piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Policja a mecze piłki nożnej

Witam, piszę pracę magisterską na temat: Bezpieczeństwo masowych imprez sportowych na przykładzie województwa podlaskiego. Chciałabym zbadać Państwa opinię na temat stanu bezpieczeństwa i porządku publicznego podczas masowych imprez sportowych ze szczególnym uwzględnieniem meczów piłki nożnej. Ankieta jest w pełni anonimowa, wypełnienie zajmie zaledwie chwilkę. Z góry serdecznie dziękuję. To jest link do kwestionariusza ankiety:
http://moje-ankiety.pl/respond-38318.html

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Policja a mecze piłki nożnej

Poszło.

moi koledzy wywiadowcy na takich imprezach siedzą i łowią tumanów :))))))))))))))) po cywilu:)))))))

Impreza masowa to coś powyżej 1000 widzów, więc Łomży to raczej nie dotyczy. W woj. podlaskim tylko Białystok. Masz wypaczony pogląd na temat widowiska piłkarskiego. Piszesz w ankiecie o piłce nożnej a używasz słów takich jak chuligaństwo, wandalizm, przestępstwo.
Chcesz poznać temat od podszewki, jedź z kibicami na kilka wyjazdowych meczy. Najbliższa okazja 24 marca.
http://elkaesiacy.net/forum/viewtopic.php?t=2351
Obiecuję że zmienisz zdanie. Zobaczysz że największymi prowokatorami jest policja i jedyne zagrożenie może Cię spotkać z ich strony.
Po powrocie podziel się wrażeniami.

Dzięki za informację, może skorzystam. A tak na marginesie to orientuję się w kwestii liczby udostępnianych miejsc przez organizatora, a odnośnie mieszkańców Łomży to sądzę iż udają się na mecze do Białegostoku. Ankieta ma na celu poznanie opinii kibiców na ten temat i jestem w pełni świadoma, że wina nie leży tylko po jednej stronie.

Ja kilka lat temu pisałem o aspektach prawnych imprez masowych jak będziesz potrzebować jakiś info to pisz na forum to się jakoś zgadamy o meilu

Mieszkańcy Łomży nie jeżdżą na mecze do B-stoku. Posłuchaj pierwszą minute jak Łomżę tam lubią http://www.youtube.com/watch?v=ewOVh-NDGA4 To był ostatni wyjazd z Łomży do takich "przyjaciół". No może jakiś student czasami pójdzie.
jadąc na wyjazd zobaczysz jak policja się zachowuje. Godzinami przetrzymują autokary w lesie pod pretekstem sprawdzania listy obecności czy przeszukania autokarów, po to żeby na mecz na czas nie dojechali.

Jednak nie należy uogólniać tego faktu iż kibice Jagiellonii potrafią zgotować takie "przywitanie" tylko przyjezdnym z Łomży. A odnośnie policjantów to wiadomo, że często przekraczają swoje uprawnienia i nie mam zamiaru tutaj bronić ich zachowania. Autorze "qawqaz" wysłałam Ci wiadomość na Twojego maila podanego na forum, jeśli masz chęci to będę wdzięczna za kilka informacji.

constantine89 jeśli chcesz uzyskać jakiś sensownych informacji u źródła
wejdź na stronę
www.elkaesiacy.net bądź na facebooku znajdź fanpage o takiej samej nazwie i będziesz mógł dowiedzieć się mnóstwo ciekawych rzeczy
poprzez zakładkę kontakt albo prywatna wiadomość

Łomża leży na Mazowszu !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org