Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pomóżmy prezydentowi |
Co powinno być w miejscu Hali Targowej na Starym Rynku? Propozycja miasta żeby była tam wielka restauracja jest wg mnie bez sensu. Predzej padnie niż powstanie. No chyba że będzie tania w stylu białostockich jadłodajni jak Podlasiak..... Więc możenił dobry pomysł to rzeczywiście stawianie na kulturę. Zambrow za grubą kasę wybudował centrum kultury. Kręci się wszystko i jest ok. W tym miejscu też chyba by się sprawdziło takie centrum. Bo rozproszona ta kultura w Łomży i nie do końca wiadomo co gdzie kiedy.... może coś dla młodzieży, dzieci. Może jakieś zajęcia taneczne, muzyczne itp.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pomóżmy prezydentowi |
Niech tam powstanie wielki używak :D tzn lumpeks. Będzie miał lepszy obrót niż jakaś tam restauracja ;)
|
|
jak to jest ze w prawie 3 razy mniejszym zambrowie prywatnemu przedsiebiorcy oplacalo sie postawic fabryke jedzenia gdzie emeryci za 4-5 zl moga zjesc dwudaniowy obiad a w lomzy powstaja kanciapy na 3 stoliki gdzie strach wejsc jak sie nie ma z dychy w kieszeni???????????????????? ___________________________________- ... & vice versa!
|
|
hala targowa jak sama nazwa wskazuje powinna być targowa, handel i nic więcej tam się nie utrzyma, chyba że za nasze podatki.. kiedy miasto będzie musiało dotować swoje pomysły, w czym zresztą ma wprawę niestety... goostav takim klientom jak ty to i za złotówkę za drogo...
|
|
Ależ gootav ma rację.
|
|
Może zaprosimy pana Kaczyńskiego do Łomży, pokaże rodzimym jak się robi biznes z korzyścią obopólną.
|
|
a takie porządne kino?jakaś dobra otoczka w klimacie kultury ze sceną muzyczną na tzw.przeglądy naszej twórczości,oczywiście jakaś klimatyczna kawiarnia z menu w "studenckiej" cenie.niechby i ratusz dopłacał,chyba jakiś fundusz jest na rozwój kultury w budrzecie. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
wogóle nie powinno być tego obiekyu w centrum łomży. szpeci wygląd starówki.....koromesło ....
|
|
Kochani rodacy, proponuję nie podpuszczać Pana Prezydenta aby miasto pod jego światłym przewodnictwem coś tam robiło. Ostatnie wydarzenia pokazują, że niezbyt dobrze wychodzą mu pewnie posunięcia i jako miasto cierpimy na nadmiar zainteresowania ogólnopolskich stacji telewizyjnych. Najlepiej będzie, jak hala pójdzie pod młotek, to administracja miejska nie będzie miała okazji niczego popsuć.
|
|
Ahmed pod młotek to sobie wsadż jaja! Juz nie raz było pisane hala targowa winna wócić do jej pierwotnego przeznaczenia czyli handlu rolno - sporzywczego. Problem w tym , że handel i ruch na starówce został zabity poprzez nowa organizacje ruchu drogowego. Nie dośc ,ze powstała szaro betonowa kolejna pustynia to zamknięto obazj rynku i miejsca parkingowe. Rimpik
|
|
Zgadzam się z Rimpikiem. Jednak nie pogardziłabym pomysłem goostava. Taka stołówka/bar mleczny myślę ze bardzo dobrze by się kręcił. Zawsze można połączyć jedno i drugie :) w końcu są dwa piętra.
|
|
Rimpik, ale nie obecnie i nie w centrum miasta. Czasy się zmieniły, gdzie handel rolno spożywczy obecnie na starówce?
|
|
Jeszcze wóz z "kuniem" postaw obok i będziesz miał co chcesz.....
|
|
bar mleczny to doskonały pomyłs - tanie dobre jedzenie - zwłaszcza w tym rejonie jest bardzo p[otrzebny ze względu na zameiszkiwanie tej dzielnicy prze zludzi starszych o niskich dochodach. W sumie kazdy by chetnie wpadł do dobrze prowadzonego taniego baru mlecznego. Tylko nie te marne ciuchy czy padlina udająca mięsow hali bo to obecnie ejst albo juz było Rimpik
|
|
podobno chca tam przeniesc biedronke z dwornej ale to narazie tylko plany.
|
|
a może sala teatralno-koncertowa, z możliwością adaptacji pod imprezy masowe (wesela, komunie itp), wystawy? Na górnej kondygnacji mała gastronomia, kino, sala konferencyjna pod wynajem, sklep z pamiątkami, wystawa o historii miasta, prezentacja regionu?
|
|
WC, ale kto za to zapłaci? Bo chyba sam nie wierzysz, że się utrzyma. Pimpik czy tam Rimpik, kup sobie słownik, a słownictwem żongluj nieco, bo wypowiadasz się jak typowy kmiotek. Takim jak Ty nie powinny prawa wyborcze przysługiwać.
|
|
monumentalny pomnik prezydenta Lecha Kaczyńskiego Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
I makiety wszystkich dzieł Ojca Tadeusza!! :):)
|
|
Cokolwiek chcielibyście tam zrobić, to i tak trzeba zainwestować, połowę można pozyskać ze środków unijnych. Tylko co by to miało być, żeby się utrzymało? Miejsce i obiekt jak najbardziej pasuje do infrastruktury o charakterze kulturalnym. Szkoła muzyczna ma salę koncertową? widzieliście pomieszczenia filharmonii? Kino też już wiekowe. Można by to połączyć wszystko razem, koszt utrzymania będzie mniejszy niż kilku obiektów w różnej części miasta. Starówka i nowoczesna sala z przeznaczeniem na koncerty, seminaria, warsztaty teatralne, pokazy filmów, przedstawienia, hehe wieców przedwyborczych itp. górną część można by przeznaczyć na sale konferencyjne, inkubator przedsiębiorczości, galerie/muzeum (wystawy plenerowe na rynku), kafejkę, sale do wynajęcia na godziny dla szkół językowych, szkół tańca, kółek plastycznych, fotograficznych, samoobrony, rytmiki i zajęć dla najmłodszych itp.
|
|
I największą w polsce KEBAB-ownie :):)
|
|
to moze jednak wybrac cos jednego????????????? bo jak na dole bedzie koncert albo proba a na gorze dzieci beda uczyc sie obcego jezyka z pokrzykujacymi za jeda sciana karatekami i zajeciami z rytmiki za druga to ja tego nie widze............ a slysze to nawet za duzo!!!!!!!!!!!!!!!! OjciecR: dlaczego atakujesz mnie personalnie??????????? znajdz blad albo klamstwo w tym co napisalem a nie pisz o kims kogo nie znasz. ewentualnie mozesz /jesli juz musisz/ napisac o tym ze ty jezdzisz codziennie na sniadania do sheratronu ale ocenianie innych swiadczy tylko o braku argumentow. i tyle. _____________________________ ... & vice versa!
|
|
Lepiej, zeby miasto i prezydęt nie realizowali zadnych projektow gdzie miasto bedzie miec kolejna spolke. Znowu bedzie kolesiowanie i coraz wieksze dlugi, bo przeciez nie zyski. Nowy basen to nawet w polowie nie pokrywa kosztu swojego funkcjonowania a inne obiekty sportowe jeszcze gorzej ....
|
|
goostav: to kwestia projektu, sale można wyciszyć, pomieszczenia edukacyjne umieścić po przeciwnej stronie obiektu. Podałem tylko przykład zagospodarowania. koncerty, imprezy odbywają się głównie wieczorem w weekendy i święta. Kursy, szkolenia głównie w tygodniu lub w weekendy rano. Widziałbym coś takiego oczywiście na mniejszą skale, proporcjonalnie do wielkości miasta: http://www.sosnowiec.pl/urzad_miejski/artykuly/k1,70,fundusze_europejskie/k2,381,sala_koncertowa/
|
|
bardzo ladne. podobne do tej auli szkol katolickich. to znaczy podobno ogolnodostepnego centrum kultury przy polowej. wiec skoro juz jest i pewnie rzadko wykorzystywane to niech udostepnia szkole muzycznej na koncerty i nie budujmy kolejnej sali widowiskowej. a filharmonia ma obiekty ktore sa jej wlasnoscia wiec nie ma sensu zeby ladowac kase tu skoro juz maja projekt na tamta swoja sale. moze rzeczywiscie latwiej by sie to sprzedalo te hale prywaciarzowi niz wieze cisnien??????????? a on na pewno by cos wymyslil zeby mu sie to oplacalo i zeby nie doplacac. no chyba ze centrum kultury bo to przy venedzie to predko raczej nie powstanie a to co jest to zenada nawet jak jakis zespol na koncert przyjedzie. a o sklepach i handlu na starym rynku to mozna chyba powoli zapominac. wystarczy przejsc sie pod filarami i popatrzec ile lokali czeka na handlowcow..... ___________________________________ ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |