prawie nic podczas zimy. Toc przecie mamy tu tak ogromny wybor innych napojow i trunkow, a wiec trza i te sprobowac - no nie? Ale za to ciagle popieram i reklamuje nasza laleczki ile tylko sie da - a to oczywiscie ze wzgledow sentymentalnych i takze by sie do pewnego stopnia odwdzieczyc browarowi Łomża za te ogromne i juz wieloletnie poparcie udzielane naszemu ŁKS-owi. Oby tak dalej! Dlatego zabolal mnie niezmiernie otatnio ten watek o niewlasciwym traktowaniu pracownikow tej placowki. Jesli to prawda, to nic tylko wstyd i blamaz i mam nadzieje, ze Pan Rutkowski(?) i zarzad natychmiast podejma odpowiednie kroki by ta sytacje naprawic. Pozdrawiam, wychu PS. A o jaki to narzad kontroli ruchu (ktory nieraz Ci szwankuje) chodzi tu Gazelko??? :)
|
|
Drogi Wychu-jedynym narządem ruchu ,który może zawieść po paru głębszych lub ewentualnie po trzecim piwku(niestety też nie jestem piwoszką i niezmiernie rzadko kosztuję tego trunku) są oczywiście nogi!!! :)))Czyżbyś miał inne skojarzenia?:) A piwko jak najbardziej łomżyńskie- choć lubię też redsa jabłkowego i...boleję nad moją niepatriotyczną postawą... Serdeczne pozdrowianka z naszego przepięknego,ale niestety zachmurzonego miasta:) G a z e l a ![]()
|
|
Jak dobrze wstać, skoro już 11:00. Pier****, ide spać dalej. Dobranoc. Głos Rozsądku ![]()
|
|
No to wszystko jest juz 'as clear as mud' z tymi ruchami i jak to tu porzekaja, droga Gazelo. Bo poczatkowo wydawalo mi sie, ze moglas miec problemy np. z ruchami ... glowki ;), ktora to moze czasami kiwac sie jak u gaski ... po kilku glebszych, oczywiscie. Sam doswiadczylem takiego czegos eksperementujac kiedys z kolezkami malolatami raczac sie tym winkiem 'patykiem pisanym', za 19zl. Ale to bylo juz taaak dawno i nie wiem czy to komus moze sie jeszcze z czyms kojarzyc i watpie oby to 'winko' bylo nadal w obiegu. Zauwazylem tez, ze u Was pogoda ostatnio rzeczywiscie nie dopisuje, bo ciagle pochmurno, chlodno i deszczowo - w odroznieniu od naszej pogody, gdzie to ciagle slonecznie i cieplo az do przesady. Jedynie dzis rano zapowiadali deszcz, ale okazalo sie, ze ten dran tylko nawiedzil tereny naszej belli, a mnie juz nie wiem ktory to raz ominal sobie tak boczkiem. Nie ma wiec rady, trza znowu bedzie podlewac te pomidorki i te kwiatki, skoro swit - no coz, 'recznie'. Zalaczam rownie serdeczne i poranne pozdrowionka ze slonecznej i nadal upalnej NJ, wychu
|
|
za 19 zl to bardzo porzadne wina byly, tu pisze powaznie moze za1.9 kupowaliscie;o] padalo, padalo, potem bylo duszno niemilosiernie, ale okolo 9 wieczorem wyszlam do sklepu i bylo po prostu super niestety komarzysk pelno jest i gryza, jak opetane caly lipiec mialam spokoj, ech to zycie-zawsze sie znajdzie jakas rysa na szkle
|
|
Witam drodzy"zagraniczniacy"!:) U nas dziś piękne słoneczko na niebie -chyba bozia się zlitowała-tylko wiaterek nieźle majta gałęziami. I tak wszystkim nie dogodzi ,bo jedni chcą deszczu inni słońca. Mnie, drogi Wychu, jak najbardziej kojarzy się pewne winko z czasów kiedy to inne trunki były niestety na kartki i z braku laku trzeba było się posiłkować (szczególnie podczas wakacji) czym się da czyli towarem ogólnie dostępnym. Tylko wtedy jak sobie dobrze kojarzę to ceny raczej były w tysiącach:) Winko było zabójcze prawie,że dosłownie bo piło się jak kompocik,a potem totalny odlot. Z pewnoscią dlatego,że głowa zbyt młoda i nieprzywykła do takich eksperymentów:) Od tej pory mam dziwną niechęć do winek:) Ale czasami lampeczka nie zaszkodzi. Bello u nas też mnóstwo komarów! Ale chyba w tym roku jakieś mniej natrętne za to pszczoły i osy to dosłowna plaga i dla niektórych uczuleniowców katastrofa.(Ewa Sałacka zmarła po takim ukąszeniu). Pozdrowionka z Łomży:) G a z e l a ![]()
|
|
Alez Gazelko, jakiz ze mnie tam zagraniczniak - toc jam nic tylko Łomżyniak z krwi i kosci! No i co, ze mieszkam za granica? Przeciez obecnie przy pomocy Internetu prawdopdobnie utrzymuje kontakt i wczuwam sie w tetno zycia Naszego Miasta moze bardziej niz np. nie majacy dostepu do tego midium mieszkancy takich podlomzynskich Zelech, Gaci, lub Łochtynowa (strasznie przypadla mi do gustu nazwa tej miejcowosci ...:D). Czyz nie? A wiec sam dystans czy miejsce zamieszkania nie zawsze sa istotnym czynnikiem lub wiernym odzwierciedleniem uczuc danej osoby do jej miejsca urodzenia. Totez nigdy sie nie wypieram swego pochodzenia, a wrecz odwrotnie - czesto podkreslam moje powiazanie z Łomza, mimo tego ze Łomżanie, niestety, nie sa darzeni pozytywna opinia poza granicami kraju ..:((. Czesto zmusza to do refleksji i nawet nieraz zastanawiam sie dlaczego taki stan rzeczy, ale obserwujac np. poczynania ostatnio niektorych osob na tym Forum, to trudno sie nawet dziwic. Wstyd po prostu i zenada i az sie czlowiekowi odechciewa brania udzialu w takim bajorku. Moze wiec znowu czas na taki 'self-imposed hiatus'/banicje? Wracajac jeszcze do tego tematu cen winka ... Oj bello, bello ...:)! Widzisz - wszystko to zalezy od 'ones point of view' czyli od czyjegos punku widzenia czy perspektywy, bo okazuje sie, ze wszyscy troje - tzn. tak Ty, Gazela, jak i ja mamy racje co do tych cen tego trunku. Wierz mi! W jaki to sposob? - mozesz zapytac. Aaaa - to juz dluzsza historia i moze temat na nastepny poscik ...:). Pozdrawiam serdecznie obie mile Panie i zycze przyjemnych snow, wychu
|
|
porozmawiajmy, rozbudzmy umysly, itd. moja ciocia mieszka niedaleko drogi na lochtynowo jak jeszcze chodzilam do lo, to myslalam, ze naprawde to sie nazywa ochtynowo, ale wszyscy nazywaja to gwarowo-lochtynowo musze przyznac, ze nie za dobrze myslalam o poziomie, mowiacych w ten sposob, osob czlowiek mlody to glupi
|
|
?????? Wiersz tematem dyskusji ?????? ............................. :\
|
|
No cóż... popek94- po pierwsze nie wiersz tylko piosenka...a po drugie...niestety próżne tłumaczenia ...by zrozumieć istotę rzeczy do tego trzeba po prostu dorosnąć...:)) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
pieknie napisane, Gazelo
|
|
Przemyj wodą twarz oczka zapuchniete masz, obudź w końcu się popatrz wstaje nowy dzień :) mersi hehe Zapraszam: http://lomza.go.pl
|
|
Przemyj wodą twarz oczka zapuchniete masz, obudź w końcu się popatrz wstaje nowy dzień :) mersi hehe Zapraszam: http://lomza.go.pl
|
|
Jak dobrze byłoby porozmawiać ciut świt:) Bello odezwij się!!! G a z e l a ![]()
|
|
No wlasnie, co sie stalo z ta nasza Bella? Czy Ona jeszcze 'zyje'? No wiec, odezwij sie i daj nam jakas oznake, 'robaczku'. A w miedzyczasie - przyjemnych snow... nawiazujac tak trochu do tematu. wychu Btw - zauwazylem, ze ostatnio naszla tu jakas moda na odswiezanie starych tematow. B. dobrze, pomrukuje se pod nosem, gdyz cieszy mnie to niezmiernie ...
|
|
A Belli jak nie było tak nie ma:( Wszyscy gdzieś poznikali... G a z e l a ![]()
|
|
Pracują, Gazelko, pracują...:)
|
|
Pozdrowionka dla wszystkich pracusiów!:))) G a z e l a ![]()
|
|
Pracuja, twierdzicie? Ciekaw wiec jestem co za 'prace' wykonuje sie 'at such ungodly hour' - a tlumaczac to z grubsza: w tak poznych godzinach ...:D wychu
|
|
Niektórzy siedzą przed kompem nie mogąc spać, a inni śpią zmęczeni całodzienną ciężką pracą... :) ![]() ________ Malachit
|
|
Wychu są takowe prace nawet w takiej mieścinie jak Łomża :)
|
|
No wlasnie, Vlad - a niektorzy juz by chcieli miec to miasteczko za taka zaspana, zasciankowa miescine, w ktorej to nic juz sie nie dzieje. Ba - nawet chcieliby juz to wszystko ... no coz - zaorac! ...:D. Przenigdy! - dopoki tu 'urzeduja' ludzie o pokroju Vlada/Adalla, Gazeli, Ryskago, Macka, Malachita, Ptysia80, Czeslawa, Zbycha, Tigera, TZ .... o kurde! ta lista rosnie i rosnie, ale chyba juz zakoncze w obawie, ze i tak nie potrafie wymienic tu wszystkich - nikogo nie obrazajac, oczywiscie. Pozdrawiam, wychu
|
|
Oooops! ...skuska! Cos mi sie tam 'przetegocilo' i jakgdybym polaczyl Vlada z ADALL'em. Jak to tu mowia: 'haste makes waste' - a to wszystko przez ten pospiech. Sorry!
|
|
Wychu ;) dobrze wstać skoro świt... ale jeszcze lepiej skoro świt se pospać :) ![]() ________ Malachit
|
|
...aaa no i pod warunkiem że Robaczki po tobie nie łażą :) ![]() ________ Malachit
|
|
Alez Malachicie - co Ty przez to chcialbys zasugerowac? Ze takowe 'Robaczki' po Tobie juz 'laza'? No i co potem? Chacialbys moze abysmy stali sie zazdrosni? ... ;) Apropos tego snu - niezdrowe jest ponoc takie przydlugie wylegiwanie sie, dlatego zawsze staram sie wstawac nie pozniej niz ... ciut przed dwunasta ...:D wychu
|
|
Przed dwunastą naszego, czy Twojego czasu? Zbyt częste wstawanie skoro świt jest jednako skodliwe dla organizmu ludzkiego...:) A Robaczki? Już śpią - wreszcie nastała błoga cisza, która jednak, gdy przydługa, też nie jest zbyt dobrze...:)
|
|
Wychu Oj pospało by się, pospało. Serdeczne pozdrowienia Wychu z naszej uroczej mieściny. ADALL
|
|
Dzień dobry wszystkim!:) Właśnie wstałam:) Wychu- to jest jeszcze przed dwunastą czyli wcale nie tak długo wylegiwałam się ....prawda? Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Aaalez tam - chyba nie wypada robic juz tak 'zlego wrazenia' i w takim razie lepiej chyba wyjawic juz cala prawde. Choc (technically speaking) mam obecnie tak fuche, ze naprawde moglbym wylegiwac sie do poludnia, to jednak ktoz to by mial na to sumienie? Jak twierdzi Ryskago - toc te zycie nasze takie krotkie i 'there are so many things to do, places to see' - wiec jakby tak mozna? Reasumujac - wstaje miedzy 7- 8-ma rano (jak 'normalni' ludzie), oczywiscie, jesli moj piesek mi nie pozazdrosci i nie zacznie targac za rekaw pizamy nawet wczesniej ...D. A wiec, Gazelo, niestety przekazuje Ci z powrotem ta paleczke lidera pod tym wzgledem, tzn. do czasu az ktos Ci ja odbierze. Enjoy! Wzajemne pozdrowionka ADALLowi i wszystkim niedospanym, wychu
|
|
No widzisz Wychu ,a moja suczka dobrze wychowana (albo taki sam śpioch jak pani) wyleguje się do tej pory aż pani wstanie:). Podążając za Twoim tokiem myślenia -jestem nienormalna...bo późno wstaję:))) Ale podobno ci długo wałęsający się po nocy i potem odsypiający do południa to typy sowy...ale się usprawiedliwiam:) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
witam dzieki za pamiec mam upiekszonego nicka, bo nie moglam nic pisac-nie mialam hasla, wiec musialam sie zarejstrowac raz jeszcze, ale znowu nie dostalam hasla wczoraj wyslalam w koncu maila z zapytaniem do administracji forum, a dzis juz mam haslo:o) dziekuje bardzo za blyskawiczna pomoc panu Markowi, jestem naprawde wdzieczna wychu-jeszcze zyje!!!! (choc ledwo, chora na katar bardzo jestem;D, doslownie) to ja bella:o)
|
|
No proszę Bella !!!:) Jak miło:) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Ano prosze bardzo - jak to dobrze wiedziec, ze nasza Bella, mimo tak dlugiej nieobecnosci - ma sie dobrze i nadal 'zyje' i, miejmy nadzieje, ponownie zacznie czynnie udzielac sie na tym forum. Jak to tu mowia: 'Welcome back, Bello'! A w miedzyczasie, pozwolcie, ze z okazjii tego szczegolnego Dnia Kobiet, jako jeden z pierwszych, zloze tak Belli, Ryskago, Gazeli, Allince, jak i wszystkim innym milym uczestniczkom tego forum serdeczne zyczenia Wszystkiego Najlepszego ... bedac pewien, ze cala chmara 'lomzyniakow' zaraz mnie w tym wesprze ... tzn. jak tylko 'wstana skoro swit' ..:D. Pozdrawiam, wychu
|
|
:) ja również dołączam się do życzeń Wycha :) w dniu Ich Święta wszystkiego najlepszego dla naszych "wirtualnych" a jednocześnie jakże prawdziwych i niepowtarzalnych koleżanek z FORUM ![]() ;)
|
|
Spełnienia marzeń dziewczyny !!! ADALL
|
|
Serdecznie dziękuję za życzenia:) Jak to miło chłopaki,że o nas pamiętacie. Wirtualne buziaczki dla Was:))) G a z e l a ![]()
|
|
byc kobieta, byc kobieta... naprawde jest bardzo milo:o) dziekuje bardzo mam nadzieje, ze moj M. tez bedzie pamietal zreszta, jak nie bedzie, to mu przypomne, nic straconego jeszcze raz dzieki za pamiec i zyczenia to ja bella:o)
|
|
Dobrej,dobrej,bardzo dobrej nocki Wam życzę:) G a z e l a ![]()
|
|
Bello gdzie jesteś? odezwij się. G a z e l a ![]()
|
|
:P
|
|
Belli ni widu ni słychu, chyba że wróciła i ukrywa się pod jakimś nickiem.... ;P ![]() ________ Malachit
|
|
mmmmmmmmm, sliczna piosenka, sam raj dla uszy, zachecajaca i pogodna
|
|
Każdy się gdzieś ukrywa...
|
|
Albo nie odzywa, ze względu na poziom tego forum. ![]() ________ Malachit
|
|
Malachit twoja wersja tez jest bardzo prawdopodobna.
|
|
spiewac bardzo lubie, niestety nie mam okazji, poza rannym lub wieczornym spiewaniem, uwazam ze kazda nuta jest w zyciu potrzebna, to ona nas wzmacnia i dodaje usmiechu na twarzy lub melancholii,to ona nas pobudza do dzialania
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |