piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Studia bez matury

Witam,
Mam pytanie dotyczace studiow anglojezycznych albo jakich kolwiek.
Aktualnie mieszkam w Stanach od 9 lat, i jestem na 2 roku w tak zwanym Community College.
Wiadomo, ze tutaj nie ma czegos takiego jak matura.
Wiec jakbym chciala studiowac w Polsce, jakich dokumentow bym potrzebowala, i jak myslicie czy by to bylo w ogole mozliwe.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Studia bez matury

Witam. Bez matury mozesz sie dostac co najwyzej na studium aczkolwiek nie jestem pewien wyzej wymionego przez Ciebie kierunku, czy taki istnieje, jednak na wyzsza uczelnie juz jest wymagana matura kochana. Mam nadzieje ze pomoglem Pozdrawiam cieplo

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Dziekuje bardzo.

Znajomi mi mowili o Liceum dla doroslych. Czy oplacalo by mi sie zrobienie takeigo czegos i sprobowac zdac ta mature?
Wiem, ze mam duze luki w roznych przedmiotach (wiadomo, ze USA nie ma najlepszego systemu nauczania)
Albo moze sa jakies inne opcje?

Sluchaj alternatywa jest taka, ze Mozesz sie zapisac do liceum ogolnoksztalcacego dla Doroslych zaczynajac od pierwszego semestru, nauka trwa VI semestrow analogicznie mowiac 3 lata. Oczywiscie musisz posiedziec nad nauka do matury bo szkola zaoczna to nie to samo co dzienna niestety. Mozesz rowniez zapisac sie na kursy przedmaturalne bo takie istnieja w Lomzy, mysle ze poradzisz sobie wystarczy tylko chciec. Mam nadzieje ze pomoglem

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Legendarny_Obywatel Ty esteś marudo bo same zboki piszą introlan.pl oeżankie ostrzeglem żeby nie puszczała dzieci po zmroku bo zboki latają introlan.pl:))))

o czym Pan mowi?

no, że jemu introlan kojarzy się z homosiami :) :P

co nie znaczy, że musisz nim być oczywiście... ma introlofobię :) ze względu na marudę :)

Coraz cieplej się robi :)
Znajdę czas i poświęce ze 2 dni w Kolnie na znalezienie tej padliny :)

Dziekuję za uwagę :):):)

maruda toc ci kolezanka sztuczno wagine zakupiła w prezeci co ty cpiesz że takiego przedmiotu nie zuważłeś::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

co to za czub ten swag ???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org