wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pedofil w łomżyńskim przedszkolu

wiecie może o które przedszkole chodzi?? ---http://4lomza.pl/index.php?wiad=31650

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pedofil w łomżyńskim przedszkolu

Zapewne te co jest w tych nowych blokach

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

i weź tu człowieku dziecko do przedszkola zaprować.......h...wi bym wacka w imadło wkręcił za takie numery....

to straszne :(

Ukrzyżować ścierwo tylko na to zasługuje

Oddać w ręce rodziców i po sprawie ...
Na grzyb proces - anihilować na miejscu

POWINNI OPUBLIKOWAĆ ZDJĘCIE TEGO PEDOFILA !!!!!!!!!!!!!
żeby wszyscy wiedzieli i chronili swoje dzieci , mam nadzieje ze go wyhuśtają w Czerwonym Borze

zeby tak zaraz scierwem obrzucac byc moze ojca jednego z forumowiczow, gdzie wasza kultura :) a jak ktos kradnie radia samochodowe to juz boss a nie scierwo zapewne :) dopóki nie trafi na twoje radio :)

Ludzie jeszcze nic mu nie udowodniono... Najlepiej od razu utłuc. A jeśli okaże się nie winny ktoś z was przeprosi?

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

nie przeprosi, bo to trolle zawodowcy :)

,,kubuś puchatek,, na ul sybiraków

jak mu udowodnią to mam nadzieje że zastosują kastracje taką normalną bez żadnego znieczulenia...

Jak udowodnią, ale póki co nie udowodnili. Jeśli okaże się niewinny nie będzie miała życia w tym mieście. No, ale przynajmniej 4lomza ma tanią sensację i być może więcej wyświetleń..

"NIE SĄD CIE SKAŻE PEDOFILU"

przedszkole Kubuś Puchatek na os.Sybiraków

chcielista paligłupa w sejmie? to tera mata

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

i robił to za scianą centrum leczenia uzależnień..

na miescie tez jeden grasuje w jasnoniebieskiej kurtce.....

Ludzie a co mu udowadniać...znikąd się to nie wzięło...tym bardziej,że ponoć nie jedno dziecko skrzywdził...Raczej nikt sobie tego nie wymyślił!!!

sztypel w dupsko i na przerób.

Nikt bez powodu niewinnego czlowieka o takie cos nie oskarza,zle mu z oczu patrzylo i niejeden rodzic od dawna mial przeczucia,w dodatku nie skrzywdzil jednego dziecka,a kilkoro. Zatluklabym takiego golymi rekami mam nadzieje,ze w pierdlu zrobia z nim porzadek

ale ze tacy ludzie w przedszkolu pracują?? masakra.... strach dziecko zaprowadzić do przedszkola......

to było niepubliczne przedszkole.

Rimpik

On tam nie pracował, to podobno mąż właścicielki.

Pięknie, to powinni zamknąć to przedszkole

Powinni podać konkretne imię i nazwisko i zdjęcie żeby ta gębę paskudną wszyscy zobaczyli, nie wiadomo ile dzieciaczków skrzywdził... Na 4lomza.pl pisze, że prokurator wypowiedział się, więc chyba prawda... Okropieństwo, biedne maluszki :(

ps. Takie zboczenie to tylko do leczenia się nadaje, ale tacy zwyrodnialcy nie panują nad swoimi emocjami, pozostaje chyba tylko kastracja... bo co można takiemu zrobić:( oczywiście nie licząc wiezienia...

dokładnie.... i prawa powinni zabrać do prowadzenia takiego przedszkola....a teraz jak to się na psychice takiego dziecka skrzywdzonego odbije.....

Też jestem tego zdania,że powinni podawać do publicznej wiadomości...nazwa przedszkola też powinna być wymieniona,dobrze,że chociaż zdjęcie dali...od razu zadzwoniłam do przyjaciółki,bo jej córeczka tam uczęszczała na szczęście niedługi okres czasu...to mąż właścicielki jest i praktycznie cały czas tam przebywał,niby ciepły człowiek a tu o...i zaufaj komuś oddając swoje dziecko pod opiekę...zabiłabym dosłownie!!!

Wiele osób zapewne zna nazwisko i wie jakie to przedszkole, ale czy to coś da że społeczeństwo go potępi? W czym wyzwiska pod jego adresem pomogą dzieciom? Niech sąd się nim zajmie... A zresztą w areszcie już wiedzą co się z takimi robi....

jak kazdy z nas......i teraz cień na inne przedszkola pada bo bóg wie co tam się dzieje...

A przedszkole pewnie szybko zniknie.

A może to jacyś nawiedzeni rodzice mieli pretensję o to, że przytulał dzieci i się z nimi bawił?

lepiej wyzywać takie zachowania i potępiać je niż milczec...

watpię. postępowanie już dawno musiało byc i tak za darmo nie zatrzymują na 3 miesiące.....

Na Trzy Miechy Wjechał Na Puche To Tam Pozadek Z Nim Zrobia Dobre Chlopaki

..................

jak się dowiedzą za co został zatrzymany w co wątpie....

O przepraszam bardzo, ten pan nie jest ofiarą. Jak to nie powinni podawać jego danych? Nie wiadomo czy miał do czynienia z dziećmi poza przedszkolem!!! tu chodzi o dobro dzieci. Jeszcze takiego mam żałować??? A jak z pudla wyjdzie to chyba wolałabym znać jego gębę żeby na przyszłość uważać, ponieważ zapewne posiedzi w kiciu, a kiedyś może będzie prowadził normalne życie...

No do licha jasnego, stary grzyb 46-letni nie patrzył jak krzywdzi bezbronne maluchy, a tu mam jeszcze się nad nim litować. Się zastanów @NinaNina co Ty piszesz!

Ale ja uważam tak jak Ty. Naprawdę. Chciałabym aby do końca życia siedział w więzieniu. Może i faktycznie masz rację. Może wszyscy powinni wiedzieć jak wygląda i jak się nazywa. Tylko czy osoba, która zna te dane może je opublikować? Czy to zakazane przez prokuraturę?

A Wy już osądziliście,a może to jakieś nieporozumienie,ewentualnie jakaś zmowa,a może ktoś ma na celu ,aby to przedszkole zniknęło.Pomyślcie zanim osądzicie.Pozdrawiam.

kaja

Jakbyś zobaczyła tego kolesia to też byś osądziła, po 4 minutach.

Po wyglądzie oceniacie człowieka?

Wy jesteście piźnięte na dekiel w takim razie !!

Poza tym gdyby to były plotki to prokuratura nie podawałaby takich informacji. Bez dowodów do aresztu na 3 miesiące się trafia.

Powinny być publikacje i na mieście porozwieszane zdjęcia tego czegoś

Może i piźnięte, trudno. Wolę być piźnięta niż zboczona.

Słuchajcie ok, przesada z tym wyglądem, poniosło mnie. Po prostu jestem przerażona tym co się stało.

NinaNina, to bardzo źle o Tobie świadczy, że osądzasz kogoś po 4 minutach.
Kajka 29 - zgadzam się z Tobą, jest duża możliwośc, że to tylko pomówienia.
Polskie prawo mówi o domniemaniu niewinności do momentu udowodnienia winy.
Niestety, niektórzy już po samym artykule ocenili człowieka.

A najlepsza likwidacja takiego gówna co zrobiło tym dzieciom to pocisk w łeb koszt zaledwie 2.50

Maniuszek napisałam, że przesadziłam z tym wyglądem, to był raczej żart.

Bardzo bym chciała żeby ten człowiek był niewinny!! Byłoby lepiej dla tych dzieci, rodziców i nas wszystkich, mieszkańców Łomży.

Ale... Jak jest wiedzą pewnie tylko rodzice tych dzieci... I mam nadzieję, że my także szybko dowiemy się jaka jest prawda!

Póki co tylko 4lomza o tym napisała, a słynie ta strona z bzdurnych artykułów. Ja słyszałam o jednym "molestowanym" dziecku. Nie oceniałabym na wyrost, bo na prawdę można komuś zniszczyć życie. A co jeśli okaże się, że dziecko sobie coś wymyśliło?

No właśnie znam dwie matki dzieci, które chodziły do tego przedszkola i z ich dziećmi nic się nie działo. Ja ciekawa jestem czy 4lomża będzie na bieżąco informować o wynikach dochodzenia.

A ja byłam tam kiedyś i przedszkole przeraziło mnie dosłownie wszystkim... Chociaż o pedofilu nie pomyślałam wtedy, to pomyślałam sobie, że rodzice którzy zgadzają się aby ich dzieci były w takich warunkach, w takiej przechowalni muszą być dziwni!! Więc skoro je tam zostawiali to może nie zwrócili uwagi, że z ich dziećmi coś się dzieje?

Informacja pojawiła się w Obiektywie i ogólnopolskich informacjach, wiadomościach. Wypowiada się pani prokurator, więc nie wydaje mi się, że ktoś sobie wymyślił informację.

Ale powtarzam: aby ten człowiek okazał się niewinny. Aby to miasto było bezpieczne i ZDROWE pod każdym względem. Wszyscy chcemy żyć w normalnych warunkach.

Ja też uważam, że jeśli faktycznie jest pedofilem, to zero litości dla niego, ale poczekajmy na wyniki śledztwa. Jeśli ten człowiek okaże się jednak niewinny nie będzie miał już życia w tym mieście. Ludzie już wydali wyrok. A jeśli faktycznie jest winny, to już się niem w więzieniu odpowiednio zajmą.

tak drzewko szczęścia, na tych słowach powinny skończyć się nasze gadki. poczekajmy na wyrok... ten człowiek i tak już nie ma życia.

Ale co on tam robil?? Byl pomoca nauczycielek?? W glowie sie nie miesci:(

Dobre pytanie. Nie był zatrudniony więc co tam robił?

Pan K. molestował dzieci takie są fakty. Zgłosiło się kilkoro rodziców w tej sprawie, to nie są żadne wymysły ani pomówienia . On ofiarą? A może dzieci są winne, bo sobie coś ubzdurały? Co wy wogle za bzdury opowiadacie. Pomyśleliście co czują rodzice tych dzieci? Toć to największa tragedia jaka mogła się wydarzyć. A większość z was robi sobie z tego jakieś kpiny?

Niewątpliwie pedofilia jest zła.Fajnie by było żeby większość z was poczekała do procesu z osądem.Napiszę wam o pewnej autentycznej historii:
"15-latka zakochała się w mężczyźnie po 40-stce. Tenże Pan nie odwzajemnił Jej uczuć.Nastolatka chciała się zemścić i wymyśliła historię o tym że jest z nim w ciąży.Oczywiście plotka dotarła też do rodziny tego mężczyzny.Żona nie uwierzyła w wyjaśnienia męża,że to kłamstwa i od niego odeszła.Ludzie traktowali go jak trędowatego.Mężczyzna nie wytrzymał psychicznie takiego obciążenia.Załamał się i...popełnił samobójstwo.
Po tym strasznym wydarzeniu do świadomości nastolatki dotarło co zrobiła.Przyznała się ze łzami w oczach że to wszystko wymyśliła ale...zrujnowała człowiekowi życie i sobie też przez głupie pomówienia"
Nie chcę bronić tego oskarżonego mężczyznę,bo może faktycznie dopuścił się do tych niecnych czynów.Nie podoba mi się tylko to że tak wielu z was nie zna sytuacji tylko "liznęło" trochę wiadomości w necie i już jest gotowa tego człowieka "spalić na stosie".
A prawdopodobnie większość z was to osoby wierzące?

sądzisz że dzieci w wieku przedszkolnym są w stanie takie żeczy wymyśleć?? chyba za małe są i jeszcze nie rozumieją tego...zreszto zobaczymy co wyjdzie po procesie. ....

Ten Pan przywoził jedzenie i jak Pani Ewa chodziła na spacerki z dziećmi a były to bardzo częste codziennie nie ważne że deszcz padał czy śnieg, był on sam z dziećmi "leżakującymi" które w dzień spały więc wszystko jest możliwe...Jestem w szoku!

qwa jak można kogoś, kto nie jest zatrudniony z dziećmi zostawiać!

Nie chodziło mi o to że malutkie dzieci są w stanie wymyślić taką historię tylko o to że stosunek dorosłych może doprowadzić czasami niewinnych ludzi do tragedii(nie twierdzę też,że ten człowiek jest niewinny).
Poczekajmy do procesu a jak ten człowiek okaże się winny to sądźmy go według własnego sumienia.

dla mnie to chore, żeby nie było dowoddów to by go nie zamkneli, te dzieci napewno zostały zbadane przez psycholga, aten juz wie jak podejsc dziecko żeby powiedziało prawde , co z tymi dziećmi co jeszcze tam zostały, czemu nikt ich nie wysłucha, bo ja jako matka odchodze od zmysłow

jestem mama dziecka uczeszczajacego do tego przedszkola i nie chce tu nikogo bronic, ale chce zeby ludzie ktorzy tak szybko osadzili tego czlowieka najpierw zastanowili sie zanim kolejny raz cos napisza... jak napisal ktośanonimowy czesto zdarzaja sie pomowienia a ludzie pozniej maja przesrane do konca zycia, albo nie radza sobie z takim pietnem i sobie to zycie odbieraja...
po pierwsze: z tego co mi wiadomo chodzi tu o jedno dziecko podobno molestowane a nie kilkoro, ale niestety Lomza jest tak mala ze jak na jednym koncu sie pusci "bąka" to na drugim koncu mowia ze ktos nawalil w gacie.
po drugie: Pan Janusz rzeczywiscie dowozil posilki do przedszkola ale nie zostawal z dziecmi sam, zawsze zostawala ktoras z wychowawczyn
po trzecie i chyba najwazniejsze dla mnie jako matki: nigdy nie zauwazylam niczego niepokojacego w zachowaniu mojego dziecka, a rozmawiam z nim codziennie o tym co dzialo sie w przedszkolu i nigdy dziecko nie zasugerowalo mi ze dzieje sie tam cos zlego.
i po czwarte: jezeli to zgloszenie zlozyli ci rodzice o ktorych mysle, to zapewniam Was, drodzy forumowicze, ze sprawa bedzie wygrana dla Pana Janusza, a tego zycze mu z calego serca.
i jeszcze krociutko do Sturmgewehr: zapewne nie masz dzieci, skoro sadzisz ze dzieci w wieku przedszkolnym nie sa w stanie wymyslic takich rzeczy. jako matka zapewniam Cie ze przedszkolaki sa wymyslic takie rzeczy o ktorych Ci sie nie snilo :) tylko zalezy co widza w domu, tv, internecie... a w wieku przedszkolnym dzieci zaczynaja klamac zeby zobaczyc ile moga osiagnac tym klamstwem i wszystko zalezy od rodzicow czy w te klamstwa wierza i co pozniej robia z tym gdy prawda wyjdzie na jaw.
takze jeszcze raz Was prosze zastanowcie sie co piszecie bo jak macie pisac jakies bzdury to moze lepiej to przemilczec?
podzielam rowniez zdanie ktosanonimowego, ze pedofilia jest zla i trzeba ja tepic, ale temu czlowiekowi dopiero postawiono zarzuty i ciekawe czy mu je udowodnia. takze poczekajmy co bedzie dalej. bo jezeli nie udowodnia mu tego to ilu z Was pod swoim wpisem napisze "PRZEPRASZAM"???

W pierwszej kolejności to liczy się dobro dziecka, a nie jakiegoś gościa, który jak piszecie nie pracował w przedszkolu, ale się tam pchał. Jak to możliwe, żona go tam wpuszczała??? Niektórzy mówią tu o domniemaniu niewinności dla typka, a ja stoję murem i zawsze będę stała za dzieckiem. Coś się musiało wydarzyć, że zawinęli pana do paki. I bardzo dobrze, niech się tłumaczy, bo w ogóle nie powinno go tam być w tym przedszkolu i jak będzie niewinny to sam przeprosić powinien za niestosowne zachowanie i ta właścicielka to samo!
Po co się ma na dzieci gapić jakiś stary facet, jego tam powinno nie być!!!

A ci co tak piszą o sumieniu to niech lecą do kościółka się wyspowiadać, za tak "grzeszne" myśli. Dobry czas na to teraz!!!
Zgadzam się z tymi wszystkimi ludźmi, którzy są zaniepokojeni. Aj, oby to prawda nie była... A przeprosić delikwenta to ja mogę i to 100 razy, oby nic tam się nie wydarzyło złego i żadne dziecko nie ucierpiało!!!

A wy kuźwa roboty w domach przed świętami nie macie że siedzicie i człowieka osądzacie??

Już w waszych oczach wyrok zapadł tak ?? Kwoki zdewociałe !!!

Ciekaw jestem czy któraś z was bąknie przynajmniej przepraszam na forum , jak okaże się że jest niewinny.

ZA ROBOTĘ SIĘ WZIĄŚ ****** A NIE ZA PLOTY!!!!!!!!!!

http://przedszkole-kubuspuchatek.pl/index.php
o to przedszkole chodzi

Wiedziałam, że znajdą się rodzice, którzy będą go bronić! Marcelina zastanów się co piszesz! Ten człowiek nie ma przygotowania pedagogicznego, nie ma nic wspólnego z dziećmi, siedział tam całe dnie!

I to prawda, jak właścicielka szła z dziećmi na spacer to on zostawał z tymi dziećmi, które spały...

jakby nie było dowodow to by go nie zamkneli ciężko mi też w to uwieżyc , że on to mógł zrobić bo to miły facet ale są takie przypadki że wlasni ojcowie molestują dzieci a jeszcze jedno do maruda ja ze zmartwienia to nie moge nic robić , tylko martwie sie o swoje dziecko , nie jestem psychologiem i nie wiem jak porozmawiac z dzieckiem żeby mi powiedzialo prawdę , ja go nie osadzam ale jak kazda matka sie martwie

TO MARTW SIĘ W ZACISZU DOMOWYM A NIE WYLEWASZ SWOJE TRAUMY NA FORUM .

PRZEPROSISZ GO PIERWSZA JAK OKAŻE SIĘ ŻE JEST NIEWINNY ??

Odpowiedz, założysz temat z przeprosinami ??

Zmartwiona mama a posłałaś dziecko do przedszkola jak się o tym dowiedziałaś? Zastanawiam się czy placówka normalnie funkcjonuje nadal, czy jednak rodzice ze strachu postanowili zostawić maluchy w domu?

Maruda, tu kilka kobiet w tej jednej sprawie zabrało głos, a widzę, że ty wpiep... się w zasadzie każdy wątek i ludzi obrażasz. Odpier.. się z łaski swojej i sam idź walczyć z mopem.

i przeprosze jak bedzie potrzeba ale ciekawa jestem co ty napiszesz jak to bedzie prawda i co bys zrobil jak by to bylo twoje dziecko

Idiotów trzeba ignorować, dlatego nie ma sensu czytać postów Marudy.

Ciekawe czy ten pedofil przeprosi dzieci i rodziców jak okaże się winny. Tak samo można mówić. Pieprzenie takie.

To nie są kobiety tylko plotkary justa:)

A ty jesteś największa z nich .

A może ty załozysz temat z przeprosinami jak okaże się że człowiek jest niewinny ??

Będziesz miała tyle cywilnej odwaki garkotłuku??

zmartwionamama:)

A ja gwarantuję ci że nie założysz i nie przeprosisz:)

Znikniesz z forum tak jak się pojawiłas nagle i niespodziewanie:):)

A co to za odwaga, założyć temat na forum, no litości. Mogę to nawet dzisiaj zrobić bo nie ma to żadnego znaczenia. Chociaż zapomniałam, że dla niektórych forum to wyrocznia.

Zrozumcie, że matki się martwią i chcą uzyskać jakiekolwiek informacje.

tak posłałam dziecko do przedszkola , a jezeli okaze sie to prawdą to uwazam że juz zagrożenia tam nie ma dla mojego dziecka , bo go zamkneli i wiem ze nie było to jedno dziecko ,

No to się Tobie dziwię, bo nie wierze, że właścicielka jest niewinna i kompletnie nic nie wie.

No, ale Twój wybór. Ja tam dziecka nigdy nie zostawiłabym nawet na minutę, bo warunki są straszne, ale jak widać każda mama decyduje inaczej.

A właścicielka tłumaczy się jakoś?

do marudy człowieku ja go nie osadzam nawet cieżko mi w to uwieżyc ale tak by go zapomówienia dzieci raczej nie zamkneli uważam że muszą byc jakies dowody rozmawiałam z tym panem tyle razy i w życiu bym nie powiedziała ze on by mogł cos takiego zrobic ale tez mysle ze baz dowodow to by go nie zamkneli

NinaNina !!!!!!

Do szkoły tumanie a nie na forum siedzisz gówniaro !!!

Ahhh zapomniałem że masz przerwę świąteczna to masz i czas na ploty :)

NinoNino: zapewniam Cie ze znam cala sprawe od podszewki i wiem troche wiecej na ten temat. ja absolutnie go nie bronie!!! napisalam tylko co mysle o tej sprawie i jakie sa moje odczucia. a wierz mi ze nie jestem wyrodna matka i tak samo jak kazda matka martwie sie o moje dziecko. tylko nie wierze w to, ze ten czlowiek mogl cos takiego zrobic.
Zmartwiona Mamo:
dowodem w sprawie jest rowniez zeznanie rodzicow dziecka, a pedofilia to cholernie ciezki zarzut dlatego dostal areszt na 3 m-ce.
ja tez nie jestem psychologiem, ale jezeli masz dobry kontakt z dzieckiem i rozmawiasz z nim codziennie to postaraj sie porozmawiac z nim najbardziej naturalnie jak potrafisz i spytaj sie o to co Cie interesuje. ja swoje dziecko pytalam:
kto mu pomaga sie ubierac i rozbierac do spania
czy ktos jest obok niego jak zasypia w przedszkolu
kto z nim chodzi do lazienki sie zalatwic
czy ktos go dotyka w intymne czesci ciala
przed ta rozmowa postaraj sie jakos przygotowac i nie wypytuj dziecka jak wydzial sledczy tylko powoli a w miedzy czasie niech dziecko np opowie Ci co narysowalo i jezeli dziecko nie bedzie chcialo rozmawiac to odpusc i zacznij jeszcze raz rozmowe po kilku godzinach albo nastepnego dnia.
zycze powodzenia
do Marudy: popraw sie bo jestes gorszy od diabla ;) i troche wiecej szacunku do kobiet... a poza tym to chyba rownouprawnienie mamy (?) i nie tylko kobiety maja duzo pracy przed swietami, mezczyzni zdaje sie ze tez powinni sie ogarnac? a plotkowanie to tez podobno domena kobiet(?) ;)

Ok Marudo;)

a przedszkole funkcjonuje normalnie i moje dziecko tez tam dzisiaj jest.
chetnie porozmawialabym z innymi rodzicami dzieci, ktore uczeszczaja do tego przedszkola a nie tylko z ludzmi ktorzy wieszaja psy na innych. rozumiem Wasz niepokoj, moje dziecko tez nie jest mi obojetne...

5 minut w tym miejscu i od razu widać, że to przechowalnia dzieci a nie przedszkole. Nie wierzę, że rodzice tego nie dostrzegają. Chyba nie chcą widzieć co jest tam nie tak, żeby spokojnie puszczać tam dzieci bez wyrzutów sumienia.

I nawet nie chodzi o tego faceta, co jest niedopuszczalne, żeby taki człowiek spędzał czas z dziećmi. Ale o wiele innych aspektów, które są przerażające.

I skąd wiem, moja koleżanka wysyłała tam swojego synka, kiedyś go odbierałam. Na szczęście szybko zrezygnowali z tego "przedszkola".

Dodam na koniec swoich wywodów, że jako człowiek, który pracuje z dziećmi i jako mama dwójki dzieci, chciałabym aby ten człowiek okazał się niewinny.

Mam nadzieję, że nigdy nie skrzywdził żadnego dziecka, a, że przedszkole bardzo się zmieni po tym wszystkim - na lepsze. Chcę aby każde dziecko było szczęśliwe i aby takie rzeczy nie działy się w naszym mieście.

Także... Trzymam kciuki aby sprawa szybko się wyjaśniła. I przepraszam jeśli kogoś obraziłam, ale nigdy nie zrozumiem po co ten facet tam siedział całymi dniami. Widocznie muszę tak jak poradził Maruda, iść do szkoły, może tam zdobędę taką wiedzę.

Pozdrawiam.

ja uważam że jeżeli jest to małe przedszkole to nie jest przechowalnia , moje dziecko się tam bardzo rozwineło , w innych przedszkolach naprzyjmują za dużo dzieci a wiem cos o jednym że jest za dużo dzieci a za mało personelu

Ninanina :)

To może lepiej idż bo sama sobie zaprzeczasz:)

Piszesz że byłas tam tylko raz po dziecko koleżanki:)

A teraz już wiesz ze ta osoba siedziałą tam całe dnie :)

Ogarnij się może troche co:) Kłamczucha z Ciebie i to całkiem niezła :)

A teraz zmykam bo mop i gary na mnie czekaja :)

A wam życze miłych pogaduszek i dalszych sensacji, przekazywanych koleżanka koleżanki mówiła :)

Maruda byłam raz, ale koleżanka widziała go codziennie przez dwa miesiące. Lepiej?

no i wzial sie chlop do roboty ;)
ja tez uciekam do swoich obowiazkow...
pozdrawiam

Moje dziecko chodziło też do tego przedszkola, od roku chodzi już do innego. Wiele razy rozmawiałam z tym Panem, obserwowałam zachowanie dziecka, również zachowanie tego Pana do innych dzieci, nie zauważyłam nic niepokojącego. Co nie świadczy ze nic złego tam nie mogło się stać..ale poczekajmy z osądem na wynik postępowania sądowego, nie można ukamieniować człowieka za podejrzenia, naprawdę jeśli okaże się to prawdą to będę jedną z pierwszych co rzucą kamień ale nie teraz kiedy są przepuszczenia, pomówienia i wiele nie wyjaśnionych spraw. Moje dziecko nie było dzieckiem leżakującym, chodziło z Paniami na spacerki, ale również się o nie boję- tak jak każda matka. Pamiętajmy tylko o tym że w tej chwili jest wiele osób cierpiących, dzieci, rodzice, ale także żona i córka pana Janusza, bo nawet jeśli to wszystko prawda to nie obwiniajmy ich i miejmy jakieś współczucie dla tych co nie zasługują na osąd wydany przez społeczność....Mam tylko nadzieję ze okaże się to nie prawdą, że wszystko się wyjaśni, ze żadne dziecko nie ucierpiało, bo najgorsze na świecie to krzywda dziecka...niech ten koszmar się wyjaśni bo za dużo osób w tej chwili cierpi...

marcelina:)

Bo mnie wkurwia takie osądzanie przed wyrokiem sądowym :)

One przecież juz od wczoraj wiedza co się stało i co ten pan robił dzieciom .

Jak ktoś pisze że nie zostawał sam z dziećmi to bzdura,moje dziecko chodziło tam i od pierwszego dnia jakoś nie bardzo dobrze się czułam że jakiś facet tam przebywa wśród dzieci jakoś odrazu takie miałam negatywne skojarzenia ale tak tłumaczyłam sobie że to moje uprzedzenia, a teraz jak wiem że coś jest na rzeczy to jestem przerażona.Jednak nie wolno nikomu ufać tym bardziej jeśli chodzi o dzieci.Chciałam zabrać dziecko dosłownie po 2 dniach bo organizacja,lokal,opieka i chaos tam panujący przerażał mnie ale widziałam że moje dziecko chce chodzić bo były tam dzieci i chętnie wstawało rano itd i tylko to mnie przekonało co ma siedzieć samo w domu a z dziećmi to jest duża różnica.Najgorsze były chyba te codzienne spacery na plac zabaw że moje dziecko ciągle siedziało w domu chore.Kiedy chciałam odebrać to ten Pan otwierał okno i mówił że na placu zabaw a na placu zabaw była Pani z drugą Panią(i tak było codziennie). Na szczęście moje nie leżakowało i chodzi już od dawna do Publicznego.I nie chce tu oskarżać ale też często dzieci dostawały cukierki czy ciasteczka od wujka Janusza co mi też się nie podobało bo ja w domu nie daje słodyczy tym bardziej chyba w przedszkolu trzeba uczyć zdrowego odżywiania dzieci czy też brania na kolana.

do Niunia:
moje dziecko chodzi tam drugi rok i jestem zadowolona (dziecko tez). juz na samym wstepie napisalas ze od pierwszego dnia mialas jakies uprzedzenia co do tego ze facet byl wsrod dzieci... a co to facet to gorszy gatunek?
dzieci - zwlaszcza jak pierwszy raz ida do przedszkola to nagminnie choruja i nie widze w tym nic dziwnego.
a w przedszkolu pracuja trzy panie
a co do tego ze dzieci dostawaly cukierki od wujka Janusza to nie widze nic zdroznego - kwestia podejscia do sprawy. moje zdanie jest takie ze robil to z dobroci serca.
nie popadajmy w paranoje. mysle ze nie powinnismy uczyc dzieci ufnosci do obcych ludzi, ale tez nie uczmy je nieufnosci do ludzi ktore dzieci znaja i z ktorymi je zostawiamy. bo to swiadczy zle o nas samych w oczach dziecka. a skoro jak piszesz nic nie zauwazylas w zachowaniu swojego dziecka i dziecko chetnie tam chodzilo to nie wiem w czym masz problem. a jezeli wszystkich bedziemy oceniac w kryteriach: dal mojemu dziecku cukierka = pedofil, to jaki ten swiat bedzie za kilkadziesiat lat???
mam nadzieje ze nie urazilam Cie moja wypowiedzia
pozdrawiam

Ja nigdzie nie napisałam że pedofil tylko jakie moje spostrzeżenia były(dużo się mówiło w tv i były już takie przypadki w kraju więc przez głowę mi to przemknęło) i jeśli on nie był tam nauczycielem to nie powinien przebywać i sobie siedzieć,często też widziałam jak dzieci po ciemku się załatwiały w łazience przy otwartych drzwiach bo jak mówisz 3 Panie nie były wstanie zapalić im światła a dziecko było za małe żeby zapalić? a Pan sobie siedział na przeciw uważasz że to w porządku? dlatego źle mi się to kojarzyło.A cukierki to ja mogę dziecku dać w domu bo nie które dzieci mogą mieć alergie czy uczulenie nie wzięłaś tego pod uwagę?I szczerze mówiąc od pierwszych dni uczyłam dziecko że nie można się rozbierać przy Panu itd, mam nadzieje że to się wyjaśni ale jak pomyśle że do czegoś mogło dojść to mi się nie dobrze robi.Na 3 miesiące za pomówienie nie wsadzają.

miejmy nadzieje ze wszystko się wyjasni... a tak przy okazji jak sadzicie które przedszkole w łomży jest najlepsze??

ja nie mialam tak nieprzyjemnych spostrzezen jak ty Niunia a odbieram swoje dziecko o roznych porach... mysle ze ta sprawa sie wyjasni i mam nadzieje ze rzeczywiscie nic zlego sie tam nie dzialo, a tak jak wczesniej napisalam pedofilia to powazne oskarzenie a dowodem jest rowniez samo zeznanie rodzicow i dlatego prokurator nie mogl postapic inaczej jak domagac sie 3-miesiecznego aresztu, a w zwiazku z tym ze ten pan mial stycznosc z dziecmi sad przychylil sie do wniosku prokuratora.

podziwiam Cię marcelina że tak podchodzisz bo ja jak przeczytałam o tym to strasznie to przeżyłam chociaż moje dziecko już dawno tam nie chodzi,a jakby chodziło to już by tam nie poszło na pewno

kazdy z nas jest inny, kazdy z nas posiada inna wiedze na dany temat i kazdy inaczej podchodzi do roznych spraw

AMEN :):)

a do kościoła dzieci posyłacie?bo tam też wiele przypadków pedofilii UDOWODNILI

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Trafne spostrzeżnie wolny niewolniku :)

W przedszkolu pan częstuje dzieci cukierkami to pedofil a w kościele pan częstujący dzieci cukierkami i nie tylko to dobry pasterz:):)

Ludzie piszecie tu ze dowody musialy byc, ze na 3 miesiace nie wsadzili by a darmo, pomyslcie zanim wydacie wyrok. Sprawa się wyjasni i wtedy mozna cos mowic. A jak kobieta idzie na policje i mowi ze ja zgwalcil jakis koles to tez go tymczasowo zatrzymuja do wyjasnienia sprawy. Tak samo tu, jakas jedna matka z tego co wiem oskarzyla go o to i musieli go zamknac do wyjasnienia. To nie jest oskarzenie o kradziez gumy kulki... A moze jak ktos napisal komus zalezy na tym zeby to przedszkole przestalo istniec. Miejmy nadzieje ze sprawa sie wyjasni i ze to jakies bzdury, bo dobro dzieci jest najwazniejsze. I naprawde poczekajcie na wyjasnienie a nie juz czlowieka skazaliscie.

a może poszli do lasu?...
AndrzejAndrzej prawdę głosi!

Ludziska wypowiadacie sie na temat człowieka, którego większość nie widziała na oczy. Litości to żenada. Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie aby miałoby go nie być. Pani Ewa cud kobieta, wychowawczynie wymagające a zarazem kochające, a Pan Janusz- wsumie nazwałabym go pomocą (przywozi jedzenie, posprząta po obiadku, odkurza gdy nie ma juz dzieci) Rozmawiałam już z dzieckiem. Odpowiedzi mnie zaskoczyły. Pytałam o to czy P.Janusz ich przebierał? Czy usypiał? Czy chodził z nimi do łazienki? Na wszystkie moje pytania dziecko odpowiedziało NIE!!! Nie sadze żeby miało coś do ukrycia gdyż znam wsłasne dziecko i poznam kiedy sie boi, kiedy kłamie a kiedy jest przestraszone. Nic Takiego nie zauważyłam. Także zastanówcie się zanim przykleicie człowiekowi etykietkę, którą bedzie nosił przez całe życie. Wierzę, że ten człowiek jest niewinny.

mamusinka
ja dokładnie wiem:jak ten człowiek wygląda,jakim jeździ autem itd.itp.lecz podobnie myślę jak i Ty.mam nadzieję,że to nieporozumienie.gdyby okazało się to prawdą to niestety okaże sie,że była ofiara:dziecko.ale "metkowanie"tylko za oskarżenie?każdego można o skarżyć o cokolwiek.
tyle w temacie

zgadzam sie z marceliną jeśli chodzi o wybujałą fantazję dzieci ale nie tylko dzieci. Ludzie, maluchy czasem nie potrafią nazwać czegoś tak jak powinny, zamiast łaskotać mogą powiedzieć dotykał, zamiast poklepać potrafia powiedzieć uderzył, rodzic dopowie reszte, zacznie pytac a dziecko mysląc, że mówi dobrze, widzi aprobate rodzica przytakuje, jak czasem posłucham mojej córki to jestem przerażona faktem, że ktoś mógłby źle zrozumieć słowa prawie 4letniego dziecka i zawiadomiść chociażby np. MOPS, a Bogu ducha winny rodzic musiałby się tłumaczyć,ponieważ dziecko nie ma bogatego słownika synonimów. Do stwierdzenia czy dziecko mówi prawdę potrzebna jest dokładna obserwacja, analizowanie wypowiedzi i umiejętne zadawanie pytań, a nie :uderzyła Cię Ola?" - "Tak"... i awantura z mamą Oli.
Faktem jest, że jeśli sąd wystawia nakaz aresztu to są ku temu przesłanki, za duża tragedia mogłaby by się stać gdyby prokurator to olał. W takich sytuacjach lepiej dmuchać na zimne, jeśli człowiek jest nie winny to bedzie wolny a dobre imię mu wróci. Pamiętajmy, że winę trzeba udowodnić a przypuszczenia to nie dowody by kogoś skazać... ale oskarżać już łatwiej... trochę refleksji, sąd wydaje wyrok nie my.

Dziecko znajomej powiedziało kiedyś sąsiadce:"Bije mama mnie".Powtórzyło to kilka razy.Znajoma oczywiście dowiedziała się o wszystkim od sąsiadki i lekko przeraziła(nie bije swego dziecka,dużo z nim rozmawia itd).Znajoma postanowiła wyjaśnić sprawę. Rozmawiała z dzieckiem.Drążyła temat.Rozmawiała tez z najbliższą rodziną.W końcu okazało się,że babcia uczyła dziecko piosenki,w której są słowa:"Bije mama,bije mama,bije mnie,że ja chłopców,że ja chłopców całuje".Dziecko co zapamiętało,powtórzyło sąsiadce.Dobrze że ta nie uwierzyła dziecku i nie wyszła z tego większa afera.Oczywiście może to mieć się nijak do zaistniałej sytuacji.Ale potwierdza,że różne rzeczy się zdarzają,a prawda nie zawsze jest taka oczywista.

von chrupka

Ciekawe czy jak okaże się,że ten pan jest niewinny czy szanowni forumowicze przeproszą tak obszernie,jak Go gnoją.Nina właśnie o to chodzi ,że znam tego pana,odbieram czasem dziecko szwagierki i miałam przyjemność z tym panem kilka razy rozmawiać,bardzo sympatyczny i miły pan.Nie osądzaj,abyś nie była sądzona.Zgadzam się z dziewczynami,że dzieci dużo rzeczy nie potrafią nazwać,a pózniej może wyjść z tego taka tragedia.Pozdrawiam.

kaja

mam nadzieje że trafi do pierdla i tam się nim dobrze zajmią

tak może być że dzieci przeinaczają ale nie piszcie że Pan sympatyczny i miły to znaczy że nic nie może zrobić,nie wiecie tak naprawdę co ktoś ma w głowie jak myśli i się zachowuje bo jest miły i sympatyczny a jaki ma być...???jak by był chamski,niesympatyczny to by tam nikt nie przyprowadzał dzieci same sprzeczności,poczekamy na rozwój sytuacji

Tutaj ludzie chyba nie rozróżniają dwóch faktów. Zobaczyliśmy artykuł na 4lomza.pl: pedofil w przedszkolu i że prokuratura się zajęła tym faktem, aresztowano chłopa i napisane, że najprawdopodobniej skrzywdził kilkoro dzieci. To od razu się w człowieku odzywa chęć rozszarpania takiego. Opisujemy tu coś co przeczytaliśmy, co nas oburzyło i każdy chce poznać tą prawdę jak najszybciej, pisze o swoich morałach, ponieważ to zaledwie kilka bloków dalej.

Inna sprawa, że wypowiadają się ludzie z bliższego otoczenia. No śmieszne są dla mnie te panie co mówią, że jak ktoś miły to już wszystko wyklucza. Gwarantujecie za Niego głowę??Wy tam pilnujcie lepiej swoich dzieci . A tu poważna sprawa, ktoś inny zauważył coś niepokojącego w zachowaniu dziecka i poszedł z tym do wymiaru sprawiedliwości, bo niby co miał innego zrobić. Ciekawe co byście Wy zrobili jakby to dotyczyło Waszej pociechy.

Nikt tu z piszących nie ma za co przepraszać, bo my i tak nie znamy faktów ,tylko komentujemy i szukamy sprawiedliwości. To nie społeczność tego forum wymyśliła sobie ten temat żeby kogoś oczerniać, ale temat ten jest realny. To pan oskarżony jak udowodni swoją niewinność , będzie jak ktoś napisał wyżej miał automatycznie oczyszczoną godność .
Wszystko wyjdzie na jaw. Ja natomiast zawsze staję w obronie dziecka, dopiero potem dorosłego. Niektórzy widać odwrotnie, ale każdy ma swój rozum…

justa, pozwolisz ze jeszcze swoje trzy grosze wtrącę?

Prawdy się dowiesz kiedy zapadnie wyrok skazujący lub uniewiniający :)

A tymczasem, gówno ci do tego za przeproszeniem .

Tym bardziej gówno ci do tego skoro ta sprawa Ciebie nie dotyczy .

i nie podjudzaj ludzi na forum, bo tylko tacy jak ty dadzą się podjudzić .

Podstawowa sprawa - 4lomza przegięło z tytułem! Powinno być: "PODEJRZANY o pedofilię...".
Powtarzam raz jeszcze: człowiek jest niewinny dopóki mu się tej winy nie udowodni.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Ae9D-_WpJlY&feature=fvwp

justa
"...To pan oskarżony jak udowodni swoją niewinność , będzie jak ktoś napisał wyżej miał automatycznie oczyszczoną godność ..."załużmy,że Cie oskarże przed całą Łomżą,że Dajesz dupy bezdomnym.wg.twojego rozumowania Jesteś winna tego czynu,dopóki nie Udowodnisz swojej niewinności?niech będzie,ale już zawsze będę kojażył Cie z dawaniem dupy.
ponoć to wine się udowadnia

to ten mężczyzna w kurtce zielonej moro ?

platek2sniegu !!!!!!!!!!!

Zajmij się kuźwa czyms pozytecznym a nie tanimi sensacjami na forum!!!!

GŁUPIA KROWO !!!

czego sie czepiasz sam nie masz co robić to sie kłócisz o nic

jak księżula dymają dzieci to wy jakoś tyle swojej uwagi i zapału nie poświęcacie kochani ktaolicy na tropienie i ocenianie sprawców tych czynów. Natomiast jak jeden cywil się pojawił to normalnie małpiego rozumu dostali.

Rimpik

Maruda, ty to chyba z tym Jankiem zdjęciami się wymieniacie, tak go bronisz.
Żeby moje dziecko chodziło do tego przedszkola i miałbym przynajmniej 70%
pewności co do winy tego zboczeńca, to na sprawę dojechał by jak Farinelli na koncert

a ten pedofil dalej tam jest, czy już poszedł?

---------------------------------------------

postępowanie prokuratury uważam co najmniej za grubo przesadne i dziwne. Dotychczas żaden ksiądz nie dostła z buta srodka zapobiegawczego w postaci 3 miesięcy aresztu a przesłanki do jego zastosowanai były jeszcze bardziej zasadne. Tu od razu z grubej rury. Wasze zachowanie tez jest co najmniej histeryczne no mże uzasadnione w niekórych przypadkach jeżeli dotyczy rodziców dzieci tam uczeszczających. Ale bez przesady to zwykłe przedszklle a nie dom publiczny jak chcecie to z niego teraz uczynić. Polecam więcej powściągliwości w tych kretyńskich komentarzach bo sami sobie plujecie w swoje własne gniazdo. Zastosowanie aresztu przez prokuratora jeszcze o niczym nie świadczy tylko o tym ,że ma on na tyle dobre samopoczucie ,ze sobie na taką decyzję pozwolił. Dopiero sprawa w sądzie bedzie decydowała o tym czy osoba ta jest winanz czy nie. To co teraz robicie to zwyczajne plotkowanie, obrzucanie człowieka błotem i w sumei karmicie się swoim własnym gównem. Polecam zakończyć ten głupi i w sumie nieciekawy temat.

Rimpik

NinaNina a ciebie to widac to przedszkole strasznie uwiera, mimo ze masz z nim gowno wspolnego...

Autor: RMHK (---.multi.internet.cyfrowypolsat.pl)
Data: 30-03-13 14:42

Maruda, ty to chyba z tym Jankiem zdjęciami się wymieniacie, tak go bronisz.
Żeby moje dziecko chodziło do tego przedszkola i miałbym przynajmniej 70%
pewności co do winy tego zboczeńca,
czyli on jest i tak zboczeńcem.a jak masz 70%to dopiero dziecka do szkoły nie puszczasz?
dajcie spokój.jesteście jak padlinożercy,jeszcze nie zdechł(może zdrowy)a już popijacie

Przepraszam, poniosło mnie. Teraz ochłonęłam. Czuję się trochę wystraszona tym wszystkim i niepotrzebnie zaatakowałam.

Ale są Święta, czas wybaczania... Wierzę, że ten człowiek jest niewinny. I życzę wszystkim spokoju na te dni, Jemu i Jego rodzinie również.

Ty NiNa może już lepiej nikmu nie wybaczaj tylko sama sobie wybacz.

Ty już swoje powiedziałaś i szybciej niż są d człowieka oceniłas .

A podstawy ku temu miałaś naprawdę mocnę bo raz odebrałaś dziecko koleżanki.

Żal mi Ciebie i twojej głupoty.

Dobranoc. I życze ci z okazji świąt OTWARTYCH OCZU zamiast słów jakiejś idiotki :)

Pozdrawiam;)

powiem krotko ja już tam swojego dziecka nie zaprowadzę nie mogę źle powiedzieć o właścicielach, jeśli okaże się ze P Janusz jest winny niech zgnije w pierdlu a jeśli okaże się ze jest nie winny to mu współczuje to jednak nie przekona mnie to żeby pościć moje dziecko do tego przedszkola moje zaufanie zostało szarpnięte a po drugie będę ciągle myśleć a może mu się udało wywinąć a może to prawda nie dziękuję wole nie ryzykować. wierze w swoje dziecko i dziecku.jedno dziecko może puścić fanaberie ale już nie 2,3,4 to cos jest nie tak i poco tu sie wykłócać jesteście rodzicami dorosłymi "chyba"każdy ponosi odpowiedzialność za swoje pociechy.ja dowiedziałem sie wczoraj o tej sprawie choc moje dziecko tam uczęszczało i od razu z żona podjęliśmy ze nasze dziecko wiecej tam nie pojdzie

a gdzie w ogóle macie informację, że to 2,3 czy więcej dzieci? Ludzie jak na razie zatrzymano człowieka, zastosowano tymczasowy areszt do wyjaśnienia sprawy. Takie zarzuty są poważne i prokuratura musiała tak zareagować, ale nie oznacza to, że facet jest winny. Bez dowodów nic nie można mu zarzucić.. Miałem temat obserwować z boku, ale nie można. Dlaczego Łomża musi być miastem taniej sensacji i wieszania psów na ludziach? Sprawa się wyjaśni i wtedy albo go ukamienujecie, albo żadne z was nie przyzna się, że zbeształo człowieka, zniszczyło mu życie i na koniec schowa się w kącie. Snujecie domysły, dodajecie od siebie nieistniejące historie i próbujecie wmówić innym padlinożercom, że to prawda.. Eh.. Czekajmy na wyjaśnienie sprawy i decyzję sądu, póki co człowiek jest niewinny.

'niezadowolony' masz racje ja też swojego dziecka bym tam nie zaprowadziła więcej i szlak z pieniędzmi które wczesniej zostały tam wpłacone, głupi rodzice którzy tam prowadzają swoje dzieci od tego zdarzenia

A może komuś się nie podobało całkiem dobrze radzące sobie prywatne przedszkole?

Ludziom bez wyobraźni polecam obejrzenie filmu "American Beauty", który wyraźnie pokazuje, że nie zawsze jest tak, jak to na pozór wygląda.
Ostatnio wszedł też na ekrany kin film pt. "Polowanie" (link poniżej), który dotyka podobnego problemu, jak w temacie.

I jeszcze jedna refleksja...
Zdarza się, że dziecko "nakręcone" przez rodziców mówi to, czego od niego oczekują.

http://film.interia.pl/wiadomosci/film/news/zostal-oskarzony-o-pedofilie,1901407,38

Amen

kaja

o jakim ty polowaniu człowieku mowisz polowac mozna na zwierzynę co ma film do zycia tu nie chodzi o jakas błachostke tu jednak chodzi o małe dzieci nie winne artykuł 200 mowi sam za siebie a jesli okaże sie ze to prawda choc mam nadzieje ze nie zrobił takiego czegos ten Pan postaw sie w sytuacji naszej rodzicow tych dzieci jesli jestes ojcem matka czy bys chciał zeby ktos dotykał twego dziecka obesnymi łapami bo ja nie . moje dziecko chodziło tam ufałem tym ludziom a teraz nie moge uwierzyc i nie dowierzam a jednak z obawy o pocieche nie puszcze juz go wiecej tam zeby to było jedyne przedszkole w Łomzy i okolicy. a propo nakrecenia dziecka to ci powiem ze psycholog pyta sie z 10 razy tego samego to dziecko za którymś razem powie prawde takie sa dzieci zeby wiezyli w każde słowo dziecka spytanego raz i tylko raz to nie jeden facet by siedział w pierdlu wiec dzieci sa przesłuchiwane kilka razy zeby stwierdzic czy to jest prawda czy jak twierdzisz nakrecenie

niezadowolony oleju ty w głowie nie masz za grosz. Sprawa jest na tyle delikatna ,że siejesz jeszcze większy zament niz potrzeba. Nie masz zaufania masz wątpliwości nie posyłaj dziecka ale nie prowadż głupich dyskusji. Rozumię twoje obawy jako rodzica ale nakręcanie się wzajemne prowadzi tylko do zbiorowej histeri. Nie ty jeden korzystasz z tego przedszkola więc nei czyń atmosfery wokół niego nieznośnej utrudniającej korzystanie z niego innym. Są od tego odpowiednie służby które się wyjasnieniem sprawy odpowiednio zajmują. Natomiast ty i tobie podobni podnosicie temperaturę dyskusji całkiem niepotrzebnej do poziomu zbiorowej histeri.

Rimpik

do platek2sniegu:
wypraszam sobie zeby ktos nazywal mnie glupia !!! moje dziecko chodzi do tego przedszkola i chodzic bedzie i tobie nic do tego zwlaszcza ze niewiele masz do powiedzenia w temacie, a jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej przemilcz zamiast obrazac ludzi. kazdy robi to co uwaza za sluszne i nie Tobie jest to oceniac.

PedoPedoPedoPedoPedo eN Yoł !

Filmy są odpowiedzią na rzeczywistość.
Historia zna przypadki niesłusznego osądzenia, skazania z wykonaniem kary śmierci włącznie. Oczywiście, że dobro dzieci jest najważniejsze. Apeluję jednak tylko o rozwagę w wydawaniu jakichkolwiek sądów, bo nakręcić siebie i innych jest bardzo łatwo, a naprawić wyrządzone krzywdy niezwykle ciężko.
Przy okazji zaznaczę, że jeśli byłaby pewność, co do winy takiego człowieka, bo przykładowo zostałby nakryty na gorącym uczynku, i taki delikwent wpadłby w moje ręce, to nie ręczę za siebie! Mam jednak świadomość, ile krzywdy może wyrządzić pomówienie, czy plotka. Skutki są nie do naprawienia.

Marcelina3817
ryskago

i inni mądrale, a ty teraz przeprosisz?
Miły człowiek, to niemożliwe i inne bzdury, może jeszcze do kościoła chodził to wtedy od razu uniewinnić.

http://4lomza.pl/index.php?wiad=35495

Pedofil z przedszkola skazany

Janusz K., 47-letni mieszkaniec Łomży. został uznany winnym zarzucanych mu przestępstw pedofilii.

taka kara-5lat- to śmiech na sali........ Na szczęście w więzieniu zostanie pewnie "odpowiednio potraktowany". Biedne dzieciaki.....ślad w psychice na całe życie.

Karo

po polowie wyroku wyjdzie i jeszcze pewnie w czerwonym lub gradach wyrok odsiedzi w hotelu 5 gwiazdkowym haaaa to go potraktuja schabowym lub bigosem na obiad haaaaaa

piszecie, że nic jeszcze mu nie udowodniono, że tymczasowy areszt... . przecież już sprawa Sądowa sie zakończyła a to oznacza, że nie jest już oskarżony a winny, A to z kolei oznacza,że Sąd opierając sie na dowodach ( a musiały być wiarygodne i nie do podważenie)wymierzył mu wyrok j/w. Tu juz nie ma co snuć domysłów, to już jest fakt.

Specjalnie się zarejestrowałam, żeby niektórym delikatnie przybliżyć temat. Otóż znam 2 osoby, których dzieci 'dotknęła' ta tragedia- z czego jedna to przyjaciółka. W skrócie napiszę, że oskarżenia wobec tego zwyrola są w 100% podstawne, i faktycznie dopuszczał się on takich czynów, że łzy same się cisnęły do oczu jak dzieciaki zaczęły w końcu mówić. Dziecko mojej przyjaciółki przez długi czas nic nie mówiło poza tym, że nie chce do przedszkola itp. Nie ma co debatować nad tym, czy szybko się zorientowano i zaczęto drążyć temat bardziej, bo fakty są takie, że ten zboczeniec robił swoje i tyle. Miał upatrzone grono dzieci, wobec których dopuszczał się pedofilskich zachowań. Najlepsze, że jako mąż całej dyrektorki poruszał się swobodnie po budynku, a w czasie kiedy miały miejsce te akcje, personel jakby się ulatniał i oczywiście 'nikt nic nie wiedział'. Na szczęście wszystko od ponad roku jest klarowne i teraz tylko czekać na należyty wyrok. Także błagam te osoby, które próbują coś pisać o podżeganiu dzieciaków przez rodziców itp, żeby przestały.. Bo wiem przez co przechodziło dziecko i rodzice w trakcie tych przesłuchań, sprawdzania na dziesiątki sposobów wiarygodności zeznań tych dzieci.
Pozdrawiam..

Ale obecnie to w miejscu tamtego przedszkola jest chyba zupełnie inne przedszkole i inna kadra?

5 lat to kpina. Powinno się takiemu człowiekowi przyrodzenie obcinać i rękę, za te krzywdy, które dzieciom wyrządził.

przedszkole prowadzi pani,która wcześniej prowadziła w tymże przedszkolu zajęcia z rytmiki.czyżby wykorzystała okazję?

Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org